HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 30. 11:13

Idézet: havri1 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 12:09

:-)
De frankón, ezeket a műveleteket csinálom napok óta, és tegnap este egy "szűz" beállítás sorozatnak jó eredménye született.
Azóta is működik frankón, hála az égnek.
Magyarítást win 5 alá samsung processzorral lehet találni vajon?
Vagy nem érdemes magyarítani az oprendszert?

Én még nagyon  :lama:  vagyok a témában, kb. 1 hónapja vettem egy iPAQ-ot, de eddigi olvasmányaim alapján a magyarításokkal csak baj van oprenCCer téren... 'Szal ezen infók alapján nem javaslom, de várj egy nálam okosabb fórumtag válaszára - szerintem.  ;) :D
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#462 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 11:33

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 10:13

Én még nagyon  :lama:  vagyok a témában, kb. 1 hónapja vettem egy iPAQ-ot, de eddigi olvasmányaim alapján a magyarításokkal csak baj van oprenCCer téren... 'Szal ezen infók alapján nem javaslom, de várj egy nálam okosabb fórumtag válaszára - szerintem.  ;) :D

ó, nekem 4 napos ha jól emlx a dolog, szóval én még lámább vagyok:-)
Sokat olvasgattam, de valahogy a magyarításról nagyon kevés infüt találtam ezeddig.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#463 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 11:59

Tud kavarni a magyarítás, szerintem nem éri meg az árát.

#464 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 13:04

Idézet: havri1 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 12:33

ó, nekem 4 napos ha jól emlx a dolog, szóval én még lámább vagyok:-)
Sokat olvasgattam, de valahogy a magyarításról nagyon kevés infüt találtam ezeddig.

Amúgy én azon a véleményen vagyok, hogy használati utija úgyis van a PDA-nak, azt kell végigtanulni és végigpötyögtetni a PDA-val (én azt tettem) és utána majdhogynem kínai is lehetne az oprendszer.  ;)  Plussz költséget és +1 hibalehetőséget nem ér a dolog - szerintem.  ;)

#465 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 13:30

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 12:04

Amúgy én azon a véleményen vagyok, hogy használati utija úgyis van a PDA-nak, azt kell végigtanulni és végigpötyögtetni a PDA-val (én azt tettem) és utána majdhogynem kínai is lehetne az oprendszer.  ;)  Plussz költséget és +1 hibalehetőséget nem ér a dolog - szerintem.  ;)

Igen, ezzel egyet értek, jobban belegondolva nem is rossz így, hamar meg lehet szokni.
És nem is olcsó, ha jól láttam 8k+ az ára...
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#466 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 13:30

milyen olcsó és jó megoldás van gps-re az autóba?
Tud valaki segíteni?

Esteleg van valakinek tapasztalata Royaltek RTW-1000 -vel vagy Yakumo deltaX 5 BT-vel :rolleyes:

#467 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 13:32

üdw!

Nekem a yakumo deltax 5 van, autóban használom IGO 2006-al,maximálisan megfelel a célnak.
GPS -e nagyon jó, gyors a sirf protokollal.Ha francia autód van, akkor kell venni egy külső antennát, ugyanis a fémgőzölt hővédős ablak 100%osan blokkolja a GPS jeleket.
Ez kb 4-6e ft bruttó.

Szerkesztette: havri1 2006. 07. 04. 13:35 -kor

#468 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 12:33

Más valakinek véemény?

#469 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 07:27

Idézet: havri1 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 13:32

üdw!

Nekem a yakumo deltax 5 van, autóban használom IGO 2006-al,maximálisan megfelel a célnak.
GPS -e nagyon jó, gyors a sirf protokollal.Ha francia autód van, akkor kell venni egy külső antennát, ugyanis a fémgőzölt hővédős ablak 100%osan blokkolja a GPS jeleket.
Ez kb 4-6e ft bruttó.

Ja, ezt a szöveget én is bevettem. Francia, jól felszerelt klímás autóm van. A szélvédőm felül, a tükörnél pöttyözött és oldalról nézve kissé lilás árnyalatú, tehát többek szerint fémgőzölt. Egy beépített (sirf3)GPS vevővel rendelkező PDA mégis simán, hiba nélkül dolgozik benne.

Persze lehet, hogy mégsem fémgőzölt az üveg, de az butaság, hogy francia autóba mindenképpen venni kell külső antennát. Mintha minden francia autó üvege fémgőzölt lenne, pedig erről szó sincs.

Egyébként a fémgőzölés 100%-ban blokkol? Ez biztos?

#470 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 07:55

Idézet: Zethos - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 6:27

Ja, ezt a szöveget én is bevettem. Francia, jól felszerelt klímás autóm van. A szélvédőm felül, a tükörnél pöttyözött és oldalról nézve kissé lilás árnyalatú, tehát többek szerint fémgőzölt. Egy beépített (sirf3)GPS vevővel rendelkező PDA mégis simán, hiba nélkül dolgozik benne.

Persze lehet, hogy mégsem fémgőzölt az üveg, de az butaság, hogy francia autóba mindenképpen venni kell külső antennát. Mintha minden francia autó üvege fémgőzölt lenne, pedig erről szó sincs.

Egyébként a fémgőzölés 100%-ban blokkol? Ez biztos?

Nem minden üveg fémgőzölt, ez csak extra.
De viszont amelyik az, abban a GPS navigáció gyakorlatilag esélytelen.
Ha nem is 100%osan fogja meg a jeleket, de annyira épp, hogy ne tudjon navigálni  :rolleyes:

Nekem csak színezett, nem hővédős, így működik..
Én ezt a Yakumo szervízben tudtam meg.

#471 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 15:28

Sziasztok!

Ugráló örömmel vettem kezembe a Holux GPSlim 236-os BT-os vevőmet múlt pénteken. Beüzemeltem, ment. Azután szombaton nem. Vasárnap reggel megint igen, azután nem. Hétfőn még 1-szer munkára tudtam bírni, azóta néma.

A probléma az, hogy a bluetooth nem éled benne fel, ergo nem tud a PDA kapcsolódni hozzá.  :(  A baj az, hogy a Vaterán vettem, az eladó pedig egyenesen Taiwanból rendelte...

Ami igazából a kérdésem lenne, hogy hol találok valami szervíz félét a cuccnak? Mert van a postai szállításról és a számláról fénymásolatom és ha van olyan szervíz, ami vállal Holux-ot, akkor gariba megy a javítás - bár némi lóvét is megérne a dolog természetesen. Lehet, hogy egy firmware update meggyógyítaná, de egyrészt firmware a világon sincs hozzá - legalábbis nem találtam letölthetőt - másrészt meg kb. 6-7k lenne a kábel hozzá, hogy feltölthessem a vevőre. Harmadrészt meg nem is tuti, hogy az meggyógyítaná.

Az eladóval is elég gáz lenne rendezni a dolgot, mert Sopronban lakik és az se 2km.

Amúgy miskolci lakos vagyok, így valami B.A.Z. megyei szervíz lenne a legjobb. A segítséget előre is köszönöm.  :respect:

Henci Papa

#472 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 23:37

Idézet: havri1 - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 7:55

Nem minden üveg fémgőzölt, ez csak extra.
De viszont amelyik az, abban a GPS navigáció gyakorlatilag esélytelen.
Ha nem is 100%osan fogja meg a jeleket, de annyira épp, hogy ne tudjon navigálni  :rolleyes:

Nekem csak színezett, nem hővédős, így működik..
Én ezt a Yakumo szervízben tudtam meg.

Nem kötekedni akarok, de te azt írtad, hogy ha francia autója van akkor venni kell hozzá külső antennát, ami ugye ebben a formában elég pontatlan megfogalmazás és van akit ez félrevezethet. Ez a fémgőzölt üveg szerintem csak az újabb francia autóknál van és mint te is írtad, csak extra.

Csak tippelek, de lehet, hogy ennek a fémgőzölésnek is vannak fokozatai, mert olvasni olyat is, hogy fémgőzölt szélvédőnél is talál pozíciót, gondolom a visszavert jelek is besegítenek olyankor. Kérdés, hogy az ugy mennyire pontos és pl. városban, szűk utcákban nem veszíti-e el könnyen a jelet.

Vagy előfordulhat, hogy csak az oldalablakokon keresztül bejútó visszavert jelekből számol ilyen esetekben?

#473 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 06:46

Idézet: Zethos - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 22:37

Nem kötekedni akarok, de te azt írtad, hogy ha francia autója van akkor venni kell hozzá külső antennát, ami ugye ebben a formában elég pontatlan megfogalmazás és van akit ez félrevezethet. Ez a fémgőzölt üveg szerintem csak az újabb francia autóknál van és mint te is írtad, csak extra.

Csak tippelek, de lehet, hogy ennek a fémgőzölésnek is vannak fokozatai, mert olvasni olyat is, hogy fémgőzölt szélvédőnél is talál pozíciót, gondolom a visszavert jelek is besegítenek olyankor. Kérdés, hogy az ugy mennyire pontos és pl. városban, szűk utcákban nem veszíti-e el könnyen a jelet.

Vagy előfordulhat, hogy csak az oldalablakokon keresztül bejútó visszavert jelekből számol ilyen esetekben?

Ez tény.
Viszont akinek ilyen van, azok (akikkel én beszéltem), mind külső antennával dolgoznak.
(peugeot 206ban már fémgőzőlt van, 14 éves)
Lehet ez extra tartozék, nem tudom.
Az én 13 éves japán autómban nincs hővédő üvegezés, csak színezés, ez nem zavarja.
Amúgy nem csak a gyári szélvédőkre vonatkozik ez, ismerősömnek fóliázott autója van (t**folia), és bizony abban 1 műholdat sem talált :mad:

Tehát sajnos nekem az a tapasztalatom.
Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy ez ne riasszon el senkit ilyen készülék vételétől, hisz ha ilyen gond van, tényleg nem nagy beruházás egy külső antenna.

Szerkesztette: havri1 2006. 07. 10. 06:47 -kor

#474 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 16:55

No, azt hiszem, ma elhagytam a Holux GPSlim 236-os vevőmet. Nagyon boldog vagyok.

#475 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 17:14

Az kellemetlen. Autóból vagy zsebből?

#476 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 06:50

Idézet: havri1 - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 6:46

Ez tény.
Viszont akinek ilyen van, azok (akikkel én beszéltem), mind külső antennával dolgoznak.
(peugeot 206ban már fémgőzőlt van, 14 éves)
Lehet ez extra tartozék, nem tudom.
Az én 13 éves japán autómban nincs hővédő üvegezés, csak színezés, ez nem zavarja.
Amúgy nem csak a gyári szélvédőkre vonatkozik ez, ismerősömnek fóliázott autója van (t**folia), és bizony abban 1 műholdat sem talált :mad:

Tehát sajnos nekem az a tapasztalatom.
Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy ez ne riasszon el senkit ilyen készülék vételétől, hisz ha ilyen gond van, tényleg nem nagy beruházás egy külső antenna.

A Peugeot 206 példánál 4 évet akartál írni?

#477 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 07:22

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 18:14

Az kellemetlen. Autóból vagy zsebből?

Egyik sem. :) Kedves az én kocsimmal ment Pestre, nem akartam, hogy bármi bennemaradjon (utcán kellett parkolnia), így megkértem, hogy rakja ki az övének a motorháztetejére. Reggel kómásan beültem a Kedves kocsijába, és simán elindultam a vevővel a motorháztetőn, nyilván valahol a városban leesett.

:lama:

A héten veszek valamit helyette. Legszívesebben ugyanilyet vennék, de ha tudtok hasonlót olcsóbban (ez bruttó 36e a Speedshopban), szívesen venném az ötleteket.

Szerkesztette: Satriani 2006. 07. 11. 07:24 -kor

#478 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 15:00

:eek:
Nem semmi.

Nem tudom, milyen tulajdonságokkal bír a Holux, én szombaton vettem egy Xaiox Wonde XL-t (Nemerix chipes), a depo.hu-n 21-25 ezer körül van, gond nélkül "rácuppant" a PDA-m, meg Aeromappel, GPS Tunerrel próbálva egész pontos. A szobámban, messze az ablaktól is látja (általában) a holdakat. (beton födém, téglafal)

#479 Felhasználó inaktív   vezuvio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 06:35

Sziasztok. Üdvözlök mindenkit.

Elöljáróban annyit, hogy ha valami írtózat hülyeséget kérdeznék, egy hétnél tovább ne nevessetek rajtam  :cool: , mert csak felhasználó vagyok.

a problémám a következő lenne:
Pár napja kaptam Németországból egy Yakumo Delta PDA-t. már használt darab, rokonok útján.
Az a gondom, hogy német nyelvű a kicsike. Pocket PC 2002 Premium Edition fut rajta.
Utána olvastam és rájöttem, hogy magyarítani nem fogom, mert azt olvastam, hogy nem lesz túl stabil tőle a gép, viszont azt szeretném megkérdezni, hogy ANGOL nyelvűre lehetne-e javítani a gépet.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Vezuvio

#480 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 06:39

Idézet: vezuvio - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 7:35

viszont azt szeretném megkérdezni, hogy ANGOL nyelvűre lehetne-e javítani a gépet.

A www.pdamania.hu fórumán keresd Sebiferit, asszem, ő megcsinálja olcsón, ha egyáltalán lehetséges. A házibarkácsot nem ajánlom, ha nem vagy nagy gépzsonglőr, könnyen "ezüst téglát" lehet készíteni a gépből. :)

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.