idézet:
Ezt írta trapi:
Bár nem sulinetes de +5k-ért [url="http://"http://www.notebook.hu/hu/notebook/clevo/m400v/m400v-2"]itt[/url] van 2 év garival majdnem ugyanez.[/quote]
Ez mobil procis, a desktop változat még olcsóbb.
Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2004. 02. 04. 11:44
Elküldve: 2004. 02. 04. 19:55
idézet:
Ezt írta p_adam:
Itthon hol lehet Dell Inspiron 8600-at kapni?[/quote]
Kirepülsz amiba, megveszed 2800 dolkóért, hazarepülsz vele, mint kézipoggyász és legalább ott is jártál![]()
Elküldve: 2004. 02. 04. 20:20
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Kirepülsz amiba, megveszed 2800 dolkóért, hazarepülsz vele, mint kézipoggyász és legalább ott is jártál[/quote]
Mondjuk ez akkor ilyen meseszerű, ha van az emberfiának vízuma.
Elküldve: 2004. 02. 04. 21:03
[QB]
700+fa. Még mindig érdekel?
Ennyit a Dell agresszív árképzéséről...
Ezek az árak az unióba lépés után sem változnak? Ez az ár pl. Németországhoz képest irreálisan magasnak tűnik.
Elküldve: 2004. 02. 04. 21:56
idézet:
Ezt írta p_adam:
Idézet
Ezt írta zsozso:
[QB]
700+fa. Még mindig érdekel?
Ennyit a Dell agresszív árképzéséről...
Ezek az árak az unióba lépés után sem változnak? Ez az ár pl. Németországhoz képest irreálisan magasnak tűnik.
Agressziv árképzés: Inspiron 1100, USA. Egyébként ők sem hülyültek meg teljesen.
Elküldve: 2004. 02. 04. 22:53
idézet:
Ezt írta zsozso:
Mondjuk ez akkor ilyen meseszerű, ha van az emberfiának vízuma.[/quote]
Valóban. 1500, 1700 és 1850euro az essential, superior és extreme a németeknél. A repjegy olcsóbb valamivel és talán vízum sem kell.
Elküldve: 2004. 02. 05. 22:24
Mi a véleményetek???
Ja a CHIP következő két számában notebook tesztek lesznek, a következőben az olcsóbbakat az azutániban pedig a drágábbakat tesztelik!
"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"
Elküldve: 2004. 02. 05. 23:31
idézet:
Ezt írta Soockit:
Segítsetek már, most egy kicsit megingattak... Bementem egy HP boltba érdeklődtem, hogy nekik mi a véleményük, hogy Centrino vs. Pentium 4!!! Ők azt tanácsolták, hogy ne vegyek Centrinos peocit, mert kevés az a CAD-hez és a végeselem számításokhoz. Mi a véleményetek erről? Az biztos, hogy minden féle képpen mobil cuccot akarok venni! Kérdeztem, hogy ha Pentium 4 mobil cpu-t veszek akkor az mennyit bír, azt mondták, hogy mondjuk film nézésre biztosan nem bír ki 2 órát.
Mi a véleményetek???
Ja a CHIP következő két számában notebook tesztek lesznek, a következőben az olcsóbbakat az azutániban pedig a drágábbakat tesztelik![/quote]
Nekem az aláírásomban szereplő 1300-as nc4000-em Setiben (számolás)elveri lazán a szintén lent szereplő asztali gépemet. A p4 alaú 2,4-es 1020v-ről nem is beszélve. Pedig csak ddr 266-os és az is 200-on megy ha jól értelmeztem az aida-t.
Elküldve: 2004. 02. 05. 23:39
idézet:
Ezt írta Soockit:
Segítsetek már, most egy kicsit megingattak... [/quote]
Hát igen, Porscheval nem lehet sódert szállítani...
A Banias proci fogyasztása valóban fele-harmada a Mobil Pentiumnak, de ez akkor is csak egy része a teljes kapacitás igénynek. Érdemes figyelni a mobil videokártyára is, illetve az egyik legnagyobb fogyasztó a TFT. Szóval, szerintem ne ijedj meg egy Mobil P4 2,66HT-től, de feltétlen mobil graph.vez., és a neked még elfogadható legkisebb TFT - és persze nem extrém felbontással. Márkásabb gépekhez gyakran találni növelt kapacitású utángyártott aksit is, de 120p DVD lejátszás alapból sem lehetetlen - bár fél év múlva, már valószínű nem bír annyit az akku.
Ősszel jön a Centrino "B" sorozat, izmosabb alkotókkal, de már április környékén is több új bejelentés várható. Ha még nem találtad meg álmaid laptopját, akkor szerintem most érdemes egy kicsit várni...
Elküldve: 2004. 02. 06. 09:46
idézet:
Ezt írta Titti:
Hát igen, Porscheval nem lehet sódert szállítani...
A Banias proci fogyasztása valóban fele-harmada a Mobil Pentiumnak, de ez akkor is csak egy része a teljes kapacitás igénynek. Érdemes figyelni a mobil videokártyára is, illetve az egyik legnagyobb fogyasztó a TFT. Szóval, szerintem ne ijedj meg egy Mobil P4 2,66HT-től, de feltétlen mobil graph.vez., és a neked még elfogadható legkisebb TFT - és persze nem extrém felbontással. Márkásabb gépekhez gyakran találni növelt kapacitású utángyártott aksit is, de 120p DVD lejátszás alapból sem lehetetlen - bár fél év múlva, már valószínű nem bír annyit az akku.
Ősszel jön a Centrino "B" sorozat, izmosabb alkotókkal, de már április környékén is több új bejelentés várható. Ha még nem találtad meg álmaid laptopját, akkor szerintem most érdemes egy kicsit várni...[/quote]
Hááát, kb olyan március közepén április elején lesz aktuális!
Láttam már neten olyan ASUS Centrinos gépet amiben 1800-as CPU volt és az L2 2 MB volt nem 1!!!
Csak nem lehet olyan rossz a Centino, ha a HP-Compaq mobil munkaálomásként aposztrofált nw8000-es gépében egy 1,7 GHY-es BANIAS CPU dolgozik!
Zsozso neked mi a véleményed várjak még a vásárlással, mik várhatóak! Azt is figyelembe kell venni, hogy jöhet nekem ki újjabb gép ha nem fér bele a keretbe!![]()
"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"
Elküldve: 2004. 02. 06. 13:20
idézet:
Ezt írta Soockit:
Segítsetek már, most egy kicsit megingattak... Bementem egy HP boltba érdeklődtem, hogy nekik mi a véleményük, hogy Centrino vs. Pentium 4!!! Ők azt tanácsolták, hogy ne vegyek Centrinos peocit, mert kevés az a CAD-hez és a végeselem számításokhoz. Mi a véleményetek erről? Az biztos, hogy minden féle képpen mobil cuccot akarok venni! Kérdeztem, hogy ha Pentium 4 mobil cpu-t veszek akkor az mennyit bír, azt mondták, hogy mondjuk film nézésre biztosan nem bír ki 2 órát.
Mi a véleményetek???
Ja a CHIP következő két számában notebook tesztek lesznek, a következőben az olcsóbbakat az azutániban pedig a drágábbakat tesztelik![/quote]
Csak Centrinos géppel van esélyed a több órás üzemmódra. A CHIP "tesztjét" már olvastam emilben; nem leszel tőle sokkal okosabb.
Elküldve: 2004. 02. 06. 13:28
idézet:
Ezt írta Soockit:
[QB]
Láttam már neten olyan ASUS Centrinos gépet amiben 1800-as CPU volt és az L2 2 MB volt nem 1!!!
[QB][/quote]Ez a Dothan magos Pentium-M proci. Érdekes egy teszt lehetett, mert a proci még nem is létezik
Az ára nem lesz kevés. Lesz belőle 2 gigás is, de addigra a pentium 4 közel 4 gigánál fog tartani és ismételtem kevésnek fogod érezni a teljesítményt, persze elméletileg.
Szinte érthetetlennek tartom a problémát. El kell fogadni a tényt, hogy egy igazán jó notebook teljesítménye fél-egy évvel elmaradt a desktop változatétól. Mindig lesz gyorsabb gép. Ettől még a 4-5 éves modellek is lazán használhatók.
Elküldve: 2004. 02. 07. 13:56
idézet:
Ezt írta Soockit:
Segítsetek már, most egy kicsit megingattak... Bementem egy HP boltba érdeklődtem, hogy nekik mi a véleményük, hogy Centrino vs. Pentium 4!!! Ők azt tanácsolták, hogy ne vegyek Centrinos peocit, mert kevés az a CAD-hez és a végeselem számításokhoz. Mi a véleményetek erről? ...[/quote]
Hello!
Tájékoztatásul: HP X4000-s (Xeon 2,4 Ghz) vs Dell M60 (Pentium-M 1,7 Ghz) közel 1 szinten vannak (mm számítáási teljesítmányben). Csak figyelembe kell venni, hogy a Dell elöbb eléri a határait: kevesebb memória, lasabb diszk és graf. kártya.
Szvsz laptopba - aki megteheti - csakis Pentium-M.
mAc
Én a Power gomb jó oldalán állok
Elküldve: 2004. 02. 07. 15:01
idézet:
Ezt írta mcBocs:
Hello!
Tájékoztatásul: HP X4000-s (Xeon 2,4 Ghz) vs Dell M60 (Pentium-M 1,7 Ghz) közel 1 szinten vannak (mm számítáási teljesítmányben). Csak figyelembe kell venni, hogy a Dell elöbb eléri a határait: kevesebb memória, lasabb diszk és graf. kártya.
Szvsz laptopba - aki megteheti - csakis Pentium-M.
mAc[/quote]
osztom a véleményt. Fentebb írtam hogy milyen a twljwsítmény. (itthoni gyakorlati tapasztalat) Ja és kérdés
hol lehet venni mobilemark2002-őt???
Elküldve: 2004. 02. 08. 21:02
Notebook vasarlas elott allok es szeretnem kikerni a velemenyeteket. Asztali gepem regota van de notebookokkal nincs tapasztalatom. Net, office, film, jatekra szeretnem hasznalni. 3,5 orat utazom busszal/vonattal szoval jo lenne ha minel tovabb velem tudna ezido alatt lenni aktivan (pl filmnezes). Arban 500brutto korul kellene.
koszi
MaTyI
Elküldve: 2004. 02. 09. 15:37
Elkepzelheto, hogy egy Asus M3700-as notebook sima 14.1" XGA kijelzovel kerul eladasra, vagy csak elirasrol van szo, mert ebbol minden darab sxga+ kijelzovel keszul?
fiqszvoltam
Elküldve: 2004. 02. 09. 18:17
idézet:
Ezt írta MaTyI:
Hello!
Notebook vasarlas elott allok es szeretnem kikerni a velemenyeteket. Asztali gepem regota van de notebookokkal nincs tapasztalatom. Net, office, film, jatekra szeretnem hasznalni. 3,5 orat utazom busszal/vonattal szoval jo lenne ha minel tovabb velem tudna ezido alatt lenni aktivan (pl filmnezes). Arban 500brutto korul kellene.
koszi
MaTyI[/quote]
Erre gyakorlatilag mindegyik új gép megfelel, esetleg a 3,5 óra tekintetében kell körülnézned, hogy bírják-e a 3,5-et.
Elküldve: 2004. 02. 09. 20:26
idézet:
Ezt írta olee:
Erre gyakorlatilag mindegyik új gép megfelel, esetleg a 3,5 óra tekintetében kell körülnézned, hogy bírják-e a 3,5-et.[/quote]
Játékra nem árt egy Radeon vagy egy GeforceGo...(passziánszhoz nem kell).![]()
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970
Elküldve: 2004. 02. 10. 23:01
idézet:
Ezt írta zsozso:
Ez a Dothan magos Pentium-M proci. Érdekes egy teszt lehetett, mert a proci még nem is létezik
Az ára nem lesz kevés. Lesz belőle 2 gigás is, de addigra a pentium 4 közel 4 gigánál fog tartani és ismételtem kevésnek fogod érezni a teljesítményt, persze elméletileg.
Szinte érthetetlennek tartom a problémát. El kell fogadni a tényt, hogy egy igazán jó notebook teljesítménye fél-egy évvel elmaradt a desktop változatétól. Mindig lesz gyorsabb gép. Ettől még a 4-5 éves modellek is lazán használhatók.[/quote]
[url="http://"http://www.infomega.lt/kompiuteriai/nesiojami/asus?item=AS0022"]Itt olvastam[/url], idízet az oldalról:
idézet:
Processor & Cache Memory Intel? Pentium? M processor 1.30GHz-1.70GHz, 1MB On-Die L2 Cache Intel? Pentium? M processor from 1.80 GHz+, 2MB On-Die L2 Cache [/quote]