idézet:
Ezt írta FakeJack:
Igen, köszönöm, KCS.
Remélem tudok hangot csiholni a tunernak...[/quote]
Én is kösz.Hajrá!
Abit NF7
Elküldve: 2004. 02. 29. 18:55
Elküldve: 2004. 02. 29. 20:31
idézet:
Ezt írta Szolti:
Hm, akkor ezen el kell gondolkoznom rendesen mert alapvetően lusta ember vagyokMondjuk ha azt nézem hogy + 2-3 % s lehet nem is fog menni együtt a 2 ram akkor jobb ha valóban 1 db modult veszek. Mondjuk azért kíváncsi lennék hogy mennyi valóban a kettő között a különbség, ha esetleg valakinek van ideje s türelme hozzá legyen olyan szives mérje már le hogy mennyi a különbség a két memóriakezelés között, mondjuk jó lenne egy sisoft teszt + valami játék teszt eredmény is mert ugye játszani is kell
s szerintem az aqua mark vagy a 3d mark erre talán jó, köszi.[/quote]
Tesztet nem tudok beszúrni, de én próbáltam két hete minda két fajta képpen2*256MB 333-s Samsung és félnoname modulokkal. 2,7V-n 9-2-2-2,5 CAS beállítással 400-n hajtottam egy 1,8+os XP 11,5*200-n.
KB. a két érték közt 4% volt nálam a különbség a SiSoftal mérve, és játék alatt semmi különbség NINCS!!!!! Mert ez a +4% memóriakezelés nem nyújt akkora +t hogy nőjön az FPS!
Én azt mondom hogy tök mindegy hogy használod(azért jól mutat bootkor hogy Dual Chanel DDR 400 :)a lényeg hogy megbízható és gyors RAMokat vegyél!Ha lehet a mostani Samsungokat kerüld, főleg a400-st, eléggé ratyik szerintem, eddiga haver gépe kettőt evet meg egy hét alattEgy 256-s 333-s és egy 512-s 400-st
Minda kettő jó volt egy napig aztán meghaltak, semmi tuning nélkül!
A Kingstonért sem adnék pénzt hacsak nem HyperX-t veszel, a sima Kingstone van olyan jó sztem mint egykét Winbond, esetleg még az Infineon ha kapsz jóárban de azokat is nagyon megkell nézni! Haverom most vett párosított 2*512 Corsair XMS-t 30000ért!!!! Na jó nem MOról van a memo
[ 2004. február 29.: sonic8 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 29. 21:29
A hozzászólásoddal megválaszoltad egy másik kérdésemre is a választ, ami az volt hogy samsung vagy infineon, de ezek után már tudom hogy infineon lesz belőle s valószínüleg 1db 512MB-os, így sajnos nem lesz bootnál dual channel kiírás, de ezt elviselem ha menni fog rendesen
Elküldve: 2004. 02. 29. 22:57
Elküldve: 2004. 02. 29. 23:15
idézet:
Ezt írta Szolti:
Felmerült bennem egy kérdés, mivel a North Bridget hűteni kell rendesen hogy birja a magas fsb-t ezért arra gondoltam a gyári hűtés helyet teszek rá valami más hűtőt, ki is néztem (Zalman ZM-NB47J)csak nem tudom megéri-e? Jobban fogja-e hűteni vagy felesleges, van valakinek ilyen? A processzor hűtő egy Termaltake Silent Boost lesz, azon gondolkoztam mellete elfér-e ez a hűtő ?[/quote]
Elfer.
Nekem ZM-NB32J van az NB-n, Silent Boost borda mellett.
ZM-NB47J az csak a nagyobb magassagaban kulonbozik az enyemtol.
Elküldve: 2004. 02. 29. 23:27
Elküldve: 2004. 02. 29. 23:30
idézet:
Ezt írta Szolti:
S jobb hűtést produkál mint a gyári hűtő? De ha másért nemis akkor azért megéri hogy csendesebb (passziv hűtő lévén)[/quote]
Jaja, én is egy ilyenben gondolkodom. Remélem FalconrockII mellett elfér. Csakhát nemtom venti nélkül mennyire hatékony... :confused: Mármint van-e legalább olyan hatékony, mint a gyári.
És még valami: ki kell szerelni a lapot a felszereléséhez?
[ 2004. március 01.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 01. 05:53
NB47J: inkább csöndes, mint hatékony. Egyértelmű, hogy egy aktív, ventilátoros hűtéssel nem ér fel, de megközelíti azt, jó házhűtéssel még le is körözheti. De a hangja 0! Az én lapom - amikor felraktam - kiszedtem hozzá, de ha nem sajnálod az eredeti venti lefogató műanyag pöckeit, fogóval - fogorvos módjára - szépen ki lehet rántani. Arra kell vigyázni, hogy oldalirányba ne nagyon mozdulj - sérülékeny dolgok vannak a közelben. Egy KT7A lapon műveltem ezt, sikerrel. Persze felelősséget ... tudjátok!!! Ha 100%-ra akarsz menni, szedd ki a lapot előtte.
Elküldve: 2004. 03. 01. 06:11
idézet:
Ezt írta sonic8:
Ha lehet a mostani Samsungokat kerüld, főleg a400-st, eléggé ratyik szerintem, eddiga haver gépe kettőt evet meg egy hét alattEgy 256-s 333-s és egy 512-s 400-st
Minda kettő jó volt egy napig aztán meghaltak, semmi tuning nélkül!
[ 2004. február 29.: sonic8 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Azért kivételek lehetnek :Pl nálam 2db 333-as modul megy DUAL 400-on 3 hónapja hibátlanul...
Elküldve: 2004. 03. 01. 09:40
idézet:
Ezt írta Szolti:
Hm, akkor ezen el kell gondolkoznom rendesen mert alapvetően lusta ember vagyokMondjuk ha azt nézem hogy + 2-3 % s lehet nem is fog menni együtt a 2 ram akkor jobb ha valóban 1 db modult veszek. Mondjuk azért kíváncsi lennék hogy mennyi valóban a kettő között a különbség, ha esetleg valakinek van ideje s türelme hozzá legyen olyan szives mérje már le hogy mennyi a különbség a két memóriakezelés között, mondjuk jó lenne egy sisoft teszt + valami játék teszt eredmény is mert ugye játszani is kell
s szerintem az aqua mark vagy a 3d mark erre talán jó, köszi.[/quote]
Még régebben én ezt megtettem.
itt vannak a képek:
[url="http://"http://kep.tar.hu/sebgutkopf/index.phtml?aid=27596988"]single vs dual channal[/url]
Nincs valami óriási különbség, de azért kétségtelenül gyorsabb a dual a single channel-nél.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 03. 01. 11:44
Elküldve: 2004. 03. 01. 12:37
Elküldve: 2004. 03. 01. 12:45
idézet:
Ezt írta Szolti:
Ilyen nincs, multhéten megrendeltem alaplapot s most azt mondják nincs s nem is lesz, mert sok vele a probléma, gondoltam ok, akkor megyek másik boltba, végig telefonáltam 4-5 boltot s egyben sincs, mindenhol valami SL verziót ajánlgatnak, hogy ez van , s hogy ez jobb is miont a "sima" ! Tud erről a lapról vaaki valamit? Miben más vagy mit kell róla tudni, sűrgős lenne, köszi.[/quote]
Vegyél AN7-et!
Az ugyanaz mint az NF7-S, csak néhány dologgal még meg van fűszerezve (SPDif in, +2 USB a hátlapon, MicroGuru, minusz egy soros port).
Eddig igazából rosszat még nem nagyon hallottam róla.
De hát végül is tökre ugyanaz mint az NF7.....
![]()
Elküldve: 2004. 03. 01. 12:47
idézet:
Ezt írta Szolti:
Ilyen nincs, multhéten megrendeltem alaplapot s most azt mondják nincs s nem is lesz, mert sok vele a probléma, gondoltam ok, akkor megyek másik boltba, végig telefonáltam 4-5 boltot s egyben sincs, mindenhol valami SL verziót ajánlgatnak, hogy ez van , s hogy ez jobb is miont a "sima" ! Tud erről a lapról vaaki valamit? Miben más vagy mit kell róla tudni, sűrgős lenne, köszi.[/quote]
Nincs hozzá sata átalakító. Ennyi.
Elküldve: 2004. 03. 01. 12:57
Elküldve: 2004. 03. 01. 17:57
Nektek még nem "buborékolt" a hang és nem tűnt el a beszédcsatorna?
Vagy akkor azt mondjátok meg mit és milyen sorrendben tegyek fel az XP alá!!!
Qrvára idegesít ... ez az első nforce2-es gép amit összeraktam és b@szik menni
Elküldve: 2004. 03. 01. 18:13
Én még soha nem próbáltam semmilyen alaplapi szoftveres zörgőmicsodát. Milyen a hangja? CPU-terhelés? Stb?
Elküldve: 2004. 03. 01. 18:42
idézet:
Ezt írta Bástya elvtárs:
Sajnos segíteni nem tudok, de azért kérdezek 1et én is
Én még soha nem próbáltam semmilyen alaplapi szoftveres zörgőmicsodát. Milyen a hangja? CPU-terhelés? Stb?[/quote]
Itt gondolom a SoundStorm-ra tetszik gondolni, tisztelt Elvtárs?!Nálam a SB Live 5.1 Digital nem akart mellette a gépben maradni, ezzel kevesebb gond van (különböző patch-ek, stb...).
![]()
Fini hangja van, mindamellett kijelenthetem, nem vagyok audiofil, elég botfülem van. De! Shania Twain DVD-t elindítottam a kedvedért, cakum-pakli 9-28% a prociterhelés. Egy MP3 albumot elindítva ez megelégedett 0-13% környékén. Ha ez segít, itt van...
![]()
stb.: szép, használható panelja van, bár nekem - sajnos - nem volt még módomban kipróbálni 5.1 hangrendszeren.
Ennyit tudok elmondani, kérem kapcsojja ki...!
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:30
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:45
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Akkor azt mondjátok meg miket és milyen sorrendben telepítsek fel, lehet hogy ott lesz a gond ...[/quote]
1/ oprencer
2/ alaplapi /nForce2 3.13/ meghajtó inkluzív hang
3/ DirectX 9
4/ VGA
5/ a többi sorban

Súgó
A téma zárva.