HWSW Informatikai Kerekasztal: EPoX Fanok ide, avagy EPoX FAQ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

EPoX Fanok ide, avagy EPoX FAQ Értékeld a témát: -----

#591 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 14:50

Idézet: Bucy - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 11:51

Erről írok most:
Alaplap    
CPU típusa    AMD Athlon XP, 2100 MHz (15 x 140)
Alaplap neve    Epox EP-8K7A+  (6 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio)

Ez 1 Thorton, de volt benne már Barton és TbredB is.

Ez a béta bios van benne:
Award BIOS típusa    Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet    05/29/2002 For AMD761 K7 Chipset

ebben már integrálva van a legújabb HighPoint vezérlő is.

Hali!

Király.  Szóval akkor bele lehet tenni még bartont is?

#592 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 14:54

Idézet: Omega - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 12:04

Miért? :think:

Mi miért?  :think:    Az epox deszka haveromé,  és ő akkar bele rakni egy nagyobb procit, én meg utánnajárok a dolgoknak.  Nem nekem lesz.

#593 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 15:44

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 15:50

Hali!

Király.  Szóval akkor bele lehet tenni még bartont is?

FSB-t max. 140-ig lehet vinni hosszútávon, tehát olyan proci kell ami alapból 266os.
333-ast nem tudod kihasználni.

#594 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 16:02

Hali Epox fanok!

Lehet, hogy egy kicsit láma leszek, de nézzétek el nekem, mert még nem volt nforce2-es lapom.
Szóval lett egy Epox 8rda3+-os lapom. Van hozzá egy 1800+-os XP-m(tbred-b). Ami most 166-os FSB-vel 11.5-ös szorzóval megy is stabilan, ennél többet nem bír.  A nagy problémám csak az, hogy hiába próbálgattam már mindenféle beállításokkal a Biosban lassab mint a régi Epox 8kha+-om volt amibe csak 133-as fsb-vel ment a proci de 12.5-ös szorzóval 266-os ramokkal. Próbáltam már szinkronban járatni vele 333-an a ramokat, próbáltam 400-on is. Agressive és turbo módot is próbáltam, de valahogy igen lassúcska. 3dmark szerint is. Még valami ha nem kapcsolom ba a v-sync-et akkor pedig szaggat. Ja és 133-as fsb-vel sem tudok szorzót állítani mert ha nem a defaulton hagyom akkor több újraindulás után visszáll 100@11.5-re.
Most akkor mi van hibás lapot fogtam ki vagy csak szimplán ennyit tud?

#595 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 17:18

Idézet: Bucy - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 14:44

FSB-t max. 140-ig lehet vinni hosszútávon, tehát olyan proci kell ami alapból 266os.
333-ast nem tudod kihasználni.

Igen, gondoltam hogy csak low módban menne a barton, mivel írtad a 140-et korábban. Sebaj ,mert úgyis max egy 2400+-os lesz beletéve.Illetve mehetne bele egy 2600+-os is, de kétlem hogy lehetne kapni még 266FSB-jű 2600+-ost. Meg amúgy is elég az a 2400+(2GHz)  Azt megküldve 140-el 15X140 be 2100MHz már nem rossz.

#596 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 07:39

Bűvészkedtem még egy kicsit de most már komolyan nem értem a dolgokat. 133X12.5-ön járatva a procit látványosan gyorsabb a gép mint 166x11.5-ön :confused:  :think: .  Valamint 166x11.5-ön a memória bírja a turbo beállítást 400-on, még az előbbi 133x12.5-ön nem, de ennek ellenére is látványosan gyorsabb a 133x12.5 :reklamacio: . Azt se igazán értem, hogy nagyobb szorzót miért nem enged! Ha lockos lenne a proci akkor elvileg a 12.5-öt se engedné vagy nem? Lehet, hogy Biost kéne frissitenem?

#597 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 21:17

Idézet: Bibu - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 8:39

Bűvészkedtem még egy kicsit de most már komolyan nem értem a dolgokat. 133X12.5-ön járatva a procit látványosan gyorsabb a gép mint 166x11.5-ön :confused:  :think: .  Valamint 166x11.5-ön a memória bírja a turbo beállítást 400-on, még az előbbi 133x12.5-ön nem, de ennek ellenére is látványosan gyorsabb a 133x12.5 :reklamacio: . Azt se igazán értem, hogy nagyobb szorzót miért nem enged! Ha lockos lenne a proci akkor elvileg a 12.5-öt se engedné vagy nem? Lehet, hogy Biost kéne frissitenem?

nForce 2-es lapok sajátossága, hogy a procit és a memóriát szinkron FSB-n járatva gyorsabbak, mint nagyobb, de aszinkron FSB-n. 266-os memória pedig nem nagyon fogja bírni a 400-as effektív órajelet. 333-at is csak akkor, ha kimondott tuningdarabok. Illetve addig bírja, amíg lehet rontani az időzítéseken, de azzal pont ugyanott leszel, mint ha békén hagyod az FSB-t is, meg az időzítéseket is.

Ha 166-os FSB-t akarsz, akkor vegyél hozzá olyan RAM-ot, ami bírja is azt.

Szorzólockról: van a Tuning szekcióban valahol (esetleg kissé elsüllyedve) T-bred tuning topik. Abban is elmondták, hogy a T-bredeknél van "alsó" és "felső" szorzótartomány. Egyszerre mindkettőt nem használhatod, csak az egyiket. Alapértelmezett az "alsó" tartomány, max. 12,5x-es szorzóval. A "felső" tartományt emlékeim szerint bizonyos lábak összekötögetésével lehet aktiválni, ekkor a 13-nál kisebb szorzók kiesnek.

Szerkesztette: Telcontar 2004. 07. 07. 21:23 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#598 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 21:39

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 22:17

nForce 2-es lapok sajátossága, hogy a procit és a memóriát szinkron FSB-n járatva gyorsabbak, mint nagyobb, de aszinkron FSB-n. 266-os memória pedig nem nagyon fogja bírni a 400-as effektív órajelet. 333-at is csak akkor, ha kimondott tuningdarabok. Illetve addig bírja, amíg lehet rontani az időzítéseken, de azzal pont ugyanott leszel, mint ha békén hagyod az FSB-t is, meg az időzítéseket is.

Hat mar bocs, de ez az osszes K7-es chipsetre igaz... Nemhiaba, hiszen egyik sem intel gyartmany...

#599 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 21:48

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 22:39

Hat mar bocs, de ez az osszes K7-es chipsetre igaz... Nemhiaba, hiszen egyik sem intel gyartmany...

Lehet, de én ezt most hallom először. Van jópár K7 készlet (pl. csak VIA-ból 9-ről tudok, és még ott van SiS is), mindet nem ismerem. Az nForce2 készlet megjelenése idején ez a tulajdonsága viszont hírértékű volt - ebből nekem az jött le, hogy ez nVidia sajátosság.
... a trip back in time is all I need ...

#600 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 21:57

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 22:48

Lehet, de én ezt most hallom először. Van jópár K7 készlet (pl. csak VIA-ból 9-ről tudok, és még ott van SiS is), mindet nem ismerem. Az nForce2 készlet megjelenése idején ez a tulajdonsága viszont hírértékű volt - ebből nekem az jött le, hogy ez nVidia sajátosság.

Nem, ez sajna az összes K7 chipsetre igaz. Nezz utana, ha nem hiszed. :)

#601 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 06:27

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 22:17

Ha 166-os FSB-t akarsz, akkor vegyél hozzá olyan RAM-ot, ami bírja is azt.

Szorzólockról: van a Tuning szekcióban valahol (esetleg kissé elsüllyedve) T-bred tuning topik. Abban is elmondták, hogy a T-bredeknél van "alsó" és "felső" szorzótartomány. Egyszerre mindkettőt nem használhatod, csak az egyiket. Alapértelmezett az "alsó" tartomány, max. 12,5x-es szorzóval. A "felső" tartományt emlékeim szerint bizonyos lábak összekötögetésével lehet aktiválni, ekkor a 13-nál kisebb szorzók kiesnek.

Ajaj, úgy látom félreérthető voltam, én is visszolvastam amit írtam és tényleg :omg: . Szóval a memóriám 400-as Samsung 2x256-os dualban, nem egy tunning darab de a 400FSB-n 8-3-3-3-as beállításokkal azért még elkegyeg. Jobban visszaolvastam Tbred tunning ügyben de sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem egy tunning őrült a procim, mert csak 1800MHz-t azt is 1,725-ös core feszültséggel bír 8.5x200 beállítással. Mondjuk így is jobb mint előtte de azért egy kicsit többet vártam :( Ráadásul továbbra is megmaradt az a probléma ha nem 133 az FSB akkor a 3D alkalmazásokban ha nem kapcsolom be a v-sync-et akkor rángat vagy szaggat vagy nem is tudom, hogy mondjam olyan mintha kihagyna jó pár képkockát ha az FPS 15 alá csökken ez főleg a 3d mark-ra jellemző, mert amúgy nem nagyon megy 15 alá :D . Eddig csak lelassúlt de úgy ahogy még folyamatos volt, de így látványosan ugrik egyet és a következő kép már jó pár képkockával előbbre van :reklamacio:  :confused: . Mindenesetre most már biztos, hogy nem a lappal van gond csak én vártam többet a tunningtól. Most is azt kaptam amit már megszoktam Epox rulez :rock:  :respect2:  :dance:

