HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN7 Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 17. 19:10

Safe mode -> OCGuru Uninstall. :)

#282 Felhasználó inaktív   general 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 18. 00:34

Hm, a dolog annyit változott, hogy most már a BIOS is 2.06-t mér, Vcore feszt pedig nem tudok állítani, bármit állítok be, ennyi lesz.... ajjjaj. És mondom, kb 3 hetes a gép, eddig minden oké volt, default fesz is 1.656 volt.
Egyébként olyat is láttam valamelyik resetnél, hogy 1100Mhz-t írt ki indulásnál..... Anyád...:-) Megpróbálok BIOS-t cserélni, valami régebbire, ha asse jó, akkor nem tom mi legyen. A proci rossz (esetleg hamis, mér a topicot is elolvastam, a kód szerint rendben, csak ZÖLD, nem sárga), vagy az alaplap, vagy elszállt valami?

...

A screenshot dolog megoldódott, de azt most nem mellékelem, kisebb gondom is nagyobb ... :-(

#283 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 11:30

Udv.

Tegnap du (marc.17.) vettem egy AN7-es lapot.

Nagynehezen sikerult felimatkoznom ra a win2k-t. (csak vidkartya volt benne meg mindne lekapcsolva az alaplapon)
Drivereket felraktam, meg a ugurut.

Ujrainditas.

Ugurura ranezek, rogton elkezd sipolni az alaplap, cpu venti fordulatszam keves csak 1800 (vizhutes pumpaja volt odadugva).
Reboot forudaltszam szabalyzos venti rakot. Felteker uszkve 2800-as fordulatra. Boot, lap ua visit.
Fodrulatszam maxra 3200, visit. Radugom a regi cpu hutoventit forog vagy 4000-et :)
Lap visit, es mar moncsin nincs kep.

Ofc ventidugdosas ugy tortent hogy off, tap kikapcs, megvar mig led elaszik +5mp, majd szereles.

Most barmit rakok bele visit a lap, (bennevan a CPU a RAM meg egy Trio64v+ vidkari) (ezek a regi epoxomban muxenek, tesztelve).

Jelenseg:
A fenti cuccokal bekapcsolom a lapot, akkor a lap visit, a port 80 led kijelzese 9.0. (manual szerint: uguru inited, boot award flash), es nem tortenik semmi. Nem megy tovabb, csak visit a lap.

Plz help. mi a fax van vele....
Esetleg kuka??? MA du akarom garba visszavinni...

Elore is thx.

A boltban sem mukodott, ugyhogy holnap kapok egy masikat.
Halisten nagyon kivallo a garos hozzaallasa a cegnek.

[ 2004. március 18.: tnelis szerkesztette a hozzászólást ]

#284 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 16:53

Hat jol ki van halva a topik ... :(

Amugy sikeresen csereltek garban a lapom, ami valszeg gyari szemet volt.

Most legalabb jol felhozom a topikot...

#285 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 10:39

na én is lecseréltem csúcstechnológiás KG7Lite-omat AN7-re :D

pár kérdés:

1.
Kép

na ez nekem nem ilyen, hanem jóval puritánabb. csak fsb-t és pár feszt lehet állítani. 1.8-as guru van meg.

2.
lehet hogy színvak vagyok de az abit oldalán én barnának látom a lapot, nekem pedig egyértelműen bordó. ez vmi revizió különbség vagy menjek el szemdokihoz?

3.
kézikönyv szerint van audio-EQ is, de nekem nem rakja föl. warum?

[ 2004. március 20.: Gabox szerkesztette a hozzászólást ]

#286 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 13:58

1: Honnan van a kép?

2: ?

3: Valahol azt olvastam, hogy az AudioEQ
nem az AN7-hez van; egyébként is, a felrakott SoundStorm vezérlő lényegesen nagyobb tudású (egyszer sikerült felraknom az AudioEQ-t, de nem olyan nagy szám. Meg nem is működött. Meg nem is hiányzik.)

[ 2004. március 20.: Apaf3j szerkesztette a hozzászólást ]
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#287 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 15:28

[ 2004. március 20.: Apaf3j szerkesztette a hozzászólást ]
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#288 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 15:30

Hello!

Némi Internet-kurkászással megtaláltam a uGuru 1.19 béta változatát. Fel is raktam, de sok különbség nincs. Az egyetlen eddig talált érdemleges javulás az, hogy nálam most 1000 rpm-ről indul az AbitEQ CPU-fan monitor skálája, tehát egyes idegesítő szirénázási problémák megszűnhetnek. Az OCGuru ugyanolyan megbízhatóan működik, mint eddig (eddig 100 próbálkozásból 100-szor fagyott :mad: )

[url="http://"http://fae.abit.com.tw/download/beta/uguru/1.19/ABIT%20uGuru%20V1.19.exe"]uGuru 1.19[/url]

#289 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 16:11

A béta 1.5-ös biosban már javították, és a CPU Fan Detection tartósan kikapcsolható? :)

[ 2004. március 20.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#290 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 16:17

idézet:
Ezt írta Apaf3j:
1: Honnan van a kép?[/quote]

vmi guru tutorial, az abit főoldalán megtalálod.
nem bánnám ha ilyen lenne, mert ami most van az igencsak suxx.

#291 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 18:05

idézet:
Ezt írta Gabox:

vmi guru tutorial, az abit főoldalán megtalálod.
nem bánnám ha ilyen lenne, mert ami most van az igencsak suxx.
[/quote]

Mmm, látom, ez új. Ha ilyen lenne, és még úgy is működne, ahogy leírják, akkor azt hiszem, valóban olyan lenne ez a lap, amilyennek lennie kell. Reméljük, ez egy közeljövőben megjelenő uGuru 2.0-ból vett kép...

#292 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 19:02

idézet:
Ezt írta Apaf3j:

Mmm, látom, ez új. Ha ilyen lenne, és még úgy is működne, ahogy leírják, akkor azt hiszem, valóban olyan lenne ez a lap, amilyennek lennie kell. Reméljük, ez egy közeljövőben megjelenő uGuru 2.0-ból vett kép...
[/quote]

hát nemtom, nem olvastam végig de nekem nagyon úgytűnik hogy ez egy létező vmi :rolleyes:

#293 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 19:39

idézet:
Ezt írta Gabox:

hát nemtom, nem olvastam végig de nekem nagyon úgytűnik hogy ez egy létező vmi :rolleyes:
[/quote]

Hmmm, létezik, hogy a különböző uGurus lapokhoz különböző interfészt/fájlokat pakol fel? Merthogy uGuru telepítő csak egy van -- az 1.18. Nincs AI7/KV8-MAX3 tulaj ismerősötök? Meg lehetne kérdezni... De szerintem ez akkor is új fejlesztés (vagy legalábbis szeretném ezt remélni).

#294 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 23:12

idézet:
Ezt írta Apaf3j:

Hmmm, létezik, hogy a különböző uGurus lapokhoz különböző interfészt/fájlokat pakol fel? Merthogy uGuru telepítő csak egy van -- az 1.18. Nincs AI7/KV8-MAX3 tulaj ismerősötök? Meg lehetne kérdezni... De szerintem ez akkor is új fejlesztés (vagy legalábbis szeretném ezt remélni).
[/quote]

minek írnának tutorialt egy olyan eszközhöz ami még nem publikus :confused:

#295 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 09:55

idézet:
Ezt írta Gabox:

minek írnának tutorialt egy olyan eszközhöz ami még nem publikus :confused:
[/quote]

Nem hitegetem magam azzal, hogy a hardver/szoftvergyártók mindig logikusan cselekszenek... :p

De a remény! Talán hamarosan kihoznak valami tisztességes Gurut! A kinti fórumokon is szidják a jelenlegit rendesen!

#296 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 10:14

idézet:
Ezt írta Apaf3j:
De a remény! Talán hamarosan kihoznak valami tisztességes Gurut! A kinti fórumokon is szidják a jelenlegit rendesen![/quote]

hja, anno a softFSB-vel nagyobb sikereket értem el...
ha csak 1-2 mhz-el tolom feljebb akkor kb 50% az esély hogy nem fagy :p

#297 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 10:38

idézet:
Ezt írta Gabox:

hja, anno a softFSB-vel nagyobb sikereket értem el...
ha csak 1-2 mhz-el tolom feljebb akkor kb 50% az esély hogy nem fagy :p
[/quote]

Igen? Nekem eddig úgy is 100% fagyi volt. Igaz, nem túl sokszor próbáltam ilyen kis lépésekben. De hát annak amúgy sem sok értelme van, mert 1-2 MHz-enként feltolni 166-ról 200-ra elég uncsi. Pláne, ha minden lépésnél van 50% esélyed a fagyásra...

#298 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 11:11

Visszatérve a Gabox által betett képhez: mondjuk nem vagyok egy nagy szagember, de a képen látható adatok alapján úgy tűnik, ez egy P4-es lap OC Guruja (204 MHz/1,500 V). Reméljük, nem csesznek ki az AMD-sekkel... :(

#299 Felhasználó inaktív   general 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 21. 14:44

Hali!

Megoldódtak a problémáim (2.1 voltos feszt adott az alaplap a procinak..., + a microguru megjelenítése suxx volt), most már minden okés, a lapot szó nélkül kicserélték gariban (3 hetes volt), Aqua rulez. Rendesen muzsikál most már megint. Ez is feszemelés nélkül tudja a 210 fsb-t, feljebb még nem mentem, zárt házzal, Glacialtech 2510-zel 58 fok játék után. Még nincs házhűtésem :-((, nyitott házzal persze 47 fok...
A microGuru nálam is fagyizik, reménykedjünk tovább a fejlesztésekben.

Kérdés: mit ajánlottok, mivel hűtsem a déli hidat, pokolian melegszik. Gondolom nektek is. Valami passzív borda kéne, de nem láttam még déli hídra valót. Egy északi hídra való borda rámegy valahogyan? Vagy...? :rolleyes:

AN7 - Barton 2500+@2310MHz - Glacialtech2510 - 2*256 Samsung@3-3-3-5 - Asus9600se@396/530

#300 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 14:50

[QUOTE]Ezt írta general:
[QB]Hali!
...
Kérdés: mit ajánlottok, mivel hűtsem a déli hidat, pokolian melegszik. Gondolom nektek is. Valami passzív borda kéne, de nem láttam még déli hídra valót. Egy északi hídra való borda rámegy valahogyan? Vagy...? :rolleyes:

Szia!

Nem vagyok biztos benne, hogy rámegy-e, de talán
[url="http://"http://www.zalman.co.kr/english/product/nb32j.htm"]EZT[/url] nézd meg. Igaz, ha egyszer ráragasztod, többet nem nagyon fogod levenni...

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.