HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 20. 13:49

Hp rz1710 wm2003se oprendszerét lehet frissíteni 2005-re? Hha igen, hogyan?
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#282 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 13:55

Idézet: Kitk@t - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 14:49

Hp rz1710 wm2003se oprendszerét lehet frissíteni 2005-re?

A HP oldala szerint a WM2003SE-vel szállított gépek közül csak a hx2000 és a hx4700 kapta meg a WM5-öt, így szinte kizárt, hogy lehet frissíteni.

#283 Felhasználó inaktív   pimpu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 20. 14:10

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 0:57

Ahamm, hát igen, valahogy külső mdul nem bejövős nekem. Olvasom a pdamániás loox topicokat és ott említik az Asus 636-t, most iGo hun 06-al 132000. Még nem néztem utána rendesen de technikai leírás szerint vetélytársa a loox n520-nak. Mondjuk cseppet csúnyácska.

nekem asus 636-osom van, tökéletes darab :respect:  volt már jópár pda-m, úgyhogy van mihez viszonyítanom.
az autós tartója fantasztikusan jó, a gps antennát én még soha sem hajtottam ki így is tökéletesen navigál, autós töltőt is adnak hozzá, tökéletes választás autós navigációhoz! az ár-érték aránya meg szerintem nagyon jó :up:
itt van hozzá egy nagyon jó fórum: http://www.pdamania....c=13406&szuro=7
van benne wifi, bluetooth, infra, szóval fel van készítve mindenféle kommunikációra
ja és sirfIII-as gps-e van, nagyon érzékeny. pesti szűk utcákban sem veszti el a jelet :respect:

Szerkesztette: pimpu 2006. 05. 20. 14:11 -kor

#284 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 14:15

Idézet: Kitk@t - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 14:49

Hp rz1710 wm2003se oprendszerét lehet frissíteni 2005-re? Hha igen, hogyan?

Nem, kifutó típusokra nem készítenek oprendszerfrissítést.

#285 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 14:22

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 18:46

Mennyire lehet váltogatni, hogy angol, francia legyen?

Semennyire, max. ROM frissítéssel, de az bonyolult, meg ha legálisan szeretnéd, akkor heroinárban van. (Legalábbis HP-éknál, ahol is a szerviz kizárólag alaplapcserével együtt képes elképzelni a ROM frissítését.)

Ha a gépre adtak ki BIOS-frissítést (pl. az én régi HP 5450-emre adtak ki, annyi frissítés jött ki hozzá egyszerre, hogy egyszerűbb volt az egész oprendszert frissíteni, mint egyenként kiadni azt a sok patchet), akkor egy kis hexedittel megoldható az angolosítás, viszont a.) garanciája kuka b.) ha nem vagy elég figyelmes, a gép is. Ha más nyelvre szeretnéd váltani, akkor legtöbbször csak úgy oldható meg, ha kunyerálsz egy német/francia satöbbi géptulajdonoshoz egy lementett ROM imaget.

Magyarítás: többet árt, mint használ, sokan panaszkodtak, hogy hard reset lett a nyelvújítási kísérlet vége, annyira megbízhatatlanná vált az oprendszer.

Idézet

Autóstöltőkben jó az utángyártott is? Mert az kétezer ft az eredeti pedig 8 fölött van.

Típusa válogatja, érdemes rákeresni, ha van vele probléma, akkor azt megtalálod. :)

Idézet

valahogy külső mdul nem bejövős nekem

Pedig sok előnye van, nem a PDA akksiját eszi, hanem a sajátját, a kocsiban oda rakod, ahova akarod, nem árnyékolja le a fémgőzölt ablaküveg. Nem beszélve arról, ha tönkremegy, egy új külső GPS olcsóbb, mint ha a PDA-t kell szervizeltetni. :)
Ha mindenképpen egybeépítettet szeretnél venni, győződj meg róla, hogy van-e antennakimenet. Jópár típusnál lehagyják.

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 20. 14:28 -kor

#286 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 17:26

A GPS-nek be kell állítanom valamilyen COM/GPD( vagy mi)-portot, vagy megtalálja magától?
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#287 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 00:06

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 18:26

A GPS-nek be kell állítanom valamilyen COM/GPD( vagy mi)-portot, vagy megtalálja magától?

Ahogy írtam, én nem próbáltam ki az N520 GPS-ét az alatt a hétvége alatt, míg nálam volt. Viszont a programok nagy részének van "kereső" üzemmódja, amikor gyakorlatilag az összes porton és az összes baud rate-tel megpróbál GPS jelet találni. Az iGO és a GPS Dash így nálam eddig az összes gépen megtalálta a megfelelő beállítást.

#288 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 00:24

Érdemes olvasgatni a PDAGold oldalt, egész használható cikkeket (elsősorban hardverteszteket) lehet rajta kifogni. Íme pár friss és régebbi cikk:

http://www.pdagold.c...etail.asp?a=281 - Mio A701 (nekem kéne, szép kis dög)
http://www.pdagold.c...etail.asp?a=279 - Loox C550
http://www.pdagold.c...etail.asp?a=263 - Loox N500 és 520, Fresinek kötelező! :) (Ez is: Asus A636.)

#289 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 18:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 1:24

http://www.pdagold.c...etail.asp?a=263 - Loox N500 és 520, Fresinek kötelező! :) (Ez is: Asus A636.)

Kösz. Végigolvastam pdamániás n520, n560 fórumokat, a636-t még nem. Utána összeírom a lehetőségeket, árakat. Addigis, akinek van konkrét tapasztalat ezekkel a készülékekkel, írjon. Esetleg ha van még más készülékjavaslat, azt is szívesen fogadom.
Harlequin te melyik városban vagy? Nem jársz Miskolc fele? Miskolci tulaj van itt?

GPS teszt:  :D  kár, hogy az asus a636-t nem tették a FuSi mellé

Kép

Szerkesztette: Fresi 2006. 05. 21. 18:56 -kor

#290 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 19:42

Én is az n520 és az a636 gépekben gondolkodom. Már mindkettőt kézbevettem, próbálgattam, de nem igazán tudok dönteni. :think:

#291 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 21:07

Idézet: Zethos - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 20:42

Én is az n520 és az a636 gépekben gondolkodom. Már mindkettőt kézbevettem, próbálgattam, de nem igazán tudok dönteni. :think:

N520-al szemben, az Asus a636 mellett szól a bluetooth, az erősebb processzor, erősebb akksi, a dobozban lévő autós kiegészítő. Ellene, hogy valahogy nem szeretem az asus-t, csúnyácska, kihajtható antenna, csak b-s wlan. De én sem tudom még mi lesz. Átolvasom az asus topicját is, csak már így is fáj a szemem és az a 2000 hsz visszariaszt most.

Készítettem egy kis táblázatot. Egyelőre árak utá még nem googliztam erősen. Gyanítom, hogy pdamania árainál jóval olcsóbban meg lehet kapni.

Az n560 viszont csak akkor jöhet szóba, hogyha a http://www.freeweb.h...imarket/pda.htm oldalről rendelem meg és tud adni számlát róla. Mert így még belefér a 170ezres keretbe a magyar térkép is.

Képernyőfólia kell? Ti használtok? Melyiket ajánljátok?

Szerkesztette: Fresi 2006. 05. 21. 21:38 -kor

#292 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 22:05

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 21:07

N520-al szemben, az Asus a636 mellett szól a bluetooth, az erősebb processzor, erősebb akksi, a dobozban lévő autós kiegészítő. Ellene, hogy valahogy nem szeretem az asus-t, csúnyácska, kihajtható antenna, csak b-s wlan. De én sem tudom még mi lesz. Átolvasom az asus topicját is, csak már így is fáj a szemem és az a 2000 hsz visszariaszt most.

Készítettem egy kis táblázatot. Egyelőre árak utá még nem googliztam erősen. Gyanítom, hogy pdamania árainál jóval olcsóbban meg lehet kapni.

Az n560 viszont csak akkor jöhet szóba, hogyha a http://www.freeweb.h...imarket/pda.htm oldalről rendelem meg és tud adni számlát róla. Mert így még belefér a 170ezres keretbe a magyar térkép is.

Ok, ez mind tiszta előttem, de ezek ellenére sem tudom, hogy mit vegyek.
Nálam most kicsivel az n520 vezet. Nekem mellé egy iGO Kelet-Európa kell és autós töltővel, tartóval 150k-nál többet nem költök rá az biztos.

Viszont ez a pda-projekt amit csiáltál az nagyon tuti, el is dobom azt amit eddig jegyzeteltem, mert lényegében én is ezt csináltam, csak papíron. :)

Majd írd meg, hogy mire jutottál a topic elolvasása után. Én beleolvastam, de okosabb nem lettem.

Miskolci vagy? Az Arany Corvin üzletházban, az I. emeleten van egy műszaki bolt, az milyen? Konkrétan az érdekel, hogy a honlapjukon az árak azok valósak-e. Az iGO K-Európát néztem ott, elvileg az elég jó áron van.:)

#293 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 22:24

Én is az n520 és a636 között meditálok, mert n560 csak akkor jön szóba, ha a 125ezres helyen veszem és ha nem ad számlát akkor nem jó. Tört térképet meg nem akarok.
Holnap remélem sikerül átolvasnom legalább a fél asus topicot. Most találtam ezt: n520 vs. a636
Köszi  :) , egyrészt magamnak jegyzetelek ott, linkeket könnyebb így, meg átláthatóbb. Meg ugye nem nekem lesz és így jobb küldeni az infokat mint emailen.

Igen miskolci vagyok, dobj egy linket a bolthoz és megnézem.

Szerk: Az usb-host az arra jó, hogy külső usb eszközöket kössek a gépre? Host nélkül csak a pcvel lehet összekötni? Külső usb-s winyóhoz host kell?

Szerkesztette: Fresi 2006. 05. 21. 22:32 -kor

#294 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 22:33

Nekem is kell számla és csak eredeti szoftver jöhet szóba. Itt néztem a térképet:Katt

#295 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 22:44

Idézet: Zethos - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 23:05

Nálam most kicsivel az n520 vezet.

Nálam meg az a636.  :Đ
Boltot megnézem, tényleg olcsó....

#296 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 00:44

Nah befejeztem a tesztek olvasgatását.  :cool:  Most nézem a boltokat, hol mennyi. Itt szerintetek melyik árat kell kifizetni?

Idézet

Nettó ár: 88600
Akciós ár: 85500 
Bruttó ár: 102600

Holnap benézek a MM-be, kíváncsi vagyok ki van-e téve ez a két készülék.

#297 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 06:14

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 23:24

Szerk: Az usb-host az arra jó, hogy külső usb eszközöket kössek a gépre? Host nélkül csak a pcvel lehet összekötni? Külső usb-s winyóhoz host kell?

Igen. Meg arra is figyelj, hogy a PDA-ra drótozandó hardverhaz PDA-hoz való driver is kell.

#298 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:23

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 1:44

Nah befejeztem a tesztek olvasgatását.  :cool:  Most nézem a boltokat, hol mennyi. Itt szerintetek melyik árat kell kifizetni?
Holnap benézek a MM-be, kíváncsi vagyok ki van-e téve ez a két készülék.

bruttot:))

az akcios ár+20%

#299 Felhasználó inaktív   pimpu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:54

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 22:07

Képernyőfólia kell? Ti használtok? Melyiket ajánljátok?

nagyon jó ez a táblázat :up:  csak az asushoz nem 7cm-es a gyári tartó, hanem sokkal hosszabb. ráadásul betonstabilan fogja a pda-t. az akku nagyon jól teljesít benne, én meglepődtem az üzemidőn :eek:  az antennáját én még soha nem hajtottam ki, felesleges
én tettem rá egy brando matt fóliát, így a kocsiban nem tükröződik annyira a kijelző, ami ugye nem hátrány ;)  meg azért egy kicsit védi is
itt:  http://www.pdamania.hu/forum/forum1.php3?t...13406&y=20&x=40  a 1871-es hsz-ben árulnak vadi új  636-ososokat bruttó 93e-ért

#300 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 10:22

Ja, a képernyőfólia szinte elengedhetetlen (2-3000 forint, egy kijelzőcsere 20-30×ennyi, ha elgyakódik a touchscreen), a Brando a legtöbbet dicsért márka.

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.