HWSW Informatikai Kerekasztal: EPoX Fanok ide, avagy EPoX FAQ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

EPoX Fanok ide, avagy EPoX FAQ Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   hokitojas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 12:20

lenne egy kérdésem hogy amit be karikáztam helyet: http://kepfeltoltes.hu/view/060621/epox-ep...ltoltes.hu_.jpg
oda nem -e lehetne pici hütöbordát tenni mert az a leg melegebb pontja az alaplapnak?

#1462 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:53

Idézet: hokitojas - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 13:20

lenne egy kérdésem hogy amit be karikáztam helyet: http://kepfeltoltes.hu/view/060621/epox-ep...ltoltes.hu_.jpg
oda nem -e lehetne pici hütöbordát tenni mert az a leg melegebb pontja az alaplapnak?

Lehet oda bordát tenni, a rev. 2-es RDA-khoz adtak is kis csavarhózóval együtt, meg egy felszerelési útmutatót.

#1463 Felhasználó inaktív   hokitojas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:02

"rev. 2-es RDA" ez mi??
nekem a hütöbordáimnak az egyik fele öntapadós azt is rá lehet tenni??

#1464 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:58

Idézet: hokitojas - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 17:02

"rev. 2-es RDA" ez mi??
nekem a hütöbordáimnak az egyik fele öntapadós azt is rá lehet tenni??

8rda+ második széria pontosan a 2.2-eshez adtak a FET-ekre való hűtőbordát. Nem az van neked is? Nincs hozzá rajz, hogy kell feltenni? Természetesen öntapadós, így tudod rögzíteni

#1465 Felhasználó inaktív   hokitojas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:27

"8rda+" nem ez van hanem 8rda3+ van nekem, erre is rá lehet tenni ha igen hogy (csak simán rá kell ragasztani)????
bocs a sok láma kérdésért.

#1466 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:41

Idézet: hokitojas - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 9:27

"8rda+" nem ez van hanem 8rda3+ van nekem, erre is rá lehet tenni ha igen hogy (csak simán rá kell ragasztani)????
bocs a sok láma kérdésért.

Igen. Ha adtak hozzá, akkor fogod az öntapadós bordácskákat és jól rányomod a FET-ek tetejére.
Nem tudom a tiédhez mennyit adtak a sima RDA-hoz nem adtak mindegyikre ezért kellett a rajz, de ha van elég kis bordád nyomjál mindenre ami fekete és meleg, ártani nem fog. :cool:

#1467 Felhasználó inaktív   hokitojas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:59

Nem adtak hozzá, a bordákat még a régi vga-mhoz szeresztem de nem használtam fel.
Gondoltam hátha ide jo lesz, de ha nem árt akkor rájuk teszem.

#1468 Felhasználó inaktív   Darth1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 19:45

Ajánlom minden epox fan-nak a ph! Nagy epox topicot link
www.animatrix.tvn.hu

#1469 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 09:41

Sziasztok!

Van egy Epox nForce2 8rda3g Socket A alaplapom, ami eddig tökéletesen működött(3éve van meg lassan)
Vettem bele Kingmax 512Mb-s ramokat, amik dual módban nem akartak működni, 30ból egy alkalommal indult el a rendszer, de akkor sem 2csatornás módban. Most már el sem indul a gépem, csak a ventik pörögnek, pedig egy másik rammal is kipróbáltam, sőt még egy új táppal(300W), processzorral is. Az "FF" hibajelzés jelenik meg az állapot jelző leden, ami akkor jönne be, ha minden rendben van. A ramokat is kipróbáltam egy másik gépben, megvolt a memtest is és hibátlanul működtek. A c-mos clear is megvolt. Most szét van szedve a gépem, és ezzel a alap konfiggal szeretnék életet lehelni bele:

Amd 3200+ Barton
Ati Radeon 9600 pro 256Mb
Kingmax 512Mb ram
300w táp(meg kéne cibálnia a procit nem?)

