HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#3201 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 12. 19:09

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 19:02

Az nyilván 1-3! :omg: :omg:

Itt a piros, hol a piros  :D
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#3202 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 19:28

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 19:02

Az nyilván 1-3! :omg: :omg:

nemfeltétlenül......
Everest a 2. és a 3. slotnak írja ki :p
de ez nyilván szar vmiért... :think:

#3203 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 20:26

Idézet: seby - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 12:17

Nem, 1-3-ba is lehet, akor is lesz dual channel, de 2-3-ba ajánlott a füzet szerint, sorba behelyezni a modulokat.

Igen, en ezzel tisztaban is vagyok, csak masok nem...

#3204 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 13. 00:51

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 14:32

...Abit NF7S lapot venni na az az ami nem ajánlott.

'nnyémáinnen.
"Civilizált ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt." 
× ABIT KN9 Ultra × Athlon™ 64 X2 6000+ × Inno3D™ Geforce 7950GT 512MB × 4x1024MB Kingmax DDR2 1066MHz× Iiyama Vision Master Pro 454 × Maxtor 6Y120P0 × Maxtor 6V250F0 × Pioneer DWR-216D × Codegen 9011 × Creative Inspire T7700 7.1 ×

#3205 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 10:02

Idézet: Gaga - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 1:51

'nnyémáinnen.

*LOL* :D  :up:

#3206 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 13. 21:10

Hogy oszinte legyek, nem kovettem nyomon ezt a topicot, ezert a kerdesem az lenne, hogy talalkoztatok-e mar az alabbi hibajelenseggel, s ha igen mi okozta, mit kellett cserelni/javitani, mennyibe kerult?

Tobb hetes mukodes utan teljesen aramtalanitottam a rendszert, majd ujboli bekapcsolas alkalmaval nem indult (monitor nem kapott jelet). Nehany ismetelt ki-bekapcs nem, de vegul egy CMOS clear segitett eletet lehelni a rendszerbe. Meglepodtem ugyan, de nem gyanitottam, hogy komolyabb gond elojele lenne. Nehany nappal kesobb ismet kikapcsoltam a gepet, am ezuttal mar nem volt hajlando elindulni, CMOS clear ide, vagy oda...
Kezdetben a processzor, alaplap es memoria triot jeloltem meg, mint lehetseges hibaforrasok, am masik rendszerben mind a processzor, mind a memoria hibatlanul mukodik, igy azt hiszem logikus a feltetelezes, hogy az alaplapon adta meg magat valamilyen alkatresz. Az egy eves garancia mar honapokkal ezelott lejart, igy csak a javittatas johet szoba, felteve, hogy erdemes. :think:

Jah, a lenyeg lemaradt: Abit NF7-S v1.2

Szerkesztette: HookR 2005. 02. 13. 21:11 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3207 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:20

Idézet: HookR - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 20:10

Hogy oszinte legyek, nem kovettem nyomon ezt a topicot, ezert a kerdesem az lenne, hogy talalkoztatok-e mar az alabbi hibajelenseggel, s ha igen mi okozta, mit kellett cserelni/javitani, mennyibe kerult?

Tobb hetes mukodes utan teljesen aramtalanitottam a rendszert, majd ujboli bekapcsolas alkalmaval nem indult (monitor nem kapott jelet). Nehany ismetelt ki-bekapcs nem, de vegul egy CMOS clear segitett eletet lehelni a rendszerbe. Meglepodtem ugyan, de nem gyanitottam, hogy komolyabb gond elojele lenne. Nehany nappal kesobb ismet kikapcsoltam a gepet, am ezuttal mar nem volt hajlando elindulni, CMOS clear ide, vagy oda...
Kezdetben a processzor, alaplap es memoria triot jeloltem meg, mint lehetseges hibaforrasok, am masik rendszerben mind a processzor, mind a memoria hibatlanul mukodik, igy azt hiszem logikus a feltetelezes, hogy az alaplapon adta meg magat valamilyen alkatresz. Az egy eves garancia mar honapokkal ezelott lejart, igy csak a javittatas johet szoba, felteve, hogy erdemes. :think:

ha kihúzod a konektorból, majd visszadugod, akkor nem indul??
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#3208 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:50

Idézet: seby - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 13:56

Hát mert nem megy drága modulokkal, csak olcsókkal :rolleyes:  ;)

Mondjuk én nem dualban, csak single hajtottam benne a Kingston KHX3000 512 cl2 ramomat.
Ez azért nem tartozik az olcsók közé...
Persze lehet dualban behányt volna, ezt nem tudom.

P.S: Ezúton keresek egy ilyen ramot ha valakinél lenne, pláne ha origi és olcsó....thx
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#3209 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:01

Idézet: HookR - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 21:10

Szasz!

Kérlek, nálam ugyanezen  lappal ugyanezen jelenség történt.
Garancia 1 hónappal elötte járt le.
Nálam annyi volt csak a különbség, hogy éppen egy cd írót tettem be ,mikor is megállt a dög.
2szer még felpörögtek a ventik, de a vinyó nem.3.szorra már csak a lapon világitott a piros led, de semmi más nem történt.
Igy elsőre az iróra gyanakodtam, de az kifogástalanul műxik a céges gépben.
Ami viszont furcsa volt, hogy az alaplapon a piros led mellett a zöld is halványan világitott.Együtt a kettő.A zöldnek kikapcsolt állapotban nem kellene világitani.
Expertbe vissza, ahol megnézte a szaki és arra a megállapitásra jutott, hogy a memoriakezelés döglött meg.
Szal kuka....
Most NF7 S2 van. (a régi jobban tetszett)

Sokat nem segitettem, de talán.:-)
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#3210 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:21

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 0:55

Nem... 2-3 eve, amikor megterveztek, meg nem volt ilyen szeles a paletta... Es nem fognak havonta uj reviziot megjelentetni csak azert, hogy menjen benne a "csumpi" ramod... Ami lehet markas is.. Csak nincs ra felkeszitve...

Szia!

Ennél értelmesebb hozzászólást még nem olvastam, persze én is írtam már egy-két baromságot.

Ha valaki új gépet vesz, akkor nyilván a RAM-ot is újonnan veszi, és akkor a te logikád szerint nem kell működnie?
Magyarul ha egy autó amit mondjuk megterveztek 3 éve, arra ma már nem lehet új autógumit rakni mert nem megy rá...?

A support lényege az lenne hogy működjön valami a változó piaci helyzet ellenére is...vagy ha nem, ne árulják tovább. Ott az alaplapi BIOS, lehet fejleszteni.

#3211 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:24

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 11:21

Szia!

Ennél értelmesebb hozzászólást még nem olvastam, persze én is írtam már egy-két baromságot.

Ha valaki új gépet vesz, akkor nyilván a RAM-ot is újonnan veszi, és akkor a te logikád szerint nem kell működnie?
Magyarul ha egy autó amit mondjuk megterveztek 3 éve, arra ma már nem lehet új autógumit rakni mert nem megy rá...?

A support lényege az lenne hogy működjön valami a változó piaci helyzet ellenére is...vagy ha nem, ne árulják tovább. Ott az alaplapi BIOS, lehet fejleszteni.

Ez eleg hulye osszehasonlitas volt...

Attol meg, hogy kijon egy ujabb BIOS, a memóriavezérlő még nem lesz "fejlettebb". Procik terén kb. hasonló a helyzet, mint amit felvázoltál, de a memória mizéria egészen más...

#3212 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:37

Idézet: Ladis - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 22:20

ha kihúzod a konektorból, majd visszadugod, akkor nem indul??

Ezzel egyenerteku, ha a tap fokapcsolojanal aramtalanitok, de ez sem vezetett eredmenyre.

Idézet: Der - Dátum: Die,Das Gumis,2005. febr. 14., hétfő - 10:01

Expertbe vissza, ahol megnézte a szaki és arra a megállapitásra jutott, hogy a memoriakezelés döglött meg.

Ismeroson keresztul?

Idézet

Szal kuka....
Most NF7 S2 van. (a régi jobban tetszett)

Sokat nem segitettem, de talán.:-)

A bizonytalansagnal az is jobb, ha tudom, hogy nem javithato.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3213 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:53

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:24

Ez eleg hulye osszehasonlitas volt...

Attol meg, hogy kijon egy ujabb BIOS, a memóriavezérlő még nem lesz "fejlettebb". Procik terén kb. hasonló a helyzet, mint amit felvázoltál, de a memória mizéria egészen más...

Nem volt hülye összehasonlítás, ezek szerint nem tudsz róla hogy a BIOS (alapvető perifériakezelő rendszer) igen nagyban befolyásolja a memóriakompatibilitást. Elég ha csak elolvasod mondjuk ennek az nf7 bios változáslistáját és jópár bejegyzést találsz, vagy memóriagyártók honlapja, ahol megemlítik hogy bizonyos tipusokkal csak BIOS frissítés után fog működni rendesen a memória...
Nem nagyon tudom elképzelni hogy egy hardveres memóriavezérlő a megfelelő szoftverrel (BIOS) támogatva (frissítve) ne tudna minden memóriát kezelni korrektül, hiszen elméletileg ezek egy őstől származnak (DDR) és elméletileg ezen memóriáknak kompatibilisnek is kellene lenniük...

#3214 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 22:38

Idézet: HookR - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:37

Ezzel egyenerteku, ha a tap fokapcsolojanal aramtalanitok, de ez sem vezetett eredmenyre.

Ismeroson keresztul?

A bizonytalansagnal az is jobb, ha tudom, hogy nem javithato.

"Ismeroson keresztul?"

Nem, ott vettem anno,  és állitólag ott értenek is hozzá.
Szerintem ha a szervizt felhívod és kéred a szervizvezetőt, illetve az Abit gurut, akkor szinte biztos, hogy jó helyre irányitanak. A szervizbe simán be tudsz menni,  persze ezt elötte illik lebeszélni.
Megmondod, hogy nem onnan van,  (ha nem onnan van)  és  szépen kéred legalább nézzék meg, illetve ha tudják csinálják is meg.
Velem nagyon korrekt  volt a srác, megfogta összerakta a motyót és közölte a rossz hírt. 2szer is nekiesett, biztos ami biztos, de az eredmény mindkétszer ugyanaz volt.
Namost, ha olyan a gond, amit  javitani lehet de kell hozzá cucc rossz deszkából, jelezd elvileg megvan még havernál bontásra a nf7-s lapom.

Üdv
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#3215 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:54

Tudom, nagyon alap a kerdes, de gyors valasz kellene nekem most. :)

A rev1.2 miben kulonbozik a rev2.0-tol? Csak abban, hogy az utobbi hivatalosan tamogatja a 400-as rendszerbuszt, mig az elobbi csak a 333-at? Egyeb mas kulonbseg van-e? Illetve ettol meg lazan mehet 400 felett is a deszka, jol gondolom? Jahh NF-S-rol van szo.
:respect:

#3216 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:47

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:54

Tudom, nagyon alap a kerdes, de gyors valasz kellene nekem most. :)

A rev1.2 miben kulonbozik a rev2.0-tol? Csak abban, hogy az utobbi hivatalosan tamogatja a 400-as rendszerbuszt, mig az elobbi csak a 333-at? Egyeb mas kulonbseg van-e? Illetve ettol meg lazan mehet 400 felett is a deszka, jol gondolom? Jahh NF-S-rol van szo.
:respect:

Igen a hivatalos 200-as fsb a lényeg. Ezért van, hogy nem hivatalosan az 1.2-es úgy 204-ig megy kb a 2.0-ás pedig simán 220-ig és némelyik fölötte is szerencsétől függően.
Lyuggalva már ugyanott van a két lap.
My photos

#3217 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:54

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:47

Igen a hivatalos 200-as fsb a lényeg. Ezért van, hogy nem hivatalosan az 1.2-es úgy 204-ig megy kb a 2.0-ás pedig simán 220-ig és némelyik fölötte is szerencsétől függően.
Lyuggalva már ugyanott van a két lap.

Lyuggalva? :think:

Akkor vszeg nem nagyon fog menni 200 folott sokkal? Jelenleg egy sima NF7-em van, ami 219-220 korul volt a vege, de most tuningBIOSsal 235-ig elmuzsikal, 250-en is postol, csak ott mar a memvezerlo beadja a derekat.

#3218 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 18:30

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:54

Lyuggalva? :think:

Akkor vszeg nem nagyon fog menni 200 folott sokkal? Jelenleg egy sima NF7-em van, ami 219-220 korul volt a vege, de most tuningBIOSsal 235-ig elmuzsikal, 250-en is postol, csak ott mar a memvezerlo beadja a derekat.

Szerintem a kollega a lyuggalva szó alatt a vízhűtáshez, és néhány komolyabb léghűtőhöz használatos lyukak meglétét értette. Hivatalosan csak a 2.0-ás széria tudja a 400-as FSB-t, valóságban kissé más a helyzet, mivel az ABiT korábbi lapjaiban is lehet állítani a chipkészlet feszültségét, ezért elég magas értéken számtalan esettben működik a régi esetében is.

#3219 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 18:45

Most már nekem is ilyen lapom van! :banana:
Rhino666

#3220 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 19:34