Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2004. 01. 25. 17:28

Elküldve: 2004. 01. 25. 17:29
idézet:
Ezt írta The-GoDi:
[url="http://"http://www.erbert.hu/"]http://www.erbert.hu/[/url][/quote]
nettó 50 rugóért +1 év gar eléggé súlyosnak tűnik.
Elküldve: 2004. 01. 25. 17:31
idézet:
Ezt írta hpx:
Zsozso: N601-be lehet vhogy DVD iro ? Ahogy nezem vmi slot-in-es cucc van neki, igy nem biztos... Ha nemlehet, akkor ugysem aktualis[/quote]
A slot-in drive csak 8mm vastag (a normál 1/2 inch helyett)Egyelőre ilyen méretben DVD-RW nem elérhető.
Elküldve: 2004. 01. 25. 17:53
idézet:
Ezt írta zsozso:
A slot-in drive csak 8mm vastag (a normál 1/2 inch helyett)Egyelőre ilyen méretben DVD-RW nem elérhető.[/quote]
Kar, gondolom mas Giga gep nincs most M10-el. Dell 8600 kaphato itthon ?
+1 kerdes: ASUS 6800-nak lehet-e tudni a TFT latency idot ? Mennyire jo jatekhoz... ? Vajh Hitachi v. Samsung a TFTje (ahogy olvasom az utobbi jobb)
[ 2004. január 25.: hpx szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 25. 18:17
idézet:
Ezt írta hpx:
Kar, gondolom mas Giga gep nincs most M10-el. Dell 8600 kaphato itthon ?
+1 kerdes: ASUS 6800-nak lehet-e tudni a TFT latency idot ? Mennyire jo jatekhoz... ? Vajh Hitachi v. Samsung a TFTje (ahogy olvasom az utobbi jobb)
[/quote]
Ismét nem a márkanév a döntő. Nem ultrasharp kijelző van benne, így a latency-je 60ms körül van.
Tudok egy Dell8600-at. Nettó 700kiló, ha jól emléxem.
Elküldve: 2004. 01. 25. 18:19
idézet:
Ezt írta hpx:
[QB]
Acer 1500 gepecske, amirol nemtudom van-e mar az orszagban + mennyire jarok jol en az Athlon 64-el notebookban. Holnap ugyis kiderul, van-e mar + meglehet-e nezni.
[QB][/quote]
A második félévben jelenik meg a Mobil Athlon 64. Addig is elég széles az érdeklődési köröd: a legkisebb ill. legnagyobb fogyasztású gép.
Elküldve: 2004. 01. 25. 18:22
idézet:
Ezt írta zsozso:
nettó 50 rugóért +1 év gar eléggé súlyosnak tűnik.[/quote]
Nézőpont kérdése, mivel tudod hogy Gericom nem a legmegbízhatóbb gép, és 2 év az elég sok, akkor 3. évben úgyis elromlik benne valami, és ha már egyszer kiadsz érte ennyit, akkor legyen fullos amíg használod nemde ?
Elküldve: 2004. 01. 25. 18:35
idézet:
Ezt írta zsozso:
A második félévben jelenik meg a Mobil Athlon 64. Addig is elég széles az érdeklődési köröd: a legkisebb ill. legnagyobb fogyasztású gép.[/quote]
Akkor jol beetettek itt a hetvegen az arlistan mar ott szereplo darabbal. Ilyenkor azert merges is tudok lenniFogyasztas mindenesetre nema nnyira szempont, mind inkabb a Radeon 9600, DVD iro es a sok RAM. Mindjart szemugyre veszem az 500-as Clevokat + Ultrasharp TFT...
Elküldve: 2004. 01. 25. 18:42
idézet:
Ezt írta Josephus:
Ami aggaszt es kerdeses az a TFT. Mennyire lehet pixelhiba mentes verziot talalni belole??? Ja meg a frissites hany ms?
Most 100hz-es crt-m van, es mivel asztali helyett lenne, fontos hogy ne olvadjon szet a doksi ha porgetem, es a jatekok is azert elvezhetok legyenek, ha mar egyszer ati9600
[/quote]
A Clevo semmivel sem pixelhibásabb, mint bármelyik márka konzumer szériája. Anno szóltam arról is, hogy a pixelhibák nagyobb része használat közben keletkezik. Mindenesetre a Clevo az egyetlen márka, ahol létezik a pixelhiba garancia intézménye.
idézet:
Ezt írta Josephus:
Amugy aki itt az anyagminoseg miatt parazik: 2 ev alatt jojjon is elo minden hibaja, mert ugye addig garis. Tudom hogy a Toshiba jobb (na de mennyivel), de mivan ha neki a hibai csak kesobb jonnek elo?
[/quote]
Időnként úgy érzem, hogy 41 lapon és több, mint 2000 hózzászóláson át hiába koptattam a tasztot![]()
![]()
A "milyen notebookot" vegyek topik kvintesszenciája maradandó betűméretben:
idézet:
VAGY VEGYÉL HIGH-END KATEGÓRIÁS "MÁRKÁS" GÉPET, VAGY VÁSÁROLJ EGY GYÁRTÓI MASINÁT. A MÁRKÁS KONZUMER GÉPEK MINŐSÉGBEN SEMMIVEL SINCSENEK FELETTE A TÁVOL-KELETIKÉNT APOSZTRÓFÁLT MASINÁKTÓL. NEM MINTHA A HIGH-END GÉPEKET NEM TAJVANI ÉRDEKELTSÉGŰ GYÁRTÓK CSINÁLNÁK ALVÁLLALKOZÁSBAN...
(KIS MÁRKANÉVEN ELIT MINŐSÉGŰ CUCCNAK NINCS PIACA)
[/quote]
Magyarán, ha valaki úgy gondolja, hogy egy tajvani gyártású ASUS vagy Clevo-nál a Compal által Kínában gyártott Toshiba Satelite P25 jobb minőségű, saját magát csapja be. Azonos áron a kisebb márka jobb minőséget fed, mert egy kisebb márka kevesebb járulékos költséggel dolgozik. A márkamatrica önmagában nem konzerválja évekre a terméket.
Ha valaki "über Toshibát" akar, az vegyen Tecra S1-et vagy Portégé R100-at.
Ezt a topikon azért szeretem, mert lényegesen szabadabban lehet nyilatkozni, mint "hivatalosan". Lehet a véleményemmel vitába szállni, de csak tényszerű érvekkel. Márpedig a tények makacs dolgok, mert nem lehet őket korrumpálni.
Elküldve: 2004. 01. 25. 18:47
idézet:
Ezt írta The-GoDi:
Nézőpont kérdése, mivel tudod hogy Gericom nem a legmegbízhatóbb gép, és 2 év az elég sok, akkor 3. évben úgyis elromlik benne valami, és ha már egyszer kiadsz érte ennyit, akkor legyen fullos amíg használod nemde ?[/quote]
Részben igazad van. Viszont ha "felbruttósítod" 3év garra a gép árát, komolyan elgondolkodhatsz azon, miért is akartál egyáltalán ilyet venni. A kedvező ára miatt mindenesetre semmiképp...
Elküldve: 2004. 01. 25. 19:02
De akkor a Gericom miért van lehúzva a béka segge alá ?
Elküldve: 2004. 01. 25. 19:38
Lenne egy kérdésem (lehet hogy van válasz, de sajnos nem tudom átnézni a megelőző oldalakat, elnézést) :
Fujitsu Siemens Lifebook-nál lehet valahogyan szoftveresen állítani a teljesítményt ?
Nagyon zavaró a ventillátora (hangos is), mivel szinte állandóan megy (2percet megy, fél perc csönd).
Help :confused: :confused:
Elküldve: 2004. 01. 25. 19:46
idézet:
Ezt írta The-GoDi:
[QB]Érdekes dolgot írtál, mivel így azt mondod nincsen különbség notebook és notebook között...[QB][/quote]
Valóban ezt mondtam volna? Én mintha azt írtam volna, hogy a márkamatrica önmagában nem teszi jóvá a cuccot.
Az az állítás, hogy a márkás gép önmagában nem jelent jó minőséget, nem ekvivalens azzal az állítással, hogy a "nem márkás" készülék önmagában minőséget jelent. Ez teljesen két külön állítás, plíz ne forditsd ki a a szavam!
A GERICOM-mal kapcsolatosan két állítás hangzott el részemről:
1.) A GERICOM gépek az utóbbi időben általában javultak.
2.) A Uniwill alapú GERICOM-ra (Gericom beszállítók: Mitac, FIC, Uniwill, Clevo, Compal, ...) ez korlátozottan -értsd: nem nagyon - vonatkozik.
Elküldve: 2004. 01. 25. 20:03
idézet:
Ezt írta panizzi:
Üdv.
Lenne egy kérdésem (lehet hogy van válasz, de sajnos nem tudom átnézni a megelőző oldalakat, elnézést) :
Fujitsu Siemens Lifebook-nál lehet valahogyan szoftveresen állítani a teljesítményt ?
Nagyon zavaró a ventillátora (hangos is), mivel szinte állandóan megy (2percet megy, fél perc csönd).
Help :confused: :confused:[/quote]
CPU? Pontos típus?
Elküldve: 2004. 01. 25. 20:07
idézet:
Ezt írta zsozso:
CPU? Pontos típus?[/quote]
Pentium 4M, 2200
Lifebook C series
Elküldve: 2004. 01. 25. 21:13
idézet:
Ezt írta zsozso:
2.) A Uniwill alapú GERICOM-ra (Gericom beszállítók: Mitac, FIC, Uniwill, Clevo, Compal, ...) ez korlátozottan -értsd: nem nagyon - vonatkozik.[/quote]
Hello
Meg ha jól ismerem fől a gépet.
Akkor az ECS Elitegroup is.
Vagy a Polus-os eladónak van igaza.
Az ECS veszi a házat a Gericom-tól?
OFF
G551 billentyűzetét vajon kigyárthatja, képtelen vagyok megtalálni.
rand
Elküldve: 2004. 01. 25. 21:16
[url="http://"http://www.gericom.hu/aru/angeri502.html"]http://www.gericom.h.../angeri502.html[/url]
Elküldve: 2004. 01. 25. 21:53
idézet:
Ezt írta zsozso:
Valóban ezt mondtam volna? Én mintha azt írtam volna, hogy a márkamatrica önmagában nem teszi jóvá a cuccot.
De valamiért csak kitalálták.
Az az állítás, hogy a márkás gép önmagában nem jelent jó minőséget, nem ekvivalens azzal az állítással, hogy a "nem márkás" készülék önmagában minőséget jelent. Ez teljesen két külön állítás, plíz ne forditsd ki a a szavam!
De akkor mi ad márkát és teljesítményt, mert én ezt a kérdést firtatom decemebr óta, és erre nem sikerült választ kapnom. Mer egy S1, vagy egy R100nak a grafikus teljesítményével kitörölhetem a seggem. Jó vegyél Clevot, de annak meg a minőségével.
Akkor meg mi a megoldás? Vagy erre nincs válasz? A minősgbe beleértendő a design is.
2.) A Uniwill alapú GERICOM-ra (Gericom beszállítók: Mitac, FIC, Uniwill, Clevo, Compal, ...) ez korlátozottan -értsd: nem nagyon - vonatkozik.[/quote]
Elküldve: 2004. 01. 25. 21:57
Elküldve: 2004. 01. 26. 00:19
Tudja vki hogy melyik gyarto gyartja Compaq(Presario)-nak a kijelzojet?
udv