idézet:
Ezt írta Flobert:
Sziasztok!Olvastam a hozzászólásokat, de nem találtam ami nekem kell, ha volt már szó a következőkről, akkor elnézést, de ki tud már ilyenkor koncentrálni.. :confused:
Szóval nekem egy MSI K7N2 Delta-L lapom , 2500 Barton , egyenlőre egy 256 400-as samsung DDR-el egyedül szegényke. Lényeg, hogy tuningolni próbáltam volna, ha engedte volna, de 166 Fsb-vel hajlandó max menni. Namármost először egyből 200-ra tekertem, de nem indult el, természetesen feszültség emeléssel. Aztán addig fajult a helyzet, hogy 167 FSB-vel még megy,de 168-al már nem ,röhelyesen 1,85 feszültséggel. Gondoltam a biossal lehet a probléma, és töltöttem le hozzá egy 2003/11/07 3.9 -es biost. Felraktam, de csak annyival volt jobb, hogy 200 fsb helyett már 233-ig is lehetett volna tekerni, ha nem vérzett volna el már 168 fsb-n. Szükségem lenne egy normális biosra, de honnan????? És ami egyszerűen érthetetlen számomra, két különböző verziószámmal ellátott biosra bukkantam ami ugyanazon napon jött ki kb. egy óra különbséggel : 5,6 és 3,9. Persze egyik sem volt jó. Vagy ha valakinek van valami tippje a bioson kívül...[/quote]
Hello
Probáld meg ezt: [url="http://"http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=436&kind=1"]http://www.msi.com.t...?UID=436&kind=1[/url]
MSI alaplapok találkahelye
Elküldve: 2004. 03. 03. 21:22
CSAK EGY KATTINTÁST KÉREK A TÁMOGATÁSODÉRT
Elküldve: 2004. 03. 04. 09:07
Szóval azt hallottam, hogy Sulineten márc 8-tól lehet venni alaplapot is, és többek közt az MSI alaplapokat preferálják. Ti mit tudtok erről. MSI-n belül milyen alaplapok lesznek, és egy AMD XP prochoz melyiket érdemes megvenni? Köszi
Elküldve: 2004. 03. 04. 10:39
van egy kis problémám, amiben egy KTI alaplap is szerepel, így ide írok.
a munkahelyi gépen bővítettek főnökömék, egy KTI KT4V alaplap került bele (Kt400A csipszettel), egy Athlon XP 2600+ proci, 3 db fél gigás 333MHz-es Kingston rammal. a többi része szerintem nem érdekes, Chieftec 300-as táppal, talán még ez.
nos, mikor megkaptam a gépet, akkor default alapálláson volt, 100 MHz-es FSB-vel. így valami 1200-as körüli sebességen ment. bementem a bioszba, load defaults, újraindítottam, load performance settings, újraindítottam. ezután felemeltem az FSB-t 133-ra, így lett 2000+ a biosz szerint a proci. ezután kiderítettem, hogy az FSB 166 MHz. megemeltem ennyire, így a biosz szépen felismerte 2600+ procinak, a ram időzítések by spd állásban voltak.
így viszont az XP nem indult már el, mikor még a kék csík futkos, akkor már beállt a gép és nem reagál. tehát ezt nem bírja.
ilyenkor mi van?
ha mindhárom slot tele van rammal, akkor tényleg csak 266 MHz-en tud futni a ram? úgy tudom, hogy 1 modul mehet 400-on, 2 már csak 333-on, 3 pedig csak 266-on. tehát ha feltétlenül kell a másfél giga ram (tervezünk a gépen buszokat), akkor hiába is akarom felrakni az FSB-t?
mit tegyek, hogy kicsit jobban menjen? felemelhetem a szorzót mondjuk a maximális 14-re? így lesz 133*14=1862 MHz.
lehet ilyet csinálni? vagy ezzel instabil lesz? egyáltalán tudom állítani majd a szorzót ezzel az alaplappal? vagy azt csak nforce2 alaplappal lehet?
kicsit el vagyok most szontyolodva, mert már beleéltem magam, hogy atomgyors lesz a gép és egy pillanat alatt regenerálja a Pro/E az egész kompozit buszt. így ez szívás, mert nem tudom kihasználni a proci képességeit
segítsetek, legyetek szívesek, mert megakadtam!
köszi előre is!
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 03. 04. 15:28
idézet:
Ezt írta donphobos:
nem türelmetlenkedemcsak megkérdezem, hogy:
nos?
üdv![/quote]
A KT400 elvileg támogatja a 400 MHz-s ramokat is, nem? Esetleg úgy megpróbálhatnád, hogy osztókkal megoldod a 166FSB/133RAM órajelt.
Másik ötlet, hogy bemászol BIOS-ba, vissza a fail-safe settings (vagy valami hasonlót), és utána állítod vissza az FSB-t 166-ra. Nekem a BD7II lapomnál pl. nem szerette az XP, ha be volt kapcsolva az "Enhance DRAM performance" beállítás.
Remélem sikerül megoldanod, sok szerencsét hozzá, üdv!![]()
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 03. 04. 18:50
ritkán írok ebbe a topikba, csak jelenteni szeretném, h a kt3u2 lapom rogyásig tuningolva megy másfél éve tök hibátlanul. És most ettől jó kedvem lett és beírtam ide
sziasztok!
Elküldve: 2004. 03. 05. 07:39
idézet:
Ezt írta Dév:
A KT400 elvileg támogatja a 400 MHz-s ramokat is, nem? Esetleg úgy megpróbálhatnád, hogy osztókkal megoldod a 166FSB/133RAM órajelt.
Másik ötlet, hogy bemászol BIOS-ba, vissza a fail-safe settings (vagy valami hasonlót), és utána állítod vissza az FSB-t 166-ra. Nekem a BD7II lapomnál pl. nem szerette az XP, ha be volt kapcsolva az "Enhance DRAM performance" beállítás.
Remélem sikerül megoldanod, sok szerencsét hozzá, üdv![/quote]
köszönöm az ötletet!
valami módon lehet tehát olyat állítani, hogy 166-os FSB mellett a ramok csak 133-on menjenek? ez lenne a legjobb. ezt merre érdemes keresgélni? valami ram időzítési dolgoknál?
volt fail safe beállítás, azzal kezdtem az egész procedúrát. kipróbálom akkor úgy, hogy betöltöm az alap beállítást, és egyből feltekerem 166-ra a ramot. de attól félek, hogy így sem fog menni, mert alighanem él az a megkötés, hogy a 3 modul miatt eleve nem lehet a ramokat 133-nál magasabb tempóra bírni.
hétfőn kipróbálom az ötletet, most a másik irodában dolgozom, nem férek hozzá a géphez sajnos. de izgat a dolog nagyon, mert az első ötlet huszárosan megkerülné a gyenge pontot.
köszönöm még egyszer, újra jelentkezek, ha van valami!
jó hétvégét!
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 03. 05. 11:29
Az iránt érdeklődnék, hogy az MSI K7N2 Delta-ILSR-ben a harmadik IDE csatira tényleg csak egy eszközt lehet csatlakoztatni? Elvileg kettő menne egyre, nem?
" Support 2 serial ATA + 1 ATA133
- RAID O or 1 are supported
- RAID function works w/ATA133 + SATA H/D or 2 SATA H/D
Connect up to 2 Serial ATA devices and 1 ATA133 device"
ez lenne az oldalon fent,
[url="http://"http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=436"]MSI K7N2 Delta-ILSR[/url]
Help ME! Hogy van tovább?
Elküldve: 2004. 03. 05. 11:55
idézet:
Ezt írta donphobos:
köszönöm az ötletet!
valami módon lehet tehát olyat állítani, hogy 166-os FSB mellett a ramok csak 133-on menjenek? ez lenne a legjobb. ezt merre érdemes keresgélni? valami ram időzítési dolgoknál?
volt fail safe beállítás, azzal kezdtem az egész procedúrát. kipróbálom akkor úgy, hogy betöltöm az alap beállítást, és egyből feltekerem 166-ra a ramot. de attól félek, hogy így sem fog menni, mert alighanem él az a megkötés, hogy a 3 modul miatt eleve nem lehet a ramokat 133-nál magasabb tempóra bírni.
hétfőn kipróbálom az ötletet, most a másik irodában dolgozom, nem férek hozzá a géphez sajnos. de izgat a dolog nagyon, mert az első ötlet huszárosan megkerülné a gyenge pontot.
köszönöm még egyszer, újra jelentkezek, ha van valami!
jó hétvégét!
üdv![/quote]
Próbáltam manualt találni, de csak MSI KT4AV-hez leltem. Feltételezve, hogy a két lapnak hasonló a BIOS-a, amit keresel, azt elvileg az Advanced Chipset Features -> DRAM Timing Control menüben találod. Ott, ha minden igaz, látnod kell egy SDRAM Frequency sort, amit állíts át Auto-ról 266 MHz-re. Bízzunk benne, hogy ez megoldja a problémát.. :confused:
[ 2004. március 05.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 03. 05. 21:07
idézet:
Ezt írta domedee:
IDE csatira tényleg csak egy eszközt lehet csatlakoztatni? Elvileg kettő menne egyre, nem?![]()
" Support 2 serial ATA + 1 ATA133
- RAID O or 1 are supported
- RAID function works w/ATA133 + SATA H/D or 2 SATA H/D
Connect up to 2 Serial ATA devices and 1 ATA133 device"
[/quote]
nothing?
Help ME! Hogy van tovább?
Elküldve: 2004. 03. 05. 23:26
idézet:
Ezt írta domedee:
nothing?[/quote]
Ha azt írják a leírásban akkor miért nem hiszel nekik?![]()
Elküldve: 2004. 03. 08. 09:33
idézet:
Ezt írta Dév:
Próbáltam manualt találni, de csak MSI KT4AV-hez leltem. Feltételezve, hogy a két lapnak hasonló a BIOS-a, amit keresel, azt elvileg az Advanced Chipset Features -> DRAM Timing Control menüben találod. Ott, ha minden igaz, látnod kell egy SDRAM Frequency sort, amit állíts át Auto-ról 266 MHz-re. Bízzunk benne, hogy ez megoldja a problémát.. :confused:
[ 2004. március 05.: Dév szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
köszönöm szépen!
ma reggel kipróbáltam, működik is a gép, felismeri 2600+ prociként, a ramok pedig mennek 266-on. viszont sajnos az oprendszer feldobja a talpát, kireszeteli a gépet.
úgy állítottam, hogy a ram by spd sebességen van, de a frekvenciája 266MHz. esetleg kipróbáljam user beállításokkal és lassítsam le? ezek Kingston ValueRam modulok, 333-as, CAS 2.5 sebességgel.
még próbálkozom vele, mert most már közelinek érzem a sikert. köszönöm a segítséget még egyszer!
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 03. 08. 10:02
Igazabol meg csak most kezdek erteni a gephez valamennyire, ezert lenne egy kerdesem: KT4V alaplapom es XP2000+ proci van a gepben. Leszedtem a Fuzzy Logic 4 progit, ezzel a progival elmeletileg fel lehet huzni a proci teljesitmenyet. Viszont ha megprobalom, akkor ugye keresi a legjobb telejsitmenyt. Eddig OK. Aztan addig keresi, hogy egy ido utan lefagy vagy ujraindul a gep. Ismeri vki a progit? Tudnatok tanacsot adni, hogy meddig lehet huzni a procit, hogy elvisele karosodas nelkul?
Koszi elorre is!
Elküldve: 2004. 03. 08. 12:00
sikerült, köszönöm mindenkinek a hozzászólást! be kellett állítani a ramnak manuálisan CAS 2.5-öt, mert a kis büdös "magától" felrakta CAS 2-re, ha hagytam by spd állásban a ramot a 266-ra való kapcsolás után. így fagyott, kézzel állítva pedig jónak tűnik.
köszi még egyszer, üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 03. 25. 20:58
Érdekesség képpen egy furcsa problémát szeretnék felvázolni.
Van nekem egy MSI 845G-Max alaplapom (tudom már öreg vas), benne egy Intel 1.6A prockó, ami 2.6-on megy alapfeszen. Kingston HyperX 512-es PC2700-as ram durmol benne (420 Mhz-en). A hűtő egy komoly Vantec, fél kilós monstrum.
A problémám a következő:
A gyári hűtővel a proci "csak" 150-s FSB-vel volt hajlandó menni, de a Venteccel már viszi a 160-at is stabilan. )10 fokkal jobb a hűtése.) 1 hónapja szereltem be a hűtőt, ezidáig minden simán ment. A gépet szobafestés miatt átcipeltem egy másik szobába. Azóta nem akar rendesen elindulni. Minden lehetséges hibaforrást végignéztem és arra a megállapításra jutottam, hogy ha a procihűtőt rányomom a processzorra, nem indul el a gép. Ha a rögzítő füleket leveszem elindul, de akkor nem tökéletes a hűtés. Azt is kipróbáltam, hogy meghajlítottam a rögzítőfüleket, hogy ne olyan erősen nyomuljon a prockóra. El is indult, de 10 perc után megfagyot a gép, speaker csipogás közepette. Jelenleg az oldalán fekszik a cucc, és csak a saját súlyával nehezedik rá a hűtő a prockóra, természetesen hűtőzsír van a 2 felület között. Így minden megy rendesen, nem fagy, de kb. 5 fokkal melegebb a proc. A gyári hűtőt is visszatettem, de azzal is szar.
SZVSZ a proci foglalat megsérülhetett, vagy a lap, de ez szemmel nem látható. Szerintetek?
