idézet:
Ezt írta shadai:
Compaq Evo N1015v tipussal van tapasztalat valakinek?
Köszönöm![/quote]
Nekem csak annyi, hogy a laptop.hu-nál árulták elég olcsón. Amikor a garancia levélről érdeklődtem, csak néztek rám ártatlan szemekkel, hogy még nem is hallottak ilyenről... meghogy rá van írva az általuk nyomtatott számlára, hogy 12 hónap garanciát vállalnak.
Aztán amikor felhivtam a Compaq-t és megkérdeztem hogy is van ez a grancia, a laptop.hu szimpatikus alkalmazottai bevallották hogy "saját import", ezért nincs compaq garancia levelük, de ők el tudják intézni a garanciát.
Na ezek után tudod mikor hiszek el nekik bármit is...
(ez a hozzászólás inkább a laptop.hu-ról szól)
[ 2003. szeptember 09.: kg00 szerkesztette a hozzászólást ]
Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2003. 09. 09. 15:52
Elküldve: 2003. 09. 09. 16:02
idézet:
Ezt írta tejfel:
[qb]Compal CQ-12
Mit ertesz melegedesi probleman?
Kikapcsol a gep? Vagy csak gomboknal melegszik...pl a power meg a gyorsbilleknel?!
Igazabol csak megerzes, hogy huzamosabb hasznalat utan
a cache rendetlenkedik. Az ms-tol lehet memteszter progit
leszedni, az jelezte a hibakat. Ez lehetett ram hiba is,
de 3szor is csereltunk ramot, s az utolsonal is volt
vmi.
Az elso adag rammal meg a windows sem akart meleg allapotban
felmenni (persze reggel a szervizben mar igen...).
Fagyogatott szanaszet minden.
Azert csak gyanu, mert ezutan egy hetig ezen a gepen
dolgoztam napi 8-10 orakat, es semmi gond nem volt.
Ekkor viszont nem hasznaltam a monitorjat, igy nem is
melegedett annyira (ennyire sokat dob a moncsi ?).
A bill melegszik hatul, de az nem akkora gond, mert
legtobbet ugyis kulso billel lesz hasznalva.
Csipom amugy a ketyeret.
tejfel[/QB][/quote]
Hát nekem már 4 napja megy folyamatosan, de semmi problémája a gépnek...![]()
Szerintem ha a kijelző nem sokat szaűámit hogzűy be van e kapcsolva vagy sem...
Engem csak az idegesit hogy nem tudom megnezni a szenzorokat....egy progi sem látja pl a proci hőmérsékletét.....egyedül a vinyó hömérsékletét látom.....tudsz valamit javasolni?
Elküldve: 2003. 09. 09. 20:47
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2003. 09. 09. 21:28
szal licenc ügyileg nem szabályos, egyébként asszem felmegy
idézet:
Ezt írta asdf:
Mi van akkor, ha van egy notebook, amit angol oprendszerrel adott a szallito /nagyker/? Ra lehet tolni ugyanazzal a kulccsal egy magyar xp-t? Meg legalis ez igy egyaltalan? Vagy bukta a dolog?[/quote]
Elküldve: 2003. 09. 09. 21:59
idézet:
Ezt írta X-COM:
oem windowsok között nincs nyelvi átjárhatóság
[/quote]
Akkor kulon gratz ennek a hulye cegnek, aki igy hozza be, es nem igy irja az arlistaba, h, winxp home ANGOL!!!, frankon nem vettuk eszre. Akkor adnak oprendszer nelkul legalabb. Mert igy megveszel valamit, amit kenhetsz a hajadra es lehet pluszt fizetni a magyarert.
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2003. 09. 10. 08:17
idézet:
Ezt írta zsozso:
Gratula! Azért egy kicsit fecsegjél róla. Paraméterek, gar, stb.,stb, hátha mást is érdekelnek a részletek.[/quote]
OK. Paraméterek - Dell Inspiron 2650:
Intel 845 alaplap (400 MhZ frontbus)
Pentum 4 Mobile 1.6 MhZ (512 kB L2 cache)
128 DDR RAM (+1 szabad slot maradt, ide veszek hamarosan egy 256 modult)
nVidia GeForce2 Go videokártya (nem integrált!)
20 GB HDD 4200 rpm
8x DVD
floppy
14" TFT
56K modem, LAN
3900 mAh aku
PC kártya
párhuzamos, VGA, mikrofon portok (nincs soros és TV-out)
3 év garancia! (papírral)
Képernyő nagyon szép, gyors (Fireworks, Dreamweaver, DivX suhan rajta), aku átlagos (kb. 3 óra), váltóáramról üzemeltetve teljesen csendes. Hiányzik a TV-out port viszont, jó lett volna TV-re kitenni a DVD-t.. Erre nincs valami más megoldás?
Macropolisnál vettem, 317.000 bruttóért (ajándékba kaptam hozzá egy 256MB-os USB flash drive-t)
Elküldve: 2003. 09. 10. 09:04
idézet:
Ezt írta X-COM:
oem windowsok között nincs nyelvi átjárhatóság
[/quote]
Hihetetlen, de ebben a kérdésben a Microsoftnak nincs igaza. Az OEM szerződést akkor kötöd meg a Microsofttal RÁUTALÓ MAGATATÁRTÁSSAL, amikor azt aktíválod. Ha azonban az eredetileg feltelepíted nyelvet nem aktíválod, hanem lecseréled, majd aktíválsz, így az aktíválás során érvényes nyelv lesz a döntő. Ezzel kapcsolatban a Microsoft saját kardjába dőlt, hiszen azzal, hogy az aktíválási kérelmedet elfogadta, liszenszszerződést köt veled arra a nyelve, amit Te szerettél volna.
Elküldve: 2003. 09. 10. 10:03
idézet:
Ezt írta shadai:
Paraméterek - Dell Inspiron 2650:
...
Hiányzik a TV-out port viszont, jó lett volna TV-re kitenni a DVD-t.. Erre nincs valami más megoldás?
[/quote]
Létezik VGA-TV(SVGA) átalakitó,
szerintem a szaküzletekben tudnak ajánlani
Amikor én kerestem, akkor kb 20eFt körül járt az a tipus
amit ajánlottak.
A többiek biztos több infót tudnak mondani ...
Elküldve: 2003. 09. 10. 13:49
idézet:
Ezt írta asdf:
Mi van akkor, ha van egy notebook, amit angol oprendszerrel adott a szallito /nagyker/? Ra lehet tolni ugyanazzal a kulccsal egy magyar xp-t? Meg legalis ez igy egyaltalan? Vagy bukta a dolog?[/quote]
Előző válaszomból hiányzik a lényeg. Igen, rá lehet tolni, elfogadja.
Elküldve: 2003. 09. 10. 15:15
eula-ban erre utalót nem találtam, az oem licenc feltételek szerint pedig nyelvi átjárhatóság nincs és downgradelni csak az oem xp-t lehet
Elküldve: 2003. 09. 11. 00:59
idézet:
Ezt írta Pella:
Létezik VGA-TV(SVGA) átalakitó,
szerintem a szaküzletekben tudnak ajánlani
Amikor én kerestem, akkor kb 20eFt körül járt az a tipus
amit ajánlottak.
A többiek biztos több infót tudnak mondani ...[/quote]
Vagy ilyesmi, VGA-kimenetre. [url="http://"http://www.depo.hu/?page_number=6&id=13009&lid=1&csid=86"]Itt[/url]
Üdv!
Elküldve: 2003. 09. 11. 10:01
idézet:
Ezt írta X-COM:
zsozso, honnan ez az info?
eula-ban erre utalót nem találtam, az oem licenc feltételek szerint pedig nyelvi átjárhatóság nincs és downgradelni csak az oem xp-t lehet[/quote]
Először is az EULA csak azt szabályozhatja, amit az országban fennálló rendelkezések (alkotmány, törvények, törvényi erejű rendeletek, határozat) nem. Ha ezekkel a rendelkezésekkel ellentmondásba kerül, akkor semmis. A magyar (-és minden más ország törvénye) szerint, ha egy szerződés megköttetik, akkor azt mindkét félre nézve kötelező. Az XP szerződés a szoftver aktiválásával, mint ráutaló magatartás köttetődik meg. Ha az aktiváláskor feltelepített nyelvet a megadott kóddal elfogadja, akkor a szerződés megköttetik. Nyelvi áttérésről azért nincs szó, hiszen az eredetileg feltelepített nyelvet jogilag nem használtad, mert nem aktíváltad. Ennyi ilyen egyszerű. A későbbiek során viszont már valóban nem térhetsz át más nyelvre.
Elküldve: 2003. 09. 11. 10:46
hm, nekem ez az egész nem olyan egyértelmű
Elküldve: 2003. 09. 11. 12:14
idézet:
Ezt írta kg00:
Nekem csak annyi, hogy a laptop.hu-nál árulták elég olcsón. Amikor a garancia levélről érdeklődtem, csak néztek rám ártatlan szemekkel, hogy még nem is hallottak ilyenről... meghogy rá van írva az általuk nyomtatott számlára, hogy 12 hónap garanciát vállalnak.
Na ezek után tudod mikor hiszek el nekik bármit is...
(ez a hozzászólás inkább a laptop.hu-ról szól)
[ 2003. szeptember 09.: kg00 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nos, detto ugyanez volt velem a notebook.hu-ban. 3x jártam a boltban e miatt, mert nem tudtak egyenes választ adni a kérdésre, aztán később levelezésben még én kaptam meg tőlük, hogy miért csak egy ASUS-t vettem, miért nem egy "márkás" gépet, amihez persze már járna garlevél.
Mindezt csak azért írom, úgy tűnik, egyik bolt sem különb a többinél.
Elküldve: 2003. 09. 11. 12:46
idézet:
Ezt írta mantis:
Nos, detto ugyanez volt velem a notebook.hu-ban. 3x jártam a boltban e miatt, mert nem tudtak egyenes választ adni a kérdésre, aztán később levelezésben még én kaptam meg tőlük, hogy miért csak egy ASUS-t vettem, miért nem egy "márkás" gépet, amihez persze már járna garlevél.
Mindezt csak azért írom, úgy tűnik, egyik bolt sem különb a többinél.[/quote]
Jópofa vagy. Ezt a kérdést egyszer már kitárgyaltuk.
Akkor még egyszer: A garjegy kiállítása a forgalmazó (ez az importört v. a képviseletet jelenti) kötelessége. Az ASUS esetében M.o-n nincs olyan központi képviselet, mely egységes garjegyet állítana ki, nem úgy mint a HP, IBM, ACER, FUSI, stb. Ezt a mondatot sikerült a saját szádíze szerint úgy kiforgatni, ahogy azt leírtad. Egy kereskedő attól még defacto és dejure nem bűnszövetkezet, mert az forgalmazó nem ad neki garjegyet.
Laptop.hu ügy: Hasonlóképp, akkor sincs garjegyed, ha külföldről disztributortól importálsz márkás
noteszt. Ez a szürke import ára, mely csak Magyar Bálint fejében fekete. Ez ugyanis legális. A márkák az egyes országokban dúló piaci viszonyoknak megfelelően különböző árpolitikát folytatnak. Ahol drágábban lehet eladni ugyanazt, ott drágábban kínálják. A szürkeimport a cucc legális keresztimportját jelenti, vagyis onnan kell hozni, ahonnan olcsóbb.Ezek után a Te dontésed, hogy garjeggyel veszel vmit x-ért, vagy garjegy nélkül X*.9-ért. A jótállási kötelezettség ugyanúgy fennáll. Ha tisztában vagy azzal, hogy egy cég a hivatalos magyar nagykerár alatt árul valamit, akkor
1. nem vásárolsz, mert nincs garjegy
2. vásárolsz, de nem reklámálod nyílt színen, mert most már tudod, hogy miért nincs.
Elküldve: 2003. 09. 11. 12:49
idézet:
Ezt írta X-COM:
de a COA matricán rajta van a nyelv is, ha jól rémlik
hm, nekem ez az egész nem olyan egyértelmű[/quote]
Márkás noteszen SOHA, ugyanis a matrica felragasztásakor (a megvásárlásakor meg pláne)még nem dől el, hogy milyen nyelv kerül fel a gépre.
SIMA OEM windows esetében, sincs rajta (megnéztem).
Olyan megkötést már láttam, hogy csak bizonyos márkájú gépeket használható.
Még egyszer: tök mindegy mit ír a Microsoft az EULA-ban. Jogi alapelv, hogy a kölcsönösen megkötött szerződés mindkét felet köti. Ha egy angol OEM-et hagyja magyarként aktíválni, az az ő baja, leszerződött veled; te logilag kikezhetetlen vagy.
A liszensz eredet igazolására kizárólag a COA label szolgál, a lemez csak telepítési segédlet, sőt ha reco disket kapsz, akkor lehet, hogy egyáltalán nincs is. Ha nincs lemezed, csak egy COA-d, melyen sem nyelvi sem márkamegkötés van, honnan tudható, hogy nem az eredetileg adott nyelvet használod?
Tf, van egy zacskós angol vindózod. Jobb kézzel ráragasztod a COA-t a gépre, miközben a lemezt kidobod a kukába.
Fogsz egy magyar telepítőlemezt és feltelepíted a megadott kód szerint.
Beaktíválod.
Történt egyáltalán nyelvi áttérés?
NEM. Egyáltalán miről? Sosem használtad az angolt.
Összefoglalva: Az aktiválás során a Microsoft rendszere megadályozhatta volna, hogy beaktiváld más nyelven. Nem tette, tehát leszerződött veled. Jogilag birtokon belül vagy.
A gépedre felragasztott COA label nem tartalmaz nyelvi utalást. Így az ellenőrzés gyakorlati módja sem adott, vagyis visszaellenőrizhetetlen.
[ 2003. szeptember 11.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 11. 12:53
idézet:
Ezt írta zsozso:
Az attól függ. Az OEM windows-on esetleg. Márkás noteszen SOHA.[/quote]
Elküldve: 2003. 09. 12. 14:59
Van valakinek tapasztalata Albacomp Activia 011-es (vagy bármilyen Albacomp) notebookról? Linuxal használnám. (Aszem azzal is adják...)
Elküldve: 2003. 09. 12. 15:36
idézet:
Ezt írta zsozso:
Laptop.hu ügy: Hasonlóképp, akkor sincs garjegyed, ha külföldről disztributortól importálsz márkás
noteszt. Ez a szürke import ára, mely csak Magyar Bálint fejében fekete. Ez ugyanis legális. A márkák az egyes országokban dúló piaci viszonyoknak megfelelően különböző árpolitikát folytatnak. Ahol drágábban lehet eladni ugyanazt, ott drágábban kínálják. A szürkeimport a cucc legális keresztimportját jelenti, vagyis onnan kell hozni, ahonnan olcsóbb.Ezek után a Te dontésed, hogy garjeggyel veszel vmit x-ért, vagy garjegy nélkül X*.9-ért. A jótállási kötelezettség ugyanúgy fennáll. Ha tisztában vagy azzal, hogy egy cég a hivatalos magyar nagykerár alatt árul valamit, akkor
1. nem vásárolsz, mert nincs garjegy
2. vásárolsz, de nem reklámálod nyílt színen, mert most már tudod, hogy miért nincs.[/quote]
Ez mind OK, de csak akkor, ha világosan közlik a vásárlóval, hogy mi a szitu. Nem pedig ártatlan szemekkel az arcomba hazudnak, mint a laptop.hu-nál, hogy életükben nem is hallottak notebook esetén garancia levélről. És csak akkor mondják el az igazságot, amikor felhívom a Compaq-ot és kiverem a balhét.
Persze, kérdés, hogy amit mondanak, az az igazság. Mert akár lopott is lehetne a cucc...
Ilyen esetekben duplán fontos lenne a bizalom és a korrektség.
(A laptop.hu-nál a balhé után azzal védekeztek, hogy ha van garancia levél, akkor sem szokták odaadni... no comment)
[ 2003. szeptember 12.: kg00 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 12. 15:36
Nem tudtok véletlenül Sony Vaio PCG-Z600NE-hez driver letöltési helyet? Egyszerűen hihetetlen, hogy nem találok, még a Sony honlapján se találtam. PCG-Z5xx-hez még van, de a 600-as sorozatról semmi. Az igazság az, hogy XP-hez kellenének driverek.
Plíz help!