Idézet: Yan-Chi - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 17:46
Kösz mindenkinek a segítséget! Marad a live

Szia.
Leirom az en esetemet, hatha ra tudlak venni arra, hogy lecsereld a 300W-os codegen tapodat...
950Mhz-es athlon thunderbird, abit kt7-e (via), 756MB SD-ram
es a tobbi ami igen is szamit, egy maxtor xyz winyo (asszem 5400rpm), cdrw+dvd combo
sb128, modem, lan, gf3 ti200
Igy tortent:
Hazavittem a koleszbol a regi gepem (csak a belet) mert ujat vettem, es nagy lelkesedessel neki allok osszerakni. Minden a helyerekerult, minden ellenoriztem megegyszer mielott raeresztenem a kakaot.
Bekapcsolas utan ventik prognek, de semmi tobb, meg sem nyikkan. Hosszas alakatresz csere-bere utan (tele a a pince regi cuccossal

) meg mindig semmi. A lenyeg az volt, ha mind a harom memoria foglalatban volt cucc akkor nem indult el a gep.
Gondoltam biztos rossz az egyik memo, latszatra meg is volt hogy melyik a bunos.
Gep poccre indul (a ram kiszedese utan).. windows install lefagy... Masodjara felment.
Hallgattam cd -rol zenet es par perc utan mindig ujraindult... (ilyen meg olyan sulyos hibara hivatkozva)
Gondoltam ilyen meg olyan driver (alaplapi service pack stb)...
Allitgattam biost is... semmi javulas mindig az a random elhalas... netre csak 1x tudtam tarcsazni (altalaban nem sikerult), masodjara behallt a windows... mar teljesen kesz voltam, gondoltam ilyen nincs, mert par oraval ezelott meg zsirul ment a gepem a koleszban...(masik tappal persze)
Pincebol elokerestem egy osregi szinten 300W-os mercury (ez sem csucsminoseg de megy) tapot es lass csodat, megy az internet lehet zenet hallgatni es eltuntek a random elhalasok...
A gepem azota a kolesz ideiglenes routere mar par hete es teljesen stabil a latszolag rossz rammal is... mondjuk egy 400-as tap van alatta...
udv.
u.i.: meggyozodesem, hogy lehet ilyen meg olyan jo hardwareunk, ha nincs alatta egy megbizhato tapegyseg akkor igy is ugy is szethullik az egesz, driverek ide vagy oda...
melleseleg beleneztem a codegen (narncs sarga matricas) tapomba... Hat abbol aztan mindent kisporoltak.. a vargane es tarsa tokeletes masolata...
Szerkesztette: team3 2005. 02. 01. 22:23 -kor