HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 12:40

Idézet

Sajnos a gépem megszűnt lélegezni, már ezer módon próbáltam feltámasztani, az utolsó mentsvár az akku "felfrissítése" lenne. Egy külföldi fórumban találtam egy leírást, amivel "újra lehet rúgni" az akkumulátort. Jelenleg az 1. pont végrehajtása folyik, remélem, használ
Szóval, a lépések:
1. Rakd a gépet töltőre kb. 2 óra hosszat. Ne próbáld bekapcsolni, és ne nyomj meg egyetlen gombot se. (Én rátettem a gépre a tokot macskavédelmi okokból.
2. Két óra elteltével vedd le a gépet a töltőről, és hagyd pihenni 45 perc-1 óra hosszat. Továbbra se nyomj meg semmit.
3. A háromnegyed-egy óra leteltével nyomd meg a Reset gombot.
4. Tedd vissza a töltőre a gépet egy-két percre, de NE TOVÁBB, különben az egész procedúrát kezdheted elölről.
5. Egy-két perc után nyomd meg a reset gombot. A gépnek el kell indulnia, ha nem zárlatos az akku. Ha elsőre nem indul, le kell venni a töltőről, vissza kell tenni, majd újabb resetet kell nyomni. Ezt lehet, hogy párszor meg kell ismételni, elsőre nem mindig sikerül. Ha a gép életjelet adott, tilos lehúzni a töltőről, végre kell hajtani az első töltésre vonatkozó előírásokat (a részleteket a géped gépkönyvében találod.) Most az akku úgynevezett "tanuló módban" van, ezzel "reseteled" az akkumulátor állapotjelző chipjét.
Ha a gép már működik, érdemes elkezdeni az utánajárást, honnan lehet új akkut szerezni, ez az eljárás ugyanis nem hozza vissza a teljes kapacitást, viszont várakozás közben a gépet is tudod használni

Ezt az eljárást én is most próbálom először, ha járatosabb ember hibát, kiegészítenivalót talál a leírásban, ne tartsa magában!

http://www.pdamania.hu/forum/forum1.php3?q...60&y=10&x=100#1

Egy próbát megér, nekem valami életet sikerült lehelnem bele (iPAQ 5450), aztán már minden baja volt, és meghalt. Egy iPAQ 5550-en viszont segített a leírásom. :) Más iPAQ géppel nincsenek tapasztalataim.

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 07. 12:42 -kor

#702 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 13:02

kosz, kiprobálom :)
soft-reset, ugye?

Szerkesztette: Wyco 2006. 11. 07. 13:03 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#703 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 13:06

Igen. Simán megnyomod a Reset gombot.

Milyen típusú egyébként?

#704 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 13:11

3870-es, kb uj, mármint a négy év alatt vagy háromszor lett használva :)
Most egy oraja tolton van, ugyhogy még várok vele egy kicsit.

jéé most látom csak hogy fentvagy DA-n

Szerkesztette: Wyco 2006. 11. 07. 13:13 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#705 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 14:54

hát nem sikerult egyelore...nekifutok megint.
egyebkent nem is ég a toltest jelzo lampa.

#706 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 15:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 14:54

egyebkent nem is ég a toltest jelzo lampa.

Nálam se világított semmi, teljesen halottnak tűnt a gép. Viszont három év állás már fizikálisan is tönkreteheti az akksit (Kiválnak valami sók az elektródákra, mittudomén, nem vagyok kémikus :D). Nézz szét a pdamania webshopban, vagy ha ott nincs, akkor az eBayen, esetleg ipaqrepair.co.uk. Elég jó pénzt kérnek érte, az ipaqrepairen 51 font+szállítás. A pdamanián van utángyártott, nyolcezervalahány küvecsért.

Az akksicseréről találsz egy cikket a PDAmanián, ahogy elnézem, ez a modell sem cserélhető akksis.

Ja, fenn vagyok, már csak a színvonalhoz kéne felzárkóznom :Đ

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 07. 15:09 -kor

#707 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 15:24

Köszi ez jo cikk, lehet hogy szuksegem lesz rá :)

#708 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 18:25

A minap egy másik fórumon ajánlotta egy tag ezt az oldalt:
http://www.geocities...ware/index.html

Ha valakinek kell ingyenes magyar billentyűzet, de nem kíván teljes magyarításért fizetni (meg persze a lehetséges szopás rizikójára sem vágyik :D), akkor annak kötelező a fenti link. :cool: Szuper a kis billentyűzet. Igaz, kézírás-felismeréssel gyorsabban írok, de ezen legalább van ű és ő.

#709 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 23:40

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Pretec 802.11b wlan kártya Winmobile 5.0 párossal? Valahogy nem bírom rendesen működtetni hx2190-el.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#710 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 07:31

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 0:40

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Pretec 802.11b wlan kártya Winmobile 5.0 párossal? Valahogy nem bírom rendesen működtetni hx2190-el.

Én is szeretnék venni egyet ezért kíváncsi vagyok, hogy mennyire használható, ill. a Pda felbontása miatt milyen képe lehet?

#711 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 07:36

Idézet: Killer - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 7:31

ill. a Pda felbontása miatt milyen képe lehet?

Hüm, a wlan kártyának? :think:

#712 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 07:44

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:36

Hüm, a wlan kártyának? :think:

Ennyire nem lehetsz amatőr. :D
Természetesen a Pda-n megjelenített képre gondoltam. :respect:

#713 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 08:09

Csak az idézett hozzászólásban wlan kártyáról volt szó, aminek nem sok köze van ahhoz, milyen kép jelenik meg a PDA-n. :)

A HP kézigépek képe elég jó szokott lenni, nekem kettő van/volt (igaz. régebbi modellek), mindkettővel tökéletesen meg vagyok/voltam elégedve.

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 24. 08:13 -kor

#714 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 09:22

Van egy kis gondom. Van egy Axim X51v eszközöm, és az otthoni gépemen USB-n keresztül gondok vannak a csatlakozással. A04 ROM van rajta, de ez szerintem lényegtelen (később írom, miért). Az itthoni gépemen WinXP SP2, Kerio tűzfal és AS 4.2 van.

1. Ha berakom a bölcsőbe a masinát, eszközkezelőben szépen megjelenik, de hamarosan kapok egy ActiveSync hibaüzenetet, miszerint nem tudott csatlakozni az eszközhöz (amit ezek szerint felismer és lát), és felajánlja a hibakeresőt. Ha azt lefuttatom, ezeket a javaslatokat löki ki:
http://go.microsoft....k/?LinkId=65461
http://go.microsoft....k/?LinkId=65468
http://go.microsoft....k/?LinkId=65257
Egyik sem segít, minden beállítás rendben van.
2. Bluetooth-on keresztül azonnal létrejön a kapcsolat, simán tudok szinkronizálni mailt, névjegyet, feljegyzést, naptárbejegyzést. Ami viszont nem megy, az az internet passtrough.  A PDA-val tehát nem lehet netezni akkor sem, ha a bluetooth kapcsolat máskülönben rendesen működik.
3. Szerintem a PDA-nak semmi baja, ugyanis a céges gépemen BT-n keresztül simán megy az internet. A bölcsőt nem hoztam be, de a nyakamat tenném rá, hogy működne a szinkronizálás.
4. Így visszajutottam az otthoni gépem beállításaihoz. Elsőnek a tűzfalat kapcsoltam ki - ugyanaz a helyzet, mint bekapcsolt tűzfallal. (Egyébként a tűzfalon átengedem az ActiveSync által használt portokat, amik itt meg vannak nevezve: http://www.microsoft.com/windowsmobile/hel...nc/default.mspx )

Más ötletnek híján vagyok, úgyhogy segítséget szeretnék kérni. Előre is köszönöm.

#715 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 10:21

Próbáld meg, hogy az AS-ben törlöd a partnerséget, és újra felismerteted az eszközt.

Ha nem használ, próbáld ki ezt:

http://www.pdamania.hu/content/6254

(A link már nem él benne, innen letöltheted: http://sancho.hu/fil...r_Softwares.zip )

#716 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 11:46

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 9:09

Csak az idézett hozzászólásban wlan kártyáról volt szó, aminek nem sok köze van ahhoz, milyen kép jelenik meg a PDA-n. :)

A HP kézigépek képe elég jó szokott lenni, nekem kettő van/volt (igaz. régebbi modellek), mindkettővel tökéletesen meg vagyok/voltam elégedve.

Ok.

Akkor félreéerthető volt.
Arra gondoltam, hogy a Pda-n hogy néz ki egy weboldal.
Mivel az enyém nem vga.

:respect:

#717 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 12:45

Idézet: Killer - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 11:46

Arra gondoltam, hogy a Pda-n hogy néz ki egy weboldal.

Van, amelyik jobban, van, amelyik rosszabbul. Van olyan is, amit nem tud megjeleníteni rendesen.

#718 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 15:06

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 22:40

Sziasztok!

Hi!

A kártyához mellékelt WM5 driver nem tökéletes. Ugyan megy, de a kezelőprogram nem.
A Spectec honlap szerint:
(***The WLAN Utility can be only compatibile on model SDW 820/822 with PPC 2003(CE4.X)O.S but not with Windows Mobile 5.0)

Lehet hogy készülékspecifikus, de nekem a PPC2003 driverrel működik a WM5-ös MioP350-el.

(ja, a Pretec/Spectec nem igazán különbözik, mondhatni ugyanaz)

#719 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 15:12

Idézet: Killer - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 6:31

Én is szeretnék venni egyet ezért kíváncsi vagyok, hogy mennyire használható, ill. a Pda felbontása miatt milyen képe lehet?

A gyári Explorer mellé egy Opera, és gyakorlatilag a weboldalak nagyrésze élvezhető. :up:

#720 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 15:52

Idézet: Gopher - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 16:12

A gyári Explorer mellé egy Opera, és gyakorlatilag a weboldalak nagyrésze élvezhető. :up:

Köszi

Akkor rendesen olvasható minden és a képek is jól jelennek meg?

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.