HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#230 Felhasználó inaktív   XRezs 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 09:56

Szevasztok!

Nem teljesen ideillő kérdés, de nem maradt valakinek (pl.: K7N2G mellől) tv-out panelja?
OK, lehet forrsztgatni, már nem túl szép (képű) kompozít kimenetet összedobtam, de a gyári lenne az igazi . . . :D
Ha van valakinek, szóljon!

Előre is kösz!

#231 Felhasználó inaktív   XRezs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 09:56

:up:

Szerkesztette: XRezs 2004. 09. 27. 09:57 -kor

#232 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 11:43

Üdv.

Fogalmam sincs hogy ebben v. a Best of K7 topicban kérdezzek, de talán mégis itt :)

A helyzet az, hogy egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy valamiért bedöglött a jelenlegi alaplapom (kt7a, kb. 1 hete folyamatosan, de fura módon csak "hidegen" kék halálozik betöltéskor az XP, 0A hibával, először mem.-ra gyanakodtam, de próbáltam egyenként más modulokat, de úgy is csinálta. Fura, ha a gép megy legalább 10-20 percet, akkor már feláll.......és jó, bár a Memtest86+ hibákat dobál még márkás modulra is (Mitshubishi, Hyundai).....ki érti ezt).

Szal. lehet kellene valami nem túl drága, de azért teljesítményben elfogadható alaplap helyette (na meg persze majd RAM).

Én a MSI KT6Delta FISR-t (KT600) vagy a MSI KT880 Delta-FSR-t néztem ki. Ez utóbbiban ha jól látom nincs firewire, ami lehet a jövőben majd jól jönne. Mekkora különbség van a KT600 és a KT880 között, jelenleg egy Palomino XP-vel használnám? Vagy mindenképpen vegyek NFORCE2-et (K7N2-Delta ILSR)?, de az azért ezzel a feleszereltséggel azért drágább lenne...valamint, bár tudom, hogy jó, mégis kicsit idegenkedem az nforcetól.

Szerkesztette: Kory 2004. 09. 27. 11:45 -kor

#233 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 11:55

Idézet: Kory - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 12:43

Üdv.

Fogalmam sincs hogy ebben v. a Best of K7 topicban kérdezzek, de talán mégis itt :)

A helyzet az, hogy egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy valamiért bedöglött a jelenlegi alaplapom (kt7a, kb. 1 hete folyamatosan, de fura módon csak "hidegen" kék halálozik betöltéskor az XP, 0A hibával, először mem.-ra gyanakodtam, de próbáltam egyenként más modulokat, de úgy is csinálta. Fura, ha a gép megy legalább 10-20 percet, akkor már feláll.......és jó, bár a Memtest86+ hibákat dobál még márkás modulra is (Mitshubishi, Hyundai).....ki érti ezt).

Szal. lehet kellene valami nem túl drága, de azért teljesítményben elfogadható alaplap helyette (na meg persze majd RAM).

Én a MSI KT6Delta FISR-t (KT600) vagy a MSI KT880 Delta-FSR-t néztem ki. Ez utóbbiban ha jól látom nincs firewire, ami lehet a jövőben majd jól jönne. Mekkora különbség van a KT600 és a KT880 között, jelenleg egy Palomino XP-vel használnám? Vagy mindenképpen vegyek NFORCE2-et (K7N2-Delta ILSR)?, de az azért ezzel a feleszereltséggel azért drágább lenne...valamint, bár tudom, hogy jó, mégis kicsit idegenkedem az nforcetól.

Hmm, ha paloval hasznalod, akkor meg kisebb a dual channel ertelme, viszont teny, a kT600 eleg lassu... Viszont kell firewire... Egyszoval fogalmam sincs... :)

#234 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 11:56

Idézet: barkzso - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 15:20

Nem ilyen az alaplap, az alapszíne is zöld :), de megtaláltam a honlapot ahol a meghajtók voltak ha valaki hasonló cipőben jár akkor: www.medion.co.uk  ill. kaptam egy progit ez is sokat segített ajánlom mindenkinek aki nem ismeri rengeteg infót kiolvas a gépből: http://www.lavalys.com/products/download.p...=1?=en&pageid=3
Köszönöm a segítséget!! ;)

AIDA32 folytatasa.. :cool2:

#235 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 12:17

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 12:55

Hmm, ha paloval hasznalod, akkor meg kisebb a dual channel ertelme, viszont teny, a kT600 eleg lassu... Viszont kell firewire... Egyszoval fogalmam sincs... :)

Kösz :)

Igazából a KT880 -as és a KT600-as lap ugyannyi lenne, (de ugye mínusz a firewire, ami MOST nem kell, de ha esetleg veszek egy digit. kamerát, akkor kéne - jövőre, persze vehetnék firewire kártyát is :)

Akkor lehet, hogy a KT880 lesz (de csak max. a jövő héten, mert ezen a héten kapok kölcsönbe új SAMSUNG SD-RAMokat, azzal adok egy utolsó esélyt a régi lapomnak)

Mivel RAM-ot is kell cserélnem, milyet (próbáljak) venni? Nem háklis nagyon semmire? Tapasztalat?

#236 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 27. 21:21

Hali!

Nekem KT600as van, pontosan a KT6 Delta-FISR. Nekem nagyon megfelel, nem egy sportautó, de nincs vele semmi gondom. Én teljes megnyugvással ajánlom főleg a palo mellé, hisz ott nincs is értelme a tunningot hajszolni (bár a 2500+os bartonom ebben a lapban még bootol 215ös fsbvel a 166 helyett).

A KT880 persze gyorsabb, de ha kellenek az extrák, akkor szerintem jó megoldás.
KomposztWC

#237 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 09:43

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 22:21

Hali!

Nekem KT600as van, pontosan a KT6 Delta-FISR. Nekem nagyon megfelel, nem egy sportautó, de nincs vele semmi gondom. Én teljes megnyugvással ajánlom főleg a palo mellé, hisz ott nincs is értelme a tunningot hajszolni (bár a 2500+os bartonom ebben a lapban még bootol 215ös fsbvel a 166 helyett).

A KT880 persze gyorsabb, de ha kellenek az extrák, akkor szerintem jó megoldás.

Köszi a választ :)

Látom te is zalaegerszegi vagy Minő véletlen. :)

Majd még eldöntöm mi lesz, a hét végéig kiderül mi van a régi alaplapommal, bírja-e még vagy csak simán tényleg memória gond lesz....

#238 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 28. 14:58

Idézet: Kory - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 8:43

Látom te is zalaegerszegi vagy   Minő véletlen. :)

Hát igen, jó hely. :respect: :dj:

Csak keveset vagyok otthon a munka meg az egyetem miatt.

Ha kell valami a messzi fővárosból csak szólj, osztán viszem! :burr:
KomposztWC

#239 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 15:35

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 15:58

Ha kell valami a messzi fővárosból csak szólj, osztán viszem! :burr:

off: hát köszi :) most egyelőre nem ...

#240 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 14:00

:think:

Az MSI oldala szerint:
http://www.msi.com.tw/program/products/mai...?UID=600&kind=1 

a KT880 nem támogatja a Palomino XP-t?? Vagy csak egyszerűen nem tesztelték?

Procit nem cserélnék, viszont ha nem menne, akkor mégse ezt az alaplapot választanám...

#241 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 18. 22:47

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 13:34

MS-6337LE5 alaplap mekkora winyóval bír el? Most készülök egy 120GB-ost venni és érdekelne bírja-e, de nincs írva semmi infóban, ahogy átnéztem. BIOS frissítés kell neki esetleg?

BIOS tulajdonságai    
BIOS típusa                 Award Modular
Award BIOS típusa    Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet    W6337IMS V7.4 032802 13:08:08
Rendszer BIOS dátuma    03/28/02
Video BIOS dátuma    11/18/03

Helo! Itt a fenti kérdésemre szeretnék kérni valamilyen választ  :rolleyes:  :) Akár azt, hogy hol lehet ennek a dolognak utána nézni neten, mert nem szeretném, hogy itt pofára essek a vinyóval.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#242 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 18:04

Emberek!

Lehet (biztos) hogy már volt szó róla, ezért fogadjátok elnézően kérdésemet.
Egyszerűen nincs időm keresgélni a hozzászólásokban.

Ja igen, a kérdés:

MSI KT266A Pro2 alaplap tud fogadni 2500+ barton procit?

Bios update volt, a szorzó elvileg 15x állítható, az Everest szerint is belemegy a 3000+, viszont megkérdem még mielőtt belemegyek a procicserébe.

Kösz!

#243 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 18:14

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 23:47

Helo! Itt a fenti kérdésemre szeretnék kérni valamilyen választ  :rolleyes:  :) Akár azt, hogy hol lehet ennek a dolognak utána nézni neten, mert nem szeretném, hogy itt pofára essek a vinyóval.

szerintem tud.

úgy lehet megnézni, hogy bemész a biosban a Standard CMOS settingsbe, majd a vinyók TYPE -ját variálod (tudod, AUTO, Not installed stb.) vannak ott 1,2,3 stb előre beállított értékek.

nos nekem 2002-es biossal már van az utolsók között 120 ill. 160gb opció is.

#244 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 21. 19:03

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 17:04

Emberek!

Lehet (biztos) hogy már volt szó róla, ezért fogadjátok elnézően kérdésemet.
Egyszerűen nincs időm keresgélni a hozzászólásokban.

Ja igen, a kérdés:

MSI KT266A Pro2 alaplap tud fogadni 2500+ barton procit?

Bios update volt, a szorzó elvileg 15x állítható, az Everest szerint is belemegy a 3000+, viszont megkérdem még mielőtt belemegyek a procicserébe.

Kösz!

Szerintem el fog indulni, mert az fsb-t le tudod vinni 133ra, de szerintem nem túl jó párosítás.

Nekem KT3 Ultra2-m volt, 2500+ Bartonnal, és nem szerette a KT 333-at sem, gondolom a 266-ot még annyira sem. Nekem nem volt stabil, húzni nem lehetett.

Vagy új alaplap is, vagy valamilyen Tbred.

Szerintem. :smoker:
KomposztWC

#245 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 19:06

gyors válasz, köszi.

mindenesetre elgondolkodtató..damn! :(

#246 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 09:00

...

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 10. 22. 09:00 -kor

#247 Felhasználó inaktív   ricky731 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 16:12

Sziasztok!Gyors válasz kéne :D Mennyire biztos ez az MSI live update?
THNX :respect:

#248 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 18:35

Idézet: ricky731 - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 15:12

Sziasztok!Gyors válasz kéne :D Mennyire biztos ez az MSI live update?
THNX :respect:

Biztonságos, BIOS-t is ezzel, Windowson keresztül frissítettem, nem kevés alkalommal. Csak ne akkor csapjon be a villám a hálózatba, vagy véletlen reseteljen a géped.  :)

#249 Felhasználó inaktív   szatyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 22. 19:19

Sziasztok!

K7N2-es alaplapom van, és úgy tűnik, hogy már a második olcsó PCI hangkártyával sem megy a game port. Van a gépben egy EMU profi hangkártya, az minden gond nélkül megy. Ha beteszem a Genius sm32-es kártyát, amit csak azért vettem, mert game port kellene, az is feltelepül szépen, az audio része működik is, csak a game port felkiáltójeles lesz, és azt írja, hogy nem talál erőforrást. Ha kiveszem az EMU hangkártyát, ugyanez. Ha lekapcsolom az alaplapi csipogót, ugyanez.
Tippem szerint az nforce2 chip tudna game port kezelést is, csak ezen a lapon nem építették ki, mert úgymond kiment az már a divatból, "legacy hardware". Szóval szerintem az nforce chip foglalja azt az I/O-t (ha jól emlékszem a 0201-0201-et szeretné a PCI kártya), ami a game portnak kellene. Letiltani meg csak a hang részét lehet a dolognak.
Van valakinek tippje, hogy mi a teendő?
Légy szívest, azt ne mondjátok, hogy vegyek drágább hangkártyát, én is tudom, hogy a komolyabbak, a 300-400-as I/O körül foglalnak. Csak a game portért nem szívesen adnék több ezer forintot. Meg USB joyt sem szeretnék venni megint csak sokezerért.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.