Elvileg ezekkel is be kéne jönnie valaminek...de még nem jött be semmi...kuka, a kondikon nincs külső sérülés, folyás, púposodás...már gondolkodom az alaplapvételen, a remény már meghalt...

:think:

Szerkesztette: voneout 2006. 06. 29. 09:42 -kor

#1470 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 11:58

Idézet: voneout - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 10:41

Az "FF" hibajelzés jelenik meg az állapot jelző leden, ami akkor jönne be, ha minden rendben van.

El se mozdul FF-ről, vagy pörög a kijelző és FF-nél áll meg? Nem mind1, mert ha meg se mozdul az azt jelenti, hogy el se kezdi a boot folyamatot.

#1471 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 23:21

A tápról is csak annyit tudunk, hogy új, semmi többet.

#1472 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 07:10

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 11:58

El se mozdul FF-ről, vagy pörög a kijelző és FF-nél áll meg? Nem mind1, mert ha meg se mozdul az azt jelenti, hogy el se kezdi a boot folyamatot.

El sem kezdi a boot folyamatot...bekapcs a gép, és FF rögtön. Új Mercury 300w-al próbáltam ki(csak ilyenek vannak itt sajna), most hajtok egy 400w-os konkrétabbat, csak rendelésre hozzák az a baj. Mint utóbb kiderült, amit kaptam procit kipróbálni, az egy duron 1700es vagy mifene volt! Ezekbe meg csak a Sempron, Athlon, Barton megy bele igaz? Még jó, hogy itt a melóhelyen mindenki Intel *uzi, és egyiknek sincs AMD-je. Meg az összes céges gép Intel..váááá!

#1473 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 07:45

Idézet: voneout - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 8:10

El sem kezdi a boot folyamatot...bekapcs a gép, és FF rögtön. Új Mercury 300w-al próbáltam ki(csak ilyenek vannak itt sajna), most hajtok egy 400w-os konkrétabbat, csak rendelésre hozzák az a baj. Mint utóbb kiderült, amit kaptam procit kipróbálni, az egy duron 1700es vagy mifene volt! Ezekbe meg csak a Sempron, Athlon, Barton megy bele igaz? Még jó, hogy itt a melóhelyen mindenki Intel *uzi, és egyiknek sincs AMD-je. Meg az összes céges gép Intel..váááá!

A ventilátorok megmozdulnak 1 pillanatra, történik valami bekapcsoláskor?
Nincs a cégnél 1 másik táp próbára? Jó egy 235W körüli márkás is, nekem 200-as Compaq vitte 1 darabig, többet ér mit a 300-as Mercury.
Cégnél az Intel:AMD arány nálunk is 100:1.  :cool:

#1474 Felhasználó inaktív   sokadikgab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 10:06

Van egy szerverunk Epox 4pca3+ alaplapra epitve. Masfel ev futas utan megadta magat. Vagy 3 kondenzator puposodott fel rajta. Elvittuk kijavittatni, de addig is kellenenek rola az adatok. Az adatok RAID-ben a rajta levo HighPoint HPT-374 RAID controlleren voltak RAID 0ban (STRIP, 2*120GB HDD).
E nelkul az alaplap nelkul hogyan tudnank kinyerni az adatokat?

koszi szepen

gabor

#1475 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 20:25

Tudna valaki segíteni?
Adott egy 8RDA3I, POST 1d-nél áll és sípol mint az őrült (mint amikor magas valamilyen hőmérséklet), jobban mondva szirénázik.
Kézikönyv szerint: 1Dh - Initial EARLY_PM_INIT switch.

#1476 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 21:37

Idézet: Rosep - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 20:25

Tudna valaki segíteni?
Adott egy 8RDA3I, POST 1d-nél áll és sípol mint az őrült (mint amikor magas valamilyen hőmérséklet), jobban mondva szirénázik.
Kézikönyv szerint: 1Dh - Initial EARLY_PM_INIT switch.

Egy másik fórumon ua. problémára (9800proval) ezt írta be vki:

Idézet

1) Card not seating properly

2) Power supplies tried are not robust enough. Maybe you and your buddies
motherboard/cpu takes more power than your wife's.

3) You have a bad card

Hátha...

Amúgy valakinek van 9NPA+ Ultrája ZALMAN kék Northbridge hűtővel? HA van, mondja meg lécci, hogy mennyire meleg, mert nekem megfoghatatlanul forró lett 10 perc után... :think:
konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

#1477 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 09:10

Olyan érdekes jelenséggel találkoztam a minap, amivel még eddig egy deszkámon sem! Lemerült az elem!  :eek: Ez azért furcsa a számomra, mert eddig valamennyi alaplapomat lecseréltem/elhalt mielőtt az elemből kifogyott volna a szufla. :)
Most meg hazajöttem a nyaralásból, és azt kell tapasztalnom, hogy BIOS állandóan elfelejti a beállításiat.
Namost a kérdésem a következő: hol juthatok én ilyen elemhez? A teszkóban még nem láttam. Talán egy órásnál...?  :think:
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#1478 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 12:54

Idézet: Scytam - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 10:10

Olyan érdekes jelenséggel találkoztam a minap, amivel még eddig egy deszkámon sem! Lemerült az elem!  :eek: Ez azért furcsa a számomra, mert eddig valamennyi alaplapomat lecseréltem/elhalt mielőtt az elemből kifogyott volna a szufla. :)
Most meg hazajöttem a nyaralásból, és azt kell tapasztalnom, hogy BIOS állandóan elfelejti a beállításiat.
Namost a kérdésem a következő: hol juthatok én ilyen elemhez? A teszkóban még nem láttam. Talán egy órásnál...?  :think:

Én mindig az órásnál veszem! Van egy típusszáma (talán CR232), van vagy 300 Ft. :)
De eddig én is csak 8-10 éves gépeknél találkoztam lemerült elemmel. Talán az lehet hogy ugyebár ATX-es, és kihúztad a falból egy hétre, nem tudott töltve maradni... (nem kapott 5V-ot)

#1479 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 13:12

Idézet: Rosep - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 13:54

Én mindig az órásnál veszem! Van egy típusszáma (talán CR232), van vagy 300 Ft. :)
De eddig én is csak 8-10 éves gépeknél találkoztam lemerült elemmel. Talán az lehet hogy ugyebár ATX-es, és kihúztad a falból egy hétre, nem tudott töltve maradni... (nem kapott 5V-ot)

Bezony, ki volt húzva a 220-ból. Jött már be villám, így inkább elemet veszek, mint gépet. :)
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#1480 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 21:15

Nekem egy 9NDA3I lappal van egy érdekes bajom, eddig az alaplapi hangkártyát használtam, de valahogy a hangja sem tetszett, meg linux alatt sem sikerült sehogy kicsalnom belőle hangot a s/pdif-en keresztül, így visszaraktam a jó öreg SB Live-om. Erre a linux azzal válaszolt, hogy normálnak tűnő boot után az X már nem indult el, teljesen lefagyott a gép. Próbáltam vagy 3x egymás után, mindig ez volt. Na jó, bootoltam egy xp-t, elindult szépen, felismerte hogy van egy live a gépben, igaz szólni nem volt hajlandó. Na jó, akkor egy reboot (az egy windowsnak sosem árthat :), még az xp logo bejött boot közben, aztán katt, a gép újraindult. Új próba, ugyanaz. És még párszor. Gépből live kiszed, xp is, linux is gond nélkül fut. A hangkártya egy 8RDA3+-ban egy hete még vígan ontotta a zenét magából, kétlem hogy azóta a polcon elromlott volna. Találkozott már valaki ilyen problémával? Netán inkompatibilis lenne a live és a lap?  :think:

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.