HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 19. 18:43

Hi

te miylen chipset hűtőt vettél?? milyet ajánlasz?? Én úgy tudom hogy ha lecseréled a chipsethűtőt akkor a garancia autómatikusan ugrik! És hát 2 év garanciát nem jó kidobni!!

Szerkesztette: Rocker Legény 2005. 09. 19. 18:46 -kor

#842 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 05:06

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 11:23

Az első mondatot sajnos nem tudtam dekódolni, de nem mindenki ért annyira hozzá, hogy tudja, az ATX-es alaplap attól még áram alatt van, hogy látszólag ki van kapcsolva. Ez különösen akkor lehet veszélyes, ha éppen nem kikapcsolva, hanem csak készenléti állapotban van az alaplap/gép, és valamiért ez a házon kiivüli ledeken nem látszik. Ezért van ott az a led.

Részben igaz, részben nem igaz, mivel készenlétben a kék led nem világít (jó az ötleted). :omg: Természetesen amit írtál az ATX veszélyről, az igaz.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#843 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 05:10

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 19:43

Hi

te miylen chipset hűtőt vettél?? milyet ajánlasz?? Én úgy tudom hogy ha lecseréled a chipsethűtőt akkor a garancia autómatikusan ugrik! És hát 2 év garanciát nem jó kidobni!!

Bármi chipset venti jöhet szóba, de a te döntésed. Mivel nem találom a videókártyámnak a párát, így kihagyom a slizést, azért elég magas a chipsetventim. :D Ha mindenképpen sli-re gondolsz jövőre, vegyél lapos chipsetventit. Az igaz, hogy a garancia ugrik, de nem törödöm vele, hiszen fél éves használat után nem hibásodik meg különösen, kivétel az első usb csatlakozó (mindenkinek is van gondja, ez valami technológia hiba, mindegy). Nekem 3 év garancia szerepel a számlán, hát a bolt befuccsolt a vásárlásom után kb. néhány héttel. :)

#844 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 09:52

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 6:06

Részben igaz, részben nem igaz, mivel készenlétben a kék led nem világít (jó az ötleted). :omg: Természetesen amit írtál az ATX veszélyről, az igaz.

Ha nálad így van, akkor hibásan működik az alaplapod.
Részemről ez volt az utolsó a témában, nem vitázom.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#845 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:50

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 10:52

Ha nálad így van, akkor hibásan működik az alaplapod.
Részemről ez volt az utolsó a témában, nem vitázom.

Neked is ilyen lapod van mint nekem? Fogalmam sincs, min rágozol, már sok személyt megkérdeztem, hogy miért ég a kék led a lapon stb. (mindenkinek is ég a lapon a kék led), nem vagyok hülye...  :rolleyes: Nem tudom kicsoda a brd, ez hogy jutott ide, az nemtom.

Szerkesztette: bolic system 2005. 09. 20. 15:52 -kor

#846 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:30

Hali!

Nézegetem ezt az MSI KT8 Neo2 FIR lapot... Igen csak tetszik. De rengeteg árlistában látom más árakon, össze-vissza. Hol Platinum, hol Platinum + Wifi, hol simán FIR...

Egy tesztben láttam, hogy adnak hozzá wifit is, de akkor most ez a sima FIR-hez nem jár vagy mi? Gonoldom csak nálunk van így...  :mad:  (általában csomó bolt kilop minden hozzá adott cuccot)

Kösz a választ.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#847 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:36

Idézet: vakbagoj - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 19:38

De igen!
Gondod van; vagy csak meg akarod ismerni?
Nálam bő 1/2 éve leledzik egy ilyen lap.
üdv

Huh kösz a választ, most láttam csak.  :respect:

De most már más lap érdekel, ahogy írtam. Vége a mATX-nek. (talán csak egy időre?  :D  )

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#848 Felhasználó inaktív   Luky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 13:18

Sziasztok!

Van 1 MSI K8N SLI alaplapom 3500+-os procval, de az internet csak néha működik. Mivel a hálókártyára emiatt nem gyanakszom más lehet a ludas. Állandóan leragad az IP cím lekérésénél:(
Kikapcsoltal az elvileg létező Nvidia tűzfalat is de semmi. nem tudom pontosan mitől, de néha rendesen működik a net. PCI-os hálókártyával megy a net.
Routerrel sem megy, ha direktbe kiosztom az IP-t, és utána manuálisan konfogurálom:(

Pls help!

#849 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 17:10

Idézet: Charles - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 14:30

Hali!

Nézegetem ezt az MSI KT8 Neo2 FIR lapot... Igen csak tetszik. De rengeteg árlistában látom más árakon, össze-vissza. Hol Platinum, hol Platinum + Wifi, hol simán FIR...

Egy tesztben láttam, hogy adnak hozzá wifit is, de akkor most ez a sima FIR-hez nem jár vagy mi? Gonoldom csak nálunk van így...  :mad:  (általában csomó bolt kilop minden hozzá adott cuccot)

Kösz a választ.

Üdv!

Szerintem a régió szerint, melyik tartozék mellékelhet, némelyik országban tiltott~ vagy nem biztonságosnak minősítették a tartozéknak és még sorolnám fel. Ez a kihagyásos módszer természetes, ez van. Mindig a kicsomagolásnál alaposan ellenőrizd, mert akkor van esélyed reklamálni. :D

#850 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 18:09

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 18:10

Szerintem a régió szerint, melyik tartozék mellékelhet, némelyik országban tiltott~ vagy nem biztonságosnak minősítették a tartozéknak és még sorolnám fel. Ez a kihagyásos módszer természetes, ez van. Mindig a kicsomagolásnál alaposan ellenőrizd, mert akkor van esélyed reklamálni. :D

Hát kösz, de ahogy láttam van valami .. Platinum és Platinum Wifi (vagy e 2 ugyan az) verzió, vsz. itthon csak ehhez adják a cuccot... :(

Üdv!

#851 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 10:10

K8N Neo2 Platinum tulajok help!

Akiknek S-ATA rendszervinyója van és tuningolják is a gépet, azok tudják, hogy a SATA1-2 port sajnos "gyárilag" problémás ebből a szempontból (PCI-lock hiánya). Ez közismert bug ennél a lapnál, és meg is lehet kerülni, ha az ember a SATA3-4 portot használja. Én is itt hallottam a tippet (asszem Áky-tól :respect:), és így is használtam a lapot fél éven keresztül 250-275-ös FSB-vel (mikor milyen kedvem volt :D), minden gond nélkül.

Tegnap (rajtam kívül álló okok miatt :Đ) újra kellett (volna) telepítenem az OS-t. És a bajok itt kezdődtek. A telepítő fintorogva sem volt hajlandó felismerni azt a HDD-t, amit márciusban még simán elfogadott. Kb. 8-10 perc erőlködés után kiírja, hogy nincs merevlemezes meghajtó a gépben, majd rebootot követően már a BIOS sem találja meg, csak a power-off segít. (Telepítéskor no tuning, és természetesen használom a mellékelt SATA-diszket.)

Ami változott azóta a gépben:
- BIOS (1.4-gyel vettem, most 1.8 van benne)
- videokártya (9600XT -> 6800GT)

Ezeken kívül az égvilágon semmi... ugyanaz a Samsung SP1213C Serial-ATA winchester, ugyanaz az optikai meghajtó, ugyanaz a SATA-driver floppy (amit az alaplap mellé adtak), ugyanaz az XP telepítő CD. SATA1-2-re kötve felmegy, de mint tudjuk, ez esetben a "tuning" megáll 210-es FSB körül. Ja, hiába teszem át utólag SATA3-ra, boot közben csontra fagy, reset sem gyógyítja (csak power-off). Viszont PATA-ról másik vindózt betöltve, felsimeri és kezeli SATA3-ra kötve is — fájlrendszer sértetlen, fájlok megvannak. Mondom, csak bootolni nem lehet róla.

Mit tudtok erre mondani? Esetleg van-e valaki, aki mostanában telepített régi XP-t (amiben még nem volt nF3-hoz S-ATA driver) SATA vinyóra?

#852 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 06:52

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 11:10

...

Érdekes probléma, ugyan az a vinyóm van, mint Neked, de asszem én a SATA 4-es porton használom. Próbáld meg átrakni, hátha működik. Nem vagyok benne biztos, hogy a 4-en van, most suliból írok, de egy próbát megér. Szintén az 1.8-as BIOS van benne jelenleg, múltkor próbálgattam a Moddolt BIOS-okat is, de nem volt időm rendesen megnézni őket, ezért visszaraktam az 1.8-at.
Pár oldallal előbrégg Eperkutyus adott egy linket, ahol az összes eddigi hivatalos és Moddolt BIOS is össze van gyűjtve. Az 1.8-nál is van újabb verziójú hivatalos BIOS, próbálgatsd. :)
Melyik verziójú XP-t akarod telepíteni? Lehet, hogy a nem SP2 nem ismeri az NF3-at és nem tudja lekezelni a vinyódat.
Telepítéskor tegyél mindent Default-ra BIOS-ban, hátha valami bezavar.
Hirtelen más nem jut eszembe, majd ha hazaérek meglesem hogyan van nálam.
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#853 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 07:07

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 11:10

...

az 1.8-as biost ugyan nem próbáltam, nekem 1.37mod és most 1.a0mod bios-om van, de a SATA detekció ég és föld a kettő között. nekem is volt olyan gondom, hogy csereberélgetnem kellett a vinyókat, mert bizonyos felállásban konzekvensen nem akarta felismerni egyik-másikat. bootnál megállt és nem ment tovább (fél percnél tovább nem vártam). olyankor is ezt csinálta, ha nem volt a SATA-ra kötve semmi, de engedélyezve volt a port. ilyenkor az tetszett, hogy még a bios-ba se tudtam bemenni a post képernyős megállás miatt, hogy letiltsam a SATA-t. :(

a jelenlegi 1.a0mod biossal ezek megszűntek, ahogy írtam is. most ha van rajta vinyó, ha nincs, azonnal (és eddig jól) detektálja.

esetleg érdemes lenne kipróbálni...

bár ha nem változott semmi és tök ugyanabban az elrendezésben vannak a mostani telepítésnél is a vinyóid, akkor fura, hogy pont most nem ismeri fel a bios.

Szerkesztette: vipisrac 2005. 09. 27. 07:08 -kor

#854 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 07:54

Köszi a válaszokat srácok, egy driverfrissítés megoldotta a problémát. :)

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 7:52

Melyik verziójú XP-t akarod telepíteni? Lehet, hogy a nem SP2 nem ismeri az NF3-at és nem tudja lekezelni a vinyódat.

Így van, nem ismeri fel, pont ezért kell (és kellett fél éve is) használni az alaplaphoz mellékelt IDE-driver flopit ("nyomjon F6-ot a más gyártótól származó bla bla bla ..."), amivel a telepítő a default ATAPI.SYS helyett az NVATABUS.SYS-t használja a lemezkezeléshez.

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 8:07

bár ha nem változott semmi és tök ugyanabban az elrendezésben vannak a mostani telepítésnél is a vinyóid, akkor fura, hogy pont most nem ismeri fel a bios.

Az elrendezés ugyanaz, mondom csak a bios lett más.

A hibáért valószínűleg a BIOS és a SATA driver együttesen felelős. Ugyanis a az '1.4 bios + 2.6 driver ' kombinációval nem volt gond annó, most az '1.8 + 2.6'-tal igen, de miután a drivert lecseréltem 2.7-re (ez van az 5.10-es nForce csomagban), a probléma megoldódott. Visszatettem a vinyót a SATA3-ra és most már megy rendesen. :up:

#855 Felhasználó inaktív   gmanus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:20

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 6:54

Így van, nem ismeri fel, pont ezért kell (és kellett fél éve is) használni az alaplaphoz mellékelt IDE-driver flopit ("nyomjon F6-ot a más gyártótól származó bla bla bla ..."), amivel a telepítő a default ATAPI.SYS helyett az NVATABUS.SYS-t használja a lemezkezeléshez.

Ha valkinek SATA az XP BOOT-ja az előtte innen töltse le a driver-t, mert a dobozban adott 3,5" lemezt nem mindig fogadja el!
Nvidia nForce3 SATA/RAID driver for Windows 2K/XP :up:

Szerkesztette: gmanus 2005. 09. 27. 08:22 -kor

Kép

#856 Felhasználó inaktív   pitt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 16:27

Sziasztok!

MSI KT4V (VIA KT400 chipset) alaplapom van, amely alapból 333Mhz-es RAM-okat támogat. Bios frissítéssel megoldható, hogy 400mhz-es RAM-okat is támogasson? A konfigom:CPU: 2500+ AMD, RAM: 2x512MB 400 Mhz Infineon ,  VGA Inno Gf4 4200Ti, tápegység: Aeropower 350W 
Előre is köszi a segítséget.

#857 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 17:33

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 8:54

Köszi a válaszokat srácok, egy driverfrissítés megoldotta a problémát. :)

én a felismerést bios szinten értettem, nem XP telepítés közben.
tehát úgy, hogy már a POST képernyőn malmozik HDD detektálás helyett.
az XP telepítő indítás akkor még messze van....

#858 Felhasználó inaktív   lnbaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 30. 06:58

Sziasztok!

Most vettem egy 915P alaplapot (naná, hogy MSI), amin 24 tűs az alaplapi csati.
A régi lapomon (865PE Neo2-FIS2R) 20 tűs csak.
Lehet ehhez valami átalakítót kapni valahol (haverom szerint igen)? Nincs kedvem új házat venni (Antec Overture), tápot meg problémás cserélni benne.

#859 Felhasználó inaktív   Lez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:14

simán rádugod a 20 tűs tápot, (nekem is olyan van Enermax 465)
csak egyféleképpen lehet rádugni tehát no para

#860 Felhasználó inaktív   lnbaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:23

Nem is a fordított  rádugás aggaszt :)
hanem, hogy elég lesz e neki a táp.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +