HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 17. 00:50

Kipróbáltam, kösz, erösen feldobta a használhatóságát az aximnak, már csak valami igazán jó billentyûzet kéne rá. Az iTouch virtual keyboardja verhetetlen, most is arról írok. Mint minden jó dolgot, ezt is leklónozták wm alá, pcm keyboard néven, de a magyar szettel instabil, és lassú még.

Elkezdtem rá programozgatni, nyers grafikára és fizikára meglepôen erôs, majd rakok fel igény esetén techdemot.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1182 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 01:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 0:39

Azert fajin kis kutyu ez: athuztam wifin a PC-rol az SD kartyara par zenet, megcsinaltam a screenshotot, beszurtam a forumba - long live Axim. :cool:

Na igen, touchra itunessel rángatni zenét, képet, videót, de csak megfelelô formátumra konvertálás után... A dellre meg sd kártyát fogadó pendrive-al, kártyaolvasóval vagy szinkronkábellel akár divx-et, vagy épp fényképezôgépbôl áttéve a kártyát simán megeszi a képeket. Ez használható, a másik meg érdekes :)
...

#1183 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:15

Satriani, ezt a MortPlayert honnan lehet megszerezni, márha ingyenes?

Ha meg fizetős kirpóbálnám...

Google nem segített vagy szar a googlem :Đ  :omg:

szerk.: ha egybeírom tényleg nincs találat, na de ha külön :respect:  :reklamacio:  :omg:  :think:  :Đ

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 17. 09:20 -kor

#1184 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:32

-NoVa-: próbáltál már full screen billentyűzeteket? Kettő fizetős ugrik be kapásból, az egyik az SPB-é, a másik valami Typango. Az elsőt próbáltam, teljes képernyős üzemmódban a szerkesztőablakból csak egy pici csík marad, így a billentyűzet tényleg kitölti a képernyőt. Egyébként meg kézírás-felismerést használok, az ő és ű betűket leszámítva hibátlanul és gyorsan működik, ritkán hibázok. :cool: :D

Ami a használhatóságot illeti, sokan meg fordítva gondolják: a PDA túl bonyolult, az iPod egyszerű. :) Persze ha valaki minimálisan is belemerül a WM lelki  világába, szerintem értékelni fogja a rugalmasságát. Én pl. imádom, hogy képnézegetéshez nem kell PC közreműködését igénybe venni, hanem akár CF-es, akár SD-s fényképeződ van, egyből vissza lehet nézni a képeket. Amúgy megnyomkodtam hétvégén egy iPod Touch-t, tényleg zseniális kütyü. El is kapott a birtoklási vágy, aztán belegondoltam, hogy a mostani iPodom 30 gigás, ez meg rengeteg pénzért fele sem, meg különben is, az esetek nagy részében kocsiban használom, így le is tettem róla.

Techdemókat nyomassad ezerrel, én nem értek hozzájuk, de biztosan zabálni fogom. :)

Tiga: néhány hozzászólással feljebb belinkeltem a mortplayert.

#1185 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 10:06

Fullscreent még nem, megnézegetek párat. Kézírással van 1-2 karakterem, amit hosszabb tanítgatás után sem hajlandó 50%-nál hatékonyabban eltalálni (7 - j - i keverése, stb), nálam felejtős lett...

Tény, hogy egyszerő a touch, a dőlésszögérzékelése mókás (Vízmértékprogram is van :) ), de ott bukik az egész, hogy hiába a jó prociteljesítmény, gui, és a nagyon jó kijelző, egy darab igazából hasznos program sincs rá. A törtekre sem. Talán majd ha februárban kiadják a publikus sdk-t, lesz valami, addig csak egy ingyen a kezembe pottyant kütyü.
...

#1186 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 10:15

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 10:06

(Vízmértékprogram is van :) )

:Đ  :omg:  :Đ Ezt muszáj látnom.

#1187 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 10:27

Golyós játék - vízmérték app

Kép

Az előbbi kihasználja a gyorsulásérzékelést is, utóbbi csak a szöget... Ennek hatására van már olyan pda bejelentve, amibe tettek gyorsulásérzékelőt :)
...

#1188 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 11:41

Köszi a linkeket.

Nagyon beteg.

#1189 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 22:30

Idézet: Szolti - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 22:28

Van még 1 dolog amit nem teljesen értek. Megy rendesen a szinkronizálás, frissül a gps pozíció letöltés is. Mind ez egy Mio P360-on USB-n keresztül Windows Vista-val, de időről időre följön a következő hibaüzenet:
Nincs IP-cím a stervertől. Próbálkozzon újra, vagy adjon meg IP címet a 'Hálózati beállítások"-ban.

Ez micsoda? Egyébként sem értem melyik mi ezek közül:
NE2000 Compatible Ethernet Driver
Virtual Ethernet Intermediate miniport
AsyncMac NDISWAN Miniport
L2TP NDISWAN Miniport
PPTP NDISWAN Miniport
Remote-NDIS Host
Bluetooth PAN Driver

Sőt azt sem, hogyan tudom megadni, hogy helyi hálózatnak melyiket akarom használni, ha "rábökök" ezek közül valamelyikre akkor előugrik a beállítások menü ha ezt le OK-ézom akkor azt fogja használni alapértelmezet kapcsolatni protokolnak?

Bocs a kezdő Kérdésekért.

Erre tud valaki valami okosat.

#1190 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 10:13

Nem, azért nem válaszoltunk :)

Amúgy ha szinkronkábellel csatlakozol a gépre, a mobile device centernél kell engedélyezni a netmegosztást, a kütyün semmit nem kellene állítani... Amúgy wlan utilityben tudok statikus ip beállítási lehetőséget, USB to PC a connection settingsnél egy db pipa betéve, és még a connectionsnál nézelődhetsz, hátha.
...

#1191 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 10:13

Desktopwindows stílusú startmenü okosság, kattaképre:
Kép

Update: Free tool, mielőtt beleköt valaki...

Szerkesztette: -NoVa- 2007. 12. 19. 10:14 -kor

...

#1192 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 10:57

Nagyon jó Nova, nagyon köszi!

Ha esetleg még van a tarsolyodban pár ilyen free okosság, légyszíves ne tartsd vissza magad ;) 3év WM2003 után, most élvezem a WM6-ot a Blue Angelon :)

#1193 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 12:03

freewarepocketpc.net? :)
...

#1194 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 12:09

Jövök egy sörrel ;)

#1195 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 19:12

Sziasztok, bocs, h csak így betoppanok. Azt szeretném megkérdezni így PDA vásárlás előtt, hogy van e jelentősebb sebesség különbség a beépített ROM és a betett SD kártya között? Azaz érezhető, ha valamit SD kártyáról futtatok, és nem a beépített ROMról? A válaszokat előre is köszönöm.
AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500

#1196 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 20:42

Szerintem nem jelentős, én nem tapasztaltam különbséget

#1197 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 20:57

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 20:12

Sziasztok, bocs, h csak így betoppanok. Azt szeretném megkérdezni így PDA vásárlás előtt, hogy van e jelentősebb sebesség különbség a beépített ROM és a betett SD kártya között? Azaz érezhető, ha valamit SD kártyáról futtatok, és nem a beépített ROMról? A válaszokat előre is köszönöm.

A Mio P560-asnál a belső 2 gigás flash elég fürge 2MB/sec írási és közel 7MB/sec olvasási sebességgel, ezt nem nagyon közelítette meg egy SD kártya sem. Általános használat közben azonban ennek abszolút nem érzem az előnyét. Film/kép-nézéshez, navigációhoz bőven elég az SD sebessége is, ezeknél a kütyküknél nem ez a szűk keresztmetszet.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1198 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 14:13

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 10:13

Nem, azért nem válaszoltunk :)

Amúgy ha szinkronkábellel csatlakozol a gépre, a mobile device centernél kell engedélyezni a netmegosztást, a kütyün semmit nem kellene állítani... Amúgy wlan utilityben tudok statikus ip beállítási lehetőséget, USB to PC a connection settingsnél egy db pipa betéve, és még a connectionsnál nézelődhetsz, hátha.

Szia, köszi.

A mobile device centernél nem találtam netmegosztásra vonatkozó beállítást, de nem is baj, nem ez a gond. A netet elérem a pda-ról a problémám hogy nem látom át a hálózati beállításokat a kütyün s időnként dob egy hibát, hogy nem kapot ip s zervertől...

De ! van még egy kérdésem :) miétől van az hogy ha kikapcoslom a pda-t (nem teljesen) akkor egy idő után bekapcsolja a képernyőt, majd kis idő után 1-2 perc (gondolom ez az energia takarékos beállításon múlik) kikapcsolja a kijelzőt...? Miért kapcsolja vissza időnként?

Okozhatja ezt valamelyik program pl, spb weather, spb backup, igo ?

#1199 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:08

Köszi a segítséget, akkor szerencsére nem ez fog számítani a döntésnél.
AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500

#1200 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 22:04

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 18:08

Köszi a segítséget, akkor szerencsére nem ez fog számítani a döntésnél.

Ja, és az akkuidőt sem igazán érinti a dolog, azaz nem tapasztaltam hogy ha SD-ről hallgatok zenét, vagy nézek filmet akkor hamarabb lemerül...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.