HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 01. 20:53

Nos megvettem a lapot, procit stb. Azt még elviselem hogy nem megy 3200+ on viszont megy 190-es fsb-n, de winxp-t így már nem tudok telepíteni, kihal a telepítő valami fáljt keres, na gondoltam nem baj majd fölrakom simán húzás nélkül a winxp-t s utánna húzom a procit, viszont ha húzom a procit nem indul a win, 180-as fsbn még elindul de 185 nél már nem, 190-ről nem is beszélve, mi a baj? Mit csináljak hogy menjen rendesen?

#182 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:00

idézet:
Ezt írta Szolti:
Nos megvettem a lapot, procit stb. Azt még elviselem hogy nem megy 3200+ on viszont megy 190-es fsb-n, de winxp-t így már nem tudok telepíteni, kihal a telepítő valami fáljt keres, na gondoltam nem baj majd fölrakom simán húzás nélkül a winxp-t s utánna húzom a procit, viszont ha húzom a procit nem indul a win, 180-as fsbn még elindul de 185 nél már nem, 190-ről nem is beszélve, mi a baj? Mit csináljak hogy menjen rendesen?[/quote]

Már meg is válaszoltad magadnak!!! ;) Ne húzva telepíts XP-t!!! Ez aranyszabály!!! Ha fenn van, akkor rakd a BIOS-ban 3200+-ra, 1,8 v-on, a RAM-okat hagyd by SPD-n. De természetesen ez csak az én, saját módszerem, nekem így megy, neked magadnak kell kiokoskodni a megfelelő módszert.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#183 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:12

idézet:
Ezt írta bigsee:
1/ oprencer
2/ alaplapi /nForce2 3.13/ meghajtó inkluzív hang
3/ DirectX 9
4/ VGA
5/ a többi sorban
[/quote]
1.5/ Service Pack (kell az USB2.0-hoz!)

#184 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:16

idézet:
Ezt írta bigsee:
Már meg is válaszoltad magadnak!!! ;) Ne húzva telepíts XP-t!!! Ez aranyszabály!!![/quote]
Hibatlan, _stabil_ gepen mennie kell a WinXP telepitonek.

Ha huzva nem tudod telepiteni, akkor ha fejreallsz, akkor sem lesz stabil azon az orajelen, akarhogy trukkozol a telepitessel.

En 2366MHz-n telepitettem utoljara WinXP-t :p
(az mas kerdes, hogy 3 nap elteltevel rakhatom ujra, mert a DivX 5.1.1, meg az XViD csunyan osszeakadt. :mad: )

#185 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:16

idézet:
Ezt írta nyunyu:

1.5/ Service Pack (kell az USB2.0-hoz!)
[/quote]

Még ezt is le kell írni? :eek: :eek: :eek: :( No igen, Xp SP1+Winupdate, ofcóóóz. ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#186 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 01:26

Akár hogy próbálom 180fsb fölött a winxp nem indul el, lehet ennyi a vége a procinak? De monsjuk ez lehet hogy hülyeség így mert winxp-én kivül ment 190-s fdb-vel. Lehet jobban kellene hűteni a NB-et? Ez lehet baj, vagy csak alapból nem megy tovább a proci? Vagy valakinek van valami ötlete? A ram biztos nem hibás , próbáltam másikkal is azzal sem ment.

#187 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 08:27

idézet:
Ezt írta Szolti:
Akár hogy próbálom 180fsb fölött a winxp nem indul el, lehet ennyi a vége a procinak? De monsjuk ez lehet hogy hülyeség így mert winxp-én kivül ment 190-s fdb-vel. Lehet jobban kellene hűteni a NB-et? Ez lehet baj, vagy csak alapból nem megy tovább a proci? Vagy valakinek van valami ötlete? A ram biztos nem hibás , próbáltam másikkal is azzal sem ment.[/quote]

1. Biosban be van kapcsolva a "cpu interface" ha nem, akkor az a hiba.
2. Lehet, hogy a ram-od nem bírja. Milyen ram-od van és mennyin próbálod hajtani?
Részemről a by-spd gyakran nem volt működőképes tehát én a kézi beállításokat ajánlom. Amúgy szinkronra van állítva az fsb:ram?
3. Nyugi az nb az a gyári hűtéssel elmegy 220-on is nemhogy 190-en.
My photos

#188 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 08:53

De pl nekem a táp is kevés.
A lenti konfiggal már nem nagyon bírja a 2200 MHz-et.
Ha kiveszek belőle pl egy vinyót, akkor tökéletesen fut 2200-on, de nagyon sokat számít a memória is, azt is visszább kell venni, hogy menjen rendesen.
:(
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#189 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 09:25

idézet:
Ezt írta Szolti:
Akár hogy próbálom 180fsb fölött a winxp nem indul el, lehet ennyi a vége a procinak? De monsjuk ez lehet hogy hülyeség így mert winxp-én kivül ment 190-s fdb-vel. Lehet jobban kellene hűteni a NB-et? Ez lehet baj, vagy csak alapból nem megy tovább a proci? Vagy valakinek van valami ötlete? A ram biztos nem hibás , próbáltam másikkal is azzal sem ment.[/quote]
Nálam dettó. :(

illetve 10x200-on bebootol (igen komoly feszemelés után), de instabil. 2200-nál néha van POST, néha AWDFLASH, néha síp. Eléggé gáz, többet vártam a proctól. :(

[ 2004. március 02.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]

#190 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 13:05

Tehát a tápegységem egy chieftec 360W s agépben 1 db vinyó s egy dvd író van, + MSI GeForce 4 Ti 4200 8X AGP, ja s 1 kislemez meghajtó :), a ramok: 2*256 MB samsung 400mhz, amit írtam hogy próbáltuk másik rammal az biztos hogy jó mert s arácnál akitől volt nála ugyan ez a config van s ott megy rendesen, mondjuk a késleltetéseket nem babráltam lehet ott van a gubánc, ugy értem optimal, by spd volt, de manuálisan nem nyulkáltam hozzá, de aszem ez fog most következni.

#191 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 13:10

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

1. Biosban be van kapcsolva a "cpu interface" ha nem, akkor az a hiba.
2. Lehet, hogy a ram-od nem bírja. Milyen ram-od van és mennyin próbálod hajtani?
Részemről a by-spd gyakran nem volt működőképes tehát én a kézi beállításokat ajánlom. Amúgy szinkronra van állítva az fsb:ram?
3. Nyugi az nb az a gyári hűtéssel elmegy 220-on is nemhogy 190-en.
[/quote]

cpu interface : enabled
hogy szinkronban megy-e az fsb:ram? hát aszem igen ha arra gondolsz hogy cpu fsb/dram ratio : ez auto-n van

vagy nem így kellene lennie?

#192 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 13:26

Amennyiben a tuningolt procival az oprendszer nem megy fel, avval a tuningal az adott proci nem stabil.

Barton -okat, TBred -eket, normalis leghutessel (jol szellozo hazban) nem illik 1.85V -nal tobbel hajtani, ha igy sem megy, akkor rosszul nyultal a prociskalapba, es egy gyengebb peldanyt huztal ki. :(

#193 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 13:45

idézet:
Ezt írta Vertigo:
Amennyiben a tuningolt procival az oprendszer nem megy fel, avval a tuningal az adott proci nem stabil.

Barton -okat, TBred -eket, normalis leghutessel (jol szellozo hazban) nem illik 1.85V -nal tobbel hajtani, ha igy sem megy, akkor rosszul nyultal a prociskalapba, es egy gyengebb peldanyt huztal ki. :(
[/quote]

Én csak 1.8V-ig mertem. Akkor még próbálkozom. Ramot meddig szabad? :) Mondjátpk el a tuti receptet, hogy hogyan érjem el legalább a 10x200-at stabilan. :) Persze, ha feltételezzük, hogy a proci és a ram erre elviekben képes.

#194 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 13:45

idézet:
Ezt írta bigsee:

1/ oprencer
2/ alaplapi /nForce2 3.13/ meghajtó inkluzív hang
3/ DirectX 9
4/ VGA
5/ a többi sorban
[/quote]

OK, ezt is így csináltam (1.5-öt belevéve :) ) , abszolút nem tudom mi lehet a baj ... próbáljak másik kodekeket? Esetleg valami istenverte kodekpakkot???

Az a legidegesítőbb, hogy 4 gépet telelpítettem újra nemrég, mindre ugyazaok a softok kerültek, ugynolyan sorrnedben és csak ez nem megy ...

[ 2004. március 02.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
"Live Fast! Die Young!"

#195 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 15:36

idézet:
Ezt írta Szolti:
Tehát a tápegységem egy chieftec 360W s agépben 1 db vinyó s egy dvd író van, + MSI GeForce 4 Ti 4200 8X AGP, ja s 1 kislemez meghajtó :), a ramok: 2*256 MB samsung 400mhz, amit írtam hogy próbáltuk másik rammal az biztos hogy jó mert s arácnál akitől volt nála ugyan ez a config van s ott megy rendesen, mondjuk a késleltetéseket nem babráltam lehet ott van a gubánc, ugy értem optimal, by spd volt, de manuálisan nem nyulkáltam hozzá, de aszem ez fog most következni.[/quote]

Az, hogy a ramok az egyik lapban mennek az arra bizonyíték, hogy jó a ram, de nem garancia arra, hogy mennie kell a másik lapban. Sajna ez ilyen. :(
A ram fsb ratiot, de sürgősen rakd szinkronra (3:3, 4:4 ...) az auto helyett.

Szorzót már nem tudsz állítani ugye? Mert akkor le tudnád fsb emelés nélkül csekkolni meddig megy a proci. Amúgy érdekesség képpen kipróbálhatnád a procidat a haverodnál.
My photos

#196 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 16:20

Nah, akkor mi a gyenge pont, ha Prime95-ben csak az In-place Large FFT-s teszt hal meg, de az kb. 1-4 perc után? :confused: :(
10x200, 1,85V (Speedfan szerint 1,79 és 1,81 között táncikál), 48fok max.

#197 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 16:23

idézet:
Ezt írta FakeJack:
... Mondjátpk el a tuti receptet, hogy hogyan érjem el legalább a 10x200-at stabilan. :) Persze, ha feltételezzük, hogy a proci és a ram erre elviekben képes.[/quote]Ha én tudnék állítani szorzót a procimon, akkor először csak a ramot tesztelném, mondjuk 6×200-on. Így kiderülne mit bír a ram. Ezután mehetne a procitesztelés 10×200-on.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#198 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 16:29

idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Ha én tudnék állítani szorzót a procimon, akkor először csak a ramot tesztelném, mondjuk 6×200-on. Így kiderülne mit bír a ram. Ezután mehetne a procitesztelés 10×200-on.[/quote]

Köszönöm, ez egy igen jó ötlet! Kipróbálom. :)

Ki is próbáltam. Egyből kibukott, hogy a CAS2 nem nyerő 200-on. :)

[ 2004. március 02.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]

#199 Felhasználó inaktív   Danikoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 17:01

Hali!

BIOS frissítés, vagy új alaplap vétele után miket szoktatok BIOS-ban állítani? Mondjuk memóriát by speed stb, ilyen-olyan ratio-k, mit érdemes engedélyezni/letiltani stb. Sajna van 1-2 dolog BIOS-ban, amit nem vágok...

Üdv: Danikoka

#200 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 21:12

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

A ram fsb ratiot, de sürgősen rakd szinkronra (3:3, 4:4 ...) az auto helyett.

Szorzót már nem tudsz állítani ugye? Mert akkor le tudnád fsb emelés nélkül csekkolni meddig megy a proci. Amúgy érdekesség képpen kipróbálhatnád a procidat a haverodnál.
[/quote]

Szia, nos először is köszi a segítséget, a szorzót ha állítom akkor meg se nyikkan a gép gondolom ez azt jelenti hogy nem lehet állítani :)
Ok, kiveszem az aoutó beállítást s beállítom pl 3/3-ra már csak azt nem értem mi ez, mi van ha 3/4 -re állítom? Mennyit kap így a proci s aram? Egyébként 190-s fsb mellet 6/6 -on a winxp indításakor azt mondja a szemét hogy instaláljam újra, viszont ha visszaveszek mindent alapra akkor elindul gond nélkül. Azt hiszem be kell látnom ez a proci nem a tuning fajtábol való, arra gondoltam eladom már csak 1 olyan balekot kellene találnom mint én, bár nem hiszem hogy így kellene valakinek is. Viszont van pozitiv oldala is a dolognak mégpedig hogy nem kell hűteni mint atom :)

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.