HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   rabby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 17. 10:48

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 16, péntek - 16:17

rabby:

- nézd meg a IDE kábeleket, nálam egyszer előfordult, hogy meg volt sértve a szigetelése és azért nem ment
- 80 eres kábeleket használsz? (gondolom igen, de meg kellett kérdeznem :) )
- a két vinyó azonos kábelen master/slave? ha nem, master-ként próbáld őket cd-rom/cd-rw/dvd nélkül!
- boot során milyen UDMA-t használnak a vinyók? bios-ban mi van belőve rájuk?

Nálam egyébként max. 30Mbyte/s-el megy a másolás (átlag az kb. 20), míg máshol akár 50 Mbyte/s is volt ugyan azzal a vinyóval persze nagyon jól tudom, hogy a 2 éves alaplapomtól ez sem olyan rossz.

Helló!

Válaszok:
-több ide kábelt is kipróbáltam már, de mindegyikkel ua a helyzet
-igen, 80 ereseket használok
-igen, mindkettő azonos kábelen van és próbáltam már különbözőn is, de úgy sem javult :(  (a régi vinyó így megy 34MB-t!!!)
-UDMA 6-ot ismer fel a BIOS is!

Igazán csak az bánt, hogy a régi winyó miért teljesíti ennyire túl az újat! :(
De ha nem lesz tényleg megoldás akkor biztos, hogy cserélek alaplapot, mert amúgy is tervben volt, csak éppen nem volt hozzá "kedvem" !

Azért ha vlki tud, annak a segítségét előre is köszönöm!

#42 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 17. 12:49

rabby: nincs más tippem, nem tudom miért nem másol gyorsabban, viszont én csak ezért nem vennék új lapot (mondjuk A64-es vonal kivételével, de ez még drága nekem), szal szerintem az xp-t tedd fel a 40-es vinyóra, a vidókat/játékokat/util-t/stb.-t meg pakolgasd a samsung-ra és így használd a gépet.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#43 Felhasználó inaktív   Airdagger 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 21. 16:46

Üdv! Nekem egy olyan gondom lenne hogy vettem egy 160gb-os Samsung 7200rpm/8mb winyot. Betettem és gyönyörüen csipog az alaplap szal nem ismerte fel, vagy nem tom mi lehet. Illetve egy sejTésem van. Az alaplap egy MSI KT3 Ultra2-C, nem egy nagyon uj darab már, lehet hogy ez az alaplap nem tudja kezelni a 160gbos winyokat? Esetleg egy BIOS frissités kéne neki? Vagy mi lehet a
megoldás? Várom válaszaitokat.      :respect:

#44 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 21. 23:04

Nekem is voltak gondjaim a KT3 Ultra 2vel, pl. 120 gbos Barracudát nem akarta. Aztán haver gépében megformáztuk, és azóta használom.

Formáztasd meg valami haveroddal, és próbáld meg úgy!
KomposztWC

#45 Felhasználó inaktív   Airdagger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 17:46

Hi! 

Igen asszem ezt fogom megprobálni. köszi

#46 Felhasználó inaktív   gabi123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 18:33

Sziasztok! Nekem egy MSI 865 Neo2-P Platinum Edition lapom van! Nagyon szuper, meg minden, egy olyan apró gondom van vele, hogy a CoreCenter nem írja ki az északi-híd hőm-jét. Ez mindenkinek így van? A másik, hogy a CoreCenter mindig fölé méri a CPU hőm-jét, ált. 50-51 °C, miközben az aida 45 °C mér! Ezzel hogy vagytok?
Eladó új fujitsu-siemens scaleo pi1517 dualcore konfiguráció: www.gabi123.atw.hu

#47 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 12:12

gabi123:

Corecenter nálam nincs, van helyette pc alert meg fuzzy logic, de ezek sem azt írják amit pl. az aida vagy a sisoft sandra. Én úgy tapasztaltam ez "megszokott" dolog, de nem csak az MSI-nél, ASUS-nál is találkoztam ilyesmivel. Azt, hogy miért nem méri a chipset hőmérsékletet, nem tudom, próbáld meg frissíteni a corecenter-ed, hátha egy újabb verzió már tudni fogja.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#48 Felhasználó inaktív   noway_628 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 14:04

sziasztok
nekem msi kt4 ultra BFISR alaplapom van.nagyon meg vagyok vele elégedve.most még csak egy duron 1Ghz proci van benne, de majd jön egy jobb. azt megkérdezném mennyivel mehet as ram ha mindháromba szeretnék 512 ddr ramot rakni? másszóval melyik jó: 266 vagy 333. a 400 kizárva mert nem szeretnék szórakozni vele

Szerkesztette: noway_628 2004. 04. 25. 14:10 -kor

keresek 512mb,de inkább 1gb ramot. 333Mhz lenne a legjobb. írj mailt ha esetleg van: noway_628@vipmail.hu mégegy: Pécsre

#49 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 19:13

Hellobello! (Kulabácsit nem ismerem :p )

Namármost, lenne nekem 1 olyan kérdésem, ami a processzor hőmérsékletére vonatkozik. Van nekem egy MSI K7N2 Delta-L lapkám. Elég gyakran szoktam nézni, hogy miféle új bios-kákat kreálnak hozzá. Én akkor néztem nagyot, amikor a 5.1-es (Itt meg lehet kukkantani) verziójú frissítésben egy ilyen újdonságot csináltak:
Modify CPU temperature detect. Letöltöttem, hazavittem, feltöltöttem, és nicsak, egy jó pár fokkal hidegebbet mutatott a PCAlert. Hurrá. De aztán mindennek vége volt az 5.3-as frissítés megjelenésekor. Minden visszatért a régi állapotára  :( .
A kérdés (akár egy szőke nő szájából is elhangozhatna): Most mi van???
Mire volt jó ez az egész, nem értem. Esetlegesen van-e valamilyen köze ennek a PCAlert-ben található XPCooler nevű csodának (gondolok itt arra, hogy az alert-es cuccban még be kellett kapcsolni, míg a BIOS-os verzióban ez már alapból engedélyezve van --> az egyik HW-es és a másik SW-es).

Ha valaki tud erre egy kézzel fogható  :) választ, akkor nagyon szépen megköszönöm neki.

Hellobello
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#50 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 20:35

:o

#51 Felhasználó inaktív   dawe dawe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 22:22

En is szeretnek 1 MSI lapot de milyet vegyek? :think:

Ti biztos tudjatok mejik a jo!!!

a valszokat elöre is kössz!!!

#52 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 07:44

dawe dawe: milyen procit akarsz beletenni?

#53 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:48

Idézet: Csücsök - Dátum: 2004. április 27, kedd - 18:13

Hellobello! (Kulabácsit nem ismerem :p )

Namármost, lenne nekem 1 olyan kérdésem, ami a processzor hőmérsékletére vonatkozik. Van nekem egy MSI K7N2 Delta-L lapkám. Elég gyakran szoktam nézni, hogy miféle új bios-kákat kreálnak hozzá. Én akkor néztem nagyot, amikor a 5.1-es (Itt meg lehet kukkantani) verziójú frissítésben egy ilyen újdonságot csináltak:
Modify CPU temperature detect. Letöltöttem, hazavittem, feltöltöttem, és nicsak, egy jó pár fokkal hidegebbet mutatott a PCAlert. Hurrá. De aztán mindennek vége volt az 5.3-as frissítés megjelenésekor. Minden visszatért a régi állapotára  :( .
A kérdés (akár egy szőke nő szájából is elhangozhatna): Most mi van???
Mire volt jó ez az egész, nem értem. Esetlegesen van-e valamilyen köze ennek a PCAlert-ben található XPCooler nevű csodának (gondolok itt arra, hogy az alert-es cuccban még be kellett kapcsolni, míg a BIOS-os verzióban ez már alapból engedélyezve van --> az egyik HW-es és a másik SW-es).

Ha valaki tud erre egy kézzel fogható  :) választ, akkor nagyon szépen megköszönöm neki.

Hellobello

éppen tegnap gondoltam itt az ideje egy uj biosnak a DELTA ILSR-emhez.nosza rajta fel jómunkásember lévén -> irány msi -> bios keres -> bios talál -> letölt bios -> flash bios ...
faxa minden. -> oprendszer bootol... -> olvasgatas email + kis internet.. -> hirtelen +szólalni hőmérő vészcsengő...  :eek:  para gép leállít -> gép visszakapcs -> hőfok megnéz-> 45-46 C -> bios warning 56C-on!!!  :eek:  vészcsengő ordít mint az állat!!!  :eek:  nah mondom ennyit uj biosról régi vixxarak azóta  :cool:
szal msi delta ilsr uj biosa suxx  :confused: :reklamacio:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#54 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:50

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 30, péntek - 6:44

igaz ----

melyik plattformra?
AMD ? intel?
32bit? 64 bit?
1 proc?  ( 2 proc? 4 proc? 8 proc? ) :D

azé eztet kéne tudni kéremxépen hogy segíccsünk  :D

pEaCE  :)

#55 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:19

Idézet

éppen tegnap gondoltam itt az ideje egy uj biosnak a DELTA ILSR-emhez.nosza rajta fel jómunkásember lévén -> irány msi -> bios keres -> bios talál -> letölt bios -> flash bios ...
faxa minden. -> oprendszer bootol... -> olvasgatas email + kis internet.. -> hirtelen +szólalni hőmérő vészcsengő...    para gép leállít -> gép visszakapcs -> hőfok megnéz-> 45-46 C -> bios warning 56C-on!!!    vészcsengő ordít mint az állat!!!    nah mondom ennyit uj biosról régi vixxarak azóta
szal msi delta ilsr uj biosa suxx     

Nem csak a beállított cpu hőmérséklet miatt riaszthat a lap, lehet ventileállás is pl. Kicsit jobban
meg kéne nézned, hogy miért riaszthatott.

#56 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:50

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 30, péntek - 10:19

Nem csak a beállított cpu hőmérséklet miatt riaszthat a lap, lehet ventileállás is pl. Kicsit jobban
meg kéne nézned, hogy miért riaszthatott.

töviröl-hegyira átvizsgáltama gépet..... abszolút semmi rendelenesség..
maradt a régi...bevált, biztonságos, nálam nyerő.

.

ha valakinek esetleg u.i. lap legujabb bios tapasztalatait pls irja mar le. jöhet pm-en is

#57 Felhasználó inaktív   dawe dawe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 12:56

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 30, péntek - 8:44

van 1 2000+om ami 2600+on megy jelenleg de a lapom most 1 gagyi ASRock k7s8x

#58 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 13:04

Idézet: dawe dawe - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:56

van 1 2000+om ami 2600+on megy jelenleg de a lapom most 1 gagyi ASRock k7s8x

nah azé' igy ma kicsit jobb.. akkor ezekxerint AMD 32 bit 1CPU... ez már eléggé behatárol  :D

moszm csak nforce vagy via a kérdés. ez pedig izlés szerint. van külön topikja is. onnan meg mar csak pénztárca szab határt.. vagy nem  :D
és mivel MSI topikba irtál valószínűleg ezt a gyártót favorizálod. innen pedig már csak 1 lépés

katt: http://www.msi.com.tw vagy http://www.msi-hungary.com

árakban pedig viszonyításkép http://www.e-connect.hu

nah mingyá kapok is érte  :D  PEACE!

#59 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 14:49

Idézet (Bird-of-Prey @ 2004. április 30, péntek - 10:50

[QUOTE]

töviröl-hegyira átvizsgáltama gépet..... abszolút semmi rendelenesség..
maradt a régi...bevált, biztonságos, nálam nyerő.
[QUOTE]

Akkor lehet, hogy a bios-ban van vmi elb*szva, nézz szét azért az msi fórumon, hátha van
más megoldás. Nálam most sajna nem jönnek be az msi oldalak, de majd később újra
megpróbálom.

#60 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 17:07

Sziasztok!

Lenne egy pár problémám... Adott egy MS-6758 alaplap... más néven 875 Neo FISR. Az első nagy gondom, az az, hogy a bios-ban az összes feszültség érték ugrál mint az őrült. Kicseréltem az eddigi gagyi tápomat, egy 400W -os Chieftec-re és ugyanaz a helyzet... tehát nem a táptól volt. Végül is még a mérő is szórakozhat, de ez most nem is olyan nagy probléma. Következő gondom az, hogy a 9600XT-s Radeon-om 8X AGP beállításnál kihal... kipróbáltam egy másik 9600XT-vel, avval is. Azt is megpróbáltam, hogy egy  másik gépben hogyan muzsikál a videjókártya, és a végeredmény az volt, hogy tökéletesen. Az enyimben valahogy nem megy 8X AGP beállításnál. De még ez sem olyan nagy gond, mert 8X-os AGP mellett sem lesz gyorsabb semmi.  ;)
Na és itt jött az a probléma, amitől végleg elfogyott a türelmem, és most már szeretném kideríteni mi van. Az történt, hogy az XP, három alkalmazás használatakor, egy kis idő elteltével kiírja, hogy xxxxxx memóriacímről nem tud OLVASNI....  :( Az egyik a Mobimouse, a másik az ACDSee, a harmadik meg egy térképprogi. Mind a háromnál ugyanazt a hibát írja ki, csak más és más memóriacímet írt ki. Na ezek után tegnap felléptem a winupdate oldalra, és elkezdtem letölteni a hibajavításokat, erre egyszercsak az internet explorer is kiírta. Ennél a negyedik problémánál végleg felment a pumpa, és most már nagyon csesztet, hogy nem tom mi van. Amúgy lefuttattam egy memtesztet.... futott 3 órát, és egy darab hibát sem talált. Játékoknál eddig semelyiknél sem volt gond, és ezen a 4 eseten kívül nem is fordult elő ez a hibaüzenet. Elég sok szoftvert használok, de máshol nem találkoztam eféle problémával. Igaz még más memóriával nem próbáltam, mert nem volt alkalmam szerezni 400-as memókat, de majd megnézem avval is.
Szerintetek vigyem vissza a lapomat a boltba? Vagy esetleg volt valakinek ilyen problémája? A bios a legújabb van benne, úgyhgy az bizti oké.

Ma még megnézem, hogy a memókat átrakom másik bankba, és úgy, aztán XP-t is újrarakom, és megnézem, hogy egy friss Íxpééé-vel is problémázik e...

Ha addig valaki tud valami jó ötletet, hogy mit csináljak, az legyen szíves és írja le. Előre is köszik  :respect:

Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.