idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Üdv! Eddig olvastam vagy 15 oldalt a topicból, többre sajnos nem volt időm. Nekem is a címben szereplő lapom van, 2500+ Bartonnal, meg 2x256 DDR400 Samsung memóval, szinkronban 4/4-ben 8,4,4,2.5-ös késleltetésekkel. Nekiálltam FSB-t emelni 180x11-ig jutottam, 181-nél már fagylalt. A proci a lap szerint 40 fokos, ami igen barátinak számít. Ennyit tudnának a Samsungok? Itt mindenki 190-et, 200-at meg még többet írogat. Tudom, tudom biztos dzsunkák, de a boltban oridzsinek mondták. Ha haza megyek megnézem mi van ráírva az modulokra írva. A proci az valszeg lock-os mivel nemrég vettem, és szorzó állítás után CCMOS-ra indul csak. Any idea?
Ja, a konfig még 360 Chieftek, 2HDD + 1Combo drive, szal még agyonterhelve sincs.
Zárszónak még egy kérdés. Lehet e BIOS-t frissíteni floppy nélkül? Nagyon jól megvagyok nélküle, csak ezért meg nem akarok venni.[/quote]
Üdv! Nekem csak 3200+ beállításon hajlandó elindulni, bármilyen köztes órajelen nem. Próbáld azon, szinkron RAM beállítással. Az origi Samsung is elég x@r, sajnos. Én már csak tudom.Ha beletörik a BIOS foga a b@xogatásba, a - esetlegesen többszöri - RESET után nyomkodd az Insert billentyűt, mint szél
, és akkor alapra áll vissza, nem kell a házban matatni mindig.
Ha nincs floppy-d, frissíts wingyóz alól, nekem összejött, igaz sokan ágállnak a fórumon ellene, de ha más nincs...
Remélem, segítettem!
ps.: na, mit mondtam...![]()
![]()
[ 2004. március 18.: bigsee szerkesztette a hozzászólást ]
Abit NF7
Elküldve: 2004. 03. 18. 19:46
Elküldve: 2004. 03. 18. 22:40
idézet:
Ezt írta Vulpes:
No, ezért van, hogy új gép esetén én mindig előbb szétkurkászom a BIOS-t, és csak utána kezdek el particionálni, telepíteni, stb.[/quote]
Új gép? November óta ez a lap van, csak vettem egy Sata vinyót...![]()
Nem tudjátok, hogy mirét lehet az, hogy 1297 Mb/s a mem olvasás??? Azt hittem, rosszul látok... 200 Fsb-n van, Cas 2 3 2 10-en. Korábban 2500 és 3000 között volt. Nemrég volt Win install (Home), Biosban nem állítottam át semmit.
:confused:
Üdv!
Elküldve: 2004. 03. 18. 23:55
En is csodalkoztam, miert tomorit videot 20fps-sel a gepem, mikor multkor ugyanazokkal a beallitasokkal 25fps-sel ment...
Aztan rajottem, hogy ezeket nem allitottam be.
Elküldve: 2004. 03. 18. 23:57
idézet:
Ezt írta Kalebris:
Valaki irta valahol igaz az 9600pro volt ha jol emlexsem, hogy 1,6V-ot adott az agp-nek vagyis 0,1V-al tobbett a szabvanynal es akkor mukodott! proba cseresznye[/quote]
Köszike. Közben visszament gariban és kicserélték. Az új már műxik... Bár akkor sem értem, hogy miért pont a radeonokkal volt baja... Ehh...
Elküldve: 2004. 03. 19. 00:36
idézet:
Ezt írta wittman:
????
Nekem az NF7 2. és 3. slotba helyezett mmóriáknál írja ki, hogy Dual DDR enabled!!! Nem gondolom, hogy bios frissítésen múlik ez a dolog. Nekem gyárilag 1.8-as volt, most 2.1-es van, de legalább az jó hőfokot ír ki[/quote]
Közben a topic régebbi részén megtaláltam, hogy neked is igazad van, mert a duál mód az 1 + 3 vagy 2 + 3.
Nyunyu Kösz, tényleg nem így volt beállítva, egyik sem. A Home direkt csinálja szarra?
A másik, amit nem értek, hogy miért 1,5 giga swapfile, amikor 1 Gb ramom van...Xp profnál nem volt ilyen.
Üdv!
Elküldve: 2004. 03. 19. 00:42
idézet:
Ezt írta Charles:
Nyunyu Kösz, tényleg nem így volt beállítva, egyik sem. A Home direkt csinálja szarra?
A másik, amit nem értek, hogy miért 1,5 giga swapfile, amikor 1 Gb ramom van...Xp profnál nem volt ilyen.[/quote]
Nalam XP Prof van, az is ugyanugy allitja...
Elküldve: 2004. 03. 19. 00:44
Olvasás: 1310 Mb / s
Írás: 499 mb / s.
Elkeserítő. Kb. 2300 Mb / s volt régebben az olvasás. 166 Mhz RAM és 166 Mhz Cpu esetén... ! 200 FSB esetén (RAM és CPU) 3000 Mb / s felett, vegyesen (mint most van, tehát CPU 166, Ram 200) a kettő között.
Ram: OCZ 3500 2x512 Mb, Cas2 és 3 2 10.
Ja és leteszteltem memtest86+ al, semmi hiba (eddig sem volt). Ja és az a röhelyes, hogy a régi gépemen (szintén XP Home), egy Abit kt266a-val gyorsabb a 133-as memória...
1. Vmi registry cucc?
2. Nincs-e köze ahhoz, hogy a PATA vinyó SATA-n megy?
3. XP Home aktiválása miatt esetleg (nemrég raktam fel, és még nem volt meg)?
Üdv!
[ 2004. március 19.: Charles szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 19. 08:31
3200+-on, ha jól értelmezem csak a nem lock-os procik mennek, az enyém pedig nem hinném, hogy az lenne. Tényleg. Kinézetre van valami különbség a lock-os és a nem lock-os között? Vagy csak az egyik megmurdál a szorzó állításra, a másik meg nem? De azért, ha hazamegyek kipróbálom majd 3200+-on.
Otthon hiába emelgettem a ram feszt és corefeszt, akkor sem volt hajlandó 1MHz-t sem 180 fölé menni, ami azért meglehetősen gyanús nekem. Na mindegy, ha itt a vége, akkor itt a vége. De azért szerettem volna ebből a rendszerből többet is kihozni!
Elküldve: 2004. 03. 19. 09:22
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Üdv! Eddig olvastam vagy 15 oldalt a topicból, többre sajnos nem volt időm. Nekem is a címben szereplő lapom van, 2500+ Bartonnal, meg 2x256 DDR400 Samsung memóval, szinkronban 4/4-ben 8,4,4,2.5-ös késleltetésekkel. Nekiálltam FSB-t emelni 180x11-ig jutottam, 181-nél már fagylalt. A proci a lap szerint 40 fokos, ami igen barátinak számít. Ennyit tudnának a Samsungok? Itt mindenki 190-et, 200-at meg még többet írogat. Tudom, tudom biztos dzsunkák, de a boltban oridzsinek mondták. Ha haza megyek megnézem mi van ráírva az modulokra írva. A proci az valszeg lock-os mivel nemrég vettem, és szorzó állítás után CCMOS-ra indul csak. Any idea?
Ja, a konfig még 360 Chieftek, 2HDD + 1Combo drive, szal még agyonterhelve sincs.
Zárszónak még egy kérdés. Lehet e BIOS-t frissíteni floppy nélkül? Nagyon jól megvagyok nélküle, csak ezért meg nem akarok venni.[/quote]
Bios soft menü-ben a "cpu interface" legyen engedélyezve.
Sajna a "brand" samu ramok sokszor okoznak problémát, míg másoknak meg iszonyat tuningolhtó. Nagyon nagy a szórás. Nálam is volt gagyi samu, ami 440-et ment szinkronban (nem dual).
A kislemez meghajtó már nálam is kihalt a gépből (szegény már 8 éves volt), de nem vettem helyette újat. Eddig nem hiányzott még.
[ 2004. március 19.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ]
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 03. 19. 09:33
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Bios soft menü-ben a "cpu interface" legyen engedélyezve.
Sajna a "brand" samu ramok sokszor okoznak problémát, míg másoknak meg iszonyat tuningolhtó. Nagyon nagy a szórás. Nálam is volt gagyi samu, ami 440-et ment szinkronban (nem dual).
A kislemez meghajtó már nálam is kihalt a gépből (szegény már 8 éves volt), de nem vettem helyette újat. Eddig nem hiányzott még.
[ 2004. március 19.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A CPU Interface az engedélyezve van. Ha lapleírás nem hazudik, akkor annak be is kell lennie kapcsolva, ha tuningolni akarok. Próbáltam magasabb memória időzítésekkel is, de sokat nem osztott-szorzott a dolgon. Elvileg origi a Samasung memo, mert direkt ezért fizettem egy kicsit többet, hogy ne dzsunka legyen, de most így visszagondolva vehettem volna inkább TwinMos-t is helyette.![]()
Elküldve: 2004. 03. 19. 10:00
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
...
Nagyon nagy a szórás. Nálam is volt gagyi samu, ami 440-et ment szinkronban (nem dual).
[/quote]
Nekem most 2db 512-es "gagyi" Samsungom van, szinkronban mennek dual channelben 450MHz-en az AN7-ben CAS 2.5-en. Szóval ki lehet fogni, valóban. Mondjuk én leteszteltem mielőtt megvettem őket.
[ 2004. március 19.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 19. 19:16
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Na megnéztem otthon mi van a memókra írva és, ha jól tudom, akkor az utolsó négy betű számít, ami nálam TCCC. Most ez dzsunka vagy nem? Valahol volt egy link erről, de most nem találom. Kipróbáltam egyébként megcserélni a modulokat, de úgy meg kapásból sziréna lett, az előző beállítással, úgyhogy vissza a régihez.
3200+-on, ha jól értelmezem csak a nem lock-os procik mennek, az enyém pedig nem hinném, hogy az lenne. Tényleg. Kinézetre van valami különbség a lock-os és a nem lock-os között? Vagy csak az egyik megmurdál a szorzó állításra, a másik meg nem? De azért, ha hazamegyek kipróbálom majd 3200+-on.
Otthon hiába emelgettem a ram feszt és corefeszt, akkor sem volt hajlandó 1MHz-t sem 180 fölé menni, ami azért meglehetősen gyanús nekem. Na mindegy, ha itt a vége, akkor itt a vége. De azért szerettem volna ebből a rendszerből többet is kihozni![/quote]
A lockos (mint az enyém) is megy 3200+-on, azaz 200*11, mer'hogy így jön ki a 2200 Mhz. Állítólag a 2003.39. hete előtt gyártott Barton-ok lockmentesek, a sorozatszámban van benne, az enyém 0346-os, asszem, sajna. Camcungom - ha jól emlékszem - 340Mhz-en volt hajlandó butulni, de az még messze van a szinkrontól.
Elküldve: 2004. 03. 19. 19:18
Elküldve: 2004. 03. 19. 21:32
Üdv!
[ 2004. március 20.: Charles szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 19. 21:34
Erről a játék közbenni hangproblémárol is volt szó valamelyik topicban , vagy itt vagy az nforce driveres topicban, nem tudom, légyszi írja meg valaki a megoldást. Köszi...
Elküldve: 2004. 03. 19. 21:43
memória olvasás: 2398 MB/mp
memória írás: 928 MB/mp
ez sem annyira brutális, bár ahogy nézem e arányos lehet mert 2700+ alatt van, s nem tudom Charles miért hoz ekkora értéket Neked az aida, a ramok egyébként dualban vannak? van nem, (bár nem sokat számít amd-nél, nem?) s menyin megy a ram? időzítések, Mhz?
Lehet csak az aida mér rosszul, nézd meg mással is, vagy várd meg amig valami okos ember megmondja mit csinálj
Elküldve: 2004. 03. 19. 22:19
A ram duálban van, csak a Wint tettem újra, de most XP Home OEM-et, amit vettem egy vinyóval (korábban Campus XP Pro volt). A sebesség 2500 és 3000 között volt régen, az írás 980 és 1100 között... A Ram akkor Cas 2 3 2 7 en ment, most 2 3 2 10-en, a 10 és a 11 a legjobb az nforce2-knél, azért.
Valami registry beállítást elronthattam? Mert írtam át pár dolgot, de nem emléxem olyasmire, hogy "Ezzel a beállítással megfelezhetjük a memóriánk sávszélességét".
Üdv!
Elküldve: 2004. 03. 19. 22:45
idézet:
Ezt írta Charles:
... a 10 és a 11 a legjobb az nforce2-knél, azért...
Üdv![/QB][/quote]
Ez mit jelent pontosan? Van erről valami olvasni való? Előre is köszi..
Elküldve: 2004. 03. 19. 23:16
idézet:
Ezt írta Szolti:
Ez mit jelent pontosan? Van erről valami olvasni való? Előre is köszi..[/quote]
LameXpert hívta rá fel a figyelmet. Többen próbáltuk, de igazából senki nem vett észre gyorsulást, úgy emlékszem. De nem is lassabb, tehát úgyhagytam.
[url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=007588"]Zavar a mátrixban?[/url]
Üdv!
Elküldve: 2004. 03. 19. 23:44
idézet:
Ezt írta bigsee:
Etele: Te letesztelhetted, nem mindenki van ilyen helyzetben. Itt Sopronban ez - eddig még - nem történhetett meg, sajnos.[/quote]
Az előző pár RAMom is (szintén "gagyi" Samu) ment 450-en, igaz csak CAS3-ban... na bumm. És azokat nem teszteltem, csak levettem a polcról.Úgyhogy én soha nem értettem az ódzkodást a sima Samsung chipes RAMokkal kapcsolatban...
[ 2004. március 19.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.