Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 9:51
En mind3 markat hallottam szapulni, ez nem oszt nem szoroz szvsz.
Én az ár alapján döntöttem, acer tm4102 lesz, ha egyszer végre megérkezik.
Mit hallottál acerrol?
Szidták az ügyfélszolgálatot, meg a garanciaügyintézést. Az egyik eladó meg a fórumokat szidta (akinek ezt mondtam), hogy hogyan képzelnek az emberek egyáltatán írni valamit, ő is mondhatná, hogy 8 diplomája van, és hogy nem értenek hozzá. És hogy az Acer garanciális szervize (az itt agyon szapult)
Rikvest nagyon is rendes...
Most ehhez mit mondjak. De én az európai-amerikai gyártókban jobban megbízom, mint a tajvaniakban... Az Fujitsu-Siemens drága (oké, de ez japán-német), különösen, ha pl.
Electroworld-ben veszed (ami tulajdonképpen
FuSi márkabolt, semmi más notebook nincs --> oda ne menjetek notebook-ot nézni, felesleges,
Mediamarktba se, mert ott is túl drága, nincs eladó, hozzáértés, kínálat), ha máshol, akkor nem annyira.
Én egy
Fujitsu-Siemens Amilo M7405 -öst tervezek venni (Centrino proci), br. 257000Ft-ért. HDD-t megpróbálok nagyobbat belerakatni, meg egy memóriát és akkor tök jó lesz.
A tapasztalataimat leírom, amit ebben a pár napban szereztem notebook keresés közben (akkor is, ha azt mondják nem értek hozzá):
A
Clevo-t a
notebook.hu -n nagyon nyomatják, tényleg jó az ár-érték arány, de Taiwan-i és noname, döntse el mindenki maga, nekem nem szimpi.
Az
Acer nekem túl széles (méretben), azon kívül, hogy állítólagos garanciás problémák vannak vele. És kicsit noname megint. Az ára jó, hasonló eset, mint a Clevo (talán kicsit jobb).
A
Laptop.hu -n sok a
3 napos garanciás termék, a depo.hu-n gyakran ezekkel vezetnek, erre érdemes figyelni...
A
HP-nek sok a renew, remarketed gépe. Ezek "újrafelhasznált", gyári javított, esetenként 3 hónapos garis gépek, természetesen olcsóbbak. Nekem nem lenne kedvem ilyet venni. A HP egyébként 350-től CD írósat ad, 40GB winchesterrel, talán
ennyivel nem jobb, mint a többi.
Dell-re egy barátom nagyon panaszkodott. A "nem hozzáértést" nem látnám igazoltnak, az egyik magyarországi telekommunkiációs cégnél fejlesztő, manager (és körbeutazta a laptopjával már a világot, használt egyet s mást), és fejlesztő kollegája panaszkodott, kifejezetten mondta nekem, hogy ilyet ne vegyek (hálózatos problémák vannak velük - néha nem tudnak visszacsatolni kapcsolat szakadás után, egyszerűen lefagynak).
Toshiba nem a legolcsóbb (de jó),
IBM kifejezetten drága, nem design-os, de a tőle elvártat nyújtja (ezt csinálják rég óta, ehhez értenek).
Érdemes
Centrino (de mindenképp valami Mobil) procisat venni, egy ici picit kevésbé erősebbek mint a többiek, és névlegesen kisebb a Mhz-ük, de gyakorlatilag hasonló (nagyon jó) a teljesítményük.
És sokáig bírják, akár 5 (6-7 stb.) órát is. Gyakorlatilag a felhasználástól függ. Worddel talán a legkevesebb. Na nem szaporítom tovább a szót.
Ezekről tudok nyilatkozni, gondoltam megosztom, amin keresztülmentem.
Remélem valakinek használ valamennyire.