HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 19. 00:48

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 23:01

Arra panaszkodnak pár tesztben, hogy időnként valami hülye hibaüzeneteket ír ki, ami nem zavarja ugyan a működést csak ideesítő lenyomkodni.
Valamelyik tesztben olvastam.

Ez így elég nehezen megfogható... :think: Elméletileg van egy olyan hibaüzenet, ami a nem aláírt programok telepítésére figyelmeztet, de azt ki lehet kapcsolni; ennyi alapján erre tudok gondolni. :)

#242 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 00:57

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 1:39

...Csak sokan írták, hogy kell a jó vételhez egy külső gps vevő. Ebben gondolom nem SIRFIII modul van, mint a FuSi-ban.

Az, hogy mennyire lát ki a szélvédőn ez tényleg ennyire függ az autótól? Van akinek n35 megy jól.

Számomra névtelen márkáktól (FuSi-n, Acer-n kívül azok) mennyire kell félni?

Nem muszáj, hogy külső vevőd legyen, "elég" egy jó Sirf III-as cucc. ;)

Nem csak a kocsitól függ, a chipsettől is. Nekem a Sirf III-as vevő a kesztyűtartóba dobva is szuperál, míg mikor kölcsönkértem teszt jelleggel Édesanyám régebbi Asus vevőjét, azt ki kellett rakni a műszerfalra, a szélvédő tövébe. Amúgy a hővédő üvegezéssel szerelt kocsikban használva  előfordulhat, hogy a régebbi chipsetes GPS vevők csak segédantennával fognak működni.

Nekem az Acer pont annyira "névtelen", mint a Mio vagy a Yakumo. :) Persze ez nem jelent semmit. Én autós navira bártan megvennék egy Yakumo Delta-X-et vagy egy Mio 180-ast. Egy Mio A701-est is simán elfogadnék, akár az Axim helyett...

#243 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 01:18

Yakumo DeltaX: "GPS  Integrated, retractile GPS antenna (12-channel)" Ez gondolom nem Sirf III. szerk: Most olvasom pdamania tesztjében, hoyg ez már SIRF III, gondolom csak gyengébb verzió mivel a mio az 20 csatornás.

A Sirf III-as Mio 180, magyar iGo 2006-al is 100.000 alatt van. Ez egész jónak tűnik. Annyiban különbözik a FuSi n520-tól, hogy ebben nincs wlan és kihajtható a gps vevője. Mégis majdnem 30.000 az árkülönbség. Mio 180-al van valakinek tapasztalata?
A701 már sokkal magasabb árkategória.

Satriani: Neked milyen PDA-d és gps vevőd van? Gondolom valami Bluetooth-os lehet, ha a kesztyűtartóból megy.

Előző hsz-ben lévő iGo frisítéses kérdésere tudsz valamit mondani?

Szerkesztette: Fresi 2006. 05. 19. 01:28 -kor

#244 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 07:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 1:48

Ez így elég nehezen megfogható... :think: Elméletileg van egy olyan hibaüzenet, ami a nem aláírt programok telepítésére figyelmeztet, de azt ki lehet kapcsolni; ennyi alapján erre tudok gondolni. :)

Azért kérdezem, mert nagyon olcsón tudnék hozzájutni egy FS N520-hoz. És nagyon tetszik, csak egy ismerősöm nem dícsérte agyon az 5.0-t. Meg egy tesztben is azt olvastam, hogy használatközben felugranak ilyen windows hibaüzenetek mint a normál gépeknél.

Szerkesztette: Harlequin 2006. 05. 19. 07:40 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#245 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:11

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 17:44

Annyit ér, amennyit adsz érte. :) Ha kimondottan autós navira kellene a cucc, akkor én inkább vennék egy garis gépet Sirf III-as chippel, és beszerezném hozzá külön az iGO-t, mint vegyek egy PDA-t, hozzá egy régebbi chipsettel szerelt GPS-t még akkor is, ha utóbbihoz van iGO. A régi iGO egyébként - ahogy Ear is leírta - valóban könnyen frissíthető 2006-os verzióra. Az új nagyon jó, nekem egyelőre tökéletesen bevált.

Első sorban PDA kell, hogy folyamatosan rendezhessem a tennivalóimat, de azért jó, ha GPS-es a dolog, mert augusztusban Szlovákián keresztül megyek a Csehországi MotoGP-re, valamint tervbe van véve némi országon belüli kirándulás tömkeleg hétvégente és 1 hét külföldi nyaralás is be van tervezve. Mondjuk térképpel is elboldogultunk eddig is, no meg szpíkelem az inglist viszonylag jól, Kedvesem a dojcsot ugyancsak jól, 'szal kérdezni tudunk, de marhára unalmas dolog 200-300m-en részeg módjára szédelegni, mert nem találjuk a célállomást. ;)

A másik dolog viszont az, hogy az autó éppen most húz ki a zsebemből egy 6 számjegyű összeget (Toyota rulzik. MoNNYuk nem nagyon kell bele alkatrészt vásárolgatni, de ha igen, akkor bele kell nyúlni a zsebembe...) és így 50 körül szánok a dologra - nagyon max. esetben 70-et, de az már "over the top".

A Sirf III-as chipről hol tudnék valami okosat megtudni?  :think: :respect:  Mert jó lenne tanulni is egy kicsit a dolgokról...  :D
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#246 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:22

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 1:39

...
Az, hogy mennyire lát ki a szélvédőn ez tényleg ennyire függ az autótól? Van akinek n35 megy jól.
...

Állítólag francia kocsiknak az első üvege fémgőzölt, azokon nem szeret műholdakat látni a gps (a tükör mögött viszont nincs fémgőzölés). De ezt kocsija válogatja :) (jah, a hátsó ablak sem szokott fémgőzölt lenni)

#247 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:45

Nah, kezdem nagyon nem tudni, hogy mit kéne megvenni... Szerintetek a Vaterán fellelhetőek közül, 70k-s maximális árat nézve (de inkább 50k) melyik lenne a legjobb vétel? Vagy valahol máshol is jó, csak elsősorban egy viszonylag jó PDA kéne, amire IGO varázsolható - azt pár k-ért látok a Vaterán is...  ;)   :think:   :respect:  No meg ez a Sirf III dolog birizgálja még a csőrömet... Mennyire hátrány az, ha nem Sirf III?  :think:   :respect:

Szerk.: Ezek a Yakumo-k gázosak?  :think:

Szerkesztette: Henci Papa 2006. 05. 19. 09:48 -kor

#248 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:28

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 10:45

Nah, kezdem nagyon nem tudni, hogy mit kéne megvenni... Szerintetek a Vaterán fellelhetőek közül, 70k-s maximális árat nézve (de inkább 50k) melyik lenne a legjobb vétel? Vagy valahol máshol is jó, csak elsősorban egy viszonylag jó PDA kéne, amire IGO varázsolható - azt pár k-ért látok a Vaterán is...  ;)   :think:   :respect:  No meg ez a Sirf III dolog birizgálja még a csőrömet... Mennyire hátrány az, ha nem Sirf III?  :think:   :respect:

Valamelyik yakumo majdnem ugyanaz mint a mio180
www.radioQ.hu

#249 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:38

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 2:18

Satriani: Neked milyen PDA-d és gps vevőd van? Gondolom valami Bluetooth-os lehet, ha a kesztyűtartóból megy.

Előző hsz-ben lévő iGo frisítéses kérdésere tudsz valamit mondani?

PDA-m ilyen: http://www.pdamania.hu/pda/276/
GPS egység (az ára nem ilyen vészes azért, de ez volt az első használható találat): http://gpsbolt.hu/shop.php?product=176 Valóban bluetooth-os, kibír 10-12 órát egy töltéssel, ráadásul Nokia telefonokhoz is kapható, cserélhető akksija van, így geocaching vagy egyéb hosszú túra alkalmával is tudsz hozzá pótakksit vinni.

Az iGO későbbi frissítéseivel kapcsolatban nincs pontos infóm, de úgy gondolom, hogy a netről ingyenesen letölthető frissítések nem tudnak különbséget tenni egy 2005-ről frissített kártya, és egy eleve 2006-os iGO-val szállított kártya között. Ergo én úgy gondolom, azt vedd, amelyik az olcsóbb, mert szerintem mindkettő frissíthető lesz a mindenkori legújabb verzióra.

#250 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:42

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 8:39

Azért kérdezem, mert nagyon olcsón tudnék hozzájutni egy FS N520-hoz. És nagyon tetszik, csak egy ismerősöm nem dícsérte agyon az 5.0-t. Meg egy tesztben is azt olvastam, hogy használatközben felugranak ilyen windows hibaüzenetek mint a normál gépeknél.

Az előfordulhat, hogy a Fujitsu nem adott ki rendesen frissítést az adott géphez, így kicsit bugos a rendszer - ami nem feltétlenül a platform problémája. WM2003-as gépekkel is szoktak gondok lenni. Én annyit tudok mondani, hogy az Aximon a WM5 gyakorlatilag tökéletesen stabil, hónapok óta nem kellett resetelnem.

A hibaüzenetek amúgy a Settings - System - Error reporting menüpontban kikapcsolhatók. Én akkor, amikor felraktam a most a gépemen lévő ROM-ot, kikapcsoltam ezt, és azóta eszembe sem jutott. :)

#251 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:44

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 10:22

Állítólag francia kocsiknak az első üvege fémgőzölt, azokon nem szeret műholdakat látni a gps (a tükör mögött viszont nincs fémgőzölés). De ezt kocsija válogatja :) (jah, a hátsó ablak sem szokott fémgőzölt lenni)

Pontosan. De csak ismételni tudom magam: a Sirf III-as vevőket ez nem zavarja.

#252 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:58

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 10:45

Szerintetek a Vaterán fellelhetőek közül, 70k-s maximális árat nézve (de inkább 50k) melyik lenne a legjobb vétel?

Mennyire hátrány az, ha nem Sirf III?  :think: :respect:

http://www.vatera.hu...php?cod=8148491
http://www.vatera.hu...php?cod=7933800
http://www.vatera.hu...php?cod=8386983 (ez piszok jó kis masina, tudtommal az egyik legstabilabb "alap" PDA, de kell hozzá egy BT-s GPS egység)

Nézegess az aproneten is...

A Sirf III annyival jobb a korábbi chipseteknél, hogy érzékenyebb, így a gyengébb vételnél sem veszíti el a jelet. Én kipróbáltam a sajátom egy régebbi chipsettel szerelt BT-s GPS mellett, és sokkal erősebb jelet hozott a saját vevőm. Lakásban pl. a régi cucc nem talált egy műholdat sem, a frissebb chipset szépen hozta a koordinátákat. Autóban annyi a jelentősége, hogy a régebbit valószínűleg muszáj leszel kitenni a műszerfal tetejére - bár ha beépített GPS-szel szerelt PDA-t veszel, ez nem fog számítani, a PDA-t úgyis az ablakra fogod tapasztani.

A Yakumo csak egy brand, a DeltaX ( http://www.pdamania.hu/content/4370/ ) pl. gyakorlatilag a Mio 168 továbbfejlesztett változatának tekinthető. Alphát nem vennék (féltégla, gagyi, gyenge processzorral, de legalább jó hangos hangszóróval), de a DeltaX szerintem teljesen rendben van.

#253 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:59

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 10:38

Az iGO későbbi frissítéseivel kapcsolatban nincs pontos infóm, de úgy gondolom, hogy a netről ingyenesen letölthető frissítések nem tudnak különbséget tenni egy 2005-ről frissített kártya, és egy eleve 2006-os iGO-val szállított kártya között. Ergo én úgy gondolom, azt vedd, amelyik az olcsóbb, mert szerintem mindkettő frissíthető lesz a mindenkori legújabb verzióra.

Most nem kotrom elő, de mintha olyat olvastam volna az igornál, hogy az első évben ingyenesen frissíthető. Ebből arra következtetek, hogy a 2005ösre fel lehet nyomatni most 2006-osra, de ami megjelenik 2007-ben azt talán már nem.
Egy 2006-ban vásároltra (amin ugye az alap a friss 2006os verzió) viszont biztosan fel fog menni egy következő frissítés.

A legjobb egyébként megkérdezni a bonvert, hogy ők miként gondolják ezt. :)

#254 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:09

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 11:59

Most nem kotrom elő, de mintha olyat olvastam volna az igornál, hogy az első évben ingyenesen frissíthető. Ebből arra következtetek, hogy a 2005ösre fel lehet nyomatni most 2006-osra, de ami megjelenik 2007-ben azt talán már nem.
Egy 2006-ban vásároltra (amin ugye az alap a friss 2006os verzió) viszont biztosan fel fog menni egy következő frissítés.

A legjobb egyébként megkérdezni a bonvert, hogy ők miként gondolják ezt. :)

Viszont úgy tudom, hogy vannak akciók amikor a 2évvel régebbit beszámítják és olcsóbban kapod az újat. Ergó, ha a 2005ös 2007ben nem frissül, akor beadod és valemennyivel olcsóbban kapod a 2007et.
www.radioQ.hu

#255 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:33

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 12:09

Viszont úgy tudom, hogy vannak akciók amikor a 2évvel régebbit beszámítják és olcsóbban kapod az újat. Ergó, ha a 2005ös 2007ben nem frissül, akor beadod és valemennyivel olcsóbban kapod a 2007et.

Ha leadod a 2005-öt, akkor a 2006-ot 10k-val olcsóbban veheted meg. 2007-nél még nem tudni mi lesz, a 2006 is alig jött még ki :)

#256 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 11:58

...
Nézegess az aproneten is...

A Sirf III annyival jobb a korábbi chipseteknél...

OK.  :respect:

A Mio 168-ban már Sirf III van?  :think: :respect:  Mert a fene vigye el, ezt az infót nem találom sehol se - vagy csak rosszul keresek...  :omg: :think: :respect:

#257 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 11:38

PDA-m ilyen: http://www.pdamania.hu/pda/276/
GPS egység (az ára nem ilyen vészes azért, de ez volt az első használható találat): http://gpsbolt.hu/shop.php?product=176 Valóban bluetooth-os, kibír 10-12 órát egy töltéssel, ráadásul Nokia telefonokhoz is kapható, cserélhető akksija van, így geocaching vagy egyéb hosszú túra alkalmával is tudsz hozzá pótakksit vinni.

Aham, mondjuk ez eggyel magasabb kategória.

Idézet

Értem. Kösz az infót.

Most ezek vannak a listán:
MiTAC Mio 180
ACER n35
Fujitsu Siemens PocketLoox n500 GPS
Fujitsu Siemens PocketLoox n520 GPS

Most látom a Mio C310-t, ez milyen? link

De nem nekem lesz, ma megyek egyeztetni. Hogy pontosan milyen paraméterek, funkciók is kellenek a gépbe.

Szerkesztette: Fresi 2006. 05. 19. 12:01 -kor

#258 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:33

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 12:44

A Mio 168-ban már Sirf III van?

Nem, az még egy régebbi (talán 2004-es) modell. Ha jól tudom, Sirf II chip van benne. Jó kis gép az úgy is.

#259 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:41

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 12:50

ACER n35
Fujitsu Siemens PocketLoox n520 GPS

N520-as volt nálam egy hétvégét, aranyos kis masina. Édesanyámnak 720-as Loox gépe van, az után kicsit játékgép benyomást keltett (mondjuk ez nem csoda), de összességében gyors, jó kijelzőjű gépnek tűnt. A GPS-t nem próbáltam.

Az N35-ről lebeszélnélek, két okból: egyrészt a Loox-hoz képest egypálcás érzete van, másrészt emlékeim szerint Samsung processzoros; egy munkatársamnak volt ilyen, és rengeteget panaszkodott, hogy semmi nem fut rajta. Ez persze ebben a formában azért nem igaz, de igen valószínű, hogy az Intel procis gépeken több program el fog indulni.

Szerkesztette: Satriani 2006. 05. 19. 12:44 -kor

#260 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:41

egyrészt a Loox-hoz képest egypálcás érzete van

Ez mit jelent?  :think:

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +