HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   tdd587 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 25. 19:44

2x512MB Kingston, direkt az MSI laphoz válogatták, mert nem eszik meg akármit a drága. Ez viszont megy dual-ban, memtest86 simán lefut, nem ír semmi hibát.

Üdv,

tdd587

#262 Felhasználó inaktív   tdd587 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 25. 20:00

"Az nVidia új linuxos nForce chipkészlet-meghajtóprogramokat tett elérhetővé, ezúttal nem csupán a 32 bites rendszerek, hanem a 64 bites AMD platform számára is. Az új csomagok alapvető audio-támogatást és ethernetvezérlést is tartalmaznak. Az USB- és IDE-eszközök vezérléséről az alapvető Linux-meghajtók gondoskodnak.
Az új csomagokban található meghajtóprogramok javítják az nvnet/rmmod több hálózati vezérlő jelenlétekor fellépő hibáját, az nvsound egyes számítógépek engedélyezett APIC-módjában tapasztalható fagyását, valamint a bizonyos játékok alatt fellépő, hangokkal kapcsolatos gondokat."

Ez egy mai hír. Kérdésem már csak az, hogy mi az az APIC (halványak csak a fogalmaim róla), és mi van, ha lekapcsolom, jól?

Üdv,

tdd587

#263 Felhasználó inaktív   tdd587 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 25. 20:18

Bocs, hogy megint én...

Új dolog, hogy egy óra zenélés után lehalt a media player is rendes kék halállal:

The application, C:\Program Files\Windows Media Player\setup_wm.exe, generated an application error The error occurred on 10/24/2004 @ 22:01:06.484 The exception generated was c0000005 at address 4B5CF7BF (wmp!Ordinal3996)

A déli híd ismét tűz forrrrró...

Üdv,

tdd587

#264 Felhasználó inaktív   Bakeesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 26. 08:45

Idézet: tdd587 - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 21:00

"Az nVidia új linuxos nForce chipkészlet-meghajtóprogramokat tett elérhetővé, ezúttal nem csupán a 32 bites rendszerek, hanem a 64 bites AMD platform számára is. Az új csomagok alapvető audio-támogatást és ethernetvezérlést is tartalmaznak. Az USB- és IDE-eszközök vezérléséről az alapvető Linux-meghajtók gondoskodnak.
Az új csomagokban található meghajtóprogramok javítják az nvnet/rmmod több hálózati vezérlő jelenlétekor fellépő hibáját, az nvsound egyes számítógépek engedélyezett APIC-módjában tapasztalható fagyását, valamint a bizonyos játékok alatt fellépő, hangokkal kapcsolatos gondokat."

Ez egy mai hír. Kérdésem már csak az, hogy mi az az APIC (halványak csak a fogalmaim róla), és mi van, ha lekapcsolom, jól?

Üdv,

tdd587

Akkor az alaplapban van a hiba ha gar.-os vidd vissza
Ill. láttam már olyan gépet amelyiken fordítva volt rajta a procihűtő az produkált hasonló hibákat!
Ha nem te raktad össze a gépet azt se árt ellenőrizni

#265 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 26. 08:52

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 13:04

Hát szerintem inkább jelenjen meg évente 1 rendesen elkészített, mint kövesse az ATI driverpolitikáját, és minden hónapban hozzon ki egy újat, majd rá 1 hétre a javított változatát.

En az Abit BIOS "politikajara" gondoltam... :p :(

#266 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 31. 20:30

Idézet

Don’t Believe Your BIOS: MSI’s K8N Neo 2 Falsifies its Multipliers
Posted by Newsfactory on Friday, October 29 @ 22:13:43 CEST 
This isn’t what I intended to write or publish tonight. Originally, tonight was supposed to be a review of Mushkin’s DDR500 on both AMD and Intel platforms. Instead, a simple RAM review turned into an in-depth exploration into why MSI’s K8N Neo2 Platinum performs the way it does.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#267 Felhasználó inaktív   tdd587 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 31. 22:49

Megoldódott a probléma. Az alaplap memóriavezérlője a rosszfiú: nagyon gyors a dög és egyben nem jó. Amióta lemondtam a dual channel-ről minden OK. Érdekes, hogy a memtest86 szerint eddig is minden OK volt.

Szintén érdekes, hogy az Everest mem tesztje szerint ennek ellenére alig 2% sávszélességet veszítettem el. Azért a BIOS update érdekelni fog majd, szerintem lassabb, de stabilabb gépet fog eredményezni. Azt hiszem az is egy vicc, hogy 2004 végén 4 pár márkás memóriamodult próbálnak végig egy lapban, mire találnak megfelelőt, ami bizonyos jedi után működik is.

Nos MSI, ugye megérted a tanulságot...

Üdv,

tdd587

#268 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 01. 10:33

Úgy tűnik a "Dual Channel" technológia önmagában elegendő a kínlódáshoz időnként...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#269 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 17:00

Idézet: tdd587 - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 23:49

Megoldódott a probléma. Az alaplap memóriavezérlője a rosszfiú: nagyon gyors a dög és egyben nem jó. Amióta lemondtam a dual channel-ről minden OK. Érdekes, hogy a memtest86 szerint eddig is minden OK volt.

Szintén érdekes, hogy az Everest mem tesztje szerint ennek ellenére alig 2% sávszélességet veszítettem el. Azért a BIOS update érdekelni fog majd, szerintem lassabb, de stabilabb gépet fog eredményezni. Azt hiszem az is egy vicc, hogy 2004 végén 4 pár márkás memóriamodult próbálnak végig egy lapban, mire találnak megfelelőt, ami bizonyos jedi után működik is.

Nos MSI, ugye megérted a tanulságot...

Üdv,

tdd587

Ezert vettem en sima K8N Neo Platinumot...

#270 Felhasználó inaktív   bitye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 00:53

Nos most nemrégiben vettem egy MSI K8T Neo FIS2R-t, egy Athlon64 3000+ ketyeg benne és meg kell mondjam atom durva. Volt szerencsém összhasonlítani a nagy rivális K8N Neo-val is mely nForce 3 250 chipsettel van ellátva és kicsit jobb lett a tesztjeim nagy része, igaz az eredmény nem jelentős már ekkora sebességeknél de azért nem rosz 2-5% szerintem.

A lap mögött elbujhat az Abit KV8, és az ASUS K8V is. Jól felszerelt, nagy tudású és gyors lap ez  :respect:
MY CPU-Z Validated OC

Core2 Duo E6550@3.3GHz  || 2x2GB Kingmax Mars || DDR2-800@940MHz || Inno3D Geforce 7300GT@7600GT-600/1600MHz

#271 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 08:24

Idézet: bitye - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 1:53

Nos most nemrégiben vettem egy MSI K8T Neo FIS2R-t, egy Athlon64 3000+ ketyeg benne és meg kell mondjam atom durva. Volt szerencsém összhasonlítani a nagy rivális K8N Neo-val is mely nForce 3 250 chipsettel van ellátva és kicsit jobb lett a tesztjeim nagy része, igaz az eredmény nem jelentős már ekkora sebességeknél de azért nem rosz 2-5% szerintem.

A lap mögött elbujhat az Abit KV8, és az ASUS K8V is. Jól felszerelt, nagy tudású és gyors lap ez  :respect:

Ahhoz kepest, hogy a K8N neo papiron gyorsabb...  :think:

#272 Felhasználó inaktív   tdd587 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 02. 19:35

Tulajdonképpen oda nem figyelésből vettem Athlon XP-t, azt hittem a 64-es még mindig iszonyú drága. Pedig pont ugyanannyi lett volna...

Meg szimpi is a fémkupakja a procinak.

Üdv,

tdd587

#273 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 03. 12:58

Helo!

Érdeklődnék, hogy mit tudtok erről a lapról:
MSI Pro266 Plus-R

Kapható-e még ez, meg mennyiért?  :think: Megéri-e ez nekem, stb.  :D

Kép
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#274 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 03. 12:59

Hopsz, kétszer jött el a hozzászólás...

Szerkesztette: Gabesz 2004. 11. 03. 13:07 -kor

ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#275 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 03. 14:12

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 22:59

Hat amennyi BIOS rev ozonlik az MSI lapokhoz, nem csoda.. :Đ

Mellesleg most szedtem le a lapomhoz az új BIOSt, úgyhogy akár  Sempront is használhatok. Időben jött, és működik.
KomposztWC

#276 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 09:13

MSI K8T Neo FIS2R lapomon nem tudom hasznallni mind a negy sata csatit. van valakinek tipje miert?
keteszkoz ok. masik ket csatin semmi. valamit nem kapcsoltam be? vagy alapbol mennie kene?

hori

#277 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 09:58

Idézet: Hori25 - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 10:13

MSI K8T Neo FIS2R lapomon nem tudom hasznallni mind a negy sata csatit. van valakinek tipje miert?
keteszkoz ok. masik ket csatin semmi. valamit nem kapcsoltam be? vagy alapbol mennie kene?

hori

Hali!
Biosban nézd meg mert kapcsolhato a VIA-s és Promise SATA vezérlő is külön-külön. Lehet, hogy az egyik disabled-re van rakva.
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#278 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 10:03

Idézet: bitye - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 1:53

Húzod benne a procit? Ha igen meddig megy el és milyen környezetben (winyók, vga, stb...)? Csak azért kérdem, mert nekem is ilyen a lap+proci konfigom van és 225 FSB felett elszáll (valszeg azért, mert nincs fix pci/agp, vagy a sata winyók miatt).
Előre is THX a választ  :respect:

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 11. 05. 10:04 -kor

#279 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 12:30

most meg alapon megy de elosszor a szovtware kornyezet kene hozza. letezik mar betas versio belolle.( marmint os) szivessen kiproballnam de nekem meg nem sikerult "megvenni." aztan tuning go.

hori

#280 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 13:47

Idézet: Hori25 - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 13:30

most meg alapon megy de elosszor a szovtware kornyezet kene hozza. letezik mar betas versio belolle.( marmint os) szivessen kiproballnam de nekem meg nem sikerult "megvenni." aztan tuning go.

hori

Miből van bétás (os)? Bocs, de kicsit zavaros számomra a hozzászólásod.  :think:
Kifejtenéd bővebben? THX

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.