HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#2901 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 18:00

Idézet: CoryB - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 14:56

na akkor hagy halljuk hazigazda wizard ur mit ajanlasz  te ha mar en nemertek hozza...
a Native instruments Final Scratch 2 progija kell hogy mennjen vele.....
kivancsi vagyok  Te mit ajanlasz...mivel meg a program iroi sem tudtak meghatarozni hogy milyen chipsetes firewire  kell hozza, mivel nemely viassal nem megy inkabb texas instrumentsel...ha van yoo 5 leted varom de nem kell az embert egybol lefikazni ha kerhetem.....  :(

egyeb info a progirol http://www.native-instruments.com/traktor_....php?forumid=96

hehe, kicsi a világ :)

a hozzá nem értőt nem rád értettem, hanem a vevőre, akinek a lényeg a 3 ghz, mer az mennyivel jobban hangzik mint az 1.4 ghz.

persze hogy más technologia a kettő, és mp3 hallgatásnál, meg dvd nézésnél azonos technológiánál se venné észre a különbséget, az más kérdés.
(az megint más kérdés, hogy 80 wattot zabáló procival, hangos hűtéssel, rövid akku élettartammal mennyire ésszerű notebookot venni)

arról nekem szót se szóltak, hogy bármi extra progi kell rá.

márkás, kicsi notebookot kértek tőlem.
IBM T41 szerintem elég kicsi, elég márkás, elég jó.
Gericomot picit más kategóriának érzem mint az IBM-et. én nem vennék Gericom notebookot. (amit pedig nem vennék azt másnak se ajánlom) hogy pontosan milyen Gericom notebookról volt szó, azt nem tudom, de az az érzésem (persze lehet hogy tévedek), hogy nagyobb, nehezebb mint egy T41.
főleg hogy nem ritka amikor asztali cpu van bennük.

az eredeti hozzászólásomba csak azt akartam leírni, hogy usernek többet ér a jólcsengő 3 ghz, egy Gericom gépben, mint egy IBM gép, full 3 év garival (nemtom hogy gericomra mennyi gari van), nemzetközi szervizhálózattal, elég kis mérettel, hosszú akku élettartammal, magnézium/szénszálas váz/házban, viszont csak 1.4 ghz procival.....

de ha csak bennem alakult ki az a kép a Gericom notebookokról, hogy gagyi olcsó notebookok, és simán felveszik a versenyt az általam magasztalt IBM gépekkel, akkor szóljatok, és bocsánatot kérek mindenkitől.

Szerkesztette: WiZARD 2005. 01. 21. 18:02 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2902 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:13

Prohardveren meghirdettem az egyik notimat.
T42, 1.7Dothan, 512MB, 40Gb, 54-es wlan, R9600,15" 1400x1050 flexview tft (170° látószög), CDRW/DVD.................. UC2JX típus.

Rögtön beindult, hogy mit képzelek én 400e fölötti érral, mert a Clevo és a HP ugyanazt tudja és fele annyi.  A gép fél éves és van hozzá tartalék nagy akku és táska is.

Szerintetek elszálltam az árral?

#2903 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:58

-Hat azert tudni kellene mit jelent a 400ezer feletti ar :)
-400k realis ar lehet erte, ha hibatlan allapotu, foleg tartalek akksival..Mindenesetre ez akkoris k_rva sok penz, ne vard hogy tolongjanak :) Azert az is igaz, hogy az IBM nel a markat is meg kell fizetni, de termeszetesen tobb+ szolgaltatast nyujt mint a fennt emlitett markak.

Sok sikert az eladashoz!

Szerkesztette: netcobra 2005. 01. 21. 19:59 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#2904 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:03

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 19:13

Márkás cuccost semmiben nem tudsz jó árban eladni, én speciel inkább vennék olyan árban használt IBM-et, mint új HP-t. De ez az én hülyeségem, másnak logo nélküli OEM 6 kilós szart ha ezer forint, Te meg 1001-ért adod, akkor is rákérdez, hogy nemelehtne-e, hogy odaadod, meg mellé még egy 500-ast, oszt elviszi. De ez a dolog guga asztala, majd megmondja jól :-)
Make love not Wor.

#2905 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:05

T42, 1.7Dothan, 512MB, 40Gb, 54-es wlan, R9600,15" 1400x1050 flexview tft (170° látószög), CDRW/DVD.................. UC2JX típus.

Rögtön beindult, hogy mit képzelek én 400e fölötti érral, mert a Clevo és a HP ugyanazt tudja és fele annyi.  A gép fél éves és van hozzá tartalék nagy akku és táska is.

hat akkor ok vegyenek hp-t meg clevot ennyi :DD
aki komolyan erdeklodik utanna ugyis alkudni fog egy kicsit es megveszi. :)
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#2906 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 20:03

Márkás cuccost semmiben nem tudsz jó árban eladni, én speciel inkább vennék olyan árban használt IBM-et, mint új HP-t. De ez az én hülyeségem, másnak logo nélküli OEM 6 kilós szart ha ezer forint, Te meg 1001-ért adod, akkor is rákérdez, hogy nemelehtne-e, hogy odaadod, meg mellé még egy 500-ast, oszt elviszi. De ez a dolog guga asztala, majd megmondja jól :-)

Éppen napokban kontaktáltam guga úrral. Mondta, hogy megszaladt és már nem foglalkoznak használt cuccokkal. :)

Ha azt nézem, hogy 5 éve hol tartottam, akkor nekem sincs okom panaszra. :)

#2907 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:25

:off?

DuDu hol vetted az ibm-es gepeidet ha szabad kerdeznem?
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#2908 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:32

Idézet: Vendor - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 20:25

:off?

DuDu hol vetted az ibm-es gepeidet ha szabad kerdeznem?

Külföldön és a CHS-ben.

#2909 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:48

Hát, nem szeretnék okoskodni, de szerintem sok érte.
Az új ára 1.8-as procival bruttó 600k HUF. A vevők ugye kapásból a nettó árat nézik, ami 480k HUF, plusz a féléves állapot - szerintem 350 felett nem fogod tudni eladni annak ellenére, hogy az általad hirdetett árért is iszonyú jó gép. A kiegészítők nem érdeklik őket - tapasztalat.

Sajnos manapság nem éri meg úgy márkás eszközt venni úgy, hogy nem használod "élete" végéig :(

#2910 Felhasználó inaktív   erozsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 23:29

Nem találtam semmit a neten, remélem ti tudtok segíteni:
Egy régi P3 866-os Speedsteppes, vagy egy új P-M baniasos proci fogyaszt többet, ha elemről megy?

#2911 Felhasználó inaktív   jdg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 22. 10:31

Sziasztok!

Enis notebook vasarlas elott allok, nagy a dilemma. A helyzet kb ugy nez ki, hogy megyek kulfoldre 3 honapra (vagy esetleg tovabb), es szeretnek vinni gepet magammal. Az ar amit meg tudok engedni magamnak brutto 300 koruli. Amire szuksegem lenne mindenkepp: mobil proci (centrino mondjuk), 1280x valami felbontas (jobb lenne egy nem 4:3as kijelzos), max 15" persze minel kisebb annal jobb, es minimum egy radeon 9200. A ram/vincsi nem lenyeg, azok bovithetoek kesobb akar. A legdurvabb szoftver amit futtatnek az a photoshop, de azt eleg gyakran, szoval szeretnem hasznalni normalisan. Jatekra nemnagyon kell.

A helyzet az, hogy kineztem az Albacomp (ne rohogjetek) notit, ami arban es teljesitmenyben minden igenyemet kielegiti. Rola lenne szo, nagyon jo ara van es nagyon jo gepnek is tunik (9700es mobil radeon 128mb-val omg). Viszont annyit tudok a markarol, hogy valami koze van a clevohoz, es hogy az alba asztali gepeknel eleg jo cimeket elnyert, szoval annyira talan nem szar. Viszont felek a garanciatol/szerviztol is kicsit ilyen esetben, foleg mivel kulfoldre megyek es eleg messzire (Ausztralia). Raadasul el kell adnom az itthoni asztali gepemet mindehhez, szoval tenyleg nem akarok csunyan porul jarni. Kerlek segitsetek valasztani!  :confused:

#2912 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 11:48

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 18:13

T42, 1.7Dothan, 512MB, 40Gb, 54-es wlan, R9600,15" 1400x1050 flexview tft (170° látószög), CDRW/DVD..................   UC2JX típus.

Erről beszéltem neked, amikor magyaráztam, miért is van olcsó notebookom. A használt vásárlókör erősen elmozdul a műveletlen, igénytelen irányba. Olcsót akarnak mégolcsóbban. Egyébként ne türelmetlenkedj, azt szoktam mondani, hogy elég pontosan egy darab vásárló. Az ár egyébként tényleg sok, még akkor is ha 320+áfáért adod.

#2913 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 11:49

Idézet: jdg - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 9:31

Sziasztok!

Enis notebook vasarlas elott allok, nagy a dilemma. A helyzet kb ugy nez ki, hogy megyek kulfoldre 3 honapra (vagy esetleg tovabb), es szeretnek vinni gepet magammal. Az ar amit meg tudok engedni magamnak brutto 300 koruli. Amire szuksegem lenne mindenkepp: mobil proci (centrino mondjuk), 1280x valami felbontas (jobb lenne egy nem 4:3as kijelzos), max 15" persze minel kisebb annal jobb, es minimum egy radeon 9200. A ram/vincsi nem lenyeg, azok bovithetoek kesobb akar. A legdurvabb szoftver amit futtatnek az a photoshop, de azt eleg gyakran, szoval szeretnem hasznalni normalisan. Jatekra nemnagyon kell.

A helyzet az, hogy kineztem az Albacomp (ne rohogjetek) notit, ami arban es teljesitmenyben minden igenyemet kielegiti. Rola lenne szo, nagyon jo ara van es nagyon jo gepnek is tunik (9700es mobil radeon 128mb-val omg). Viszont annyit tudok a markarol, hogy valami koze van a clevohoz, es hogy az alba asztali gepeknel eleg jo cimeket elnyert, szoval annyira talan nem szar. Viszont felek a garanciatol/szerviztol is kicsit ilyen esetben, foleg mivel kulfoldre megyek es eleg messzire (Ausztralia). Raadasul el kell adnom az itthoni asztali gepemet mindehhez, szoval tenyleg nem akarok csunyan porul jarni. Kerlek segitsetek valasztani!  :confused:

Olyan gépet vegyél, amire helyben is van gari. Ez olyan mint a biztosítás: ha nincs, tuti szükség lesz rá.

#2914 Felhasználó inaktív   jdg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 22. 12:26

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 12:49

Olyan gépet vegyél, amire helyben is van gari. Ez olyan mint a biztosítás: ha nincs, tuti szükség lesz rá.

Ezek szerint az albara nincs kint biztositas ugye? Hiaba clevo az alap.. vagy csak en elek alomvilagban? :(

#2915 Felhasználó inaktív   Ryder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 13:13

Markafuggoknek:

A tajvani noteszgépgyártók úgy döntöttek, hogy abbahagyják az árversenyzést, és inkább nagyobb haszonkulcsot remélve próbálnak terjeszkedni a piacon.

Jelenleg körülbelül tízből nyolc noteszgép eredeti gyártója valamelyik tajvani vállalat, de ebben az évben ez az érték akár 85-90 százalékra is emelkedhet. Összesen 57 millió noteszgép értékesítésére számítanak az évben.

Emellett arra is fény derült, hogy a miután a HP egyesítette a nyomtatókkal és a PC-kkel foglalkozó üzletágát, mostantól a piaci részesedés feljebb tornászása helyett inkább a haszon növelése lesz az elsődleges céljuk. Ugyanezt teszik most a szerződéses noteszgépgyártók is. Mint tudjuk, a "számítógépgyártók" által forgalmazott rendszerek nagy részét általában valójában nem ők gyártják, hanem külső beszállítók termékeit adják el saját nevük alatt.

A nagy noteszgép-forgalmazók beszállítói 2005-ben

http://www.hardwareo...d/4/y/7288.html

#2916 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 13:36

Lehet hogy nem ide kellene írni, de megpróbálom ;)

Kinéztem egy Asus gépet a notebook.hu oldalán. Abban 512 ram van 266 MHz-vel. Azt meg lehet-e oldani, ha esetleg vásárlásra kerül a sor, akkor ott helyben kicserélik-e nekem 1024mb-ra 333MHz-re. És mennyit kellene ráfizetni.
Előre is köszi.

#2917 Felhasználó inaktív   C+H2O 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 21:42

Na aki ért hozzá:

Csütörtök óta van egy toshiba a50-106 notebook a családban, 2x átnyálaztam a kézikönyvet, de NEM TUDOM, HOGYAN KELL BELÉPNI A BIOSBA!!! :reklamacio:
POST nincs, először bejön egy grafikus képernyő, ahol ha f12-t nyomok lehet választani booteszközt, de se f1/del/ins nem müxik...

!HELP! :confused:

#2918 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 22. 22:13

Idézet: erozsolt - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 23:29

Nem találtam semmit a neten, remélem ti tudtok segíteni:
Egy régi P3 866-os Speedsteppes, vagy egy új P-M baniasos proci fogyaszt többet, ha elemről megy?

A Pentium III. A Pentium M még azonos csíkszélesség mellett is kevesebbet fogyaszt fejlett órajelkapuzása miatt adott órajelen. Ebben a tartományban, 10 W alatt már az arányokra kell figyelni nagyon, akár számológéppel, mert néhány W, tized W már súlyos percekben mérhető az akkuidőben. Egy 130 nanos ULV Mobile Pentium III- is lehet olyan fogyasztást elérni, mint Baniasszal, de kisebb számítási teljesítmény mellett. 866-osból van ULV-s is, meg nem ULV-s. A különbség fogyasztásban + 50 % full órajelen, terhelés alatt.  Egy 130 nanos ULV Mobile Pentium III-hoz képest bár a normál Banias is jelentős előrelépés, azért mégsem eget rengető. Az igazi téma ma egy ULV Dothan vagy 90 nanos Efficeon. Gigahertz téma full loadon 3-4 W alatt.:)

A normál Baniasok 600 MHz-en futnak Battery optimized módban legfeljebb.

Szerkesztette: special 2005. 01. 22. 22:13 -kor

#2919 Felhasználó inaktív   Jinx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 00:56

Idézet: Quain - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 22:42

Na aki ért hozzá:

Csütörtök óta van egy toshiba a50-106 notebook a családban, 2x átnyálaztam a kézikönyvet, de NEM TUDOM, HOGYAN KELL BELÉPNI A BIOSBA!!! :reklamacio:
POST nincs, először bejön egy grafikus képernyő, ahol ha f12-t nyomok lehet választani booteszközt, de se f1/del/ins nem müxik...

!HELP! :confused:

Bár nem nem Toshiba, és nem is notebook, de egyik ismerősöm asztali gépének BIOS-ába F2-vel kellett belépni. Próbáld meg, veszteni nem vesztes semmit.

#2920 Felhasználó inaktív   C+H2O 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 13:44

Nem, sem f2, sem f3... Lehet olyan, hogy nincs külön biosa, hanem csak a megfelelő progival lehet beállítani?

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.