Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2004. 02. 16. 22:11
Az Intel 855PM (ODEM) chipset támogatja a Dothan magos procikat, csak a proci késik hozzá.
Elküldve: 2004. 02. 16. 22:42
Szeretném kikérni véleményeteket, új gép vásárlásához!
Mint sokaknak nekem is a pénz a legszűkebb átmérő. Én úgy döntöttem, hogy nem szeretnék költeni többet gépre mint 220E+áfa=275 bruttó.
Számomra fontos a kijelző és a teljesítmény! CAD és photoshop, és persze játszani is szeretnék. Tudom ilyen kategóriában ez még nem magától értetődő de ha valakinek van tippe akkor írja meg!
? Clevo D27
? Albacomp aptiva
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2004. 02. 17. 07:11
Mint leendő notebookfelhasználó tanácsot szeretnék kérni.
Kizárólag a centrino alapú gépek érdekelnek, találtam is két modellt, ami talán megfelelő lenne az igényeimre (photoshop, html, film, talán játék)
- IBM ThinkPad R40
- Asus M2000N
Mi a véleményetek?
Elküldve: 2004. 02. 17. 08:02
Vettem a páromnak egy Asus A2400L gépet és hozzáértő emberek segítségét kérném.
Ha a notebook az esetek 90%-ban hálózati feszültségről megy, célszerű leszedni az akksit, vagy nem?
Elküldve: 2004. 02. 17. 12:29
Most van 3-szorra szervízben
A cimbim is így járt, drága és gagyi!
Elküldve: 2004. 02. 17. 16:45
idézet:
Ezt írta Sylvanus:
Hali
Vettem a páromnak egy Asus A2400L gépet és hozzáértő emberek segítségét kérném.
Ha a notebook az esetek 90%-ban hálózati feszültségről megy, célszerű leszedni az akksit, vagy nem?[/quote]
Bár nem értek hozzá, de igen, célszerű kivenni.
Majd egypáran biztos megerősítenek.
Elküldve: 2004. 02. 17. 18:58
idézet:
Ezt írta op#´9:
Bár nem értek hozzá, de igen, célszerű kivenni.
Majd egypáran biztos megerősítenek.[/quote]
Hmm én nem venném ki.Meg kell nézni, hogyan kezeli a gép az aksit. Az enyém pl. ha tele van akkor leválasztja a hálózatról és nem tölt rá meg ilyenek. (erre van egy külön kis nyila is.)
Sőt még annyira is intelligens, hogyha lemerül mondjuk 95-96%-ig akkor sem kezd észnélkül rátölteni, hanem hagyja békén. Csak a gépet tápolja.
Nézd meg hogy az asus hogyan kezeli. Ha benne hagyod annak annyi haszna van, hogyha elmegy az áram akkor nem veszik el a munkád....(más előnye nincsen)![]()
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970
Elküldve: 2004. 02. 17. 20:55
idézet:
Ezt írta zsozso:
Ez a gyári spec.
Az Intel 855PM (ODEM) chipset támogatja a Dothan magos procikat, csak a proci késik hozzá.[/quote]
Gyorsan korrigálom magam: A Dothan 2.0GHz-ig a jövő héttől elvileg eléhető az Intelnél.
Elküldve: 2004. 02. 17. 20:58
idézet:
Ezt írta nemetics:
Acert ne vegyetek az egy hulladék notebookba.
A cimbim is így járt, drága és gagyi![/quote]
Ez így ennyire konkrétan hülyeség. Az Acer gépeit egyrészt az Acer csoport tagja a Wistron valamint a világ legnagyobb notebook gyára a Quanta készíti. A két említett cég a következő nagyobb márkákban közreműködik a teljesség igénye nélkül: Compaq, Dell, HP, IBM, Toshiba. Vagyis, ha az Acer szar, akkor - majdnem minden más márka is.
Ettől persze egyes típusok lehetnek gyengébbek, főképp azért mert a termékek minősége sokkal inkább azok árától mint márkájától függ.
[ 2004. február 17.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 17. 21:02
idézet:
Ezt írta MaTyI:
Hello!
Notebook vasarlas elott allok es szeretnem kikerni a velemenyeteket. Asztali gepem regota van de notebookokkal nincs tapasztalatom. Net, office, film, jatekra szeretnem hasznalni. 3,5 orat utazom busszal/vonattal szoval jo lenne ha minel tovabb velem tudna ezido alatt lenni aktivan (pl filmnezes). Arban 500brutto korul kellene.
koszi
MaTyI[/quote]
Varázsszó: Centrino
Elküldve: 2004. 02. 18. 10:19
idézet:
Ezt írta trapi:
Hmm én nem venném ki.Meg kell nézni, hogyan kezeli a gép az aksit. Az enyém pl. ha tele van akkor leválasztja a hálózatról és nem tölt rá meg ilyenek. (erre van egy külön kis nyila is.)
Sőt még annyira is intelligens, hogyha lemerül mondjuk 95-96%-ig akkor sem kezd észnélkül rátölteni, hanem hagyja békén. Csak a gépet tápolja.
Nézd meg hogy az asus hogyan kezeli. Ha benne hagyod annak annyi haszna van, hogyha elmegy az áram akkor nem veszik el a munkád....(más előnye nincsen)[/quote]
Hali!
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=20&t=001533&p="]https://www.hwsw.hu/...=20&t=001533&p=[/url]
Asszem itt elnéztem egy mondatot.Nagyon úgy néz ki, hogy mind1. De azért érdemes átnézni a topicot.
Természetesen az én notim sem tölti tovább az akksit. És egyszer én is megfigyeltem, hogy 99%-nál nekem sem töltötte.
[ 2004. február 18.: op#´9 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:06
idézet:
Ezt írta nemetics:
Acert ne vegyetek az egy hulladék notebookba.
A cimbim is így járt, drága és gagyi![/quote]
grat.
:confused: :confused:
Elküldve: 2004. 02. 18. 18:18
Régebben kérdezte valaki, hogy milyenek a Gericom notik. Nem igazán lett kitárgyalva a dolog vagy én nem találtam meg.Szóval az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy más után nézzek.
Pontosan egy Gericom Beatle III.
Az Acer gépek tényleg drágábbak a tudásuknál?
És még egy dolog. Mennyire fontos a több éves gari notiknál.

Elküldve: 2004. 02. 19. 06:55
idézet:
Ezt írta TaLaCa70DAB:
[/quote]
Fateromnak Acer Aspire 1300-asa van, az AMD-s verzióból. Üzemideje kicsi, a TFT-je megfelelő, a gyorsasága úgyszintén. Első héten bedöglött a vinyója, ki kellett cseréltetni, de azóta minden oké. Egyébként én is drágállom a tudásához képest.
Több éves gari? A gyártók információim szerint úgy dobják össze a gépeket, hogy kicsivel a garancia lejárta után döglik be valami, utána meg már fújhatod.
Ja előzőleg kérdeztem, de nem válaszoltatok:
- Asus M2000N
- IBM ThinkPad R40
(photoshop, html, film)
Melyiket válasszam?
Elküldve: 2004. 02. 19. 14:19
idézet:
Ezt írta TaLaCa70DAB:
Üdv mindenki.
Régebben kérdezte valaki, hogy milyenek a Gericom notik. Nem igazán lett kitárgyalva a dolog vagy én nem találtam meg.Szóval az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy más után nézzek.
Pontosan egy Gericom Beatle III.
[/quote]
Szerintem piszkosul ki lett tárgyalva, de mindegy. A lényeg: a Gericom nem gyártó.
Gericom Beetle = ECS Green 733. Szerintem drága, csak egy év gari és nincs gyári magyar billentyűzet. Az árat ellenőrizd, a többi szubjektiv
[ 2004. február 19.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 21. 18:24
idézet:
Ezt írta mongoosepro:
Fateromnak Acer Aspire 1300-asa van, az AMD-s verzióból. Üzemideje kicsi, a TFT-je megfelelő, a gyorsasága úgyszintén. Első héten bedöglött a vinyója, ki kellett cseréltetni, de azóta minden oké. Egyébként én is drágállom a tudásához képest.
Több éves gari? A gyártók információim szerint úgy dobják össze a gépeket, hogy kicsivel a garancia lejárta után döglik be valami, utána meg már fújhatod.
Ja előzőleg kérdeztem, de nem válaszoltatok:
- Asus M2000N
- IBM ThinkPad R40
(photoshop, html, film)
Melyiket válasszam?[/quote]
Hello!
Nekem kb. 1 hónapja van egy asus m2400-am. Nekem nagyon bejött, könnyű, kecses, jó anyagokból van [Al-Mg ötvözet ház], a teljesítményre se panaszkodom, bár raktam bele +256 Mb RAMot, mert csak 4200as vinyó van benne, és ha sokat kell swappelni, akkor hajlamos "gondolkodni". A fogyasztása is jó, normál netezéssel [wlannal] 4-4.5 óra. De dvdt nézve is 3 órat viszi. Csendes is, alig hallani a ventit, és az is csak néha kapcsol be.
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem is: azt vettem észre, hogy a rendszer megpróbálja görcsösen 45 fok körül tartani a hömérsékletét. Normál használat [pl net, mp3] során ez többé kevésbé alapból megvan, tehát 45-46 fok körül alakul a hő. De ha csak 1 fokkal is feljebb megy, elindul a venti, és megy kb 10 mpig, amig nem hűt 1 fokot. Szóval nem lehet valahogy rávenni, hogy ha már egyszer elindult, akkor hűtse le 40 fok alá, és csak akkor kapcsoljon ki?
Ez annyira nemzavaró, csak furcsa.
Egyébként mongoosepro javaslom vess egy pillantást az új m5-ös szériára is, elég jó lett. Ha jól emlékszem, 1.7 kiló, és van benne CD is! Igaz kisebb az akkuja, így "csak" 3 órát írnak rá.... De pl 12.1es a kijelzője, úgyhogy kis aranyos.
Egyébként nem irigyellek, mert nehéz döntés, mivel az IBM most kb ugyanannyi, mint az asus...
Üdv
g
[ 2004. február 21.: graffin szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 21. 18:37
Az már más kérdés, hogy tapasztalt emberek véleményére is kiváncsi vagyok, azért is regeltem be a fórumra. Ti csak többet tudtok nálam, mindenképpen kikérem a véleményeteket.
Külsőleg biztos Asus-t választanék, szerintem nagyon kecses, extravagáns. Ezzel szemben az IBM kellőképpen konzervatív, és számomra "jobban összerakott" gép hatását kelti. Ami nem azt jelenti, hogy nem jó persze.
Ugyanakkor számomra túlzás, és felesleges is az IBM biztonsági megoldása, ezért semmiképpen nem akarok felárat fizetni.
Ami tényleg szempont:
Centrino 1,3 vagy fölötti
256 DDR Ram, vagy több
min 20 GB vincsi
14,1" TFT, vagy nagyobb
Még a CD-Író sem fontos
Floppy abszolut nem kell
videokártya tökmindegy, hangkártya annyira nem
Min 2 USB, és infra, magyar billentyűzet, amennyire meg lehet oldani
És minderre 450.000 Ft bruttót tudok áldozni, többet nem.
(de szerintem nincsenek nagy igényeim)
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:11
idézet:
Ezt írta mongoosepro:
Igazából azért nem tudok dönteni, mert még soha nem volt notebook-om, és csak a különböző fórumokból tudok tájékozódni, hogy mi a helyzet, ki mit ajánl satöbbi.
Az már más kérdés, hogy tapasztalt emberek véleményére is kiváncsi vagyok, azért is regeltem be a fórumra. Ti csak többet tudtok nálam, mindenképpen kikérem a véleményeteket.
Külsőleg biztos Asus-t választanék, szerintem nagyon kecses, extravagáns. Ezzel szemben az IBM kellőképpen konzervatív, és számomra "jobban összerakott" gép hatását kelti. Ami nem azt jelenti, hogy nem jó persze.
Ugyanakkor számomra túlzás, és felesleges is az IBM biztonsági megoldása, ezért semmiképpen nem akarok felárat fizetni.
Ami tényleg szempont:
Centrino 1,3 vagy fölötti
256 DDR Ram, vagy több
min 20 GB vincsi
14,1" TFT, vagy nagyobb
Még a CD-Író sem fontos
Floppy abszolut nem kell
videokártya tökmindegy, hangkártya annyira nem
Min 2 USB, és infra, magyar billentyűzet, amennyire meg lehet oldani
És minderre 450.000 Ft bruttót tudok áldozni, többet nem.
(de szerintem nincsenek nagy igényeim)[/quote]
Hát ennyiből ez kihozható. Ami engem megnyugtatott az ASUSnál, hogy 2 év gari van rá, annyi idő alatt egy hordozható cuccnál tuti kijön a rejtett hiba [ha van...] Nagyon jó kis proci ez Pentium M. Ha mellétennénk egy ütősebb videokarit, csodákra lenne képes. Ezen is érdemes elgondolkodni [mert bár én is azt mondtam, hogy nem fogok vele játszani, de azért csak "kipróbáltam" a GTA3at]
Nem tudom, az IBMen mi van, de pl az ASUSon nincs se S Video, se soros port. Ezek nélkül meg lehet lenni, csak érdemes rá figyelni.
Jó döntést.
g
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:16

De még van kb 2 hónapom, és utána belevágok, addig még jöhetnek új gépek is. Majd meglátjuk!
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:24
idézet:
Ezt írta graffin:
az ASUSon nincs se S Video[/quote]
![]()
![]()
![]()
Melyi ASUSon? Mert a párom gépén (A2400L) bizony van S-Video.