HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 12:00

heuréka!

sikerült, köszönöm mindenkinek a hozzászólást! be kellett állítani a ramnak manuálisan CAS 2.5-öt, mert a kis büdös "magától" felrakta CAS 2-re, ha hagytam by spd állásban a ramot a 266-ra való kapcsolás után. így fagyott, kézzel állítva pedig jónak tűnik.

köszi még egyszer, üdv!
.
.
.

#22 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 20:58

Üdv Mindenkinek!

Érdekesség képpen egy furcsa problémát szeretnék felvázolni.
Van nekem egy MSI 845G-Max alaplapom (tudom már öreg vas), benne egy Intel 1.6A prockó, ami 2.6-on megy alapfeszen. Kingston HyperX 512-es PC2700-as ram durmol benne (420 Mhz-en). A hűtő egy komoly Vantec, fél kilós monstrum.
A problémám a következő:
A gyári hűtővel a proci "csak" 150-s FSB-vel volt hajlandó menni, de a Venteccel már viszi a 160-at is stabilan. )10 fokkal jobb a hűtése.) 1 hónapja szereltem be a hűtőt, ezidáig minden simán ment. A gépet szobafestés miatt átcipeltem egy másik szobába. Azóta nem akar rendesen elindulni. Minden lehetséges hibaforrást végignéztem és arra a megállapításra jutottam, hogy ha a procihűtőt rányomom a processzorra, nem indul el a gép. Ha a rögzítő füleket leveszem elindul, de akkor nem tökéletes a hűtés. Azt is kipróbáltam, hogy meghajlítottam a rögzítőfüleket, hogy ne olyan erősen nyomuljon a prockóra. El is indult, de 10 perc után megfagyot a gép, speaker csipogás közepette. Jelenleg az oldalán fekszik a cucc, és csak a saját súlyával nehezedik rá a hűtő a prockóra, természetesen hűtőzsír van a 2 felület között. Így minden megy rendesen, nem fagy, de kb. 5 fokkal melegebb a proc. A gyári hűtőt is visszatettem, de azzal is szar.

SZVSZ a proci foglalat megsérülhetett, vagy a lap, de ez szemmel nem látható. Szerintetek?

Csak, hogy tiszta legyen a kép, minden más eszközt (VGA, mem, proci, vincs stb.) leteszteltem más gépben, ezekkel nincs gáz.

Szerintem új lap után kell néznem. 2 kiszemelt áldozat:
MICROSTAR 865PE NEO2-PFS
MICROSTAR 865PE NEO2-FIS2R

Bocsi, kicsit hosszúra nyújtottam :)

Thx,
Steno!
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#23 Felhasználó inaktív   alga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 26. 08:30

Én egy PI-es alaplappal jártam így, de a memóriamodulokkal. Ha kicsit megpöcköltem, működött rendesen. Szerintem érintkezési hiba, tehát tényleg jobban jársz egy alaplap cserével.

#24 Felhasználó inaktív   taltos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 19:14

Üdv!

Mik a vélemények a következő lapról?
865PE Neo2-PFISR
Persze mind személyi jellegű tapasztalatok érdekelnek, mind összehasonlítások az _összes_ többi P4-es lappal.

Kösz!

#25 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 07. 11:54

Letöltöttem én is a Speedfan nevü progit és a prime95-t. Gondoltam megnézem mi merre meddig....
Speedfan indit majd a prime 95 stresstest.
Figyeltem a Speedfan monitorat es furcsasagot vettem eszre

Kép

A fan 01 mivel 4000 fölött pörög gondolom ez az északi híd hűtője.
A fan 02 a Spire Whisperrock lehet.....

Viszont a temp hőfokoknál már fogalmam sincs hogy mi micsoda.... ahogy kilogikáztam a Temp3 lehet az északi híd, a Temp: 1 a proci a maradék a MOBO..
Akkor az északi híd melegebb lenne a procinál és az alaplapnál  :eek:
Nézegettem a beállításokat de nem mentem sokra vele.
Ha esetleg valaki tudja a +oldast ne kimeljen..

MOBO: MSI K7N2 DELTA ILSR
CPU: AMD Athlon XP 2500+ no @!
RAM: 512 INfineon
GPU: Gef4 Ti 4200 8X
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#26 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 14:12

Idézet: Steno - Dátum: 2004. március 25, csütörtök - 20:03

A problémám a következő:
1 hónapja szereltem be a hűtőt, ezidáig minden simán ment. A gépet szobafestés miatt átcipeltem egy másik szobába. Azóta nem akar rendesen elindulni. Minden lehetséges hibaforrást végignéztem és arra a megállapításra jutottam, hogy ha a procihűtőt rányomom a processzorra, nem indul el a gép. Ha a rögzítő füleket leveszem elindul, de akkor nem tökéletes a hűtés. Azt is kipróbáltam, hogy meghajlítottam a rögzítőfüleket, hogy ne olyan erősen nyomuljon a prockóra. El is indult, de 10 perc után megfagyot a gép, speaker csipogás közepette. Jelenleg az oldalán fekszik a cucc, és csak a saját súlyával nehezedik rá a hűtő a prockóra, természetesen hűtőzsír van a 2 felület között. Így minden megy rendesen, nem fagy, de kb. 5 fokkal melegebb a proc. A gyári hűtőt is visszatettem, de azzal is szar.

SZVSZ a proci foglalat megsérülhetett, vagy a lap, de ez szemmel nem látható. Szerintetek?

Nem akarok vészmadárkodni, de valszeg a proci foglalat alatt megtörhetett a lap, így ha jobban rászorítod a bordát megszűnik az érintkezés és megszakad az áramkör. Sajna nem kell hogy látszódjon hiszen ezek több rétegből vannak ezért simán lehet hogy csak valamelyik belső repedt meg, így kívülröl nem látszik. Ha félkilós hűtője van az embernek, cipeléskor erősen ajánlott levenni! Még régebben velem is történt hasonló, akkor szerencsére meg lehetett javítani egy kis forrasztással.

#27 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 14:16

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:59

Letöltöttem én is a Speedfan nevü progit és a prime95-t. Gondoltam megnézem mi merre meddig....
Speedfan indit majd a prime 95 stresstest.
Figyeltem a Speedfan monitorat es furcsasagot vettem eszre

A fan 01 mivel 4000 fölött pörög gondolom ez az északi híd hűtője.
A fan 02 a Spire Whisperrock lehet.....

Viszont a temp hőfokoknál már fogalmam sincs hogy mi micsoda.... ahogy kilogikáztam a Temp3 lehet az északi híd, a Temp: 1 a proci a maradék a MOBO..
Akkor az északi híd melegebb lenne a procinál és az alaplapnál  :eek:
Nézegettem a beállításokat de nem mentem sokra vele.
Ha esetleg valaki tudja a +oldast ne kimeljen..

MOBO: MSI K7N2 DELTA ILSR
CPU: AMD Athlon XP 2500+ no @!
RAM: 512 INfineon
GPU: Gef4 Ti 4200 8X

Azt nem tudom hogy melyik érték mihez tartozik, de az északi híd bizony lehet melegebb a procinál. Az én msi lapomnál is alapon járatva sokszor melegebb mint a proci.

#28 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 15:01

Mostmar csak azt kellene + tudnom hogy mennyi lehet az északi híd hőmérséklete maximum. Mert gondolom egy tartós 50-60 C nem tesz jót neki. Érdemes a gyári hűtést kicserélni valami bikább hűtésre? Gondolkoztam egy 3-400 as celeron hűtőbordán + egy hozzá venti 5 V on járatva.
Ez esetleg? :think:

#29 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 15:05

Idézet: Roachy - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 13:17

Nem akarok vészmadárkodni, de valszeg a proci foglalat alatt megtörhetett a lap, így ha jobban rászorítod a bordát megszűnik az érintkezés és megszakad az áramkör. Sajna nem kell hogy látszódjon hiszen ezek több rétegből vannak ezért simán lehet hogy csak valamelyik belső repedt meg, így kívülröl nem látszik. Ha félkilós hűtője van az embernek, cipeléskor erősen ajánlott levenni! Még régebben velem is történt hasonló, akkor szerencsére meg lehetett javítani egy kis forrasztással.

ÉN először darabokra szednéám a gépet majd íróasztalon vagy valamilyen sima felületen sallangmentesen összerakni. -csak a VGA, CPU, RAM, HDD bill, egér, monitor- Aztan ha igy is fagy elkezdeni tüzetesen +vizslatni az alkatreszeket.
Egyetértek az előttem szólóval: lehet hogy egy belső réteg megrepedhetett de ezt valőszínűtlennek tartom hacsak nem esell le, rugtad fel....  ;)
Az viszont biztos hogy nehezebb 4-500 grammos hűtőket már tényleg érdemes leszerelt állapotban szállítani...

#30 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 08. 22:40

Sziasztok, van valakinek tapasztalata KT6 Delta-LSR alaplapról? Nekem ezt ajánlották.
Köszi.
KomposztWC

#31 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 14:37

Idézet

Ezt írta Grillo:

Sziasztok, van valakinek tapasztalata KT6 Delta-LSR alaplapról? Nekem ezt ajánlották.
Köszi.

Látom, KT3 Ultra 2-őd van most, miért akarsz cserélni lapot?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#32 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 08:18

mSI k7n2 delta ILSR-hez nem tud valaki olyan BIOST amiben mar be lehet kapcsolni a WAKE UP on PS2 /USB funkciót?
nagyon idegesítő hogy nincs benne BIOSban :reklamacio:  (eléggé égető szükség lenne rá) !!!

#33 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 13. 12:40

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 10, szombat - 13:42

Látom, KT3 Ultra 2-őd van most, miért akarsz cserélni lapot?

Mert a mostanit szeretném a hugomnak odaadni, legalábbis a procit meg a mobot. NIncs vele semmi bajom, csak eladni nem lenne érdemes, ha meg újat veszek, akkor min. KT600. Az nForcetól meg óvnak. Meg nekem sem hiáyzik.
KomposztWC

#34 Felhasználó inaktív   tono2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 17:37

Szeretnék bios frissiteni kt4 ultra lapom-on de némi segitségre volna szükségem az uj biost már letöltöttem hogyan tovább?

#35 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:13

Idézet: tono2 - Dátum: 2004. április 13, kedd - 16:42

Szeretnék bios frissiteni kt4 ultra lapom-on de némi segitségre volna szükségem az uj biost már letöltöttem hogyan tovább?

nincs leírva egy readme fileban?
altalaban csinalni kell egy boot kislemezt majd arrol elbutulni es az awflash vagy az aktualis flash progivat elinditani...

nagyon sok lap Live Update BIOS-a mar m$ oprendszer alól is képes BIOST frissíteni.

#36 Felhasználó inaktív   rabby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 07:06

Sziasztok!

Nekem MSI KT4 ULTRA alaplapom van és a problémám a következő: most vásároltam egy SAMSUNG SP1213N winyót (ata133,7200,8MB) és bár mindenki másnál zseniálisan megy, nálam mégis alig megy olyan átlag 10MB-al!!!javascript:emoticon(':(')Amúgy WinXP van fennt. Már mindenkinél próbálkoztam segítségért, ti vagytok az utolsó esélyem,pplease!!!javascript:emoticon(':D')

Előre is köszi!

ui: ha nem segítetek gyorsan veszek egy asus alaplapot (ez most fenyegetés akart lenni javascript:emoticon(':)'))

#37 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 08:06

Idézet: rabby - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 6:11

Sziasztok!

Nekem MSI KT4 ULTRA alaplapom van és a problémám a következő: most vásároltam egy SAMSUNG SP1213N winyót (ata133,7200,8MB) és bár mindenki másnál zseniálisan megy, nálam mégis alig megy olyan átlag 10MB-al!!!javascript:emoticon(':(')Amúgy WinXP van fennt. Már mindenkinél próbálkoztam segítségért, ti vagytok az utolsó esélyem,pplease!!!javascript:emoticon(':D')

Előre is köszi!

ui: ha nem segítetek gyorsan veszek egy asus alaplapot (ez most fenyegetés akart lenni javascript:emoticon(':)'))

Én ugyanebben a cipőben járok a SATA Barracudammal és a WD 120asommal  :confused:

#38 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:41

Nálam egy KT3 Ultra lapnál a bios-ban kellet kikapcsolni a CPU HALT option-t (disabled-re kellett tenni) és ez megoldotta a lassú másolást.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#39 Felhasználó inaktív   rabby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 20:14

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 15:46

Nálam egy KT3 Ultra lapnál a bios-ban kellet kikapcsolni a CPU HALT option-t (disabled-re kellett tenni) és ez megoldotta a lassú másolást.

Köszi szépen a segítséget ez sokat dobott a teljesítményen! :)
A samsung winyóm mostmár átlag 27MB-al másol!!!
A probléma mostmár csak az, hogy a slave-re bekötött 40Gb-os Maxtor winyóm meg 34MB-al másol!!! :( Azért elméletileg lenne a kettő között egy apró különbség nem???!!!Lehetséges szerintetek az, hogy ez amiatt van, mert az MSI alaplap a 32bites átviteli módot ismeri, míg a Samsung a 48 biteset használná???? :rolleyes:  Vagy esetleg abban lehet a hiba, hogy a samsung winyó ntfs????????
Ha valaki tud adjon már ötletet please!

Köszi!

#40 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 17:17

rabby:

- nézd meg a IDE kábeleket, nálam egyszer előfordult, hogy meg volt sértve a szigetelése és azért nem ment
- 80 eres kábeleket használsz? (gondolom igen, de meg kellett kérdeznem :) )
- a két vinyó azonos kábelen master/slave? ha nem, master-ként próbáld őket cd-rom/cd-rw/dvd nélkül!
- boot során milyen UDMA-t használnak a vinyók? bios-ban mi van belőve rájuk?

Nálam egyébként max. 30Mbyte/s-el megy a másolás (átlag az kb. 20), míg máshol akár 50 Mbyte/s is volt ugyan azzal a vinyóval persze nagyon jól tudom, hogy a 2 éves alaplapomtól ez sem olyan rossz.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó