HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 24. 20:58

Idézet: Ez írta voison:

az az érdekes hogy ha burn k7tel büntetem akkor melexik de nem (kék)hal be, csak ha játszom.
ezt a tápellátás dolgot hogy érted?

Ha nő a proci órajele, akkor nagyobb lesz a felvett teljesítménye, ha a tápellátás nem kielégítő (akár gyenge táp, akár gyenge feszstabos alaplap miatt), akkor a core-fesz stabilitása csökken és kész a baj. Ha a BurnK7 megy, akkor nem ez a helyzet. A kék halál memóriahozzáférési problémát jelez, gondolom a cache nem bírja a tempót.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 09. 20:40 -kor

#362 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 10:34

idézet:
Ezt írta [VS]Thomas:
Hosszú távon 5-6 év alatt kiég a cpu,de kit érdekel. Igen a gyári érték 2x133, te pedig 2x200 fsb-vel futtatod.[/quote]

5-6 év... mi lesz akkor már ;)
Szóval használjam nyugodtan. Ok, Ti mondtátok! :D

Amúgy jó ez a lap, nem bántam meg. Pedig sokan fikázták...

#363 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 10:47

Hello! Most vettem egy nf7 v2.0-t és van bele egy xp2400+ -m. No, ha húzogatni akarom akkor az FSB vs. procifeszültség között van valami összefüggés (azon kívül, hogy növelni kell mindkettőt) amivel konkrétan ki lehet számolni, hogy mekkora FSB-hez mekkora feszt. kell beállítani? Kösz
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#364 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 10:51

idézet:
Ezt írta Tyborg:
Hello! Most vettem egy nf7 v2.0-t és van bele egy xp2400+ -m. No, ha húzogatni akarom akkor az FSB vs. procifeszültség között van valami összefüggés (azon kívül, hogy növelni kell mindkettőt) amivel konkrétan ki lehet számolni, hogy mekkora FSB-hez mekkora feszt. kell beállítani? Kösz[/quote]

A feszültség elsődlegesen nem az FSB-vel, hanem a core, azaz a proci frekvenciájával van összefüggésben! Számolni nem nagyon tudsz semmit, próba-szerencse alapon kell kikísérletezni a határértékeket. Ha DDR400-as RAM-jaid vannak akkor pl. egy 10*200-as beállítás már elég korrekt, és a proci maradt a gyári fekvencián...

Ja, és tuningnál nem szabad elfelejteni, hogy ami most tuningolva stabil, az nem biztos, hogy a nyári 35 fokban is stabil lesz! Sőt...

[ 2004. március 25.: Vulpes szerkesztette a hozzászólást ]
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#365 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 10:56

Kösz! Még annyit, hogy ha a próba szerencse alapon túl nagy lenne fesz. akkor mily esélyek vannak a proci füstté válására?
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#366 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 11:20

Tyborg! Ne rakd 1.8 főlé léghűtéssel semmiképp. Akkor nagy baj nem lehet.

Bocs, hogy beleszóltam! ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#367 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 11:26

:) :) :) Semmi gond. Egyébként meg jó tanács sose rossz! Thenksz!

#368 Felhasználó inaktív   jama12 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 16:53

üdv, "sima" NF7hez uj Realtek driver: [url="http://"http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True"]http://www.realtek.c...8&Software=True[/url]
bocs ha már volt
üdv: jama

NF7 v2.0; AMD Athlon XP 2200+; 512Mb DDR; Samsung 160Gb; Palit GeForce 6200; Antec Sonata 2 450W TruePower; Dell 19' monitor

#369 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 18:22

Sziasztok! Előző oldalon írtam, hogy gondom van az írómmal, ezt azóta sem sikerült megoldani, viszont vettem helyette LG CD-RW/DVD kombót, ezzel meg tökéletesen megy. Előtte végigbróbáltam az összes biost 16-ig, de semmi. :confused:
Mindegy most már nem szívok. A másik érdekes dolog a memória: 2*256 mb 400-as samsung-om van, amik tökéletesen mentek az asus a7n8x-emben dualban, de ebben csak szirénát kapok. Single-ben meg ok. Nehezen rájöttem, hogy megy dualban is de csak 333-on. Ha emelek akár 1-et az FSB-n, akkor már nem indul, sípol. Próbáltam feszt emelni, időzítést visszavenni, de semmi. Ami végképp betett, az a chipsethűtő venti. Qrva hangos volt, és mikor kiszedtem, látom, hogy az egyik ventilapát el van törve! Kapott hát a lap egy ZM-NB47J-t. A végére egy kis pozitív élmény is a lappal: Az AQYHA 2500+-om szépen megy alap feszen 3200+-ként, 1,75-ön még 215*11-en is, szinkronban. Érdekes, hogy 1,6V-vel is ment 2200-on, prime95, játékok órákig mentek, de egy másik teszten már a 10. perc után hibázott a prime szerint. Inkább visszatettem alapfeszre. A végére két kérdés: a passzív zalmannal max mekkora chipsetfeszig és FSB-ig mehetek el extra venti nélkül egy jól szellőző házban? Igaz nem érdemes új memót vennem, csak hogy menjen a duál?(Esetleg valami megoldás hogy miért nem megy?).
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült az élménybeszámolóm első NF7 v2.0-ámról.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#370 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 19:27

idézet:
Ezt írta Pietrosz:
Sziasztok! Előző oldalon írtam, hogy gondom van az írómmal, ezt azóta sem sikerült megoldani, viszont vettem helyette LG CD-RW/DVD kombót, ezzel meg tökéletesen megy. Előtte végigbróbáltam az összes biost 16-ig, de semmi. :confused:
Mindegy most már nem szívok. A másik érdekes dolog a memória: 2*256 mb 400-as samsung-om van, amik tökéletesen mentek az asus a7n8x-emben dualban, de ebben csak szirénát kapok. Single-ben meg ok. Nehezen rájöttem, hogy megy dualban is de csak 333-on. Ha emelek akár 1-et az FSB-n, akkor már nem indul, sípol. Próbáltam feszt emelni, időzítést visszavenni, de semmi. Ami végképp betett, az a chipsethűtő venti. Qrva hangos volt, és mikor kiszedtem, látom, hogy az egyik ventilapát el van törve! Kapott hát a lap egy ZM-NB47J-t. A végére egy kis pozitív élmény is a lappal: Az AQYHA 2500+-om szépen megy alap feszen 3200+-ként, 1,75-ön még 215*11-en is, szinkronban. Érdekes, hogy 1,6V-vel is ment 2200-on, prime95, játékok órákig mentek, de egy másik teszten már a 10. perc után hibázott a prime szerint. Inkább visszatettem alapfeszre. A végére két kérdés: a passzív zalmannal max mekkora chipsetfeszig és FSB-ig mehetek el extra venti nélkül egy jól szellőző házban? Igaz nem érdemes új memót vennem, csak hogy menjen a duál?(Esetleg valami megoldás hogy miért nem megy?).
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült az élménybeszámolóm első NF7 v2.0-ámról.
[/quote]

Komolyan mondom lefogok szokni erről a fórumozásról mert csak felbaszom magam vele, (szinte) mindenkinek megy a procija 3200+ -on sőt van akinek még feszt sem kell emelni, én meg akkár mit csinálok vele nem megy 2600+ fölé.
A memóriák mennek 450-n is szépen hibátlanul, lehet a NB hűtő kevés? Az alalp van rajta, s megnéztem fehér szilikon pasta van alatta, hallotam hogy ez alatt nem szilikon pasztának kellene lennie hanem valami sárga ragacsnak, szóval gondolom megnézték a boltban ahol vettem hogy meddig megy ez a szar aztán eladták nekem...bocs a hangnemért de @-om kiván már mindennel s ezzel a cuccal is eddig szinte csak negativ tapasztalataim vannak. Még mielőtt valaki leálna írogatni hogy pedig nála jó, meg hogy neki bejön, szólok nem fikázni akartam csak ilyen hangulatom van s egyébként is mindig kimondok mindent, ennyi. Bocs ha valakinek a lelkébe gázoltam.

#371 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 19:54

idézet:
Ezt írta Szolti:

:mad:

[/quote]

Figyu! Engem is bosszant, hogy fél évvel a szorzólock-mentes széria kifutása után vettem meg a Bartont. Ez van, ezt kell szeretnem! ;) A boltban hülyének néztek, amikor dobáltam a "tuning" proci serial-okat. Beletörődtem, csak ritkán használom már 3200+-on, játékokban nem sok haszna van, digi-render meg nem nagyon fut a gépemen. A tuning szerencse forgandó, sajnos. Élvezd úgy a géped, ahogy van!!! ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#372 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 20:07

Érdekes tapasztalat: nekem is recseget az NF7-S v2 analóg kimenete. (digitálist nem tudtam tesztelni mert nem volt mivel :( ) Néztem a Soundtorm kontrol paneljével és azt tapasztaltam hogy függetlenül, hogy szól e valami vagy nem, mind a 6csatornán megjelent egy zavarjel 2-3 secundumonkét azonos amplitudóval minden csatornán.
Kínomban beledugtam a CDIn egy cd audio kábelt olyat ami közös földvezetékkel bír és csodák csodájára megszűnt a recsegés. :cool:
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#373 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 01:29

idézet:
Ezt írta Pitbull:
Érdekes tapasztalat: nekem is recseget az NF7-S v2 analóg kimenete. (digitálist nem tudtam tesztelni mert nem volt mivel :( ) Néztem a Soundtorm kontrol paneljével és azt tapasztaltam hogy függetlenül, hogy szól e valami vagy nem, mind a 6csatornán megjelent egy zavarjel 2-3 secundumonkét azonos amplitudóval minden csatornán.
Kínomban beledugtam a CDIn egy cd audio kábelt olyat ami közös földvezetékkel bír és csodák csodájára megszűnt a recsegés. :cool:
[/quote]

Nekem is van néha ilyen roppanás. Erre gondolsz? Tehát rádugtál egy Audio kábelt az alaplap Cd-in bemenetére, de a másik felére a kábelnek semmit?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#374 Felhasználó inaktív   pestis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 26. 07:53

Sziasztok én még totál uj vagyok itt üdvözlök mindenkit!
Éppen tegnap vettem egy abit nf7 es alaplapot és vagy 6 órát zsívtam vele míg szereltem össze meert nem akart leindulni a gép... vagyis áramot kapott minden ugyhogy nem a táp volt rosz, meg azt ki is probáltam egy másik gépben. Első gyanus dolog az volt hogy nem szólt a pc speeker semmit sem. MOndom talán ram hiba de attol elindulna, akkor talán valami kontakt hiba de akkor is elindulna a gép. akkor eljutottam odáig hogy talán a proci a rosz mert akkor semmit sem szokott csinálni a gép ha nem jó a proci... de ekkor már legalább 4 órája kerestem mi lehet a baj.. átmásztam egyis haverhoz és kipróbáljtuk a procit és nem az volt a rosz... akkor visza hozzám és ujra nekiestünk az egésznek. és ujra az votl ami eddig minden kap áramot a ventik mennek de semmi sem dolgozott az alaplapon se a proci se az alaplap proceszorai nem melegedtek semmit sem. akkor kiszedtünk mindent a gépből és csak az alalapot néztük semm nem volt rádugva semmi sem csak az alaplap..és akkor sem dolgozott semmi sm rajta tehát az sem lehet hogy a táp lett vlona gyenge... sajna arra jutottunk hog az alaplappal van valami gáz...szó ma viszem visza a boltba és kérek másikat, de azért az mindenképp érdekel hogy mi volt a baja, elégni sem éghtetett el mert mitől égett volna el a táp megy semmi égett szag és semminek sincs baja a gépben... ha valakinek volzt ilyen élménye már az megoszthatja velem hogy mit csinált ha egyáltalán csinált valamit...
Abit NF7-S, 2500+@3200+ Barton, Twinmos 2*512/400DDR, Radeon 9800 Pro 128Mb, Enermax 460W, Seagate Barracuda 160+120Gb, Toshiba DvD-Rom, Teac Cd-W, 19"Flat Belinea

#375 Felhasználó inaktív   Totis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 09:11

ööö lehet hülyeséget mondok de ezzel én is szívtam egy ideig. Mondjuk az egy régi gép volt meg más volt a megoldás. Abba nem ment bele a proci rendessen vagyis nem volt benne teljessen és azért nem ment. Itt arra gyanakszom, hogy nincs meg a proci támogatás bár lehet hülye vagyok.
Nem tudom, hogy azt a kábelt oda kell-e dugni.
zZzZzZzZzZz.....

#376 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 09:41

idézet:
Ezt írta pestis:
MOndom talán ram hiba de attol elindulna, [/quote]

Hi!
Ha összeakad a deszka a rammal simán lehet tyeképtyehang. Nyomjál bele másik ramot, ill. teszteld a ramjaidat máshol. A speaker sipolása elég esetleges tapasztalataim szerint.

#377 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 09:56

:D Hi! Értetlenul állok (bár lehet hogy csak hülye vagyok hozzá) a következők előtt: 1. Akármilyen FSB-n (15*133; 12*166; 11*180; 10,5*190) megy a procim 2000-en a tesztek szinte nem mutatnak semmi különbséget, ennek így is kellene lennie? 2. Itt játok, hogy 200*x, 210*x en megy a procitok én meg 2400+ -ommal 200-as FSB-vel max. a 9,5*200-at (1900) tudok beállítani. Ennek mi lehet az oka? Gagyi hűtő? Ez kaptam a dobozos procihoz!

#378 Felhasználó inaktív   pestis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 26. 10:00

itt zsír uj a proci és az alaplap meg minden és az tuti hogy ebbe az alaplapba belemegy a proci mert egyik havernak hasonlója van. a ramokat végignéztem hogy mi lehet és kipróbálgattam minden slotban de az nem működött, többféle reamot is megnéztem de nem. ezzel a nem megy beel rendesen a proci az alaplapba lehet mondjuk gond de legalább 4X ki lett véve és be lett rakva a proci azt meg nem lehet roszul belerakni max valami hia lehet az érintkezéssel... csak az a gáz hogy havernak is ugyanilyen alaplapja van talán 1 verzióval elöbbi és nála ment a proci... majd viszaviszem és megkérdem mi volt a baja azt felírom hogy mi votl a gáz...
foggalmam nincs hogy mil lehet rosz vagy miért?
ha elég egy alaplap akkor azt honnan tudod meg? még sosem égett el alaplapom gondolom annak is lehet szaga d van valami külsérelmi nyom? de az az igazság hogy nem is éghetett el mert a táp sértetlen nem is volt baja és mükxik a táp most is ...
Abit NF7-S, 2500+@3200+ Barton, Twinmos 2*512/400DDR, Radeon 9800 Pro 128Mb, Enermax 460W, Seagate Barracuda 160+120Gb, Toshiba DvD-Rom, Teac Cd-W, 19"Flat Belinea

#379 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 10:05

idézet:
Ezt írta Szolti:
Sziasztok, azt hallotam hogy most nemrégen kiadott barton magos procik szorzó lockosak, ez biztosan igaz mert pl az enyém is az tehát arra lennék kíváncsi hogy ezt próbálta-e már valaki s ha igen akkor mik a tapasztalatai: [url="http://"http://tomshardware.hu/cpu/03q1/030210/barton-06.html"]http://tomshardware..../barton-06.html[/url][/quote]
Ez engem is érdekelne...
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#380 Felhasználó inaktív   Totis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 10:11

idézet:
Ezt írta pestis:
itt zsír uj a proci és az alaplap meg minden és az tuti hogy ebbe az alaplapba belemegy a proci mert egyik havernak hasonlója van. a ramokat végignéztem hogy mi lehet és kipróbálgattam minden slotban de az nem működött, többféle reamot is megnéztem de nem. ezzel a nem megy beel rendesen a proci az alaplapba lehet mondjuk gond de legalább 4X ki lett véve és be lett rakva a proci azt meg nem lehet roszul belerakni max valami hia lehet az érintkezéssel... csak az a gáz hogy havernak is ugyanilyen alaplapja van talán 1 verzióval elöbbi és nála ment a proci... majd viszaviszem és megkérdem mi volt a baja azt felírom hogy mi votl a gáz...
foggalmam nincs hogy mil lehet rosz vagy miért?
ha elég egy alaplap akkor azt honnan tudod meg? még sosem égett el alaplapom gondolom annak is lehet szaga d van valami külsérelmi nyom? de az az igazság hogy nem is éghetett el mert a táp sértetlen nem is volt baja és mükxik a táp most is ...
[/quote]

Monitorkártyát próbáltál cserélni benne? Fast Write ki/be? Ha van ilyen benne.
Nem tudom, hogy azt a kábelt oda kell-e dugni.
zZzZzZzZzZz.....

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.