HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   vezuvio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 07:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 6:39

A www.pdamania.hu fórumán keresd Sebiferit, asszem, ő megcsinálja olcsón, ha egyáltalán lehetséges. A házibarkácsot nem ajánlom, ha nem vagy nagy gépzsonglőr, könnyen "ezüst téglát" lehet készíteni a gépből. :)

Köszönöm a gyors választ  :)
Megpróbálkozom vele, de lehet, hogy marad a "megtanulni a funkciókat és utána már lehet akár kínai is" módszer  :cool:

#482 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 8:22

Egyik sem. :) Kedves az én kocsimmal ment Pestre, nem akartam, hogy bármi bennemaradjon (utcán kellett parkolnia), így megkértem, hogy rakja ki az övének a motorháztetejére. Reggel kómásan beültem a Kedves kocsijába, és simán elindultam a vevővel a motorháztetőn, nyilván valahol a városban leesett.

:lama:

A héten veszek valamit helyette. Legszívesebben ugyanilyet vennék, de ha tudtok hasonlót olcsóbban (ez bruttó 36e a Speedshopban), szívesen venném az ötleteket.

OFF

Én egyszer pénztárcával jártaím így, de az meglett :)

/OFF

#483 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:09

Idézet: vezuvio - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 8:18

Megpróbálkozom vele, de lehet, hogy marad a "megtanulni a funkciókat és utána már lehet akár kínai is" módszer  :cool:

Szerintem mindenképpen megéri az angolosítás, a németekben azt nem bírom, hogy ragaszkodnak a "legbonyolultabb szakkifejezést is lefordítunk, ha lehet, akkor szó szerint, még ha úgy mást is jelent németül"-elvhez. :Đ Ráadásul ha segítség kell, és írnak valamit az angol oprendszerből kiindulva angol menüparancsokkal, nyögvenyelős meló kibogarászni a menüsorból műszaki szakszótár nélkül. :)

Gari természetesen ugrik, de gondolom, egy PPC2002 oprendszerrel felszerelkezett gép esetén ez nem valódi probléma :D

Szerkesztette: debaj 2006. 07. 12. 10:10 -kor

#484 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:51

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 16:00

Nem tudom, milyen tulajdonságokkal bír a Holux, én szombaton vettem egy Xaiox Wonde XL-t (Nemerix chipes), a depo.hu-n 21-25 ezer körül van...

Köszi a tippet, utána fogok olvasni. A Holux amúgy Sirf III-as, hivatalosan ~10 óra, gyakorlatban 12 óra készenléttel, kompakt műanyag "testtel", ON/OFF gombbal, külső antenna csatlakozóval.

#485 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 11:05

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 11:51

Köszi a tippet, utána fogok olvasni. A Holux amúgy Sirf III-as, hivatalosan ~10 óra, gyakorlatban 12 óra készenléttel, kompakt műanyag "testtel", ON/OFF gombbal, külső antenna csatlakozóval.

Vegyél ugyanazt vagy Royaltek rbt-2010-est (38 bruttó). Ugyanazt tudja mint a Holux: Sirf3, készenléti idő lehet, hogy több is mint 12 óra, be/kikapcsoló gomb, külső antenna lehetőség.

#486 Felhasználó inaktív   pimpu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 11:36

Idézet: vezuvio - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 7:35

Sziasztok. Üdvözlök mindenkit.

Elöljáróban annyit, hogy ha valami írtózat hülyeséget kérdeznék, egy hétnél tovább ne nevessetek rajtam  :cool: , mert csak felhasználó vagyok.

a problémám a következő lenne:
Pár napja kaptam Németországból egy Yakumo Delta PDA-t. már használt darab, rokonok útján.
Az a gondom, hogy német nyelvű a kicsike. Pocket PC 2002 Premium Edition fut rajta.
Utána olvastam és rájöttem, hogy magyarítani nem fogom, mert azt olvastam, hogy nem lesz túl stabil tőle a gép, viszont azt szeretném megkérdezni, hogy ANGOL nyelvűre lehetne-e javítani a gépet.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Vezuvio

tényleg nem ajánlatos a magyarítást feltenni, de ez nálad nem is menne, ugyanis német romra nem lehet, csak angolra :smoker:
házilagosan egy kicsit macerás eltérő nyelvű romot rátenni, nem lehetetlen, asus 636-on már megoldottuk egy páran :cool:
sebiferit én is ajánlom, ha létezik rá angol rom (és miért ne létezne :D ) ő biztosan megcsinálja neked

#487 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 11:44

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:05

Vegyél ugyanazt vagy Royaltek rbt-2010-est (38 bruttó). Ugyanazt tudja mint a Holux: Sirf3, készenléti idő lehet, hogy több is mint 12 óra, be/kikapcsoló gomb, külső antenna lehetőség.

Néztem én is, de a Holux olcsóbb és kisebb, a 10-12 órás készenlét is bőven elég.

#488 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 11:54

A Nemerix chip alacsony fogyasztású több oldal szerint is, a katalógus az én GPS-emnél 20 óra folyamatos üzemidőt ír. Erre csak azt tudom mondani, hogy kb. három-négy órát ment folyamatosan a GPS, mielőtt hazaértem volna, és a két órás töltő úgy negyedóra alatt csurig töltötte. :) Ez is műanyag, ki/be gomb, meg külső csati is van rajta. Adnak hozzá autós töltőt is.
Hátránya, hogy tudtommal nem SIRF3-as, meg egyszer a Tesco árnyékában (be akartam mérni, mert az Aeromap máshol mutatja) azt "hitte", hogy én 10 km/h sebességgel mozgok. :)

#489 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 12:22

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:54

A Nemerix chip alacsony fogyasztású több oldal szerint is, a katalógus az én GPS-emnél 20 óra folyamatos üzemidőt ír. Erre csak azt tudom mondani, hogy kb. három-négy órát ment folyamatosan a GPS, mielőtt hazaértem volna, és a két órás töltő úgy negyedóra alatt csurig töltötte. :) Ez is műanyag, ki/be gomb, meg külső csati is van rajta. Adnak hozzá autós töltőt is.
Hátránya, hogy tudtommal nem SIRF3-as, meg egyszer a Tesco árnyékában (be akartam mérni, mert az Aeromap máshol mutatja) azt "hitte", hogy én 10 km/h sebességgel mozgok. :)

A nemerix chipsetes gps-eket valahova a sirf2 és sirf3 közé sorolják kb a tesztek aztihszem. Egyébként az én Royaltekem is van amikor azt hiszi, hogy mozgok, miközben egyhelyben állok, de csak ritkán.

#490 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 22:37

Vettem a Speedshopban egy Holuxot, remélem, ezt már nem hagyom el.

#491 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 11:32

Megkérdezem itt is, egy T-M*bile MDA Compact II-ről van szó:

Idézet

...mintha úgy emlékeznék, hogy a NAGY CLEAR STORAGE előtt a Gprs Monitor - és a GPRS kapcsolat (Connectivity a My Today oldalon) nem kapcsolódott fel szíre-szóra a netre. Most mindig felmegy, a levelezés és az SPB Weather kérésére kapcsolódva van mindig. Az utóbbiban meg tudtam adni, hogy ne nézzen rá, csak ha én mondom, de a levelezésnek nem tudom. A GPRS Monitor Tools-ban meg tudom én adni, hogy ne kapcsolódjon automatice, hanem csak ha engedem? Nehogy meglepi érjen hó végén...

Esetleg valaki?

Szerkesztette: bigsee 2006. 07. 14. 11:33 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#492 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 07:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 21:37

Vettem a Speedshopban egy Holuxot, remélem, ezt már nem hagyom el.

Családtagomnak van egy serial portos Holux GPS-e, SirfIIIas, 1x e ft volt.
Tudom, ez nagyon alsó kategória, de nagyon meg van vele elégedve.

Na csak ennyit akartam a Holuxal kapcs  :p
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#493 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:37

Jó urak,

hol találok viszonylag részletes (főleg olyan érdekelne, amin a látnivalók be vannak jelölve), és pontos (GPS Tuner demóhoz kellene) Siófok, illetve Balatonfüred várostérképet JPG formátumban? Esetleg ha valaki arrafelé lakik, ki tudna segíteni egy skennelt térképpel? :)

#494 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:44

Fured weblapjan mar probaltad?

[szerk:]Picit reginek tunik, mivel a gorog falu nincs feltuntetve rajta ('90 ota epul...), sot az elotte levo korforgalom sima keresztezodeskent latszik, meg lemaradt a ~10 eve megepult evangelikus templom.
Ja, meg a rendorseg is elkoltozott mar vagy 8 eve a Petofi S utcabol a Furdo utcaba.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 07. 16. 15:09 -kor

#495 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:58

Kösz, eszembe se jutott, abból kiindulva, hogy a legtöbb város honlapján feltöltenek valami bélyegképet térkép címen :)

#496 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 22:53

Biztos sokan ismeritek, de talán lesz, akinek újdonság: http://www.pdagold.com/software/

#497 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 18:03

PDA-hoz mindegy, hogy milyen ceruzat veszek (tartalekba)? Szamit ez egyaltalan valamit? A kepernyore vedoretegkent mit ajanlanatok? (A kijelzo fekete-feher)

Szerkesztette: HAMMER 2006. 07. 19. 18:03 -kor

#498 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 19:26

Idézet: HAMMER - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 19:03

PDA-hoz mindegy, hogy milyen ceruzat veszek (tartalekba)? Szamit ez egyaltalan valamit? A kepernyore vedoretegkent mit ajanlanatok? (A kijelzo fekete-feher)

Nem ért, ha a stylus passzol a PDA-hoz. (Nem minden PDA-nak egyforma méretű a stylus-a, sőt...)

A képernyőre a PDA-hoz passzoló védőfólia való. Vannak vékony, "egyszer használatos" fóliák (egy csomagban többet is találsz), és vastagabb, többször használatos, mosható fóliák. Én utóbbit használom, tökéletesen bevált, a vékonyakkal kapcsolatban nincs tapasztalatom.

#499 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 21:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. Jul. 19., Wednesday - 19:26

Nem ért, ha a stylus passzol a PDA-hoz. (Nem minden PDA-nak egyforma méretű a stylus-a, sőt...)

A képernyőre a PDA-hoz passzoló védőfólia való. Vannak vékony, "egyszer használatos" fóliák (egy csomagban többet is találsz), és vastagabb, többször használatos, mosható fóliák. Én utóbbit használom, tökéletesen bevált, a vékonyakkal kapcsolatban nincs tapasztalatom.

Koszi.

#500 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 07:54

Az USB host a PDA-nál annyit jelent, h rátudok kötni egy USB-s vinyót? (és ha van a PDA-ban WLAN akkor elvikeben a vinyón lévő fájlokat eltudom küldeni a neten?)
előre is köszi a segitseget!

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.