Abit AN7
Elküldve: 2005. 01. 14. 16:17
Sajnos itt abból kell gazdalkodni amit kapni lehet, Twinmos, Kingston, A-Data, Apacer...Twinmos lett...lehet azért mert volt belőle rögtön dual, ami garantálja hogy tuti mennek dualban :confused:
Elküldve: 2005. 01. 16. 21:37
Problémám van a mikroGuru progival, és eddig nem találtam megoldást rá.
Probléma a következő: 1.22-es verzió telepítése után a Flashmenu és Blackbox kivételével mindegyik alkalmazás feldob egy ablakot, hogy először futtasam "administrator"-ként és akkor nem fog többet előjönni
az ablakocska, majd bezárodik és nem indul el semmi.
Amikkel próbálkoztam:
- futtatni Rendszergazdaként
- létrehoztam kétségbeesésemben egy root és egy administrator felhasználót, hátha, de nem
- nézegettem a telepítési könyvtárat, ott van egy root.ini, átnevezni felhasználónév.ini-re, de nem
Valaki tudna tanácsot adni?
Google megvolt, nem igazán találtam semmit.
Előre is kösz.
Elküldve: 2005. 01. 18. 11:48
Következő a sztori: adott egy AN7-es gép, néha, hosszabb idejű kikapcsolt állapot után bekapcsoláskor, a képernyő tiszta szemét, mintha RAM hibás lenne a VGA. Kikapcs/bekapcs és már jó, hibátlanul megy akár napokig is, nem fagy, nem hibázik, nem szemetel. A VGA mielött bekerült ebbe a gépbe, másik gépben hibátlanul ment, nem volt ilyen bekapcsoláskor se. Ez van... gondoltuk nem foglalkoztunk vele, azt plusz ki/bekapcsolást ki lehet bírni néha

Így ment vagy 3 hónapig, míg egy napon nem segített a ki/bekapcsolás, a VGA végleg úgy maradt, másik gépben is

Kölcsön kari be az AN7-be, bekapcsoláskor a szokásos szines szeméttel teli képernyő

Ekkor arra gondoltunk mivel mind két kártya külön tápcsatis, hátha a táp... bár Chieftec 360-as, de azért kiprobáltuk egy 400-as Coolinkkel is, ami másik gépben megy hibátlanul. A hibajelenségen nem változtatott a tápcsere

Megérkezett a garanciális cserébe kapott vadi új 9800Pro, elöször egy másik gépben próbáltuk ki, ment rendesen... bele az AN7-be, bekapcs,színes szemetek... szóval a helyzet változatlan, és tartunk tőle, hogy az új kártyát is kicsinálja pár hónap alatt ez a rohadék gép

Most már csak az alaplap hibájára tudunk gondolni... most már csak az a kérdés, hogy ez egy hibás darab, vagy úgy általában nem szereti az AN7 a Saphire 9800-asokat?
Egyéb adatok: Barton 3200+,2x256 Kingmax, 1 vinyó, 1 CD író, tuning nincs
Enterprise Forever!
Elküldve: 2005. 01. 18. 13:37
Amugy az altalad leirt hiba tényleg tapra utalna, esetleg ugy is probald ki, hogy csak a vga és a lap van bekotve... (tudom hogy probaltad mar masikkal is...)
Elküldve: 2005. 01. 18. 17:43
Idézet: Zoz - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 11:48
Következő a sztori: adott egy AN7-es gép, néha, hosszabb idejű kikapcsolt állapot után bekapcsoláskor, a képernyő tiszta szemét, mintha RAM hibás lenne a VGA. Kikapcs/bekapcs és már jó, hibátlanul megy akár napokig is, nem fagy, nem hibázik, nem szemetel. A VGA mielött bekerült ebbe a gépbe, másik gépben hibátlanul ment, nem volt ilyen bekapcsoláskor se. Ez van... gondoltuk nem foglalkoztunk vele, azt plusz ki/bekapcsolást ki lehet bírni néha

Így ment vagy 3 hónapig, míg egy napon nem segített a ki/bekapcsolás, a VGA végleg úgy maradt, másik gépben is

Kölcsön kari be az AN7-be, bekapcsoláskor a szokásos szines szeméttel teli képernyő

Ekkor arra gondoltunk mivel mind két kártya külön tápcsatis, hátha a táp... bár Chieftec 360-as, de azért kiprobáltuk egy 400-as Coolinkkel is, ami másik gépben megy hibátlanul. A hibajelenségen nem változtatott a tápcsere

Megérkezett a garanciális cserébe kapott vadi új 9800Pro, elöször egy másik gépben próbáltuk ki, ment rendesen... bele az AN7-be, bekapcs,színes szemetek... szóval a helyzet változatlan, és tartunk tőle, hogy az új kártyát is kicsinálja pár hónap alatt ez a rohadék gép

Most már csak az alaplap hibájára tudunk gondolni... most már csak az a kérdés, hogy ez egy hibás darab, vagy úgy általában nem szereti az AN7 a Saphire 9800-asokat?
Nem csak 9800-at. Nekem egy Asus 9600xt van benne, néha hidegindításkor a post kép fele tele van szeméttel és megáll a gép. Reset és rendbe jön. Eddig másik videokártyával próbáltam (9200 ati), azzal is csinálta. Majd ha lesz időm még megnézem a tápot meg a memóriát is.
Elküldve: 2005. 01. 18. 18:38
Idézet: Zoz - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 12:48

Én ugyan elég lamer vagyok feszültség téren

most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(
Elküldve: 2005. 01. 19. 11:12
Idézet: Hassan - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 16:43
Pontosan ez a jelenség itt is!
Enterprise Forever!
Elküldve: 2005. 01. 19. 11:16
Idézet: Klampfer - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 12:37
Most ki lett szedve asztalra, csak proci,RAM,VGA, így is csinálja

Most már az jön, hogy szerzek egy másik alaplapot, és abba átpakolom a cuccot...
Enterprise Forever!
Elküldve: 2005. 01. 19. 12:31
Gabi
Elküldve: 2005. 01. 19. 13:10
A Post Code kijelző meg nem ér semmit, más-más kódoknál áll meg, de van, hogy elmegy normálisan FF-ig, pedig közben megfagyott...
Szerkesztette: Zoz 2005. 01. 19. 13:17 -kor
Enterprise Forever!
Elküldve: 2005. 01. 21. 10:36

Valami hülye RAM inkompatibilitás okozta a zűrt! Ha csak 1 RAM volt benne, vagy 2 RAM, de nem dualként, akkor eltünt a hiba...
Egyébként már eleve kényes volt a RAM-ra, volt több RAM-mal próbálva anno, persze a mindenféle "brand" RAM-mal folyton hibázott a memtest86. Ekkor került bele a 2x256/466 Kingmax, ezzel már nem hibázott a memtest, de mint most kiderült mégse szereti teljesen, ez okozta ezt a rejtélyes VGA szemetelős dolgot...
Mivel ugyis RAM csere volt tervben, lássuk új RAM-okkal: 2x512/400 Kingmax: hibázik a memtest... 2x512/400 Hynix: dualban megy, memtest nincs hiba, induláskor nincs VGA szemét, győzelem

Enterprise Forever!
Elküldve: 2005. 01. 22. 01:00
Kérlek segítsetek tesztelni, mert lehet hogy szériahiba és titeket is érint.
Szóval:
Kb. 2 hónapja vettem a lapot és kb. 1 hónappal ezelőtt vettem 2 db 160 GB-s,
8M cache-es Samsung SATÁ-s vinyót hozzá, hogy majd lesz helyem jól,
előtte Parallel ATA-ról működött.
Semmi gond nem volt, amig egyszer véletlenül rá nem akadtam a sunyi hibára:
ha a két SATA vinyó közt másolok, akkor a file-ok tartalma megváltozik.
Méretre természetesen ugyanakkora, és inkább nagyobb mennyiségű adat
másolásánál jön elő, ha pl. egy 1 GB-os file-t átmásolok az egyikről a másikra és
pl. Total Commanderben a "File > Összehasonlítás tartalomra" módszerrel tesztelem,
mindig talál hibát, a RAR-ok CRC hibásak lesznek.
Az érdekes az, hogy ha Parallel ATA-ról SATA-ra, vagy fordítva másolok akkor semmi gáz.
Így teszteltem, ezek egyike sem oldotta meg:
- BIOS frissítés: az 1.4-estől az 1.8-asig (5 féle)
- Windows reinstall
- Az egyik HDD-t lecseréltem egy 80 GB-s Maxtorra
- SATA kábelek cseréje
- Összes kártya (kivéve video) kivétele
- BIOS-ban az összes eszköz (pl. hangkártya, LAN, stb.) letiltása
Egy másik (MSI) alaplapban (amiben az Abittal megegyező Silicon Image 3112 SATA controller van) kipróbálva a két winchestert, a probléma nem jött elő, így kizárható, hogy a HDD-knek lenne bajuk.
Mindezek után a lapot visszaküldtem a L..d-nak, ahol tesztelték és azt mondták hogy kicserélik.
Én kértem őket, hogy ha lehet teszteljék le az újat is ebből a szempontból, nehogy ugyanez
legyen a gond, mire azt mondták hogy sajnos nagyon sok a melójuk és nagyon kicsi a valószínűsége
hogy az újjal is gáz lenne. OK, én megértő vagyok. Persze miután lejött az új lap, a teszten ez is
megbukott. Ráadásul sajnos nem pesti vagyok, úgyhogy a fel- és leszállítást a saját költségemen
oldhattam meg, ami kb. az eredeti ár negyedére rúg. Ha mégegyszer ki kell ezt fizetnem, akkor az már
másfélszeres ár.
Tehát: arra kérnék minden AN7 tulajt akinek 2 db SATA vinyója van, hogy próbáljon meg másolni nagyobb file-okat a 2 vinyó közt és utána hasonlítsa össze tartalomra Total Commander-ben.
Reggel beszélek még a céggel, és majd leírom mi volt a reakció.
Bocs a hosszúságért.
Elküldve: 2005. 01. 22. 01:33
Idézet: tomEZ - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 1:00
Méretre természetesen ugyanakkora, és inkább nagyobb mennyiségű adat
másolásánál jön elő, ha pl. egy 1 GB-os file-t átmásolok az egyikről a másikra és
pl. Total Commanderben a "File > Összehasonlítás tartalomra" módszerrel tesztelem,
mindig talál hibát, a RAR-ok CRC hibásak lesznek.
A BIOS-ban az "Integrated Peripherals" menüben az "EXT-P2P's Discard Time" 30us-ról 1ms-ra történő állítása nem segít esetleg?
Nekem NF7-S-em van, de uganilyen vezérlő van azon is, és az egyik BIOS frissítésnél írtak ilyesmit, igaz RAID0 esetén...
Elküldve: 2005. 01. 22. 01:46
Elküldve: 2005. 01. 22. 02:05
Idézet: seby - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 0:33
Nekem NF7-S-em van, de uganilyen vezérlő van azon is, és az egyik BIOS frissítésnél írtak ilyesmit, igaz RAID0 esetén...

Tényleg ez volt a gond (pedig nincs is RAID-elve). 15 GB-tal teszteltem, minden OK.
Mindenesetre elég csúnya, hogy a bios default beállításával ilyen hiba lehetséges.
Az Abit lapján az AN7 bios része egy szót sem említ erről.
"Abit - Your reliable partner" Azt hiszem a következő lapom MSI lesz...

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:35
Letezik valami megoldas ehhez a laphoz, amivel megoldhato, hogy Windowsbol lehessen idoziteni a bekapcsolast? Mert mostanaban eleg sokat hasznalom videonak a gepemet, es kicsit macera mindig ujrainditani, biosban atallitani, megvarni, mig ujra bootol es utana kikapcsolni...
Elküldve: 2005. 01. 25. 12:31
Idézet: tomEZ - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 0:00
Kérlek segítsetek tesztelni, mert lehet hogy szériahiba és titeket is érint.
Szóval:
Kb. 2 hónapja vettem a lapot és kb. 1 hónappal ezelőtt vettem 2 db 160 GB-s,
8M cache-es Samsung SATÁ-s vinyót hozzá, hogy majd lesz helyem jól,
előtte Parallel ATA-ról működött.
Semmi gond nem volt, amig egyszer véletlenül rá nem akadtam a sunyi hibára:
Hali!
Erre a hibára már elég régen felfigyeltem, külön topicot is nyitottam neki, de az embereket túlságosan nem érdekelte

Először is, NF7S-en is fenáll ez a hiba, és ráadásul nekem IDE (!) vezerlőn jött elő IDE vinyókkal.
Gondolom azért állítják alapból 30-ra, mert úgy nyilván gyorsabb, mint az 1 msec.
Szóval nyugi, nem az alaplapod rossz, vagy nevezzük szériahibának, bár szerintem lehet hogy az összes ilyen chipsetű alaplapnak ilyen gondjának kellene lenni, vagy az ABIT igen elkefélt valamit.
És ügye akkor jön a(z) xxx (szerkesztve) azzal hogy ezek az amd chipsetek betonstabilak..

Szerkesztette: mikk2000 2005. 01. 25. 12:33 -kor
Elküldve: 2005. 01. 27. 10:47
Anno is iram és sajna azota sem tudok megoldast, hogy ha Sata-n van a rendszered és egy ATA bekerul Rackben, onnnantol mindenképp az ATA-t rakja a boot sorban elore, amit ugye minden alkalommal a BIOSban ujra at kell allitani, hogy a Satarol bootoljon. Ez a Kouwe IDE vezerlonel és az alaplapinal is igaz sajna.
Esetleg azota valakinek tipp?
Elküldve: 2005. 01. 27. 11:38
A bootsorrend kiválasztásában a a legfelső menüben kell SATAra állítai a BIOSban.
Gabi