Idézet: sn4ke - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 21:41
gondolom nem úszom meg 50ezer alatt

Nekem iPAQ 2210 van, nem egy mai csóka, de ezekre mind alkalmas. Ha nézelődsz, és nem GPS-sel együtt kínálják, 40 körül már hozzájuthatsz.

De leírom azokat a specifikációkat, amik alkalmassá teszik filmnézésre (a többi funkcióra szinte a legolcsóbb PDA is alkalmas.)
Legyen tehát benne:
-minimum 400 megaherzes processzor (írnék 200-at is, de olyan gépem még nem volt, a Jornada 720-asomnál viszont inkább a képernyő akadály, tehát elvileg egy 320×240 felbontású film 200 megaherzes procin is elfut)
-minimum 64 MB belső memória, ha ebből ~30 a rendelkezésedre áll, nyert ügyed van
-normális TFT kijelző legalább 320×240 pixel felbontással (nagyítóval kell keresni azt a gépet, ami ezt nem teljesíti).
-legyen bővíthető memóriakártyával, én személy szerint pár ősrégi HP gépről tudok, ami 1998-tól napjainkig megjelent, és drága CF kabát nélkül nem bővíthető a memóriája, szóval olyan gépet, ami erre alkalmatlan, már-már mikroszkóppal kéne keresni
-minimum PPC2002 oprendszer legyen rajta (nemröhög, a régi h5450-esemen az volt, majdnem megsirattam, amikor megdöglött végül

)
Ezen kívül még egy kritérium maradt, a BT rádió (infraport a kézigépek 99%-án van), ezt el kell olvasni a kinézett gép specifikációjában, hogy van-e benne. (A www.pdamania.hu oldalon egy elég részletes, több kritérium alapján kereshető gépadatbázist találsz.)
Ha használt gépet szeretnél venni, akkor jól nézd meg, hogy a kijelzője a legkisebb mértékben se legyen megsérülve, és a képernyőérintéseket pontosan "vegye", mert a PDA-n az tölti be a képernyő, billentyűzet, egér szerepét is. És az a helyzet, hogy még egy 20 ezer forintos kézigép képernyőjének javítását sem úszod meg 50 pénz alatt, ha egyáltalán létezik még hozzá pótalkatrész.
Sajnos behatóbban csak a HP gépeket ismerem, a többi márkával nem foglalkoztam még, bár most kezdek elcsábulni a FuSi Pocket Loox 420 vagy 720 felé (ahhoz először pénzzé kéne tennem a mostani gépet), mert jól néz ki, van benne WLAN is, meg (ha a 720 mellett döntök) 320×240 helyett VGA felbontású kijeltzője lészen. Ja, és minden okosságukban is könnyebbek húsz-harminc grammal, mint a 2210, arról nem is beszélve, hogy kezdem felfedezni magamon a kütyübuziság első jeleit. :Đ
Szerkesztette: debaj 2006. 12. 12. 21:58 -kor