HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A7V8X (Via KT400+VT8235) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A7V8X (Via KT400+VT8235) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 07. 27. 15:13

Az [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=004090"]Asus A7V8X (Via KT400+VT8235)[/url] c. topik folytatása.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 27. 16:29

Húúú ... nem akartam ilyen komolyan reagálni a dologra, ha esetleg megsértettelek vele Piftuka, akkor Bocs! Sőt ez másokra is vonatkozik!

Jó táp, nem jó táp dolgot nem akarom forszírozni, én pl Coolink tápon gondolkodom :) ... csak arra akartam villantani, hogy ha eddig ment nem muszáj lecserélni, olcsóbban is megoldható ... Nem fontos azonnal kidobni ...

Más! Én ezt nem értem ... 2x olvastam el a hozzászólásokat .. úgy látszik a szemem nem a régi .. nem láttam az X-et Thunderboltnál ... Ott sima A7V8X-et látok ...
Na arra reflektáltam, gondolom emiatt kevertelek bele benneteket, szorri ...

Nem vagyok az a szemellenzős tipus ... nekem mindent meg lehet magyarázni (Majdnem :) ), de lehet hogy sokáig tart :)

Még1x elnézést ...

És bocs, de ezt nem tudom kihagyni :) Magyar XP 3 felhasználóval (2 láma meg 1 félláma=én ...) + SP1 ...
Lassan fél éve nem volt újratelepítve az XP ... megy gond nélkül :)

Ezért mertem hozzászólni ...
"Live Fast! Die Young!"

#3 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 27. 23:22

idézet:
Ezt írta DummyBoy:

Még1x elnézést ...

És bocs, de ezt nem tudom kihagyni :) Magyar XP 3 felhasználóval (2 láma meg 1 félláma=én ...) + SP1 ...
Lassan fél éve nem volt újratelepítve az XP ... megy gond nélkül :)

Ezért mertem hozzászólni ...
[/quote]

ugyan, semmi probléma.
Szar instabil ez az AMD platform nem???
Örökké fagy, használhatatlan... :D
Fél év szép idő.
Én is valami ilyesmire pályázom.
Régen amikor a K6-2 400asom volt ( ez is tudjátok agyonszidott instabil cucc)
augusztustól újévig fennvolt a Win2k.
A végére már döcögött de az naggyon fáin rencer volt :)
Glory Glory Man United!!!

#4 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 28. 00:10

bocs, nincs erőm végigolvasni a topicot :(

1 egyszerű kérdés, melyre rövid választ várok: Érdemes/szabad ilyen lapot venni?

(nvidiát tuti nem veszek, szóval marad via, héten kell megvenni lapot, szóval kt400a/kt600 esélytelen, és eléggé asus párti vagyok :))
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#5 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 28. 17:33

Nyugodtan vedd meg a lapot.
Július 18.a óta megvan és nem fagyott még le egyszer sem (kivéve a bill+egér fagyit de az ismert probléma csak win bootkor jelentkezik) pedig nyúzom napi 15 órát kb...

SZVSZ Jó ÉS OLCSÓ VÉTEL.
Vedd csak meg...

#6 Felhasználó inaktív   zoltanz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 28. 19:10

Eleinte engemet is foglakoztatott a hőmérséklet kérdése. De mióta megtudtam ahány gyártó és BIOS annyi féle hőmérséklet érték és még ugye nem midegy hogy alaplapi hőmérő vagy a magban van . Én egyed bírok tanácsolni mérd meg a borda hőmérsékletét vagy ted rá a kezed ( ha rajta bírod tartani akkor jó kb 50 C) ehhez + 10 C és megkapjuk a mag hőmérsékletet. Esetleg nézd meg mit mutat a szenzor és ahhoz ezután lehet viszonyítani.
A semmi nem valamiben semmi, hanem a semmiben semmi.
Mivel valami ezért nemsemmi. Mert nincs törvény, amely eltorzítaná.

#7 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 29. 01:32

idézet:
Ezt írta WiZARD:
bocs, nincs erőm végigolvasni a topicot :(

1 egyszerű kérdés, melyre rövid választ várok: Érdemes/szabad ilyen lapot venni?

(nvidiát tuti nem veszek, szóval marad via, héten kell megvenni lapot, szóval kt400a/kt600 esélytelen, és eléggé asus párti vagyok :))
[/quote]

Ennél olcsóbban, egy gyors, megbízható lapot nem kapsz szerintem ! Vannak hibái, de azért a feature listája elég jó és hasznos dolgokat tartalmaz.

Egy gyors procival és 512 MB DRR-el nagyon meggyőző teljesítményt produkál ! ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#8 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 29. 05:44

Hahaha.
Asus Support azt tanácsolta, hogy küldjem vissza a lapot gariba.
Bazz persze, kiröhögnének mint a szart.
Néha befagy a bill+egét boot után, ami ráadásul másoknál is így van, hát tuti nem cserélik ki, meg nem is akarom. Nagyon tetszik a cucc...
Meg hálistennek már nemtom mióta nem fagyizott.

#9 Felhasználó inaktív   Fun Sir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 30. 10:55

Nekem is ez az alaplapom van. Az istennek nem tudtam rájönni, hogy miért fagy le az egerem meg a billentyűzetem butulás után, de miután elolvastam a topik nagy részét, rájöttem, hogy másnak is előfordul ez. De mondjuk nekem csak akkor ha butulás után egyből megnyomok egy gombot a billenyűzeten. De ez se mindig van.

Mostanában butulás után nem nyomok meg egy gombot sem egyből a billentyűzeten, hanem mondjuk fél-egy óra múlva, de akkor nem fagy le már. A kérdésem : akkor ez a fagyi "elfelejtődik" egy idő után? Vagy ez nem így van? :)

#10 Felhasználó inaktív   zoltanz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 15:41

Egy kérdés most már feltelepítettem az xp-hez az sp1 és a usb 2 drivert is. (a tálcán azóta nem jelenik meg az eszköz és lehet kibe dugdozni, csak a csatlakozásnál kidob egy sort, hogy mit csatlakoztattam ;) ) jól működik . Használt már valaki ezen usb2 eszközt minden rendben van vele ?
A semmi nem valamiben semmi, hanem a semmiben semmi.
Mivel valami ezért nemsemmi. Mert nincs törvény, amely eltorzítaná.

#11 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 18:15

Wizard!

Én pont most cserélek, de nem azért ,mert nem jóa deszka, hanem mert a tuning és a SoundStorm miatt kellene az nforce2 ...

Amit tudok mondani az csak jó!

SEMMI bajom nem volta lappal ... ami volt az csak a saját hülyeségem miatt volt :)

Jelenleg úgy tudom ez a leggyorsabb KT400-as deszka, ügyes ,okos ,jó ,megbízható satöbbi, tele fícsörökkel!

Nekem Deluxe van ... kellett ...!

USB-s Logitech ITouch Cordless Desktop bill + egér, egér átalakítóval, PS2-n ...

1010-es BIOS után nekem nem volt több fagyás (már nagyon rég óta!), bár pont akkor vettem a Logitech cuccot is ...

Win alól frissítem a biost, azzal se volt gond! Csak ajánlani tudom!

Ha fix lenne a PCI és az AGP órajel (mint nforce2) és lenne valami tuti hangkarim akkor el seadnám ... ha nem akarsz tuningolni annyira (1800+ XP Palomino, nekem ment 2000+ ként) akkor megéri!

Nagyon jó lap!
"Live Fast! Die Young!"

#12 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 23:47

idézet:
Ezt írta Fun Sir:
Nekem is ez az alaplapom van. Az istennek nem tudtam rájönni, hogy miért fagy le az egerem meg a billentyűzetem butulás után, de miután elolvastam a topik nagy részét, rájöttem, hogy másnak is előfordul ez. De mondjuk nekem csak akkor ha butulás után egyből megnyomok egy gombot a billenyűzeten. De ez se mindig van.

Mostanában butulás után nem nyomok meg egy gombot sem egyből a billentyűzeten, hanem mondjuk fél-egy óra múlva, de akkor nem fagy le már. A kérdésem : akkor ez a fagyi "elfelejtődik" egy idő után? Vagy ez nem így van? :)
[/quote]

100%os fagyást akkor érsz el ha boot közben nyomsz meg gombot.
Nekem 5 nap után ma fagyot először spontán boot után...
de kibírtam a 25 mp plusszt amit egy ujabb boot jelentett :)
Elvileg az újabb BIOSokban orvosolják, de ha nagyon zavar akkor rakj angol XP-t amit Piftuka is javasol. Engem a heti 1-2 fagyi nem visel meg, főleg azért nem is igazi fagyás, tehát nem menet közben csinálja hanem egyből boot után észreveszem ha gáz van és így nem vesztek adatot stb... stb...
legalábbis remélem hogy csak ienkor jelentkezik de eddig nem volt rá példa hogy fagyott volna a gép menet közben, pedig 8-10 órát megy egyhuzamban, és naponta 15öt általában...

#13 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 01:09

thx all.
én is így gondoltam, a7v333 van, elégedett vagyok vele, haver vesz új gépet, én rakom össze. erre gondoltam, mert oclsó, gyors, megbízható.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#14 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:51

Srácok segítsetek !!!

K*rva nagy probléma van !!!

Szóval adott ez a Connect3D Radeon 9500, amit unokatesóm vett a gépébe.
Tegnap unokatesómhoz mentem rendszert telepíteni. Az egy dolog, hogy Win98 alá nem települ a CAT 3.6, mert "VIDEO INF ERROR; VGA DRIVER NOT FOUND" hibát ír ki, hiszen az nem imseri fel máshogy a 9500-at, mint "Standard PCI VGA Card". Erre meg nem települ a CATALYST:. O.K., ez le van sz@rva ! Sejtitek, ugye, hogy nem ezért írok ?!?!

GÁZ VAN !

Feltolom a WinXP Pro English-t. Service Pack 1. rátelepül.
Legújabb VIA 4in1; DirectX9.0b; aztán CATALYST 3.6.

Azaz mindent úgy csináltam, ahogy tanácsolta T2K !

Ezek után hangkártya driver és a programok, lejátszók, utility-k stb. -ami kell- XP alá. Ahogy illik.

Eddig rendben is vagyunk. Próba... DVD lejátszás: remek;
DivX lejátszás: szuper; Zene: kiváló...

Jön a 3D Mark 2000 és 2001... Pár másodperc után kilép/lefagy. Próba többször---> ugyanaz az eredmény.

Próba más Benchmarkkal: szintén pár másodperc és fagy/kilép. :(

Játékkal ki sem próbáltam, mert anno (ahogy fent is olvasható), ugyanezt csinálta játékok alatt is, pedig egész más driver volt ! ERGO: dirver, DirectX hiba KIZÁRVA !!!

A kártyát áthoztuk hozzám; ugyanaz az ASUS A7V8X-X alaplap, mert nekem is ez van, csak a proci és a memória más (illetve nekem van SB LIVE! a gépben, meg hálókaresz, de ezek szvsz nem számítanak). A driverek ugyanazok !

Nálam kifogástalanul működik a kártya. NEM FAGY !!!! :eek:

Feltételezem, a kártya hibát kizárhatjuk ! (:confused :) De javítsatok ki, ha tévedek, de szvsz ez egyértelművé tette !

Az 100000%, hogy nem dirver hiba, mert, mint mondtam Win98SE HUN alatt is ezt a "fagyás dolgot" csinálta unokatesómnál és az nem a CAT 3.6 és Dx9.a volt, hanem a GYÁRI Connect3D driver és a Dx8.1 !!!!

Tények, hogy segítsek nektek a tisztánlátásban:
- a gép vadi új; mint írtam, múlt hét szerdán vettük. Ha nem a kártya rossz, akkor így is besz*ptuk, mert a sok kártyacsere miatt lejárt a 3 nap cseregarancia a többi alakatrészre (ha esetleg ezek közül okozza valamelyik a hibát).

-Unokatesómnál AGP Performance Control BE!kapcsolva(BIOS-ban) ; AGP Fast Write KI!!!kapcsolva (BIOS-ban és Windows alatt az ATI Contorl panelben is).
Nálam a próbánál MINDKETTŐ -azaz a FAST WRITE IS!!!- BE!!kapcsolva !
Azaz a fagyást most nem lehet a FAST WRITE-ra fogni.

-Prime95-el tesztelve kb. 10mp után leállt a teszt és kiírta, hogy HW ERROR (de nem tudom, mi, mert aki ismeri ezt a programot, tudja, hogy ilyen betű- és számkódos sorokat ír ki, hogy éppen mit tesztel) !!! :rolleyes:

-BurnK7 viszont addig működött frankón, amig le nem kapcsoltam.

-az 512 MB DDR400-as Elixir RAM default-on megy, azaz jelenleg a leglassabb időzítéssel; semmi tuning, ahogy a rendszer sincs még tuningolva !!!

-AGP Aperture Size a BIOS-ban 64MB (nem tudom, ez számít ? Mennyire kell állítani ?)

-ja, természetesen a 9500 sincs tuningolva !

-A táp 400W-os, frankó DTK !!!

-A proci hűtése megfelelő. Glaicaltech 2450 Pro, a legnagyobb hűtőjük. A proci 47°C.

Jönnek a kérdések:

Mi a rákért nem működik SEMMI, AMI 3D-t IGÉNYEL ???

Ha nem a VGA kártya rossz, akkor MI OKOZHAT ILYEN HIBÁT ?

Ha esetleg beszereléskor a processzor le lett sarkazva, az okozhat-e ilyen hibát, hogy 2D-ben kifogástalanul megy, de 3D szinte azonnal lefagy ???
Ez esetben nem kellett volna a BurnK7-nek lefagyni ??? Mert akkor azt sem bírná szvsz !

Alap időzítése ellenére, okozhatja-e a RAM a hibát ?

Olvasni sokfelé, hogy egyes 8X AGP-s kártyák, egész egyszerűen nem mennek egyes alaplapokban ! (Átteszed a VGA-t másik lapba, abban jó. Más VGA-t teszel ebbe a lapba, az is jó.) Ez lehet gond ? De nekem ugyanilyen lapom van és abban működik !!!

Lehet, hogy láma kérdés, de bármilyen integrált cucc, okozhat-e ilyen galibát (tudniilik unokatesóm az integrált hangkártyát használja, és a lapon van még hálókártya, modem, igaz BIOS-ban letiltva) ??? Szvsz nem, de hát ugye az ember ilyenkor már mindenre gyanakszik. :rolleyes:

Látjátok, teljesen el vagyunk keseredve és már minden eshetőséget figyelembe vettünk.

Ma délután átmegyek a Radeon8500-asommal, a procival és a saját RAM-ommal hozzá és csereberélünk, hátha megoldódik, de ha nem, akkor kijelenthetjük, hogy ALAPLAP-HIBA ???

Ha nála az én procimmal, memóriámmal, VGA-mmal ugyanúgy nem megy semmi 3D-s alkalmazás ?

Várok minden építő jellegű hozzászólást, tapasztalatot köszönettel !

Ezt a hozzászólást más topicba is beírom -ezért elnézést !-, mert hátha...

Köszönettel: Piftuka (aki most nagyon el van keseredve)

[ 2003. július 31.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]

#15 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 17:30

Hi!
Szerintem ha kirpróbálod a RAM+procidat+az ő radeonját (mivel az jó!!) akkor kiderül a probléma.
Ha így is fagy akkor alaplapgond, ua. a BIOSotok?
Nekem a gf4ti4200-al csinálta ugyanezt és lehet hogy ez az 1005ös BIOS kiváltsága nem?
Mondjuk az csak egy próbakártya volt, nekem megy így is faszán.
Még valami: Próbáld az AGP Driving Controlt EE;EF;FE;FF;00 beállításokon, hátha menni fog.

#16 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 17:46

idézet:
Ezt írta [.:AMDFan:.]:
Hi!
Szerintem ha kirpróbálod a RAM+procidat+az ő radeonját (mivel az jó!!) akkor kiderül a probléma.
Ha így is fagy akkor alaplapgond, ua. a BIOSotok?
Nekem a gf4ti4200-al csinálta ugyanezt és lehet hogy ez az 1005ös BIOS kiváltsága nem?
Mondjuk az csak egy próbakártya volt, nekem megy így is faszán.
[/quote]

1005-ös volt neki is. Azzal csinálta. Besütöttem a 1006.001-es bétát. Azzal is. Nem a BIOS okozza, ez fix !

idézet:
Ezt írta [.:AMDFan:.]:

Még valami: Próbáld az AGP Driving Controlt EE;EF;FE;FF;00 beállításokon, hátha menni fog.
[/quote]

A micsodát ??? :eek: Hol ??? :confused:

#17 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 23:05

up. Ennek az AGP bigyónak a többi AGP bigyó mellet kell lennie! pl.:AGP Ap. Size, AGP4x,Driving Control,Fast Writes... Mondjuk ez nem tuti mert nékem nem ilyen deszkám van!
Viszont 1 5let! Szerintem az uncsitesód gépével nem tudtok hirtelen mit kezdeni mert túl sok minden van ami okozhatja és kideríteni is nehéz! Azt javaslom hogy a TE GÉPEDBE tegyétek az ő cuccait (CPU+MEMO,egyenként) és figyeljétek hogy mitől borul meg! A VIA AGP driver csinálhat gondot nomeg a hang is!
Ha másképp nem akkor klónozzátok le a vinyódat (vagy ha nem gáz akkor ne) majd arról használjátok az ő gépét!
Remélem sikerült valamit segítenem...
Várom a fejleményeket, tapasztalatokat megosztani :D
Üdv.

u.i.bios reset volt?
HP 8710p

#18 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 23:16

BIOS -> Advanced -> Chip Congiguration -> AGP Driving Dtrenght (Manual-ra) AGP N Control és AGP P Control.
Ide kéne a fennt említett hexadecimális szám/betűpárokat beállítani. Anno a KT7A deszkámon segített...
sok sikert

#19 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 02. 22:31

idézet:
Ezt írta team3:

Várom a fejleményeket, tapasztalatokat megosztani :D
Üdv.

[/quote]

Hát köszi a tippeket ! Már mindent kipróbáltunk. Ez a lap egy rakás sz@r !

Én is megszabadulok tőle, amint tudok !

Unokatesómmal visszük vissza hétfőn és kicseréltetjük !

Az egyik gond az integrált hangkártya volt ! De hát mivel direkt nem vett hangkártyát, így igen illetlen dolog, hogy minden oprendszerrel -abban a HW-környezetben- összeakadt !

Az meg, hogy én tuningolni nem tudom, mert már 1 MHz FSB emelés után is hibázik a GOLDMEMORY és a Prime95 is HW Faliure ír ki, mindennek a teteje.

A RAM modulokkal emellett válogatós. A 400-as ELIXIR DDR helyett kapott 333-as SAMSUNG RAM-okat sem szereti.

Pedig 333-as órajelű proci mellé csak 333-as RAM-ot szabad tenni ! Ami szintén nevetséges !!!

"Tuning BIOS" van a lapban a gyártó szerint, de nem tudtam igazán sikeresen tuningolni, mert a memória feszültségét nem lehet állítani !

Unokatesóm nem tuningol. Neki egyszerű igénye van: a két hete drága pénzért vásárolt konfigurációt végre HASZNÁLNI !

EZZEL a rakás szeméttel ez lehetetlen ! :mad: Én itt és most végeztem az asus-al (mert azoknak volt igazuk, akik azt mondták: ez már nem az ASUS !).

#20 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 03. 09:30

most akkor a hangkártya miatt nem mentek a 3d-s cuccok??? :confused:
HP 8710p

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +