Sziasztok!
Asszem volt mar errol itt szo, de annyi oldal (sot fejezet) van h hiaba allok neki keresni, lecserelnem az alaplapomat mire megtalalnam
Szal a helyzet a kovetkezo:
2500+-os Bartont vettem az NF7-S v2.0-ba. termeszetesen a tuning volt az elso dolog.
Sajnos a proci szorzolockos. Felnyomtam az FSB-t 200-ra,es megkerestem h mi az a fesz amin stabil. 1.7V kell a chipsetnek, valamint 1,75V a CPU-nak ahhoz hogy a prime ne hibazzon. Igen, csak az a helyzet, hogy egy ido utan, annak ellenere h nem hibazik a PRIME95 a rendszer egyszeruen seggreul, azaz lekapcsol, es ninozik (szirenazik aPC speaker) mintha tulmelegedett volna a CPU. Errol amugy szo sincs mert a warning illetve a shutdown temperature 75 fokra van allitva, en kozben AIDA-ban figyeltem a homersekletet es kozel sem allt ehhez.
Gondoltam nem birja a rendszer, igy vegigprobaltam a tobbi FSB beallitast, es vegre valahara kaptam egyet amin hajlando volt a gep bebootolni: 190-en. 1.7V chipset, 1,725V CPU fesz mellett nem hibazott a Prime, de a rendszer ugyan ugy seggre vagta magat. (AMugy erdekes mert alig van olyan FSB beallitas amin hajlando a rendszer bebootolni, pl 176 es 190 kozott asszem egyen sem.
A legfrisebb BIOS van a lapban (23). Czaki szerint a 21-es BIOS-verzioig volt betegsege ez a lapnak.
Tud valaki megoldast, illetva valami ajanlatot adni?
Ja es az lenne meg a kerdesem, hogy "normalis" hasznalat kozben is seggre ulhet a rendszer (pl jatszas+download) vagy csak a prime kesziti ki ennyire?
Koszi elore is a valaszaitokat.
Tapegyseg egy 360W-os kb 1 honapos Chieftec.
Memo 2x256Mb Kingmax, 6-3-3-2,5, de eddig jol mukodtek az XP1700+ melett.
Szerkesztette: Vortex07 2004. 04. 12. 02:21 -kor