Még valami ezek szerint akkor én olvastam rosszul, de én úgy tudtam, hogy az Nforce2-es lapokban már nem kell drótozni ahoz, hogy a teljes szorzó tartományt használni lehessen. Szánom, bánom de ezek szerint figyelmetlen voltam :respect2: de szerencsére volt ki kijavítson :beer:

#602 Felhasználó inaktív   Dromie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 09. 12:17

Hello

Következő lenne a bajom...

van egy epox 8k3a-s alaplapom amiben átmenetileg (amíg meg nem jön a 8rda3+ -os) beletraktam az új 2600+-os barton magos procimat.

(tudom hogy nem supportolja, mármint a CPU Recc. list az mondja)

felraktam az fsb-t 166 -ra....
és lőn müködik....stabilan...
az egyetlen bibi hogy prime95-re a homerséklet felmegy 74 fokra....

alap állapotban (s2kctl- lel) meg 58 fokos...
kérdés: hibás a sensor?
avagy csak szimplán ilyen meleg?
vagy mi a gond?

config: epox 8k3a, amd athlon XP 2600+@1917Mhz (alap) Spire WhisperrockIV + 2 házhűtő + enermax táp 2 hűtővel.

#603 Felhasználó inaktív   Dromie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 12:18

bocsi a dupláért...

Szerkesztette: Dromie 2004. 07. 09. 12:19 -kor

#604 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 13:26

Idézet: Dromie - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 13:17

Hello

Következő lenne a bajom...

van egy epox 8k3a-s alaplapom amiben átmenetileg (amíg meg nem jön a 8rda3+ -os) beletraktam az új 2600+-os barton magos procimat.

(tudom hogy nem supportolja, mármint a CPU Recc. list az mondja)

felraktam az fsb-t 166 -ra....
és lőn müködik....stabilan...
az egyetlen bibi hogy prime95-re a homerséklet felmegy 74 fokra....

alap állapotban (s2kctl- lel) meg 58 fokos...
kérdés: hibás a sensor?
avagy csak szimplán ilyen meleg?
vagy mi a gond?

config: epox 8k3a, amd athlon XP 2600+@1917Mhz (alap) Spire WhisperrockIV + 2 házhűtő + enermax táp 2 hűtővel.

Hát szerintem ezt könnyen el tudod dönteni. Házat kinyit, hűtőbordát megfog, ha szétégeti a kezedet akkor jól mér, ha nem akkor kezdhetsz aggódni. Mert akkor lehet, hogy tényleg rosszul mér, de lehet az is, hogy csak nem érintkezik megfelelően a mag a bordával.

#605 Felhasználó inaktív   Dromie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 15:46

borda megfog es semmi......sot...kifejezetten hideg....aztan hogy jol erintekzik-e....szerintem igen.....ugyhogy nem tudom...

#606 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 09:39

Helló mindenkinek!!!

Szerintetek az epox 8rda3+-os alaplapja még meddig lesz kapható a magyar piacon???
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#607 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 10:53

Nem megválaszolható kérdés. Mikor akarsz alaplapot venni? Jövő nyáron már nem biztos, hogy lesz, de ebben az évben még biztosan kapsz ilyen cuccot.

Egyébként meg hívd fel a Hertát, ők az Epox főforgalmazók, de valószínűleg ők sem fognak neked egy konkrét időpontot mondani.

#608 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 17:11

EPoX 8RDA6+Pro van már valakinek? (Ez az ezredik hosszászólásom! Plusz azok, amiket a konverzió lenyelt :) )

#609 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 09:57

Idézet: bean - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 18:11

EPoX 8RDA6+Pro van már valakinek? (Ez az ezredik hosszászólásom! Plusz azok, amiket a konverzió lenyelt :) )

HÚÚÚÚ

Elég jó a Specifikáció!!!

#610 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 09:57

Idézet: justman - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 11:53

Nem megválaszolható kérdés. Mikor akarsz alaplapot venni? Jövő nyáron már nem biztos, hogy lesz, de ebben az évben még biztosan kapsz ilyen cuccot.

Egyébként meg hívd fel a Hertát, ők az Epox főforgalmazók, de valószínűleg ők sem fognak neked egy konkrét időpontot mondani.

Köszi!!! :D

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »