Asus A7V8X (Via KT400+VT8235)
Elküldve: 2005. 10. 12. 13:19
él-e még ez a topik?
Hozzám került egy szgép, ASUS A7V8X-X alaplappal, AMD Athlon XP2200+ processzorral.
Win98SE HUN került a gépre és UHU 1.2
Az a gondom vele, hogy nem tudom stabillá, használhatóvá tenni. Főleg a win-t kéne használnom, de UHU is bizonytalankodik.
Ha van valaki, aki tud segíteni, leírom részletesebben is a gépet, és hogy eddig mit próbáltam.
Előre is köszi!
Elküldve: 2005. 10. 12. 19:12
Idézet: Gollam - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 14:35
Nos, akkor megpróbálom időrendben. Előre is elnézést kérek, ha valamit kihagynék.
Kb másfél hónapja vettem használtan egy PC-t.
ASUS A7V8X-X alaplap,
AMD Athlon 2200+ proci,
256MB 333MHz-es RAM,
ATI Radeon nemtudomhányas videokártya volt benne,
120 GB HDD
és 1 db CD olvasó,
Valami Codegen táp.
Volt a gépen egy Xp, ez sajnos áldozatul esett a többszöri HDD átparticionálásnak (elbénáztam).
Telepítettem bele egy LS120 meghajtót, egy CD írót, került a gépre Win98SE HUN és UHU 1.2
Az első IDE buszon van a HDD (120G) és a CD olvasó (LG 52x), a második IDE buszon a CD író és az LS120 osztozik.
A netet eleinte Mozillával, később firefox-al próbálom böngészni, levelezésre eleinte a Mozilla, később a Thundrebird szolgál.
Van még a gépen MS Office 97, nyáktervező, mikrovezérlős fejlesztőrendszer.
IrfanView, képnézegetésre és video-lejátszásra.
A bankot is egy külön programmal használom, modemen keresztül.
Ja, a modem: USB -re dugva egy Microcom USB 56k Travel /S.
Szóval, elkezdtem használni a gépet. Leginkább a win-t, UHU-t néha bootolok játszani, avi-t vagy mpeg-et nézni, zenét hallgatni.
Eleinte azt játszotta velem, hogy a legváratlanabb pillanatban nyomott egy hard resetet.
Legtöbbször akkor, mikor a Mozillában a rengeteg levelet olvasgattam, és nyomkodtam a DEL -t. Nem szerette, ha DEL-t nyomok ...
Sajnos, más programok futtatásakor is be - bejött egy ilyen kemény reset. Mintha megnyomtam volna a reset gombot a gép elején. (Nem nyomtam meg, le volt húzva a csatlakozója
Első dühömben leutáltam a Mozillát, ekkor került fel friss Firefox és Thunderbird. A jelenség megmaradt.
Utána a videokártyát kicseréltem, most egy GeForce Inno 3D van a gépben.
Ennek hatására a jelenség némileg finomodott: most már nem mindig jött a Hard reset, néha csak egy kék képernyő (fatal exception error) vagy egy másik (invalid instruction). A kék képernyők közös jellemzője, hogy hiába kínálnak fel bizonyos gombnyomásokat a helyzet mentésére, soha semmi nem működik. Nyomhatok akármit, a reset gomb az egyetlen tuti megoldás (utána jön a ScanDisk ...), esetleg a főkapcsoló a műhely sarkában
Néha az is előfordul, hogy pl. mp3 lejátszás helyett tök kiakad a gép. Ez azt jelenti, hogy a képernyőn megáll az élet (nem kék, még grafikus, ott az asztal, de semmire se reagál), se billentyűre, se egérre nem csinál semmit. Marad a Reset gomb ....
Beláttam, hogy ez még mindig nem tökéletes.
Vettem másik RAM modult a sarki PC boltban.
256 MByte, ez 400MHz -es. Beállítottam a biost, hogy 400MHz-en használja.
Azóta ritkábban látok kéket (kb naponta egyet, esetleg kettőt), de továbbra is előfordul, hogy a Norton CrashGuard beszól: There's a Crash .... és itt az épp futó program következik. Szépen be tudja zárni az esetek többségében, és tényleg csak néha akad ki, de akkor nagyon : reset gomb kell neki.
Olyat is szokott , hogy a Crash az Ole Main Thread -ben keletkezik.
Az az érdekes, hogy nem következetesen jönnek a hibák.
Olyan, mintha a win néha "nem jól bootolna be", ilyenkor tök megbízhatatlan az egész rendszer. Máskor meg elmegy egy fél napot is, közben sleep is van, mert mást is kell csinálnom.
Amióta használom ezt a gépet, még nem sikerült egyszer se, hogy ugyanazt a hibát kétszer ugyanúgy előállítsam.
Ezt az új memóriamodult csak beraktam, de az előzőt a MemTest 86 -al teszteltem egy éjszakán át, semmi hiba nem volt reggelre.
Ja: vn 1-2 régi, DOS-os programom.
A Norton Editor nem megy: osztástúlcsordulás hibával kiköpi az oprendszer (ugyanez a win az előző gépemen hibátlanul futtatta { az egy 300MHz-es Celeron volt}, de ez legalább következetesen fennáll. Kár, mert erre a karakteres editorra igazán szükségem volna ...
A többi DOS os program - Orcad 3.11 , Tango PCB - teljesen jól működik.
UHU sem atomstabil. Az ott jelentkező hibák sem következetesek.
Van, hogy a Krusader kiakad, de úúúúgy, hogy: reset gomb kell. Máskor meg semmi baja.
A Mplayer ugyanazt a filmet vagy lejátssza, vagy simán bezárja magát, vagy kiakasztja UHU-t.
Néha órákig hallgatok zenét UHU alatt, Juk nevű programmal.
Van, hogy teljesen jó, van, hogy egyszer csak kijelentkezik. Ilyenkor, ha újra írom a felhasználónevet és jelszót, akkor ismét beenged. UHU alatt nem tudok netezni, nem tudom megtanítani neki ezt a modemet. (nemsokára lesz ADSL, tehát nagyon nem töröm össze magam miatta)
Hopp, majd elfelejtettem: az LS 120 -at, bár a BIOS -ban ki tudom választani, 120MByte-os lemezekkel egyik oprendszer sem tudja használni. A meghajtó fizikailag jó, az előző gépben rendszeresen használtam. 1,44 M -s floppyval a win használja, UHU-val nem próbáltam.
Kb két napja a win-nek az a szokása, hogy hiába van telepítve, rákötve, bekapcsolva a nyomtató (HP DJ 340), az összes win-es program azt mondja, hogy ő nem látja.
A nyomtató telepítve van, a vezérlőpult szerint rendben, de tesztoldalt nem tud nyomtatni.
Ha letörlöm, és újratelepítem a gyári lemezről, akkor ugyanez a helyzet.
Pár napja még jó volt, nyomtattam vele.
Eddig próbáltam:
- memóriabusz sebességét visszavenni: 400MHz-ről 333-ra, majd még lejjebb. Semmi eredmény. (A Ras - Cas időzítéseket auto -ban hagytam)
- Proci órajelét variáltam. 1800MHz -en megy általában, most is, de ha lejjebb veszem, nem lesz megbízható tőle a gép. Feljebb nem tudom vinni, mert el se indul: 2300 MHz lenne a következő fokozat egyébként.
Van olyan is néha, hogy 1-1 crash után automatikusan bejelentkezik a BIOS azzal az üzenettel, hogy helytelenül volt beállítva a proci órajele és ez összeomlást okozott, és azonnal állítsam vissza. Ilyenkor hagyom az 1800MHz-et és megy minden tovább úgy, mint előtte.
Nos, azt hiszem, megírtam mindent.
Ha kimaradt valami fontos, kérdezzetek rá, megpróbálok válaszolni.
Elküldve: 2005. 10. 12. 19:15
Idézet: bagameri - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:12
Kb másfél hónapja vettem használtan egy PC-t.
ASUS A7V8X-X alaplap,
AMD Athlon 2200+ proci,
256MB 333MHz-es RAM,
ATI Radeon nemtudomhányas videokártya volt benne,
120 GB HDD
és 1 db CD olvasó,
Valami Codegen táp.
Volt a gépen egy Xp, ez sajnos áldozatul esett a többszöri HDD átparticionálásnak (elbénáztam).
Telepítettem bele egy LS120 meghajtót, egy CD írót, került a gépre Win98SE HUN és UHU 1.2
Az első IDE buszon van a HDD (120G) és a CD olvasó (LG 52x), a második IDE buszon a CD író és az LS120 osztozik.
A netet eleinte Mozillával, később firefox-al próbálom böngészni, levelezésre eleinte a Mozilla, később a Thundrebird szolgál.
Van még a gépen MS Office 97, nyáktervező, mikrovezérlős fejlesztőrendszer.
IrfanView, képnézegetésre és video-lejátszásra.
A bankot is egy külön programmal használom, modemen keresztül.
Ja, a modem: USB -re dugva egy Microcom USB 56k Travel /S.
Szóval, elkezdtem használni a gépet. Leginkább a win-t, UHU-t néha bootolok játszani, avi-t vagy mpeg-et nézni, zenét hallgatni.
Eleinte azt játszotta velem, hogy a legváratlanabb pillanatban nyomott egy hard resetet.
Legtöbbször akkor, mikor a Mozillában a rengeteg levelet olvasgattam, és nyomkodtam a DEL -t. Nem szerette, ha DEL-t nyomok ...
Sajnos, más programok futtatásakor is be - bejött egy ilyen kemény reset. Mintha megnyomtam volna a reset gombot a gép elején. (Nem nyomtam meg, le volt húzva a csatlakozója
Első dühömben leutáltam a Mozillát, ekkor került fel friss Firefox és Thunderbird. A jelenség megmaradt.
Utána a videokártyát kicseréltem, most egy GeForce Inno 3D van a gépben.
Ennek hatására a jelenség némileg finomodott: most már nem mindig jött a Hard reset, néha csak egy kék képernyő (fatal exception error) vagy egy másik (invalid instruction). A kék képernyők közös jellemzője, hogy hiába kínálnak fel bizonyos gombnyomásokat a helyzet mentésére, soha semmi nem működik. Nyomhatok akármit, a reset gomb az egyetlen tuti megoldás (utána jön a ScanDisk ...), esetleg a főkapcsoló a műhely sarkában
Néha az is előfordul, hogy pl. mp3 lejátszás helyett tök kiakad a gép. Ez azt jelenti, hogy a képernyőn megáll az élet (nem kék, még grafikus, ott az asztal, de semmire se reagál), se billentyűre, se egérre nem csinál semmit. Marad a Reset gomb ....
Beláttam, hogy ez még mindig nem tökéletes.
Vettem másik RAM modult a sarki PC boltban.
256 MByte, ez 400MHz -es. Beállítottam a biost, hogy 400MHz-en használja.
Azóta ritkábban látok kéket (kb naponta egyet, esetleg kettőt), de továbbra is előfordul, hogy a Norton CrashGuard beszól: There's a Crash .... és itt az épp futó program következik. Szépen be tudja zárni az esetek többségében, és tényleg csak néha akad ki, de akkor nagyon : reset gomb kell neki.
Olyat is szokott , hogy a Crash az Ole Main Thread -ben keletkezik.
Az az érdekes, hogy nem következetesen jönnek a hibák.
Olyan, mintha a win néha "nem jól bootolna be", ilyenkor tök megbízhatatlan az egész rendszer. Máskor meg elmegy egy fél napot is, közben sleep is van, mert mást is kell csinálnom.
Amióta használom ezt a gépet, még nem sikerült egyszer se, hogy ugyanazt a hibát kétszer ugyanúgy előállítsam.
Ezt az új memóriamodult csak beraktam, de az előzőt a MemTest 86 -al teszteltem egy éjszakán át, semmi hiba nem volt reggelre.
Ja: vn 1-2 régi, DOS-os programom.
A Norton Editor nem megy: osztástúlcsordulás hibával kiköpi az oprendszer (ugyanez a win az előző gépemen hibátlanul futtatta { az egy 300MHz-es Celeron volt}, de ez legalább következetesen fennáll. Kár, mert erre a karakteres editorra igazán szükségem volna ...
A többi DOS os program - Orcad 3.11 , Tango PCB - teljesen jól működik.
UHU sem atomstabil. Az ott jelentkező hibák sem következetesek.
Van, hogy a Krusader kiakad, de úúúúgy, hogy: reset gomb kell. Máskor meg semmi baja.
A Mplayer ugyanazt a filmet vagy lejátssza, vagy simán bezárja magát, vagy kiakasztja UHU-t.
Néha órákig hallgatok zenét UHU alatt, Juk nevű programmal.
Van, hogy teljesen jó, van, hogy egyszer csak kijelentkezik. Ilyenkor, ha újra írom a felhasználónevet és jelszót, akkor ismét beenged. UHU alatt nem tudok netezni, nem tudom megtanítani neki ezt a modemet. (nemsokára lesz ADSL, tehát nagyon nem töröm össze magam miatta)
Hopp, majd elfelejtettem: az LS 120 -at, bár a BIOS -ban ki tudom választani, 120MByte-os lemezekkel egyik oprendszer sem tudja használni. A meghajtó fizikailag jó, az előző gépben rendszeresen használtam. 1,44 M -s floppyval a win használja, UHU-val nem próbáltam.
Kb két napja a win-nek az a szokása, hogy hiába van telepítve, rákötve, bekapcsolva a nyomtató (HP DJ 340), az összes win-es program azt mondja, hogy ő nem látja.
A nyomtató telepítve van, a vezérlőpult szerint rendben, de tesztoldalt nem tud nyomtatni.
Ha letörlöm, és újratelepítem a gyári lemezről, akkor ugyanez a helyzet.
Pár napja még jó volt, nyomtattam vele.
Eddig próbáltam:
- memóriabusz sebességét visszavenni: 400MHz-ről 333-ra, majd még lejjebb. Semmi eredmény. (A Ras - Cas időzítéseket auto -ban hagytam)
- Proci órajelét variáltam. 1800MHz -en megy általában, most is, de ha lejjebb veszem, nem lesz megbízható tőle a gép. Feljebb nem tudom vinni, mert el se indul: 2300 MHz lenne a következő fokozat egyébként.
Van olyan is néha, hogy 1-1 crash után automatikusan bejelentkezik a BIOS azzal az üzenettel, hogy helytelenül volt beállítva a proci órajele és ez összeomlást okozott, és azonnal állítsam vissza. Ilyenkor hagyom az 1800MHz-et és megy minden tovább úgy, mint előtte.
Nos, azt hiszem, megírtam mindent.
Ha kimaradt valami fontos, kérdezzetek rá, megpróbálok válaszolni.
Bocsánat, még valami:
A Win alatt van a gépen Norton WinDoctor. Azal néha átnézetem a Registryt. A friss telepítés után valami 16 hibát talált, azokat kijavítgattam, most nincs hiba egy sem.
Speeddisk is futott a gépen. A Swapfile -om fix méretű, 512 Mbyte, a lemez legelején van. A gép hálózati kiszolgálóként van beállítva, annak ellenére, hogy magában csücsül az asztalon. A hálókártyát letiltottam, az eszközkezelőben nem látok ütközést.
Elküldve: 2005. 10. 12. 19:24
Legközelebb jobban figyelek.
Elküldve: 2005. 10. 12. 19:49
Nem tudod kipróbálni egy minimum 300w-s minőségi táppal (DTK, Chieftec, Enermax stb)...
Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2005. 10. 12. 19:51 -kor
Elküldve: 2005. 10. 13. 06:18
Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:49
Nem tudod kipróbálni egy minimum 300w-s minőségi táppal (DTK, Chieftec, Enermax stb)...
A kipróbálás úgy lehet, hogy veszek egy másik tápot, és vagy bejön, vagy nem ... Lassan lesz egy másik gépem it tartaléknak
A táp eddig eszembe se jutott (csak amikor a ventit halkítottam le benne - nekem szgép kell, nem sugárhajtómű), de rá fogok mérni a tápfeszekre.
Sőt, szkóppal is megnézem.
Meg fogom írni, mit láttam!
Elküldve: 2005. 10. 13. 17:54
Íme:
BIOS szerint Műszer szerint Névlegesen
4,91V 5,11V 5V
3,28V 3,45V 3,3V
12,48V 12,56V 12V
1,61V ----- 1,6V
Néztem szkóppal is, semmi veszélyes. 10mV körül van a zajfeszültség a tápokon.
Még mindig a tápegység a gyanús?
( Ma délután megjött az ADSL modem. Nem sikerült felkonfigurálni, nem látja a gép az etherneten keresztül a modemet.)
Elküldve: 2005. 10. 13. 19:12
Idézet: bagameri - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 16:54
Íme:
BIOS szerint Műszer szerint Névlegesen
4,91V 5,11V 5V
3,28V 3,45V 3,3V
12,48V 12,56V 12V
1,61V ----- 1,6V
Néztem szkóppal is, semmi veszélyes. 10mV körül van a zajfeszültség a tápokon.
Még mindig a tápegység a gyanús?
( Ma délután megjött az ADSL modem. Nem sikerült felkonfigurálni, nem látja a gép az etherneten keresztül a modemet.)
ilyen lapom van, egy dolog jutott eszembe: melyik bios van benne? nem lehet, hogy valami régi darab, ami még nem tartalmazza a proci mikrokódját (feltéve, hogy itt is van ilyen)? Esetleg valaki belesütött egy sima a7v8x biost (bár akkor nem menne szerintem egyáltalán)?
ki tudja, most a 1013 az utolsó verzió, ha régebbi van benne próbáld belenyomni, hátha csodát tesz.
más: nem melegszik nagyon a northbridge? bár akkor induláskor mennie kellene, csak idővel hülyülne meg; ettől még talán egy misét megér, az enyém elég ótvar módon volt feltéve, az ic felén nem volt szilikon, meg ilyenek. ki tudja.
Elküldve: 2005. 10. 14. 08:36
A northbridge -et nmeg fogom keresni. Bekapcsoláskor tényleg olyan, mintha jó lenne, de ez hamar elmúlik.
(sikerült megcsinálni az ADSL-t. Kellett hozzá UHU, hogy a modemet be tudjam konfigurálni, win nem engedte.)
Elküldve: 2005. 10. 14. 18:34
Hosszabb üzemidő után fagyogat a gép még mindig, Linux alatt is.
Nézem a NorthBridge IC-t, kézzel alig lehet megfogni a hűtőjét. A proci épp langyos, a tápból kijövő levegő is épp csak langy.
Fújtam rá hűtőspray-t
Azt a p...nyi hűtőt ki kéne cserélni valami emberes darabra ... csak a rögzítését kéne még kitalálni, aggaszt engem az a két műanyag stift, amit nem is tudok kivenni, mert nem jön ...
Elküldve: 2005. 10. 14. 19:24
Idézet: bagameri - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 17:34
Nézem a NorthBridge IC-t, kézzel alig lehet megfogni a hűtőjét. A proci épp langyos, a tápból kijövő levegő is épp csak langy.
Fújtam rá hűtőspray-t
Azt a p...nyi hűtőt ki kéne cserélni valami emberes darabra ... csak a rögzítését kéne még kitalálni, aggaszt engem az a két műanyag stift, amit nem is tudok kivenni, mert nem jön ...
kijön az, csak akarni kell; úgy emlékszem, össze kell nyomni fogóval a végét, mint a többi hasonló jószágnak.
amúgy elég ez a kis vacak is, ha áramol rajta a levegő ( a procihűtő küldi rá, remélhetőleg nem túl melegen), szerintem elég lesz a kenésen javítani, legalábbis nálam ez bevált.
miután újrakentem, mindegy volt neki, hogy a zalman van-e rajta, ment rendesen és nem volt olyan meleg; ha csak az egyik sarkán van paszta, mint anno nekem, akkor csak ott érintkezik a borda az ic - amúgy kissé süllyesztett - felületével.
a bios verzióját meg kiírja az everest (alaplap/bios), ha 1013-nál kisebb, érdemes lehet felrakni az utolsót, volt mit javítani rajta (boot alatti egér és bill. fagyások, 400-as - samsung - ramok kompatibilitása, agp-kompatibilitás az újabb kártyákkal, mittudomén).
Elküldve: 2005. 10. 14. 20:50
Idézet: bagameri - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 19:34
Fújtam rá hűtőspray-t
Vegyél rá egy Zalman ZM-NB47J bordát, de lehet, hogy az nb újrapasztázása is megoldja a problémát...
Elküldve: 2005. 10. 26. 19:11
A North Bridge -et leszedtem, megpasztáztam (kellett rá), a hűtőjét nem cseréltem ki, de kapott egy külön ventillátort. Most már kb kézmelegnek mondanám, forrónak semmiképp.
A gép továbbra is fagyogat, és nem tudom kiismerni, hogy mitől. A legmegbízhatatlanabb a Thunderbird, a Firefox sem stabil, sőt, UHU is ki tud akadni, de úgy, hogy csak a nagy piros resetgomb segít.
Marad az alaplapcsere?
Elküldve: 2005. 10. 27. 11:05
Az alaplapon lévő AC97 hangszerkó mit csinál egy 4.1es hangfalszettel? Mert ugy tudom hogy 5.1re van csinálva...
Menni fog?
Üdv
Adept
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2005. 10. 27. 18:32
Idézet: Adept - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 10:05
Az alaplapon lévő AC97 hangszerkó mit csinál egy 4.1es hangfalszettel? Mert ugy tudom hogy 5.1re van csinálva...
Menni fog?
Üdv
Adept
úgy rémlik, hogy be lehet állítani valahol 4 csatornára is a progiját; de ha nem megy, akkor használd a front meg a rear csatornákat, ennyi van a 4.1 csatis hangkártyákon is (azt, hogy miből keveri ki a cucc a mélyet, ne kérdezd...) és hagyd ki a mély/center csatit.
Elküldve: 2005. 10. 27. 18:41
Idézet: bagameri - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 18:11
A North Bridge -et leszedtem, megpasztáztam (kellett rá), a hűtőjét nem cseréltem ki, de kapott egy külön ventillátort. Most már kb kézmelegnek mondanám, forrónak semmiképp.
A gép továbbra is fagyogat, és nem tudom kiismerni, hogy mitől. A legmegbízhatatlanabb a Thunderbird, a Firefox sem stabil, sőt, UHU is ki tud akadni, de úgy, hogy csak a nagy piros resetgomb segít.
Marad az alaplapcsere?
Igen baljós sejtelmem szerint előfordulhat, hogy a rossz hűtés következtében a northbridge károsodott. Emlékszem, amikor egy cyrix m2 sült meg csendesen a munkahelyemen, mert beállt a ventije; abból se vettünk észre semmit (ki bont meg egy garis gépet), csak azt, hogy melegebb volt, mint a többi, és fagyogatott, majd egy idő után csak második-harmadik nekifutásra állt fel a rendszer.
Namindegy, off vége, talán nem teljesen ide nem illő a történet.
Elküldve: 2006. 05. 25. 04:51
Kérnék egy kis segítséget.
Van nekem egy
AMD Athlon 3,2 GHz
És van még egy 512-es ram, de nem tudom pontosan milyen.
A lényeg, az hogy kellene nekem egy alaplap, ami kompatibilis ezekkel, az eszközökkel, és esetleg memória is. (512)
A segítséget előre is köszönöm.
Elküldve: 2006. 05. 25. 08:30
Idézet: Marsu - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 4:51
Van nekem egy
AMD Athlon 3,2 GHz
A lényeg, az hogy kellene nekem egy alaplap, ami kompatibilis ezekkel, az eszközökkel, és esetleg memória is. (512)
A 3.2-es vszeg nem fog menni benne. Ha egy Barton 3.2 -es , akkor annak 400 az FSB-je, a lap meg csak 333-at tud, azt is nyögvenyelősen. Ramból is elég válogatós. Valami NF7-es lapot ajánlok
tus
Elküldve: 2006. 05. 25. 08:32
Idézet: Marsu - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 5:51
Van nekem egy
AMD Athlon 3,2 GHz
Szia!
Szerintem kicsit eltévedtél, ez a topic kifejezetten egy alaplapról szól, az Asus A7V8X-ről.
A kérdésedre hogy választ adhassunk tudnunk kell először is, hogy milyen tokozású a proci (socket-A, 754, 939), így lehet hozzá alaplapot keresni. Továbbá az sem mindegy hogy a memória órajele mennyi (266,333,400,stb...)
Ezeknek utánna kellene nézni, esetleg egy típusszámot beírni egy másik, erre a kérdésre megfelelő topicba és máris többen tudnak neked segíteni.
Üdv
Necro
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Súgó
A téma zárva.