HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#2861 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 14:15

Idézet: E - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 13:12

Nem szeretem ismetelni magamat, de meggyozodesem hogy letezik valasz a kerdeseimre amiket korabban feltettem ezert felelevenitenem oket:
1. Az ASUS "markanak" szamit notiknal? Olvastam a forumot igy ertem hogy 1 olcso ASUS valoszinuleg ugyanott keszul mint egy noname gep. De azert valami jelentosege csak van annak, hogy az ASUS a nevet adja hozza? Konkretan az M6800N sorozat egy peldanyarol lenne szo. Ez meg alsokategorias dzsumbuj ASUS, vagy azert itt mar van jelentosege annak hogy nem noname?
2. A notebook-okba valo DVD iro irja rendesen a DVD-ket (ujrairhatoakat is)? Mivel ha jol tom meg az asztali DVD-irok kozul is csak a jobbakat erdemes venni ha az ember nem akar szivni vele.

Koszi mindenkinek az eddigi segitseget is!

1. Az ASUS a korrekt márkák közé tartozik. Sokan használnak általad válsztott típust, ismerős személytől én még panaszt nem hallottam rá.

2. A notebookba épített DVD-írók között kevesebb a gagyi, mint a MédiaMarkt polcain. Amit a notebook leírásában vállal a gyártó azt tudja is (lásd 1-es pont, első mondat).

#2862 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 14:23

Idézet: E - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 12:12

Nem szeretem ismetelni magamat, de meggyozodesem hogy letezik valasz a kerdeseimre amiket korabban feltettem ezert felelevenitenem oket:
1. Az ASUS "markanak" szamit notiknal? Olvastam a forumot igy ertem hogy 1 olcso ASUS valoszinuleg ugyanott keszul mint egy noname gep. De azert valami jelentosege csak van annak, hogy az ASUS a nevet adja hozza? Konkretan az M6800N sorozat egy peldanyarol lenne szo. Ez meg alsokategorias dzsumbuj ASUS, vagy azert itt mar van jelentosege annak hogy nem noname?
2. A notebook-okba valo DVD iro irja rendesen a DVD-ket (ujrairhatoakat is)? Mivel ha jol tom meg az asztali DVD-irok kozul is csak a jobbakat erdemes venni ha az ember nem akar szivni vele.

Koszi mindenkinek az eddigi segitseget is!

1. Az az Asus amit kinéztél jó gép. Mást ne is keress.  ;)
2. Az író jól írja az RW-seket is, de itt inkább a média számít nem az író. Tehát 100 forintos DVD nem biztos hogy ér valamit.
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#2863 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 14:26

Idézet: E - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 13:12

1. Az ASUS "markanak" szamit notiknal? Olvastam a forumot igy ertem hogy 1 olcso ASUS valoszinuleg ugyanott keszul mint egy noname gep. De azert valami jelentosege csak van

Hogy jó-e? Mintazállat. Eza típus különösen, ha van keret, meg tetszik is, akkor nem kell sokat matekozni, panazsod nem lesz.

Az ugyanott avagy semre nem tudok mit mondani, mert üvöltözés lenne, én hiszek az IBM/Toshiba/Asus kezdetű vonalban, egyesek szerint csak véletlen, de felőlem mondják csak, ezek műxenek. Pont.
Make love not Wor.

#2864 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 14:32

Idézet

1. Az ASUS "markanak" szamit notiknal? Olvastam a forumot igy ertem hogy 1 olcso ASUS valoszinuleg ugyanott keszul mint egy noname gep.

Ez szó szerint igaz! Csakhogy ez nem helyrajzi kérdés!

#2865 Felhasználó inaktív   HBali 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 17:01

Idézet: E - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 12:12

1. Az ASUS "markanak" szamit notiknal? Olvastam a forumot igy ertem hogy 1 olcso ASUS valoszinuleg ugyanott keszul mint egy noname gep.

Tudtommal az ASUS a notebookjait saját gyárában készíti Tajvanon.
Persze egyértelmű, hogy ott is van különbség egy A4L és az M6N között.
Az M6N semmi féle képpen nem egy "gagyi" kategória. Sőt!

HBali

#2866 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 18:17

IBM adalék:

Ma befigyelt egy R9600/1400x1050-es felbontású (honlap szerint IPS) kijelzővel szerelt T42 a géparkomba.
Tényleg sokkal jobb a flexview mint a sima TFT kijelző.

A 170° látószög igen kellemes. Egyebet még nem tudok mondani.

#2867 Felhasználó inaktív   B.T. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 22:08

Nincs valakinek ötlete, hogy hogy tud összeszedni egy
informatika szakos főiskolás 2 hét alatt 250eFt-ot notebookra???

#2868 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 23:02

Idézet: B.T. - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 22:08

Cib bank személyi kölcsön.

#2869 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 23:12

Idézet: B.T. - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 22:08

Ezer forintnyi befektetéssel a többszörösét is simán, csak kicsit kockázatos :-)
Make love not Wor.

#2870 Felhasználó inaktív   erozsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 23:13

Nem tudjátok, hol lehet számlára venni IBM T23-at? Az usanotebooknál van 125-ért T20, a device.hu-n ugyanennyiért T23. A devicétől kapni magyar számlát? Mi a különbség a kettő között?

#2871 Felhasználó inaktív   erozsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 23:32

Mit tudtok a http://www.laptopinfo.hu/ -ról?
Nekem nagyon gyanús...
Azért a T41 bruttó 255-ért húzós. És az (áfamentes Számla) meg a ,- Fizetendő Bruttó(áfamentes számlával)? Nekem furcsa.

#2872 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:10

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 13:07

a harmadik pontnak megfelelően tehát árt neki, ha állandóan AC-ről megy? a leírás pont az ellenkezőjét mondja.

üdv!

Nekem a T42nél úgy van, hogy a Battery Maximizernek meg lehet mondani, hogy hány %-os töltöttségnél kezdjen rátölteni.. alapból 96% van beállítva... Tehát, ha 97% és AC-ra dugod, akkor nem tölti...
IBM T60 (UT07KHL, 2007-7KG), 15" SXGA+, Core2Duo 2,16Ghz(T7400), 3GB RAM, WD 500 GB/5400RPM SATA, ATI M-Radeon X1400/128MB
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

#2873 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:16

Minden ilyen boltban fizetni kell áfát? Vagy csak amit cégektől vesznek meg arra kell fizetni? vagy hogy van ez? Néztem már egy vagon notis boltot.

#2874 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:42

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 10:16

Minden ilyen boltban fizetni kell áfát? Vagy csak amit cégektől vesznek meg arra kell fizetni? vagy hogy van ez? Néztem már egy vagon notis boltot.

Ez egy elég bugyuta kérdés volt ;) Mindenki fizet áfát, annyi különbséggel, hogy a cégek visszaigényelhetik.

Elvileg EVA-s vállalkozó adhat noteszt áfa mentesen, de akkor meg nem tud áfás számlát adni, ha megfeszül, akkor sem. Nemértem.

A kilencvenes évek közepéig volt egy olyan szabály, miszerint a magánszemélytől vételi jeggyel megvásártolt termék után nem kell áfás számlázni, de ez rég megszünt. A EU-ba való belépés pedig amúgy is hatálytalanította volna.

#2875 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:46

Viszont van néhány 'szaküzlet', ahol nulla százalékos áfás számlát adnak a notihoz.
:eek:
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2876 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:59

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 10:46

Viszont van néhány 'szaküzlet', ahol nulla százalékos áfás számlát adnak a notihoz.
:eek:

A megállni tilos tábla után teleparkolják a helyet az autók, ha egyvalaki leparkol :)

Annak idején engem is basztatott a dolog, hogyan működik és a  könyvvizsgáló cügünk nyilatkozta, hogy ilyen már nincs.

#2877 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 12:10

Előrébb már problémáztam ezen én is, de mindegy.
Én nem mernék/akarnék vásárolni olyan cégtől, ahol így működnek a dolgok. Nem hiszem, hogy van törvényes háttere lenne ennek a számlázásnak. Ha meg nincs, akkor a gari kérdése olyan, mint a kutya vacsorája. :(
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2878 Felhasználó inaktív   erozsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 15:06

T23-ban nem a gari érdekelne. Emellett kicsit furcsa a cég. Igazából, ha azt mondanák, hogy bruttó, akkor nem lenne semmi különös, de így nem értem. Úgyis a vevő igényli vissza az áfát, a boltnak mindig rá kell raknia. És ők rá is rakják. Csak az oldal designja, tartalma és áfás elszólásai...

#2879 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 16:37

Compaq Evo N600c -ról vélemény? 

#2880 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 16:46

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:42

Ez egy elég bugyuta kérdés volt ;) Mindenki fizet áfát, annyi különbséggel, hogy a cégek visszaigényelhetik.

Elvileg EVA-s vállalkozó adhat noteszt áfa mentesen, de akkor meg nem tud áfás számlát adni, ha megfeszül, akkor sem. Nemértem.

A kilencvenes évek közepéig volt egy olyan szabály, miszerint a magánszemélytől vételi jeggyel megvásártolt termék után nem kell áfás számlázni, de ez rég megszünt. A EU-ba való belépés pedig amúgy is hatálytalanította volna.

Hamár bugyuta kérdéseim vannak,akkor hogyan lehet az hogy sok használt pcbontó a magánemberektől megvásárolt cuccot áfa nélkül, a cégektől vásároltat pedig áfával adja.  :think:

Egyébként Te melyik cégnél dolgozol?  Van vmi Compaq Evo N600c -hoz hasonló nálatok? mert ez nagyon bejön.  :lollypop:

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.