HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 00:15

Idézet: Hater - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 18:10

tudomáso szerint igazából ezek a mod-olt BIOS-ek azoknak nagy segítségek igazán akik tuningolnak ezerrel, masszív módon...a rejtett beállításokkal, letiltott/engedéályezett dolgokkal a stabilabb tuningot segítik elő..legalábbis amennyit én olvasgattam erről..

Köszi az infót, felraktam és tényleg jó sok minden előkerült a biosban. :)

Kicsit Off, de nem tudja valaki, hogy milyen progival lehet belenézni egy ilyen biosba és azt hol lehet letölteni?

#822 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 21:06

K8N Neo2 Platinum ki milyen bios-t használ mostanság.

én leragatdam az 1.37mod biosnál, és láttam, hogy néhány újabb biossal nem megy olyan jól a tuning.

viszont most találtam egy 1.a0mod nevűt, amiben elvileg:

- Default trc = 12 clks & trfc = 18 clks on boot
- Enabled 183 divider
- Enabled 150 Divider

ezek pl. igencsak jól jönnének, ha működnek és a tuning is megmarad...

valaki próbálta már?

#823 Felhasználó inaktív   kovex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 20:51

Idézet: Don Juan de la Mankó - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 7:11

Kinéztem egy MSI lapot. A pontos típusa: MSI K8T Neo2-F.
Mondjatok véleményt, tapasztalatokat!

Hali, nekem a "nagytestvére" FIR bejött.
Tudom ajánlani.
Szerintem a via-nak ez a K8T800as sorozata úgyjó, ahogy van.
Igaz én nem hergelem a gépet, és jobbára dolgozok rajta (3D Cad).

Most uprgade-ltem X2-re, a biosbetöltéssél volt 1 kis gondom:
a single core 3500+ nem indult a 9.2-es bios-szal, vakon bízva magamban kicseréltem a procit.

Megy. A Seti@home mostmár 36. órája egyvégtében. CPU 40 körül egy Zalman 7700Cuval.
Ha a v2.0-át nézted ki, akkor ez a bios izé nem játszik már....gondolom benne van a'la gyár..

A promise raid vezzel szívok XP64 alatt (nincs driver), monnyuk ez az, ami a Tiéden nincs.8)
De minden más ok ott is.
C'n'Q megy.
Mi kellhet még?
Ha valami spec kérdés még, írj.

A legjobbakat...
---------------------------------------------------------------------
Alohaaaa
1.) S2895, 2xOpteron252, 2x Nvidia Quadro Fx 3400....
2.) AT8 32x, Athlon 64 X2 4400+, 2xC3D x1800GTO....
3.) K8T Master2-FAR,2xOpteron 250, x800XT AIW....
4.) ST5020D

#824 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:03

Lenne egy kérdésem, mégpedig azokhoz akiknek MSI Neo4 Platinum féle lapja van. A kérdés meg az, hogy hogyan lehet bekapcsolni a sata II-es módot? Mert végigturtam a biost (1.8) és nem találtam sehol sem. :(

Köszi előre is és természetesen az is írjon aki tudja a megoldást attól függetlenül, hogy van-e ilyen lapja. :)

#825 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:27

Azt még szerettem volna +tudni, hogy ez a lap (Neo4) rendes sata 2-es portal rendelkezik (ergo tudja az NCQ-t is) vagy csak simán 300-al tudja mozgatni rajta az adatokat?

#826 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 19:53

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 22:06

valaki próbálta már?

Letöltöttem az 1.A mind a négy módosítását ami a fenti linken elérhető, de még nem sütöttem be egyiket sem. Valószínűleg a Ballistix Edition-t fogom kipróbálni, mert tetszik a neve. :D Ez a 183-as divider érdekes lehet, pont jó lesz a ramjaimhoz. Most 250-es FSB-vel, 166-os beállításnál a ramok 205-ön mennek, a 183-mal lenne belőle 225.

#827 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 20:31

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 20:53

Letöltöttem az 1.A mind a négy módosítását ami a fenti linken elérhető, de még nem sütöttem be egyiket sem. Valószínűleg a Ballistix Edition-t fogom kipróbálni, mert tetszik a neve. :D Ez a 183-as divider érdekes lehet, pont jó lesz a ramjaimhoz. Most 250-es FSB-vel, 166-os beállításnál a ramok 205-ön mennek, a 183-mal lenne belőle 225.

én itt néztem: K8N biosok

ahogy látom van már 1.B4 is

nekem pedig a 150-es osztó lenne jó. sajnos a ramjaim csak 210-ig bírják, a proci pedig 2500-2550-ig atomstabil. jelenleg 2520mhz-en megy, ehhez a 12-es ram osztó pontosan 210-es ramfrekit eredményez.

csak a baj, hogy ez a 10-es ram osztó csak 8-as proci szorzó mellett áll fenn DDR133-ra állítva.
így kénytelen vagyok a procit 280x9 helyett 315x8-on hajtani. persze így sincs vele gond, bírja a lap, de pl. így nem megy a CNQ...  :rolleyes:

a másik mem időzítéses dolog szintén nagyon jól jönne, ugyanis a régebbi biosokban (a mostanimban is) az a két érték elég agresszívre van állítva. így a fent írt 210-es memfreki mellett már el sem indulna a gép.

a jelenlegi megoldás szerint DDR100-zal indul most a gép valami 157mhz körüli memsebességgel. ezen szépen bebootol, majd mikor bejött a windows, elindul az a64tweaker progi, ami először átállítja az időzítést kicsit gyengébbre, majd átpöccinti a DDR100-at DDR133-ra és máris 210-en megy a ram :D

szal kicsit egyszerűbb (vagyis nem egyszerűbb, de trükkmentesebb) lenne a bios szintű gyenge időzítésekkel konstant ramfrekivel használni :)

#828 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:56

1.A0 hírek:

minden szuper!

150 és 183-es ram osztó megy! bár bootolásnál rosszul írja ki, illetve a 150-es a bios-ban el sincs nevezve, csak egy üres kockát lehet kiválasztani, de megy!

időzítések szintén mennek! több (igaz nem minden) időzítés állítható biosban.
már bootolhatok 210-es memfrekivel, és nem kell szoftveres win boot után utánállítani.

természetesen a 150-es ram osztónak köszönhetően, immáron 315x8/210 helyett 280x9/210-en megy a gép. így a CNQ is megy!!!  :respect:

további fejlemények, hogy SATA engedélyezésnél, eddig ha nem volt rádugva a drive (illetve ha "slave" SATA-ra volt dugva), akkor bootnál megállt a képernyő és tovább se ment.

hőfokban mintha kicsit kevesebbet mérne, de lehet, hogy csak hűvösebb van :)

Szerkesztette: vipisrac 2005. 09. 13. 18:56 -kor

#829 Felhasználó inaktív   ZmintZoltan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 23:43

üdv!

van egy k7n2 delta2 alaplapom. vettem egy Sata vinyót, mert a korábbi ata meghalt.mióta az új vinyóm van a bios után a windows indító képernyő előtt várakozik a gép 25-30 mp-ig. nem villog a HDD led.
Raid kikapcsolva,  a gép amúgy hibátlanul megy
Ugye ennek nem igy kell működni???

#830 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 01:11

A sima ATA-n van valami eszköz? Ha nincs, esetleg próbáld meg kikapcsolni. Az FSB szabványos értékkel fut (133,166, or 200)?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#831 Felhasználó inaktív   ZmintZoltan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:14

ATA-n csak egy DVD olvasó van. procim (3000+ Barton) Fsb-je 200.
2 x 512 MB Kingston (korábban Infineon memóriám volt, azzal nem akart menni  dual-ba. aztán felvilágosítottak, hogy ez az alaplap milyen válogatós ha a memóriákról van szó.... )
Kezdem megbánni az alaplap vásárlást??

#832 Felhasználó inaktív   ZmintZoltan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:30

Kikapcsoltam az ATA-t, de a helyzet változatlan....

#833 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 11:42

Akkor még egy ötlet: nincs beállítva floppy a BIOS-ban, ugyanakkor a gépben fizikailag nincs és erre vár? Bár, ilyenkor hibát ír ki elvileg, de ki tudja, érdemes megnézni.
Ill. még az is ki lehetne próbálni, hogy másik S-ATA portra teszed a winyót, hátha a S-ATA porttal van a gubanc.
A régi P-ATA winyó egyékbént hogyan halálozott el? Nem lehet, hogy az alaplapot is megharapdálta egy kicsit, azért bugzik most?

#834 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:35

Üdvözlö mindenkit!

Következő lenne a kérdésem
Van egy MSI K8N SLI platinum alaplapom, és nem tudom hogy mit jelez a világító kis kék led a memória solotok alsó sarkánál!

A kézikönyv semmit nem beszél róla!

#835 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:52

Azt, hogy az alaplap készenléti áramköre áram alatt van. A led azért került oda, hogy jelezze, ilyenkor ne cserélj ki semmit a gépben, de főleg memóriát ne!

#836 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 17:29

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 16:35

Üdvözlö mindenkit!

Következő lenne a kérdésem
Van egy MSI K8N SLI platinum alaplapom, és nem tudom hogy mit jelez a világító kis kék led a memória solotok alsó sarkánál!

A kézikönyv semmit nem beszél róla!

Nyugi, mindenkinek is ilyen kék LED világít, ez nem figyelmeztet, valami üzemi állapotot jelzi, ha nem tetszik neked, szedd ki a LED lámpát. :D Nekem is világít (lásd aláírásomnál), azért jobb a semminél. :p De tudnod kell, hogy mindig az első USB kapu szar, pedig frissítettem a BIOS-t, az sem segít. :omg:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#837 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 17:32

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 16:52

Azt, hogy az alaplap készenléti áramköre áram alatt van. A led azért került oda, hogy jelezze, ilyenkor ne cserélj ki semmit a gépben, de főleg memóriát ne!

Ne magyarázkodj, az amit nem lehet bizonyítani. :o De mindenki tudja, hogy bekapcsolt állapotban nem cserélni/bővíteni vagy eltávolítani a belső alkatrészt.

#838 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 18. 21:25

Üdv

Köszönöm szépen a válaszokat:)

megnyugodtam, bár hátul a post állapot jelző semmi hibát nem jelzet és nem is észleltem semmit, de azért jobb félni:) :respect:

#839 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 22:29

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 22:25

Üdv

Köszönöm szépen a válaszokat:)

megnyugodtam, bár hátul a post állapot jelző semmi hibát nem jelzet és nem is észleltem semmit, de azért jobb félni:) :respect:

Ejha jobb félni mint megijeszteni, főleg a chipsetventi mindig megrémísztget engem. :mad: Vásárold meg bármelyik új chipsetventit (legyen magas, legyen lapos tökmind1), és rakd a szekrénybe az új ventit, bármelyik napon bekövetkezik az elcsapágyazás (a zaja olyan lesz mint a repülőé, néhány másodpercen belül nem forog többé). :(

Egyébként most kaptad/vetted a lapot? :think: Pedig régen vettem...

#840 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 10:23

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:32

Ne magyarázkodj, az amit nem lehet bizonyítani. :o De mindenki tudja, hogy bekapcsolt állapotban nem cserélni/bővíteni vagy eltávolítani a belső alkatrészt.

Az első mondatot sajnos nem tudtam dekódolni, de nem mindenki ért annyira hozzá, hogy tudja, az ATX-es alaplap attól még áram alatt van, hogy látszólag ki van kapcsolva. Ez különösen akkor lehet veszélyes, ha éppen nem kikapcsolva, hanem csak készenléti állapotban van az alaplap/gép, és valamiért ez a házon kiivüli ledeken nem látszik. Ezért van ott az a led.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.