PDA-król mindent
Elküldve: 2006. 01. 04. 17:49

Elküldve: 2006. 01. 10. 13:40
Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 17:49

HP 6340-re nem gondoltál?
Minap böködtem 1 ijet, és nagyon pöpec...
Elküldve: 2006. 03. 13. 19:25
Szeretnék vásárolni egy PDA-t. A két készülék, amit kinéztem: Palm Lifedrive, vagy HP IPAQ HX2190 (nemsokára megjelenik itthon is. A 2110 - es vélemény is érdekel). Vagy más gépet vegyek? (Fujitsu Siemens, Asus, stb.) A Lifedrive a vincsi miatt mennyire lassú? Esetleg felrakta - e már valaki a 2.0 - s frissítést? Sokat javult a gép? Hogy a kijelző felbontása jobb (itt 320X480, vagy másnál: 640X480), mennyiben javítja a HTML oldalak olvasását? Hát így is, úgy is kicsi a kijelző, számít a felbontás? A VGA - nál jobban olvasható a betű, nem kell annyira ide - oda tologatni a hiányzó oldalrészt? A zenelejátszás szépen szól (Palm)? A Palmnál is lehetőség van vágólap használatára? (pl.: táblázatból egy számot kimásolok, majd a számológépen beillesztem, művelet végzése, majd a kapott eredményt beillesztem a táblázatba.) Zökkenőmentes az Internet használata? Az új Windows Mobile 5.0 - s jobb? Fagyogat ez is?
Volt nekem egy HP IPAQ H1915-ös gépem. Le-le fagyott néha, nem tudtam fájlt (MP3, kép) áthelyezni (csak néha), csak kártyaolvasóval sikerült inkább. De az MP3 lejátszása gyönyörűen szólt! A kijelző kinézete is tetszett!
Amire használnám:
zenehallgatás, képnézés, video lejátszás (mennyire lehetséges a két gépnél?), Internet, játék, könyv olvasás, hangfelvétel (a HP-nál ki lehet menteni számítógépre? A Palmnál hogyan lehetséges?), táblázat, esetleg később térképszoftver GPS-szel.
Melyiket vegyem? (Más gépek ajánlata.) És miért? Előnyök - hátrányok (a két op. rendszernél.) Kevésbé fagy le a PalmOS? Mik a gyengéi? A Pocket PC-t kiismertem...
Írjon Mindenki! Minden vélemény érdekel!
Köszi miindenkinek előre is: JediEgér.
Elküldve: 2006. 03. 15. 14:25
Idézet: Jediegér - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 19:25
Szeretnék vásárolni egy PDA-t. A két készülék, amit kinéztem: Palm Lifedrive, vagy HP IPAQ HX2190 (nemsokára megjelenik itthon is. A 2110 - es vélemény is érdekel). Vagy más gépet vegyek? (Fujitsu Siemens, Asus, stb.) A Lifedrive a vincsi miatt mennyire lassú? Esetleg felrakta - e már valaki a 2.0 - s frissítést? Sokat javult a gép? Hogy a kijelző felbontása jobb (itt 320X480, vagy másnál: 640X480), mennyiben javítja a HTML oldalak olvasását? Hát így is, úgy is kicsi a kijelző, számít a felbontás? A VGA - nál jobban olvasható a betű, nem kell annyira ide - oda tologatni a hiányzó oldalrészt? A zenelejátszás szépen szól (Palm)? A Palmnál is lehetőség van vágólap használatára? (pl.: táblázatból egy számot kimásolok, majd a számológépen beillesztem, művelet végzése, majd a kapott eredményt beillesztem a táblázatba.) Zökkenőmentes az Internet használata? Az új Windows Mobile 5.0 - s jobb? Fagyogat ez is?
Volt nekem egy HP IPAQ H1915-ös gépem. Le-le fagyott néha, nem tudtam fájlt (MP3, kép) áthelyezni (csak néha), csak kártyaolvasóval sikerült inkább. De az MP3 lejátszása gyönyörűen szólt! A kijelző kinézete is tetszett!
Amire használnám:
zenehallgatás, képnézés, video lejátszás (mennyire lehetséges a két gépnél?), Internet, játék, könyv olvasás, hangfelvétel (a HP-nál ki lehet menteni számítógépre? A Palmnál hogyan lehetséges?), táblázat, esetleg később térképszoftver GPS-szel.
Melyiket vegyem? (Más gépek ajánlata.) És miért? Előnyök - hátrányok (a két op. rendszernél.) Kevésbé fagy le a PalmOS? Mik a gyengéi? A Pocket PC-t kiismertem...
Írjon Mindenki! Minden vélemény érdekel!
Köszi miindenkinek előre is: JediEgér.
Szeretnék vásárolni egy PDA-t.
Elküldve: 2006. 03. 15. 22:29
Elküldve: 2006. 03. 24. 13:22
Idézet: Jediegér - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 13:25
Ami késik nem múlik... írok, hátha még olvasod.
Én megrögzött Palm OS párti vagyok, de nme gond, itt a többség úgyis PPC-s

Korábban is Palm gépem volt, most is ilyet használok (TX).
A Lifedrive-ot én az említett lassúság miatt zártam ki,
de ezzel együtt ár/érték arány tekintetében az egyik legjobb vétel,
ha nem A legjobb. A Palm T|X tudásban gyakorlatilag ugyanaz, mint a LifeDrive,
csak winyó nélkül, ezáltal kisebb a "fogyasztás", laposabb, könnyebb,
és szerencsére gyorsabb is. Mondjuk nem rábeszélni akarlak erre a típusra,
csak jelzem, hogy minden más tekintetben a kettő szinte tök ugyanaz,
így a tapasztalataim a LD-ra is érvényesek.
Palm kijelző: én 320x480-ban is jónak találom a HTML oldalak megjelenítését,
pici, de még jól olvasható karaktereket jelenít meg, számomra megfelelő.
Pont a minap néztem egy ismerősöm iPaq-ét, aminek 640x480-as kijelzője van,
és tetszett, de nem fogott el a sárga irigység. Sőt, éppen filmet nézett rajta, beszélgettünk, és megjegyezte, hogy ő eddig a Sony PSP-men nézett film képminőségét találta a legjobbnak. Mikor mondtam neki, hogy annak a felbontása messze elmarad még a Palm 320x480-ától is, alig akarta elhinni ("akkor mitől olyan penge éles a kép???"). Pedig a PSP display valóban csak 200valahány x 400valahány képpont.
Vissza a html dologra: 2fajta megjelenítés választható, egyik a wide, másik az optimized, vagy valahogy így, utóbbi pont a kijelző szélességéhez formálja a weboldalt, így csak függőlegesen kell scrollozni, míg a wide sokkal közelebb áll az oldal eredeti kinézetéhez, csak ugye akkor meg oldalra is kilóg. Oldalfüggő, hogy melyik beállítás eredményez jobb áttekinthetőséget.
Vágólag van Palmnál, szerintem könnyebben is kezelhető.
Zenelejátszás: meglepődtem, mennyire szépen szól a Pocket-tunes (a gyári lejátszó), DE! Palmoknál (eddig tudtommal mindnél) jól elkülöníthető fehérzaj, magyarán állandó sistergés zavarja meg az élvezetet. Állítólag ezt valami tweaker progival ki lehet szűrni, de nemigen foglalkoztam még a dologgal, lévén van mp3 lejátszóm.
Ha jó a hallásod, érzékeny a füled az ilyesmire, akkor érdemes utánanézni, hogy milyen hatásfokkal orvosolható a probléma, mert amennyiben nincs rá megoldás, a kérdés eldőlt.
Az internet használata zökkenőmentes, a Wi-Fi konfigurálása meg már szinte nevetségesen egyszerű, 3 bökésből fel is állt nálam a kapcsolat.
Hangfelvétel: na erről nem tudok írni, TX nem tudja, de szerintem HotSync közben kerül át a PC-re a felvétel, bár gyanítom, hogy valami ismert formátumban rögzít, ami akár BT-is küldhető bárhová.
Képnézegetéshez számtalan alkalmazás áll az ember rendelkezésre, még a gyári is visznylag jó, bár fapados. Videolejátszóból olyat találtam, aminál külön codec-eket telepíthetsz fel aszerint, hogy milyen formátumot kívánsz lejátszani. AC3-as DivX filmet gond (és hang

Nem szeretem a két oprendszert összevetni, mert annak mindig kövezés a vége,
de számomra a PPC olyan, mint egy asztali windows tenyérgépbe zsúfolva,
szerintem sokkal kevésbé következetes és hatékony, főleg PIM dolgokban,
mint a Palm OS. Egyik kollegám is iPaq-et használ, azzal időnként próbálok megbarátkozni, lassan egy éve, de nemigen megy. Sokszor szembesülök azzal, hogy amit Palmon 2 bökéssel letud az ember, az neki komoly menübarangolást okoz a gépén.
A Palm OS sokak által kifogásolt hátránya a valódi multitask hiánya, nekem ez sosem okozott gondot, ezért is maradtam a platformnál (nekem bőven elég, hogy a zenejátszó képes futni a háttérben). Én PPC-nél azt tartom rendkívül rossz megoldásnak, hogy az összes megnyitott program benne marad a memóriában, és egy idő után már a Start menü is szaggatva jön fel, aztán lehet a külön erre rendszeresített menüpontban szépen becsukogatni az alkalmazásokat.
mindegy, nem flame starternek szántam a HSZ-t, ezek az én meglátásaim,
elvégre ha bírnám a PPC-t, akkor olyan masinát használnék.
Elküldve: 2006. 03. 25. 20:23
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.
Elküldve: 2006. 03. 26. 13:40
Idézet: deak21 - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 19:23
lehet váltani beállítások alatt, hogy landscape legyen, vagy sima. (nemtom megmondani sajnos hol, mert fél éve eladtam a PDA-mat...

Ha van a "vezérlőpulton" olyan pont, ahol a PDA-n levő gombokat lehet személyre szabni, akkor érdemes az egyikre beállítani a landscape/sima nézet váltást, így amikor szükség van rá, akkor csak egy gombnyomás, báthol is vagy, és átvált landscape-be.
Elküldve: 2006. 03. 27. 11:32
Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 13:40

Na pont ez a bajom, hogy hol.

Idézet
Sajnos nem kínál fel ilyen lehetőséget a gombokhoz sem.

jó fej volt az apátok.
Elküldve: 2006. 03. 27. 16:32
Elküldve: 2006. 03. 27. 18:25
jó fej volt az apátok.
Elküldve: 2006. 03. 27. 18:35
Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 1:18
Akarnék venni egy PDA-GSM kombót.
Használ-e valaki ilyesmit? Mik a tapasztalatok?
Amire első sorban használnám:
Főként telefon (napi 10-40 pec duma, állandó készenlét)
Excel, Word, e-mail, WAP (akár BT-s billentyűzettel, a kijelző elforgatható legyen!!!)
Naptár, szervező, emlékeztetők, jelzések, risaztások, stb.
MP3, egyébb képi és esetleg video anyagok megtekintése.
Navigáció (Külső BT-os GPS vevővel)
1 napot minimum bírjon az akksija, ne csak bölcsőben lehessen tölteni, jobban örülnék a "lóg a kanócon" stílusnak (mint az átlag mobilok).
A kiszemelt áldozatok:
E-TEN M500 (és klónjai)
MDA Compact (és klónjai)
esetleg MDA II
Ezekről van-e valakinek tapasztalata?
Nekem Qtek S100-am van...
Szerintem jó konstrukció. A fényképező az csak van

Egy hibája van, hogy nincs benne WIFI ha meg raksz bele akkor nem tudsz bele memória kártyát rakni. 2003Se-vel meg vagyok elégedve.
Jól műkődik a telefon része, bár az SMS küldőjének a nevét csak egy utólag feltelepített progival tudja

Képernyő forgatás megy. A bluetooth része alapból nagyon kevés dolgot tud!
Elküldve: 2006. 03. 27. 19:29
Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 18:30
itt nincs?

Szerk: manual szerint ott kéne lennie, de nincs...

Szerkesztette: deak21 2006. 03. 27. 19:42 -kor
jó fej volt az apátok.
Elküldve: 2006. 03. 27. 21:12
egy régebbi, 1710-esen néztem, ott a fent említett menüben benne van az elforgatás (sőt az egyik gomb hosszan megnyomásával is el lehet ezt érni), a 6340-esben nincs. És pl. az Opera is 1710-en hajlandó elforgatni a képet, 6340-en nem

(mondjuk az is érdekes, hogy 6340-esen pofázik az Opera installkor, hogy nem jó az oprendszer, 1710-en nem)
Elküldve: 2006. 03. 27. 22:25
Abban sztem nincs forgatás, az SE-seken viszont lenni kéne.

nem értem...
Elküldve: 2006. 03. 28. 13:45
Kis problémám van a PDA-GPRS beállítással.
Magyarított win ppc van a gépen. Bluetooth-os telefonon keresztül szeretném
a Vodafone-os GPRS előfizetésű telefonomhoz csatlakoztatni, de nem kapcsolódik.
A PDA egy MDA2-es csoda, ami telefonos ugyan, de a benne levő kártyán nincs
internet előfizetés, ezért akarom a másik telefonnal (Nokia 7610) csatalkoztatni.
Már próbáltam a connectme progival is, és anélkül is, de nem hozza össze a
kapcsolatot. Elsőre ami szembetűmő hogy a megfelelő sorba nem fér ki az APN
(internet.vodafone.net) cím, egész konkrétan az 'AT+CGDCONT=1,''IP'', ''internet.vodafone.net'''
parancs nem fér ki nálam, és egy karakterrel kevesebb hely van mint amennyi ehhez a parancshoz
szükséges...
Természetesen a telefon-PDA párosítás megtörtént, és beállítottam új modemet is, de nem hajlandó
a kis cucc a jóra...
Lehet hogy ez a hiba? Mit lehet ilyenkor tenni?
Segítsetek pls!
Denniss
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.
Elküldve: 2006. 03. 28. 13:52
Idézet: Kuronyab - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:58
Főnöknek kéne valami PDA, nevetséges, de egyedül az Outlook-kal való szinkronizálás a cél.
Mindenképpen új kütyü kell, előrelátásként jó ha van excel, word, tehát Win2003as kéne, illetve ha maileket lehetne nézni vele, stb, az sem lenne rossz, GPS kellhet.
Abszolut semennyire sem vagyok tájékozott, lécci dobjatok pár modellt, amit érdemes megnézni (100k környékén)
Köszi
Ha még a főnököd nem vett, akkor nézd meg ezeket, hátha lesz olyan ami megfelel neki.
A HP PDA és az MDA3 elégíti ki a megszabott követleményeket.
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.
Elküldve: 2006. 03. 28. 15:18
Idézet: Denniss - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 12:45
A tárcsázandó számhoz ezt írd (az egyiket):
*99***1# vagy
*99***2# vagy
..
*99***10#
a végén lévő szám (1...10) a mobilban (amihez csatlakozni akarsz) lévő GPRS profilra hivatkozik, így nem kell AT parancsokat irogatni a PDA-ba, mert az adatokat a telefonból szedi. Valahol meg kell nézni, hogy hányas profil tartozik a Voda GPRS nethez, annak a számát a tárcsázandó string végére írni, aztán hajrá. (ha nincs meg a profil, akkor Voda-tól kell lekérni a beállításokat SMS-ben, ha nem találod hanyas fiók, akkor végig kell próbálgatni

Semmiért nem vállalok felelősséget, ~1 éve használtam ilyet utoljára...

Elküldve: 2006. 03. 29. 10:48
Dóri