Csak, hogy tiszta legyen a kép, minden más eszközt (VGA, mem, proci, vincs stb.) leteszteltem más gépben, ezekkel nincs gáz.
Szerintem új lap után kell néznem. 2 kiszemelt áldozat:
MICROSTAR 865PE NEO2-PFS
MICROSTAR 865PE NEO2-FIS2R
Bocsi, kicsit hosszúra nyújtottam
Thx,
Steno!
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"
Elküldve: 2004. 03. 26. 08:30
Elküldve: 2004. 04. 03. 19:14
Mik a vélemények a következő lapról?
865PE Neo2-PFISR
Persze mind személyi jellegű tapasztalatok érdekelnek, mind összehasonlítások az _összes_ többi P4-es lappal.
Kösz!
Elküldve: 2004. 04. 07. 11:54
Speedfan indit majd a prime 95 stresstest.
Figyeltem a Speedfan monitorat es furcsasagot vettem eszre

A fan 01 mivel 4000 fölött pörög gondolom ez az északi híd hűtője.
A fan 02 a Spire Whisperrock lehet.....
Viszont a temp hőfokoknál már fogalmam sincs hogy mi micsoda.... ahogy kilogikáztam a Temp3 lehet az északi híd, a Temp: 1 a proci a maradék a MOBO..
Akkor az északi híd melegebb lenne a procinál és az alaplapnál
Nézegettem a beállításokat de nem mentem sokra vele.
Ha esetleg valaki tudja a +oldast ne kimeljen..
MOBO: MSI K7N2 DELTA ILSR
CPU: AMD Athlon XP 2500+ no @!
RAM: 512 INfineon
GPU: Gef4 Ti 4200 8X
Elküldve: 2004. 04. 08. 14:12
Idézet: Steno - Dátum: 2004. március 25, csütörtök - 20:03
1 hónapja szereltem be a hűtőt, ezidáig minden simán ment. A gépet szobafestés miatt átcipeltem egy másik szobába. Azóta nem akar rendesen elindulni. Minden lehetséges hibaforrást végignéztem és arra a megállapításra jutottam, hogy ha a procihűtőt rányomom a processzorra, nem indul el a gép. Ha a rögzítő füleket leveszem elindul, de akkor nem tökéletes a hűtés. Azt is kipróbáltam, hogy meghajlítottam a rögzítőfüleket, hogy ne olyan erősen nyomuljon a prockóra. El is indult, de 10 perc után megfagyot a gép, speaker csipogás közepette. Jelenleg az oldalán fekszik a cucc, és csak a saját súlyával nehezedik rá a hűtő a prockóra, természetesen hűtőzsír van a 2 felület között. Így minden megy rendesen, nem fagy, de kb. 5 fokkal melegebb a proc. A gyári hűtőt is visszatettem, de azzal is szar.
SZVSZ a proci foglalat megsérülhetett, vagy a lap, de ez szemmel nem látható. Szerintetek?
Nem akarok vészmadárkodni, de valszeg a proci foglalat alatt megtörhetett a lap, így ha jobban rászorítod a bordát megszűnik az érintkezés és megszakad az áramkör. Sajna nem kell hogy látszódjon hiszen ezek több rétegből vannak ezért simán lehet hogy csak valamelyik belső repedt meg, így kívülröl nem látszik. Ha félkilós hűtője van az embernek, cipeléskor erősen ajánlott levenni! Még régebben velem is történt hasonló, akkor szerencsére meg lehetett javítani egy kis forrasztással.
Elküldve: 2004. 04. 08. 14:16
Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:59
Speedfan indit majd a prime 95 stresstest.
Figyeltem a Speedfan monitorat es furcsasagot vettem eszre
A fan 01 mivel 4000 fölött pörög gondolom ez az északi híd hűtője.
A fan 02 a Spire Whisperrock lehet.....
Viszont a temp hőfokoknál már fogalmam sincs hogy mi micsoda.... ahogy kilogikáztam a Temp3 lehet az északi híd, a Temp: 1 a proci a maradék a MOBO..
Akkor az északi híd melegebb lenne a procinál és az alaplapnál
Nézegettem a beállításokat de nem mentem sokra vele.
Ha esetleg valaki tudja a +oldast ne kimeljen..
MOBO: MSI K7N2 DELTA ILSR
CPU: AMD Athlon XP 2500+ no @!
RAM: 512 INfineon
GPU: Gef4 Ti 4200 8X
Azt nem tudom hogy melyik érték mihez tartozik, de az északi híd bizony lehet melegebb a procinál. Az én msi lapomnál is alapon járatva sokszor melegebb mint a proci.

Súgó
A téma zárva.