HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN7 Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 11. 18:37

Igen, itt már arról van szó (mármint a fórumon) hogy az Abit USA nem bánná, ha kiadnák az adatokat, de a taiwani részleg ellene van.

Egyébként válaszoltak az emilemre, és az általad belinkelt fórumra irányítottak. :)

#262 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 21:28

Az előbb említett hőmérséklet-aggodalmam hatására kísérletezni kezdtem: mi van, ha csökkentem a CPU feszültséget. Nos, a Bari2500 az eredeti 1,656 V helyett 1,563 volton még szépen muzsikál, és látványos (6-7 fokos) hőmérsékletcsökkenést mér az Abit EQ. Stabilitásról még nem tudok mit mondani, három-négy alkalmazás egyszerre gond nélkül megy. De mondjátok csak, okozhat-e a fesz- csökkentés gondot, és ha igen, mit? Amúgy az is érdekes, hogy az OC Guru a feszültséget simán, fagyás nélkül leviszi, de az FSB-t nem hajlandó átállítani (fagy).
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#263 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 21:51

idézet:
Ezt írta Apaf3j:
... Stabilitásról még nem tudok mit mondani, három-négy alkalmazás egyszerre gond nélkül megy...[/quote]

Futtass Prime95-öt olyan min. 4-5 órán keresztül, és okosabb leszel.

Stabilitást csak ezzel érdemes tesztelni. (Meg még egy-két hasonló progival.)

#264 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 16:31

Ha valakit érdekel a "hűtés-projekt" eredménye: most 1,500 volton megy a 2500+ Barton stabilan (Prime95-tel is kipróbáltam, igaz, még csak egy órát volt időm futtatni.) Az alaphőmérséklet most 38-39 fok (ez három-négy megnyitott ablakot/alkalmazást jelent, bár nem túl számításigényes dolgokat (Word, IE6, Outlook Express)), és az egy órányi Prime95 során is 52-53 fok között volt. Kezdek bízni benne, hogy kibírja a nyarat...
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#265 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 16:34

idézet:
Ezt írta Apaf3j:
... Az alaphőmérséklet most 38-39 fok...[/quote]

OFF
Végre valami viszonyítása alap, hogy a vízhűtésem hogyan funkcionál. :)
Nekem is 39 fok körül van idle-ben, 2400MHz-en, 1.92V-al megkínálva a T.bred B-m. :)
ON

#266 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 16:58

idézet:
Ezt írta Etele:

OFF
Végre valami viszonyítása alap, hogy a vízhűtésem hogyan funkcionál. :)
Nekem is 39 fok körül van idle-ben, 2400MHz-en, 1.92V-al megkínálva a T.bred B-m. :)
ON
[/quote]
OFF
Ha már OFF-olunk...
Az jóóóó! És halk is? Én napi 12-15 órát töltök a gép mellett munkából (meg némi játékból) kifolyólag, úgyhogy a csend nekem nagyon fontos. Azt hiszem, a gépemet most senki sem nevezné hangosnak -- de egy vízhűtés még érdekes lehet. Nem nagyon jártam még ennek utána, de úgy láttam, hogy azért nem éppen csendkirály (bár nem is Tu-134). Rosszul tudom?
... akkor a végén ON-oljunk is.
ON

(Bocs mindenkitől, aki ennél hasznosabb infókat szeretne itt olvasni :D

#267 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 17:31

Olvasgass a Tuningban kicsit.

#268 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 17:36

idézet:
Ezt írta Etele:
Olvasgass a Tuningban kicsit.[/quote]

Jóvanna, ha nem akarsz, nem válaszolsz... ;) Csak úgy lustaságból kérdeztem...

#269 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:32

nforcersHQ fórumát olvasgatva furcsa hibajelenségre bukkantam (igaz NF7-S lapoknál, de mivel az AN7 detto u.olyan... :) ): ha a SiL SATA vezérlőre 2 SATA drive-ot kötöttek, többeknek adatvesztési problémái adódtak (hiába állították át a BIOS-ban az Abit által javasolt dolgokat).
Kérdés: van itt valaki, aki 2 SATA drive-ot használ AN7-el? Tapasztalatok?

Mert mostanában akarok SATA RAID0-ra áttérni, de ha fennáll ez a probléma, akkor szopoklész lesz... :)

[ 2004. március 14.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#270 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 17:35

Helyzetjelentés:

1,438V, 166 MHz FSB -- stabil (Prime-mal is)

Alaphőmérséklet 35-37°C (22°C szoba)
Prime95 futtatáskor 51-52°C

[ 2004. március 15.: Apaf3j szerkesztette a hozzászólást ]

#271 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 18:31

Új, moddolt 14-es AN7 BIOS, melybe már a SiL vezérlő újabb verziójú BIOS-a van applikálva, egészen pontosan a 4.2.47. (nforcershq-ról töltöttem, de felraktam nektek a SavageGamers szerverére):

[url="http://"http://www.savagegamers.hu/etele/an7_14.zip"]KATT a moddolt BIOS letöltéséhez[/url]!

#272 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 18:59

idézet:
Ezt írta Etele:
Új, moddolt 14-es AN7 BIOS, melybe már a SiL vezérlő újabb verziójú BIOS-a van applikálva, egészen pontosan a 4.2.47. (nforcershq-ról töltöttem, de felraktam nektek a SavageGamers szerverére):

[url="http://"http://www.savagegamers.hu/etele/an7_14.zip"]KATT a moddolt BIOS letöltéséhez[/url]!
[/quote]

Mail ment! (Béta BIOS)

#273 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 19:02

idézet:
Ezt írta Etele:

[/quote]

Ja, még nem is mondtam: úgy egyébként is érdemes megnézni Etele oldalát!

#274 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 20:06

idézet:
Ezt írta Apaf3j:

Mail ment! (Béta BIOS)
[/quote]

Felraktam a SG-re a 15-ös béta BIOS-t (Apaf3j küldte),
[url="http://"http://www.savagegamers.hu/etele/an715b02.zip"]KATT IDE[/url].

Mindenki csak saját felelősségére használja!!! Ebben is benne van az új SiL BIOS, de hangsúlyozom: ez még csak béta AN7 verzió!!!

#275 Felhasználó inaktív   general 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 15. 22:49

Hello!

Anonymus, vagy mások is!
Még mindig nem tudok screenshotot csinálni..:-)) Nyomom ezerrel a Print Screen-t,, aztán megnyitom a Paint-t, de hová menti a képet ilyenkor??? Honnan keressem elő? Nincs nyomtatóm, lehet, hogy ezért nem tud "nyomtatási képet" csinálni? Vagy ennek nincs hozzá köze?

Arra a hőmérsékletmérési dologra én is kíváncsi lennék, hol méri a drága, nekem 215-s FSB-vel ( alapfeszen!), adag játék után 57-58 fok Glacial 2510-zel, zárt házban, no extraventi. Ennél feljebb nem nagyon akarom tornászni, de és így még okés is lenne szerintem, de hát jön a nyár...

#276 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 23:20

idézet:
Ezt írta general:
...
Arra a hőmérsékletmérési dologra én is kíváncsi lennék, hol méri a drága, ...
[/quote]

Már többen is leírtuk ezzel kapcsolatban a meglátásunkat.

#277 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 07:56

idézet:
Ezt írta general:
Hello!

Anonymus, vagy mások is!
Még mindig nem tudok screenshotot csinálni..:-)) Nyomom ezerrel a Print Screen-t,, aztán megnyitom a Paint-t, de hová menti a képet ilyenkor??? Honnan keressem elő? Nincs nyomtatóm, lehet, hogy ezért nem tud "nyomtatási képet" csinálni? Vagy ennek nincs hozzá köze?
[/quote]

Print Screen -> Paint megnyit -> Szerkesztés menü Beilleszt parancs -> File menü Mentés másként
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#278 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 10:18

idézet:
Ezt írta general:
Anonymus, vagy mások is!
[/quote]

Vazzz! :( :confused: :eek:
Alapfokú, óvodai vindóz tanfolyam...

#279 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 11:34

idézet:
Ezt írta mgf:

... Nekem ezzel a BIOS-szal csak annyit csinál, hogy a CPU Fan Detection (remélem jól írtam, messze a lap :)) Disabled-re állítása random módon visszavarázsolódik Enabled-re. te nem tapasztaltál ilyen parajelenséget?
[/quote]

Elkiabáltam, nekem is vissza-visszavált magától Enabled-re.
Remélem az új biosban már orvosolják ezt! :(

#280 Felhasználó inaktív   general 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 17. 18:28

Hali!

Kösz a helpet, az "..alapfokú vindóz tanf."-mal kapcsolatban: eddig sosem csináltam, nem volt rá szükségem... na és akkor??? :-))))

Más, fontosabb és vészhelyzetesebb!
A processzor valamiért (2500+ Barton) elkezdett 2.06 voltot kapni a Guru szerint!! Emiatt ugye felugrik 70 fokra a hőm.! sípol, kikapcs... Mindez rögtön winxp betöltés után. Cseréltem biost is, eddig is a 14-es volt fent, újraraktam, a microGurut is 1.18as. De eddig is ezek voltak.
A történés azután jelentkezett, hogy feszemelést csináltam, defaultról, 1.71-re (tehát a köv opció), fsb emelés végett. Eddig 215-n ment alapfeszen, 220-on próbáltam, de nem indult, akkor vissza mondjuk 3200+-ra. Minden ok, indul, biosba be, feszt vissz System Defaultra, és látom, 1.8xvalamennyit akar neki adni!! Eddig normális volt, 1.656v. Megnéztem uaitt a Temperature Monitoringnál, normál feszt 1.66-t mutat, mindkét állásnál (def-1.8x illetve manual-1.656nál is) Újraindítás, winxp betölt, Sandra szerint 1.65, bár nem tom, az mér-e, vagy csak az eredeti infót mondja; Guru szerint azonban 2.06v és 70 fok!!!
Mi a franc van???? :-) :-((

Minden újraindításnál a biosban, a monitoring szerint normális, aztán a winbwn a Guru szerint már felugrik 2.06ra.

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.