HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 13. 11:12

Van már olyan IDE driver ami olyan "jó" (tehát nincs vele gond) mint a laphoz adott driver? (mióta megvan a lap, azt használom hozzá).

A másik a boot eszközökkel kapcsolatos.
Benn van egy Ata és egy Sata vinyó.

A boot sorrend: Sata, Cd-rom, Disabled.

Ennek ellenére simán bebootol a Pata-ról...
Holott nincs beállítva. Nem lesz ez gond Win install után?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#262 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 11:45

idézet:
Ezt írta Charles:
VA másik a boot eszközökkel kapcsolatos.
Benn van egy Ata és egy Sata vinyó.

A boot sorrend: Sata, Cd-rom, Disabled.

Ennek ellenére simán bebootol a Pata-ról...
Holott nincs beállítva. Nem lesz ez gond Win install után?

Üdv!
[/quote]

A SATA-n vagy a CD-n van valami boot-ra alkalmas oprendszer? A BIOS-ban a Try other devices (vagy valami hasonló) a boot-sorrend beállítása mellett be van kapcsolva?
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#263 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 12:16

idézet:
Ezt írta Vulpes:

A SATA-n vagy a CD-n van valami boot-ra alkalmas oprendszer? A BIOS-ban a Try other devices (vagy valami hasonló) a boot-sorrend beállítása mellett be van kapcsolva?
[/quote]

A vinyón még nincs, hisz arra teszem az oprendszert. A Cd meg egy WinXp.

Nekem az a kérdésem, hogy ha fenn lesz az XP a Sata-n és benn van a Pata vinyó is (a még rajta levő winnel együtt, csak utána formázom), akkor a Sata-ról bootol-e.
Mert ugye így szertintem annak kellett volna történnie, hogy Sata - no OS, Cd - nem bootolok tehát: megáll a boot és kész. E helyett "önkényesen" behozta a Pata vinyó xp-jét.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#264 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 12:40

idézet:
Ezt írta SCupi:
Én is csak kérdeznék.

Közeljövőben rakok össze egy gépet NF7 2.00 lappal. Nem ismerem ezt a lapot, így azt kérdezném, hogy mi az a beállítás, amit mindenképpen első nekifutásra fontos elvégezni a BIOS-ban? Láttam írtátok ezt-azt kikapcsolni, átállítani, stb.

A gépben egyenlőre 256Mb(400) Samsung memo lesz (remélem menni fog vele), 2000+ -os proci, 64 Mb-os Gf4Ti.

Remélem nem túl láma a kérdésem :)
[/quote]

Köszi, hogy ennyire segítőkészek vagytok! :(

#265 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 13:29

idézet:
Ezt írta SCupi:

Köszi, hogy ennyire segítőkészek vagytok! :(
[/quote]

Már írtak neked...

1. Ramokat duálban - 1. és 3. slot
2. A biosban ne kapcsold ki a hőmérséklet figyelést,
leállítást.
3. A cd-n adott drivereket használd (azok tuti jók)
4. Ne frissíts Bios-t csak ha vmiért nagyon muszály.
(Nekem 17-es van fönn, a 19-essel szirénázott Bartonnal)

Üdv!

#266 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 14:01

idézet:
Ezt írta Charles:

A vinyón még nincs, hisz arra teszem az oprendszert. A Cd meg egy WinXp.

Nekem az a kérdésem, hogy ha fenn lesz az XP a Sata-n és benn van a Pata vinyó is (a még rajta levő winnel együtt, csak utána formázom), akkor a Sata-ról bootol-e.
Mert ugye így szertintem annak kellett volna történnie, hogy Sata - no OS, Cd - nem bootolok tehát: megáll a boot és kész. E helyett "önkényesen" behozta a Pata vinyó xp-jét.

Üdv!
[/quote]

"Try other devices" vagy "Try other boot devices" vagy valami hasonló??
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

#267 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 15:14

idézet:
Ezt írta Vulpes:
"Try other devices" vagy "Try other boot devices" vagy valami hasonló??[/quote]
NF7-S manual 4-11 oldal...

Advanced BIOS Features/First-boot device: Serial-ATA.
Advanced BIOS Features/Second-boot device: CD-ROM.

Gondolom erre gondolt Charles, ekkor kene ugy mukodnie, ahogy szeretne.

Az, hogy PATA-rol bootolt, az valszeg azert van, mert valamelyik boot-device HDD-0-an maradt...

[ 2004. március 13.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#268 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 15:20

Kösz mindenki, most jutottam el a kész rendszerig, és benn van a Pata is, de rendesen bootol a Sata-ról, tehát minden működik. Igen, tényleg nem volt OS rajta, és a másikon meg igen (HD-0). Akkor ez csak olyan "megpróbálok bármiről bootolni, hátha, még ha a Biosban nincs is beállítva" feature...

Üdv!

#269 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 16:12

idézet:
Ezt írta Charles:
Kösz mindenki, most jutottam el a kész rendszerig, és benn van a Pata is, de rendesen bootol a Sata-ról, tehát minden működik. Igen, tényleg nem volt OS rajta, és a másikon meg igen (HD-0). Akkor ez csak olyan "megpróbálok bármiről bootolni, hátha, még ha a Biosban nincs is beállítva" feature...

Üdv!
[/quote]

Inkább ez olyan feature, hogy "Az első elérhető boot eszközről próbálok meg bootolni, mert így van beállítva." :D

[ 2004. március 13.: bigsee szerkesztette a hozzászólást ]
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#270 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 16:12

idézet:
Ezt írta Charles:

Üdv!
[/quote]

No, ezért van, hogy új gép esetén én mindig előbb szétkurkászom a BIOS-t, és csak utána kezdek el particionálni, telepíteni, stb. ;)
2006. III. 4.

#271 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 16:17

idézet:
Ezt írta Vulpes:

No, ezért van, hogy új gép esetén én mindig előbb szétkurkászom a BIOS-t, és csak utána kezdek el particionálni, telepíteni, stb. ;)
[/quote]

De SCupi megnyugtatására: alapesetben minden jól van beállítva, a gyári értékekkel már indítható a gép. Amit később érdemes megnézni: bootsorrend, AGP aperture size, a sziréna és a gép kilövésének időzítése (70-75 fok), más nem jut eszembe, menet közben jönnek.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#272 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 13:16

Aki lecserélte a gyári hűtést az NB-ről, az mit rakott a helyre?
Az a kis vacak venti olyan hangosnak tűnik nekem, hogy erősen gondolkozom a menesztését, de előtte kéne találnom valami alternatívát, ami halkabb.

Nálam annyival nehezebb a dolog, hogy nem lehet nagyon magas az nb hűtője, mert akkor a procihűtő ventije alá nem fér be a sarka.

[ 2004. március 16.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ]
My photos

#273 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 13:58

Most szeretnek vinyot venni, es gondolkodom SATA-son is.
De elotte ki szerettem volna probalni, hogy mukodik-e az integralt SATA vezerlo. Rakotottem egy WD 120GB-os ATA100-as vinyot a Serilellre. Mindket alaplapi csatlakozot probaltam, egyiken sem ismerte fel a bios. Nem reagalt a CTRL-S, F4 dologra sem. Oprendszert nem bootoltam, mivel ha mar az elejen nem irja ki akkor az se lathatja. Termeszetesen Masteren volt. Az alaplap egy NF7-S v1.1 legfrissebb biosal (2.3).

Probalta mar valaki ezt az atalakitot, es mukodott is neki?

Udv.
ProTech
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#274 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:06

idézet:
Ezt írta ProTech:
...[/quote]
Működik... ha erről akarsz boot-olni, akkor a BIOS-ban a boot sorrendnél állítsd be. WinXP telepítésekor pedig az elején nyomj F6-ot, és tedd be a SATA floppy-t.
Másodlagos lemez esetén, működő oprendszernél tedd fel a SATA meghajtót a floppy-ról.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#275 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:14

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Aki lecserélte a gyári hűtést az NB-ről, az mit rakott a helyre?
Az a kis vacak venti olyan hangosnak tűnik nekem, hogy erősen gondolkozom a menesztését, de előtte kéne találnom valami alternatívát, ami halkabb.

Nálam annyival nehezebb a dolog, hogy nem lehet nagyon magas az nb hűtője, mert akkor a procihűtő ventije alá nem fér be a sarka.

[ 2004. március 16.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

[url="http://"http://www.zalman.co.kr/english/product/zm-nb47j.htm"]Ezt[/url]?
2006. III. 4.

#276 Felhasználó inaktív   Klampfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:21

idézet:
Ezt írta ProTech:
Most szeretnek vinyot venni, es gondolkodom SATA-son is.
De elotte ki szerettem volna probalni, hogy mukodik-e az integralt SATA vezerlo. Rakotottem egy WD 120GB-os ATA100-as vinyot a Serilellre. Mindket alaplapi csatlakozot probaltam, egyiken sem ismerte fel a bios. Nem reagalt a CTRL-S, F4 dologra sem. Oprendszert nem bootoltam, mivel ha mar az elejen nem irja ki akkor az se lathatja. Termeszetesen Masteren volt. Az alaplap egy NF7-S v1.1 legfrissebb biosal (2.3).

Probalta mar valaki ezt az atalakitot, es mukodott is neki?

Udv.
ProTech
[/quote]

Most biztos furan nézel, de ugye tapot is adtal a vinyonak?
CSak ugy eszembe jutott, mert lattam mar olyat, aki anyazott mint az alat, szidott mindenkit és mindent, közben meg ugy gondolta hogy a Sata vinyok az Sata kabelen kapnak feszt is (Nem rad gondoltam, meg ne sertodj!!!).
Na ja ......... No comment!

#277 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:32

idézet:
Ezt írta Charles:

Már írtak neked...

2. A biosban ne kapcsold ki a hőmérséklet figyelést,
leállítást.
3. A cd-n adott drivereket használd (azok tuti jók)
4. Ne frissíts Bios-t csak ha vmiért nagyon muszály.
(Nekem 17-es van fönn, a 19-essel szirénázott Bartonnal)

Üdv!
[/quote]

idézet:
[/quote]????
Nekem az NF7 2. és 3. slotba helyezett mmóriáknál írja ki, hogy Dual DDR enabled!!! Nem gondolom, hogy bios frissítésen múlik ez a dolog. Nekem gyárilag 1.8-as volt, most 2.1-es van, de legalább az jó hőfokot ír ki :)
Wittman

VMH59

#278 Felhasználó inaktív   H0PE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:46

Tudom,tudom, olvasom en az egesz abit nf7 leirasos 9 topicotokat, de nem birom nem megkerdezni: Milyen hangkartya van ezen az alaplapon? Nem tudtam kisilabizalni, es tuti van ujabb driver, mint amit a honlapon lehet az abitnal talalni). Thx elore is...
H0PE

#279 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:00

idézet:
Ezt írta Klampfer:

Most biztos furan nézel, de ugye tapot is adtal a vinyonak?
CSak ugy eszembe jutott, mert lattam mar olyat, aki anyazott mint az alat, szidott mindenkit és mindent, közben meg ugy gondolta hogy a Sata vinyok az Sata kabelen kapnak feszt is (Nem rad gondoltam, meg ne sertodj!!!).
Na ja ......... No comment!
[/quote]

Pontosan.
Tehát egy pata vinyó 2db molex csatit foglal le a serilellre kötve. Egy kell a serilell csatin és egy a vinyónak normálisan.
My photos

#280 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:02

idézet:
Ezt írta Vulpes:

[url="http://"http://www.zalman.co.kr/english/product/zm-nb47j.htm"]Ezt[/url]?
[/quote]

Ahh nem rossz ötlet.
Eredetileg a 32-est néztem, de azon aggódtam, hogy azt nem tudom feltenni. Itt viszont a szélső része alacsonyabb, ami pozitíííív! ;)

Ezzel a bordával mekkora fsb-t bír neked az nb?
Vajon nálam bírná hűteni a 220-at? :confused: Vagy valami lasabb venti azért még kéne a közelébe. :rolleyes:
My photos

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.