HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#49 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 19:13

Hellobello! (Kulabácsit nem ismerem :p )

Namármost, lenne nekem 1 olyan kérdésem, ami a processzor hőmérsékletére vonatkozik. Van nekem egy MSI K7N2 Delta-L lapkám. Elég gyakran szoktam nézni, hogy miféle új bios-kákat kreálnak hozzá. Én akkor néztem nagyot, amikor a 5.1-es (Itt meg lehet kukkantani) verziójú frissítésben egy ilyen újdonságot csináltak:
Modify CPU temperature detect. Letöltöttem, hazavittem, feltöltöttem, és nicsak, egy jó pár fokkal hidegebbet mutatott a PCAlert. Hurrá. De aztán mindennek vége volt az 5.3-as frissítés megjelenésekor. Minden visszatért a régi állapotára  :( .
A kérdés (akár egy szőke nő szájából is elhangozhatna): Most mi van???
Mire volt jó ez az egész, nem értem. Esetlegesen van-e valamilyen köze ennek a PCAlert-ben található XPCooler nevű csodának (gondolok itt arra, hogy az alert-es cuccban még be kellett kapcsolni, míg a BIOS-os verzióban ez már alapból engedélyezve van --> az egyik HW-es és a másik SW-es).

Ha valaki tud erre egy kézzel fogható  :) választ, akkor nagyon szépen megköszönöm neki.

Hellobello
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#50 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 20:35

:o
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#51 Felhasználó inaktív   dawe dawe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 29. 22:22

En is szeretnek 1 MSI lapot de milyet vegyek? :think:

Ti biztos tudjatok mejik a jo!!!

a valszokat elöre is kössz!!!

#52 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 07:44

dawe dawe: milyen procit akarsz beletenni?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#53 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:48

Idézet: Csücsök - Dátum: 2004. április 27, kedd - 18:13

Hellobello! (Kulabácsit nem ismerem :p )

Namármost, lenne nekem 1 olyan kérdésem, ami a processzor hőmérsékletére vonatkozik. Van nekem egy MSI K7N2 Delta-L lapkám. Elég gyakran szoktam nézni, hogy miféle új bios-kákat kreálnak hozzá. Én akkor néztem nagyot, amikor a 5.1-es (Itt meg lehet kukkantani) verziójú frissítésben egy ilyen újdonságot csináltak:
Modify CPU temperature detect. Letöltöttem, hazavittem, feltöltöttem, és nicsak, egy jó pár fokkal hidegebbet mutatott a PCAlert. Hurrá. De aztán mindennek vége volt az 5.3-as frissítés megjelenésekor. Minden visszatért a régi állapotára  :( .
A kérdés (akár egy szőke nő szájából is elhangozhatna): Most mi van???
Mire volt jó ez az egész, nem értem. Esetlegesen van-e valamilyen köze ennek a PCAlert-ben található XPCooler nevű csodának (gondolok itt arra, hogy az alert-es cuccban még be kellett kapcsolni, míg a BIOS-os verzióban ez már alapból engedélyezve van --> az egyik HW-es és a másik SW-es).

Ha valaki tud erre egy kézzel fogható  :) választ, akkor nagyon szépen megköszönöm neki.

Hellobello

éppen tegnap gondoltam itt az ideje egy uj biosnak a DELTA ILSR-emhez.nosza rajta fel jómunkásember lévén -> irány msi -> bios keres -> bios talál -> letölt bios -> flash bios ...
faxa minden. -> oprendszer bootol... -> olvasgatas email + kis internet.. -> hirtelen +szólalni hőmérő vészcsengő...  :eek:  para gép leállít -> gép visszakapcs -> hőfok megnéz-> 45-46 C -> bios warning 56C-on!!!  :eek:  vészcsengő ordít mint az állat!!!  :eek:  nah mondom ennyit uj biosról régi vixxarak azóta  :cool:
szal msi delta ilsr uj biosa suxx  :confused: :reklamacio:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#54 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:50

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 30, péntek - 6:44

igaz ----

melyik plattformra?
AMD ? intel?
32bit? 64 bit?
1 proc?  ( 2 proc? 4 proc? 8 proc? ) :D

azé eztet kéne tudni kéremxépen hogy segíccsünk  :D

pEaCE  :)

#55 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:19

Idézet

éppen tegnap gondoltam itt az ideje egy uj biosnak a DELTA ILSR-emhez.nosza rajta fel jómunkásember lévén -> irány msi -> bios keres -> bios talál -> letölt bios -> flash bios ...
faxa minden. -> oprendszer bootol... -> olvasgatas email + kis internet.. -> hirtelen +szólalni hőmérő vészcsengő...    para gép leállít -> gép visszakapcs -> hőfok megnéz-> 45-46 C -> bios warning 56C-on!!!    vészcsengő ordít mint az állat!!!    nah mondom ennyit uj biosról régi vixxarak azóta
szal msi delta ilsr uj biosa suxx     

Nem csak a beállított cpu hőmérséklet miatt riaszthat a lap, lehet ventileállás is pl. Kicsit jobban
meg kéne nézned, hogy miért riaszthatott.

#56 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:50

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 30, péntek - 10:19

Nem csak a beállított cpu hőmérséklet miatt riaszthat a lap, lehet ventileállás is pl. Kicsit jobban
meg kéne nézned, hogy miért riaszthatott.

töviröl-hegyira átvizsgáltama gépet..... abszolút semmi rendelenesség..
maradt a régi...bevált, biztonságos, nálam nyerő.

.

ha valakinek esetleg u.i. lap legujabb bios tapasztalatait pls irja mar le. jöhet pm-en is

#57 Felhasználó inaktív   dawe dawe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 30. 12:56

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. április 30, péntek - 8:44

van 1 2000+om ami 2600+on megy jelenleg de a lapom most 1 gagyi ASRock k7s8x

#58 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 13:04

Idézet: dawe dawe - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:56

van 1 2000+om ami 2600+on megy jelenleg de a lapom most 1 gagyi ASRock k7s8x

nah azé' igy ma kicsit jobb.. akkor ezekxerint AMD 32 bit 1CPU... ez már eléggé behatárol  :D

moszm csak nforce vagy via a kérdés. ez pedig izlés szerint. van külön topikja is. onnan meg mar csak pénztárca szab határt.. vagy nem  :D
és mivel MSI topikba irtál valószínűleg ezt a gyártót favorizálod. innen pedig már csak 1 lépés

katt: http://www.msi.com.tw vagy http://www.msi-hungary.com

árakban pedig viszonyításkép http://www.e-connect.hu

nah mingyá kapok is érte  :D  PEACE!

#59 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 14:49

Idézet (Bird-of-Prey @ 2004. április 30, péntek - 10:50

[QUOTE]

töviröl-hegyira átvizsgáltama gépet..... abszolút semmi rendelenesség..
maradt a régi...bevált, biztonságos, nálam nyerő.
[QUOTE]

Akkor lehet, hogy a bios-ban van vmi elb*szva, nézz szét azért az msi fórumon, hátha van
más megoldás. Nálam most sajna nem jönnek be az msi oldalak, de majd később újra
megpróbálom.

#60 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 17:07

Sziasztok!

Lenne egy pár problémám... Adott egy MS-6758 alaplap... más néven 875 Neo FISR. Az első nagy gondom, az az, hogy a bios-ban az összes feszültség érték ugrál mint az őrült. Kicseréltem az eddigi gagyi tápomat, egy 400W -os Chieftec-re és ugyanaz a helyzet... tehát nem a táptól volt. Végül is még a mérő is szórakozhat, de ez most nem is olyan nagy probléma. Következő gondom az, hogy a 9600XT-s Radeon-om 8X AGP beállításnál kihal... kipróbáltam egy másik 9600XT-vel, avval is. Azt is megpróbáltam, hogy egy  másik gépben hogyan muzsikál a videjókártya, és a végeredmény az volt, hogy tökéletesen. Az enyimben valahogy nem megy 8X AGP beállításnál. De még ez sem olyan nagy gond, mert 8X-os AGP mellett sem lesz gyorsabb semmi.  ;)
Na és itt jött az a probléma, amitől végleg elfogyott a türelmem, és most már szeretném kideríteni mi van. Az történt, hogy az XP, három alkalmazás használatakor, egy kis idő elteltével kiírja, hogy xxxxxx memóriacímről nem tud OLVASNI....  :( Az egyik a Mobimouse, a másik az ACDSee, a harmadik meg egy térképprogi. Mind a háromnál ugyanazt a hibát írja ki, csak más és más memóriacímet írt ki. Na ezek után tegnap felléptem a winupdate oldalra, és elkezdtem letölteni a hibajavításokat, erre egyszercsak az internet explorer is kiírta. Ennél a negyedik problémánál végleg felment a pumpa, és most már nagyon csesztet, hogy nem tom mi van. Amúgy lefuttattam egy memtesztet.... futott 3 órát, és egy darab hibát sem talált. Játékoknál eddig semelyiknél sem volt gond, és ezen a 4 eseten kívül nem is fordult elő ez a hibaüzenet. Elég sok szoftvert használok, de máshol nem találkoztam eféle problémával. Igaz még más memóriával nem próbáltam, mert nem volt alkalmam szerezni 400-as memókat, de majd megnézem avval is.
Szerintetek vigyem vissza a lapomat a boltba? Vagy esetleg volt valakinek ilyen problémája? A bios a legújabb van benne, úgyhgy az bizti oké.

Ma még megnézem, hogy a memókat átrakom másik bankba, és úgy, aztán XP-t is újrarakom, és megnézem, hogy egy friss Íxpééé-vel is problémázik e...

Ha addig valaki tud valami jó ötletet, hogy mit csináljak, az legyen szíves és írja le. Előre is köszik  :respect:

Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#61 Felhasználó inaktív   Kame 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 19:49

Nekem a k7n2 delta ilsr-n a legujabb BIOS van fent és semmi probléma nincs vele.Tökéletesen müködik. kopp kopp
Abit IP35 alaplap, Intel Core 2 Quad Q8200, 6 GB memória, Sapphire 4890 OC, Sapphire FirePSU 625W , Antec Plusview 1000AMG ház

CSAK EGY KATTINTÁST KÉREK A TÁMOGATÁSODÉRT

#62 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 08:42

Idézet: Tison - Dátum: 2004. április 30, péntek - 18:49

Nekem a k7n2 delta ilsr-n a legujabb BIOS van fent és semmi probléma nincs vele.Tökéletesen müködik. kopp kopp

:think:  :respect:

#63 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 11. 08:56

Elég gebasz a helyzet. Erős  gépupgrade-be fogtam, és vettem a 2100+ palo helyett egy 2500+ bartont. KÉsőbb lesz új alaplap is, de most a KT3 Ultra 2. Fent van a legújabb elérhető bios (asszem 5.70), ami támogatja  a bartonokat 3000+ig.

Na már most, az OK, hogy lockos a proci  :reklamacio: , de azt nem értem, hogy miért fagy meg már 170-es FSB felett. JObban mondva van, hogy elindul, és megy is stabilan (3DMark stb.), de újraindításnál már csak néha jut el a Windowsig. Ez betudható a KT333-nak?

Másik. Ha van valakinek hasonló konfigja, az nézze már meg, legyen szíves, hogy neki lehet-e feszt emelni a procinak, mert nekem csak érthetetlen jelhalmazokat ír ki az értékek helyett. Nem rossz a Barton alapon sem, de ha már vettem egy új procit, akkor meg szeretném tudni azt is, hogy mennyit bír.

Kösz :(
KomposztWC

#64 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 11. 08:57

Sz@r a mozzila!  :D

Szerkesztette: Grillo 2004. 05. 11. 08:58 -kor

KomposztWC

#65 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 13:56

Grillo: sztem a via chipset nem bírja nálad, azért nem megy jobban a tuning

Ami a bios-t illetni, próbáld meg belesütni újra a bios-t, hátha megjavul, egyébként jót sütöttél bele?

#66 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 11. 18:33

Biztos jó, a Live BIOS 3 megnézte, és nem talált újat. Lehet, hogy megprószálom újra besütni. Bár igazán tudok várni az új alaplapig, csak jönne már ki a KT880. :respect:
KomposztWC

#67 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 19:09

KT880-ra nem várnék/várok, mivel sztem már nem éri meg váltani a 64-es vonal előtt, de te tudod.
Én már 2 éve nyüstölöm a KT3 Ultra-mat (nem 2-es!!!), de nem fogok váltani majd csak A64-re.

#68 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 12. 18:29

Igazából én is csak azért váltok, mert hugomnak rakok össze gépet, és ő megkapja a régi alaplapomat meg procimat, én meg így tudok venni újat. Csak hát a 64 még drága, meg az P4 sem jó most, hisz ott is változás van rövidesen.

Valószínű megvárom a KT880-at, aztán 1 év múlva meglátjuk.
KomposztWC

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.