HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:30

már lemondtam a bluetoothról (igazából nem tudtam ,hogy ez majdnem olyan plusz ár mint a gps)

#742 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:54

Szerintem butaság lemondani róla, ha nincs rajta BT, akkor az eléggé megnehezíti, illetve csúnyán megdrágítja az esetleges későbbi bővíthetőségét.
Gondolj bele, ha később mondjuk GPS-sel szeretnéd bővíteni, akkor vagy SDIO GPS-t, vagy SDIO BT kártyát kell venned (SDIO=SD kártya helyére csúsztatható tartozék), és akkor már meg is vagy főzve, mert navigációs programot nem tudsz a gépre rakni, hiszen elfoglaltad az SD kártya helyét, ráadásul könnyen el is törheted a kártyát. Lehet persze kábeles GPS-t is használni, de az kényelmetlen és ronda. :) Ha netre akarsz menni, vagy fájlokat mozgatni, akkor is barátságosabb BT-n keresztül intézni, mint mondjuk infrán keresztül.

#743 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 12:27

Mitac Mio P550-rol tudva nekem valaki mondani konkretumokat? Most keszulok PDA venni es ez eleg szimpatikusnak tunik, foleg, hogy van benn kekfog, wlan es gps is...
Meddig birja a valosagban mondjuk akkor, ha hasznalom wlan?
Meddig birja, ha megy a gps?
Meddig, ha kekfog?
Es meddig, ha egyik sem megy, hanem mondjuk csak zenet hallgatok rajt, vagy egyszeruen alap pda-kent hasznalom?
Milyen a wlan hasznalata? Sok gond van vele? A gps mennyire megbizhato es stabil benn?
Ha valakinek van valami tapasztalata, kerem irja meg...

Szerkesztette: Piton 2006. 12. 13. 12:28 -kor

#744 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 20:10

Most vettem egyet 10 napja.
Pár naposan elkezdett állandóan fagyni, főleg akkor amikor rádugtam ill. lehúztam a töltőről.
Magyarítást leszedtem, clean boot is volt, nem változott semmi. Szerizben frissítették a romot újabb verzióra, szervizes srác csak nézett amikor az újraindulásnál rögtön lefagyott. Azt mondta ez ilyenkor előfordul. Kimentem az autóhoz, töltőre rá, képernyő szépen kimerevedett, vittem is vissza. Ott hagytam most, nem tudom mit tudnak csinálni vele, illetve mi lehet szerencsétlennel... :(
Biztos nem általános, hanem egyedi hiba, de eléggé neki vagyok keseredve. Egy 100 ezer forintos készülék ilyen legyen...
A GPS-t nekem töltő nélkül 1.5 - 2 órát bírta. De ha csak pötyögtem rajta, akkor se bírta tovább...
Az IGO 2006 hiba nélkül futott rajta, gyönyörűen vitte.
Ennyi tapasztalatom van eddig.
Most várom a szervizt, hogy mit fognak mondani... Gondolom azt, hogy náluk nem jelentkezett a hiba... hehe    De akkor ordítani fogok....!
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#745 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 09:59

Nekem Mio 180- as van, semmi bajom vele.
Rádiókat, hogy lehetne vele fogni?
Vagy hülyeséget kérdeztem?

Szerkesztette: Killer 2006. 12. 14. 10:00 -kor

#746 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 11:25

Idézet: Killer - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 8:59

Nekem Mio 180- as van, semmi bajom vele.
Rádiókat, hogy lehetne vele fogni?
Vagy hülyeséget kérdeztem?

Kissé...
A rádió vételéhez vagy rádiótuner kell, vagy a netrádióra gondolsz?
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#747 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:30

Sziasztok erről tud valaki valami okosat mondani?
AIRIS T620 PDA 

MEnnyire jó? megbizható?.........stb

#748 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 21:18

Idézet: Biopon - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 21:10

Pár naposan elkezdett állandóan fagyni, főleg akkor amikor rádugtam ill. lehúztam a töltőről.
Magyarítást leszedtem, clean boot is volt, nem változott semmi. Szerizben frissítették a romot újabb verzióra, szervizes srác csak nézett amikor az újraindulásnál rögtön lefagyott. Azt mondta ez ilyenkor előfordul. Kimentem az autóhoz, töltőre rá, képernyő szépen kimerevedett, vittem is vissza. Ott hagytam most, nem tudom mit tudnak csinálni vele, illetve mi lehet szerencsétlennel... :(
Biztos nem általános, hanem egyedi hiba, de eléggé neki vagyok keseredve. Egy 100 ezer forintos készülék ilyen legyen...
A GPS-t nekem töltő nélkül 1.5 - 2 órát bírta. De ha csak pötyögtem rajta, akkor se bírta tovább...
Most várom a szervizt, hogy mit fognak mondani... Gondolom azt, hogy náluk nem jelentkezett a hiba... hehe    De akkor ordítani fogok....!

Esetleg, ha van valami pls, oszd meg velunk/velem. Koszonom!

#749 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 17:40

Idézet: Piton - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 20:18

Esetleg, ha van valami pls, oszd meg velunk/velem. Koszonom!

Oks, még a szervizben van, múlt kedden adtam be, holnap csörgök rájuk, ha lesz időm.

#750 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:39

Reszletesen le tudna irni valaki szaki, hogyan hasznaljam utp kabel vegen figyego intermec 700c-men az internetet? A netezos gepen keresztul menne a dolog.

USB-n keresztul automatikusan mukodik (gondolom activesync elintezi), utp-n kuka.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#751 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 02:08

Na, asszem egy ilyet szeretnék:

http://www.asus.com.tw/products4.aspx?l1=8...172&modelmenu=1
Make love not Wor.

#752 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:05

Kezdem elveszteni a fonalat...

Ma reggelig rakom a dokkoloba a gepet, hogy ramasoljak par dokumentumot. Nyomom a tallozas gombot, semmi. Varok, jon a hibauzenet:

"alapveto fontossagu kommunikacios szolgaltatasok nem indultak el. probalja alapallapotba allitani az eszkozt, majd csatlakoztassa ujbol"

Volt soft reset, hard reset, minden szart ujrainditottam mar, ujra telepitettem az activesync-et is. Ua. a hibauzenet.

pocket pc 4.20.0 (build 14053)
win xp magyar sp2
activesync 4.2 magyar
gyari dokkolo, usb csatlakozas
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#753 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:36

ActiveSync-kel én is szoptam eleget. A vége az lett, hogy 1. kikapcsoltam víruskeresőt, tűzfalat, netlimitert, minden létező programot, aminek bármi köze lehet a hálózati forgalomhoz 2. egy másik USB portra csatlakoztattam a bölcsőt. Láss csodát, működött. Azóta persze visszakapcsoltam a szoftvereket, és még mindig működik. Franc se érti.

#754 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 12:21

Hm, tuzfal nelkul itt is megy. Nem ertem meg mindig. Tegnap meg ment. A tuzfal krepalt be, vagy mi lehet?
kerio 2.1.5 - mindjart ujra huzom

ha ujra bekapcsolom a tuzfalat, activesync megint nem megy

Szerkesztette: PeppeR 2006. 12. 20. 12:26 -kor

#755 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 12:42

Ujratelepitettem a tuzfalat, most jo. franc sem erti, lassan mar haklisabbak lesznek, mint a nok.  :Đ

koszi a segitseget!

#756 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:05

Idézet: PeppeR - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 12:42

Ujratelepitettem a tuzfalat, most jo. franc sem erti...

Ha egyszercsak megint nem akar működni, próbáld meg a Kerio csomagszűrőjében az AS által használt portokat az AS által elérhetővé tenni, még akkor is, ha amúgy semmilyen tiltás nem vonatkozik rájuk. Nekem a laptopomon Kerio van, és muszáj volt ezt meglépni, különben csak látta a PDA-t a laptop, de nem tudott rá csatlakozni.

#757 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:51

Ertem. Remelem nem lesz gond vele tobbet. Koszi ismet!

#758 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 16:53

Idézet: Biopon - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 19:10

Szóval Mio P550

Elmentem a szervizbe. Közölték velem, hogy újra flashelték a legújabb rom verzióra, tesztelték és semmi baja. Mondtam, hogy oké, ha fagy, akkor úgyis visszaviszem. Azóta hiba nélkül megy, egyszer nem fagyott le, szóval minden oké vele. Amit megfigyeltem, amikor az asztali töltőn töltöm, és elalszik a töltést jelző sárga lámpa, ha ezek után is rajta hagyom egész éjjel, sokkal tovább bírja másnap, mint amikor rögtön lehúzom róla.
Ami az ActiveSync-et illeti: a tűzfal nekem is letiltotta, fene érti miért. Eleinte variáltam a tűzfallal, engedélyeztem meg ilyenek, de akkor sem ment. Egy egyszerű megoldást választottam, amíg ActiveSync-et használom, net lekapcs, tűzfal lekapcs és kész. Az ActiveSync-et úgyis csak alig használom, illetve csak rövid időre.
Az MSReader-el küzdök egyelőre, szépen felmegy, de az istennek nem hajlandó beolvasni E-book-ot.
Na ennyi egyelőre.

#759 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:17

Idézet: Biopon - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 16:53

Amit megfigyeltem, amikor az asztali töltőn töltöm, és elalszik a töltést jelző sárga lámpa, ha ezek után is rajta hagyom egész éjjel, sokkal tovább bírja másnap, mint amikor rögtön lehúzom róla.

Néha (mondjuk félévente) érdemes eljátszani, hogy lementesz minden adatodat, aztán csinálsz egy médiatesztet. (Bemásolsz egy MP3-at a RAM-ba, elindítod teljes hangerővel, ha zavar a zaj, akkor egy "csupasz" jackdugóval lefojtod, a háttérvilágítást a maximumra veszed, és úgy hagyod, amíg bírja az akksi.) Ha már közölte, hogy neki elege van, és kikapcsolt, akkor párszor megpróbálod bekapcsolni, hogy minél jobban leszívja az akksi maradék energiáját. Nem kell félteni az akksit, ezek a modern jószágok nem hagyják a kritikus szint alá merülni az akkut, olyankor már be se kapcsolnak. Miután már minden csendes, a készüléket rádugod a töltőre, és rajta hagyod annyi ideig, mint amennyit a kézikönyv ír az első töltésre vonatkozóan. Ez után egész kellemesen felfrissül az akku, én egy alkalommal több, mint fél óra plusz üzemidőt kaptam a 2210-esembe.

#760 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 21:01

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 19:17

Néha (mondjuk félévente) érdemes eljátszani, hogy lementesz minden adatodat, aztán csinálsz egy médiatesztet. (Bemásolsz egy MP3-at a RAM-ba, elindítod teljes hangerővel, ha zavar a zaj, akkor egy "csupasz" jackdugóval lefojtod, a háttérvilágítást a maximumra veszed, és úgy hagyod, amíg bírja az akksi.) Ha már közölte, hogy neki elege van, és kikapcsolt, akkor párszor megpróbálod bekapcsolni, hogy minél jobban leszívja az akksi maradék energiáját. Nem kell félteni az akksit, ezek a modern jószágok nem hagyják a kritikus szint alá merülni az akkut, olyankor már be se kapcsolnak. Miután már minden csendes, a készüléket rádugod a töltőre, és rajta hagyod annyi ideig, mint amennyit a kézikönyv ír az első töltésre vonatkozóan. Ez után egész kellemesen felfrissül az akku, én egy alkalommal több, mint fél óra plusz üzemidőt kaptam a 2210-esembe.

Értem mit mondasz, egy teljes lemerítés és teljes töltés utána. Ez mindenféle akkunak jót tesz, bár ezek a mai Li-Ion akksik már nem annyira igénylik ezt, mint a NiMh-ek. Bővebbet lehet megtudni a témáról a Mindent a tölthető ceruzaakksikról topikban... :-)
De megismétlem, nem mondasz butaságot!
Neked hány órát bírja amúgy?

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.