HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 10. 13:10

Azóta megoldódott, a kezembe nyomtak egy ingyen iTouch-ot, mp3-ra jobb mint bármilyen windows mobile app... minden más médiára meg a tcpmp-vel elégedett vagyok.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1162 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 12:15

Végre leselejteztük az imádott QTEK 9090-esemet egy HTC S620-ra. Első legszembetűnőbb észrevételem az volt a kis számológép formájú kütyüvel, hogy az Outlook-ból áthozott több ezer névből álló kontaktlistám annyira lassú volt, hogy szinte elgondolkoztam, hogy inkább használom továbbra is az imádott Qtek-em.

Illetve wifivel alig bírta a szuflát :think:

Aztán update-eltem WM6-ra a rendszert és láss csodát meglódult a jószág :eek: Ugyan lassabb a boot (de sose kapcsolom ki :D), ellenben sokkal tovább bírja wifivel illetve a kontaklistám is olyan gyors, mint ahogy azt elvárom.

Baromira tetszik ez a kis kütyü WM6-al megkínálva. Az Oulook ami a legfontosabb számomra, eszméletlen jó! Megéri a pénzét a készülék, vettünk is belőle párat :)

(azért a 2004 óta használt Qtek-emtől nem bírok szabadulni :Đ Már annyira összeszoktam vele és a rávadászott programjaimmal :rolleyes: )

HTC jó választás!

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 13. 12:17 -kor

#1163 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 12:51

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 12:15

HTC jó választás!

Jó választás a HTC, de nem jobb, mint a QTEK. Miért? mert ugyanaz a cég, a telefonok pedig különböző brand-ek alatt kerülnek a készülékek forgalomba.

Az előző készülékem nekem is QTEK 9090 / HTC Blue Angel / T-mobile MDA3 volt.
A mostani pedig QTEK 9100 / THC Wizard / MDA Vario.  :rolleyes:

#1164 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 14:22

Mistery, egy kis segítséget szeretnék kérni tőled. Szerinted a Qtek 9090-en lehet Windows-t update-elni? Gondolom a WM6 nem megy fel rá, de a WM5 még talán felmenne. Megjött a kedvem egy kis frissítéshez :)

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 13. 15:18 -kor

#1165 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 14:30

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 14:22

Mistery, egy kis segítséget szeretnék kérni tőled. Szerintem a Qtek 9090-en lehet Windows-t update-elni? Gondolom a WM6 nem megy fel rá, de a WM5 még talán felmenne. Megjött a kedvem egy kis frissítéshez :)

Én csak WM2003-mal használtam az MDA3-at.

Az XDAwiki szerint van hozzá WM5 és WM6 is.
http://wiki.xda-developers.com/index.php?p...e=HTC_Blueangel

#1166 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 15:20

Hajajj ez gondolom csak hack útján megy. Attól kicsit félek. Lehet inkább marad a 2003 :rolleyes:

Van itt valaki jártas ebben?

#1167 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 14:21

Üdv!

Ne haragudjatok, hogy ide kontárkodok!  :)  Megvettem életem első PDA+telefon-ját. Nagyon fura a dolog! Szokni kell!!  :Đ  Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy (Lehet, hogy n+1-szer fel lett téve, akkor bocsi!) a bezárt programok ottmaradnak a memóriába és csak a task bar segítségével tudom lelőni. Van-e erre valamilyen megoldás, hogy amikor bezárom a progit, akkor a memóriából is automatikusan kiürüljön?! Segítségeteket előre is köszönöm!  :respect: 

Üdv: Klown

P.s.: Mio A701 + Windows Mobile 5.0
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1168 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 14:35

Logikailag így oldják meg a multitaskingot, így  amit bezársz, azt csak háttérbe teszed. Ezt szokni kell, néha jól jön, ha meg mégsem jön be, SPB Pocket Plus, vagy hasonló shell kieg programokkal lehet egyszerűsíteni a bezárásokat, egyebeket.
...

#1169 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 14:36

Klown, ez kell neked:

http://www.sbsh.net/...ucts/ilauncher/

Idézet

NEW! - Task Manager and Real 'X' Close Button

* Optionally set the 'X' close button to truly close running applications when hitting the 'X' button. By default, applications are only minimized

Egyébként valószínűleg kis registry buzerálással is el lehet ezt érni, de nincs sok időm utánakeresni, ezt a megoldást viszont ismerem (és használom).

#1170 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 15:44

Villámkérdés, X51v-n mennyi szabad memóriád van WM6-al? Kicsit keveslem a 25mb-ot, pláne hogy WM5-el nem emlékszem olyanra, hogy bármit is be kellett volna zárnom a háttérből low memory hibaüzenet miatt.
...

#1171 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 15:53

Nincs most nálam a cucc, emlékeim szerint az iLauncher 25 és 32 mb között szokta mutatni a szabad memóriát. Nem emlékszem low memory hibaüzenetre. Talán úgy tudnék ilyet előcsalni, hogy egy csomó futó programra (Opera biztosan közte lenne) "ráindítanám" az iGO-t.

Ja, és még mindig az A01-es ROM van fent, egyszerűen nincs érkezésem mindent lementeni, majd frissíteni.

Szerkesztette: Satriani 2007. 12. 14. 15:54 -kor

#1172 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 16:16

A03-at raktam rá, aztán azóta maradt is. Igazából a Windows Media Player eszik igazán feltűnően, amellett nemhogy az iGo, szinte semmi egyéb sem fér meg (tudom, tcpmp vagy egyéb, de Mp3-ra kényelmes a mediaplayer felülete ujjal bökdösve). Mindenesetre keresek valami reg tweaker cuccot, amivel a fölösleges dolgokat kibányászom.
...

#1173 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 17:43

Rosszul emlékeztem, a 32 helyett 23 a valós. Induláskor 27 mega marad, ez lemegy pár progi indítása és kilépés után 25 köré. Nálam jellemzően fut a notes és a calendar, ezekkel 23 marad.

Oxios closeapps fel tud szabadítani kis memóriát.

Mp3 lejátszás stylus nélkül: mortplayer. ;)

#1174 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 18:36

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 14:35

Logikailag így oldják meg a multitaskingot, így  amit bezársz, azt csak háttérbe teszed. Ezt szokni kell, néha jól jön, ha meg mégsem jön be, SPB Pocket Plus, vagy hasonló shell kieg programokkal lehet egyszerűsíteni a bezárásokat, egyebeket.

-NoVa- és Satriani!

Köszönöm gyors, szíves segítségeteket!  :respect:

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1175 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 12:56

Nagyon minimális ismeretekkel rendelkeze PDA téren, lenne egy-két kezdő kérdésem:

1. Hogyan működnek ezek a backup programok (pl.: Sunnysoft Backup Manager) Ha maga az operácios rendszer (Mio P360 WM6) a ROM-ban tárolódik akkor ha le is mentem hová töltöm vissza? Vagy csak a programokat menti le amiket az írható memóriára telepítek? S ha ezt visszatöltöm akkor hogyan "épül bele" a rendszerbe?

2. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a PDA-t a windows update-n frissítsem? Vagy letöltsem a GPS-hez a műholdak állását előre. Olvastam hogy van erre lehetőség, de amikor ezeket próbálom azt a hibaüzenetet kapom hogy nincs beálljtva a hálózati kártya IP címe, ami igaz is, de nem tudom mire állísam. (Csak USB csatlakozásom van Vistat használok A Windows Mobile Device Center-el)

3. Hol taálhatok egy teljesen kezdőknek való leírást a PDA-k memória kezeléséről?

Köszönöm.

Szolti

#1176 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 15:03

Idézet: Szolti - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 12:56

Nagyon minimális ismeretekkel rendelkeze PDA téren, lenne egy-két kezdő kérdésem:

1. Hogyan működnek ezek a backup programok (pl.: Sunnysoft Backup Manager) Ha maga az operácios rendszer (Mio P360 WM6) a ROM-ban tárolódik akkor ha le is mentem hová töltöm vissza? Vagy csak a programokat menti le amiket az írható memóriára telepítek? S ha ezt visszatöltöm akkor hogyan "épül bele" a rendszerbe?

2. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a PDA-t a windows update-n frissítsem? Vagy letöltsem a GPS-hez a műholdak állását előre. Olvastam hogy van erre lehetőség, de amikor ezeket próbálom azt a hibaüzenetet kapom hogy nincs beálljtva a hálózati kártya IP címe, ami igaz is, de nem tudom mire állísam. (Csak USB csatlakozásom van Vistat használok A Windows Mobile Device Center-el)

3. Hol taálhatok egy teljesen kezdőknek való leírást a PDA-k memória kezeléséről?

Köszönöm.

Szolti

Megoldottam a 2-es problémát:
A következő kulcs létrehozására volt szükség a windowsban: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services]
"AllowLSP"=dword:00000000

#1177 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 22:28

Van még 1 dolog amit nem teljesen értek. Megy rendesen a szinkronizálás, frissül a gps pozíció letöltés is. Mind ez egy Mio P360-on USB-n keresztül Windows Vista-val, de időről időre följön a következő hibaüzenet:
Nincs IP-cím a stervertől. Próbálkozzon újra, vagy adjon meg IP címet a 'Hálózati beállítások"-ban.

Ez micsoda? Egyébként sem értem melyik mi ezek közül:
NE2000 Compatible Ethernet Driver
Virtual Ethernet Intermediate miniport
AsyncMac NDISWAN Miniport
L2TP NDISWAN Miniport
PPTP NDISWAN Miniport
Remote-NDIS Host
Bluetooth PAN Driver

Sőt azt sem, hogyan tudom megadni, hogy helyi hálózatnak melyiket akarom használni, ha "rábökök" ezek közül valamelyikre akkor előugrik a beállítások menü ha ezt le OK-ézom akkor azt fogja használni alapértelmezet kapcsolatni protokolnak?

Bocs a kezdő Kérdésekért.

Szerkesztette: Szolti 2007. 12. 15. 22:28 -kor

#1178 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 21:56

Immáron WM6 muzsikál a Qtek 9090-emen :Đ Aztadekiráááááááály. Eddig WM6-al csak az újdonsült HTC S620-amon találkoztam, de a Qteken kicsit többet látni belőle :D Már meg is pimpeltem minden, boldog vagyok :omg:

#1179 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 23:34

-NoVa-, probald ki a MortPlayert. Opera + Mort mellett marad 17-18 mb memoria, es igy nez ki:

Csatolt fájl:

#1180 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 23:39

Azert fajin kis kutyu ez: athuztam wifin a PC-rol az SD kartyara par zenet, megcsinaltam a screenshotot, beszurtam a forumba - long live Axim. :cool:

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.