Sziasztok!
Lenne egy pár problémám... Adott egy MS-6758 alaplap... más néven 875 Neo FISR. Az első nagy gondom, az az, hogy a bios-ban az összes feszültség érték ugrál mint az őrült. Kicseréltem az eddigi gagyi tápomat, egy 400W -os Chieftec-re és ugyanaz a helyzet... tehát nem a táptól volt. Végül is még a mérő is szórakozhat, de ez most nem is olyan nagy probléma. Következő gondom az, hogy a 9600XT-s Radeon-om 8X AGP beállításnál kihal... kipróbáltam egy másik 9600XT-vel, avval is. Azt is megpróbáltam, hogy egy másik gépben hogyan muzsikál a videjókártya, és a végeredmény az volt, hogy tökéletesen. Az enyimben valahogy nem megy 8X AGP beállításnál. De még ez sem olyan nagy gond, mert 8X-os AGP mellett sem lesz gyorsabb semmi.
Na és itt jött az a probléma, amitől végleg elfogyott a türelmem, és most már szeretném kideríteni mi van. Az történt, hogy az XP, három alkalmazás használatakor, egy kis idő elteltével kiírja, hogy xxxxxx memóriacímről nem tud OLVASNI....

Az egyik a Mobimouse, a másik az ACDSee, a harmadik meg egy térképprogi. Mind a háromnál ugyanazt a hibát írja ki, csak más és más memóriacímet írt ki. Na ezek után tegnap felléptem a winupdate oldalra, és elkezdtem letölteni a hibajavításokat, erre egyszercsak az internet explorer is kiírta. Ennél a negyedik problémánál végleg felment a pumpa, és most már nagyon csesztet, hogy nem tom mi van. Amúgy lefuttattam egy memtesztet.... futott 3 órát, és egy darab hibát sem talált. Játékoknál eddig semelyiknél sem volt gond, és ezen a 4 eseten kívül nem is fordult elő ez a hibaüzenet. Elég sok szoftvert használok, de máshol nem találkoztam eféle problémával. Igaz még más memóriával nem próbáltam, mert nem volt alkalmam szerezni 400-as memókat, de majd megnézem avval is.
Szerintetek vigyem vissza a lapomat a boltba? Vagy esetleg volt valakinek ilyen problémája? A bios a legújabb van benne, úgyhgy az bizti oké.
Ma még megnézem, hogy a memókat átrakom másik bankba, és úgy, aztán XP-t is újrarakom, és megnézem, hogy egy friss Íxpééé-vel is problémázik e...
Ha addig valaki tud valami jó ötletet, hogy mit csináljak, az legyen szíves és írja le. Előre is köszik