HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 27. 17:16

Sziasztok!
Igazából hülyeségeket fogok kérdezni, mert nem értek a PDA-khoz.
Előszöris: mindegyik PDA jó arra, hogy én dokumentumokat (pdf, doc) olvasgassak/irogassak, néha filmet nézzek és zenét hallgassak? Vagy csak telepített software kérdése az egész? Vagy? :)
Másodszor (lehet, hogy ez már elhangzott, de én nem találtam) milyen jó pda-kat tudtok ajánlani mondjuk 25E Ft-ig bezárólag? Nekem egyszer a Palm Zire 22-re mondták, hogy az áráért nem is olyan rossz. Ez így igaz? :) A segítségeket köszönöm!

Szerkesztette: DMarton 2007. 12. 27. 17:19 -kor

#1202 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 27. 17:30

Idézet: DMarton - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 17:16

Sziasztok!
Igazából hülyeségeket fogok kérdezni, mert nem értek a PDA-khoz.
Előszöris: mindegyik PDA jó arra, hogy én dokumentumokat (pdf, doc) olvasgassak/irogassak, néha filmet nézzek és zenét hallgassak? Vagy csak telepített software kérdése az egész? Vagy? :)
Másodszor (lehet, hogy ez már elhangzott, de én nem találtam) milyen jó pda-kat tudtok ajánlani mondjuk 25E Ft-ig bezárólag? Nekem egyszer a Palm Zire 22-re mondták, hogy az áráért nem is olyan rossz. Ez így igaz? :) A segítségeket köszönöm!

Korábban nagy jövőt jósoltak a Palm gépeknek, de a saját oprendszerük nagyon lemaradt a windows-hoz képest. Nekem volt ilyen, szerettem, de sajnos eljárt felettük az idő.

Kérdésedre pedig a válasz: szinte mindenre megvan a megfelelő program  a PDA-kon.

#1203 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:22

Most elkezdtem utánanézni és itt azt írják, hogy nem lehet vele filmet nézni vagy zenét hallgatni. Ez azt jelenti, hogy teljesen alkalmatlan is rá, vagy egy megfelelő software ezt is orvosolja?
Meg úgy egyáltalán mire kell figyelni, ha pda-t akarok vásárolni?

#1204 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:36

Idézet: DMarton - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 18:22

Most elkezdtem utánanézni és itt azt írják, hogy nem lehet vele filmet nézni vagy zenét hallgatni. Ez azt jelenti, hogy teljesen alkalmatlan is rá, vagy egy megfelelő software ezt is orvosolja?
Meg úgy egyáltalán mire kell figyelni, ha pda-t akarok vásárolni?

Mit vársz egy olyan géptől, amiben van 32Mb ram, de abból is csak 20Mb szabad és bővíteni semmivel nem lehet?
Ezzel valóban nem lehet sem zenét hallgatni, sem filmet nézni, hiszen nincs hol tárolni. Szoftver lehetne rá, de mit érsz 2-3 számnyi zenével vagy pár percnyi videóval?

#1205 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:50

Áhá, ez igaz :) Viszont most láttam olyat is (ismét jó hülye kérdés), hogy valaki használtan árul egy HP Compaq h2210. Gondoltam, hogy EZ az, de ez se Compaq, ráadásul az illető 450mhz-es processzort ír és GPS támogatást, ennek meg egyik sincs, a neten meg ilyen típusú készüléket nem találok (viszont rengeteg oldalon árulnak hozzá elemet).
Én voltam figyelmetlen, vagy ő írt el valamit?

#1206 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 20:50

Ipaq 2210 lesz az: http://www.pdamania.hu/content/1985/ A processzor sebességét elírhatta az eladó, a GPS támogatást pedig SDIO vagy bluetooth csatlakozással érthette.

#1207 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 11:45

Áhá :) Mindenkinek köszönök mindent!
Végül egyébként egy használt h3950 mellett döntöttem. Remélem nem csináltam hülyeséget :D

#1208 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 11:55

Filmet nézni, zenét hallgatni egy jó nagy SD kártyával jó lesz. Viszont én meg nem vettem volna, se bluetooth, se wifi...

#1209 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:51

Tud valaki egy működő megoldást j2me/java futtatásra, xscale alapú wm5-ös pda-n? Mert bár keresgéltem, de csak olyant találtam ami 1. nem fut és nem tudni miért 2. nem fut és azért mert nem ARM a cpu-m.  :think:

Köszi!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1210 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:20

Sziasztok!
Akkor mostmár kicsit fifikásabb kérdés. Az én masinámon (h3950) most Pocket PC 4.2 van. Gondolom ez az oprendszer. Ezt le lehet simán cserélni egy újabbra?

Szerkesztette: DMarton 2007. 12. 30. 19:21 -kor

#1211 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:22

Idézet: DMarton - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 20:20

Sziasztok!
Akkor mostmár kicsit fifikásabb kérdés. Az én masinámon (h3950) most Pocket PC 4.2 van. Gondolom ez az oprendszer. Ezt le lehet simán cserélni egy újabbra?

Alapból Pocket PC 2002 (3.0) van rajta, később PPC 2003 (4.2) került rá, ez van a tiéden is, ez tudtommal nem frissíthető Windows Mobile 5 .v 6-ra...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1212 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 15:55

Köszönöm Szabcsi!
Akkor már csak egy remélhetőleg utolsó kérdés :) Ismer valaki egy jó szövegszerkesztőt, amivel 90°-ban el lehet forgatni a képernyőt? A Pocket Wordben elég idegesítő számomra, hogy ezt nem tudja, a széttöredezett meg scrolligényes dokumentumok meg nem a legjobbak.

#1213 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 17:15

Idézet: DMarton - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 16:55

Köszönöm Szabcsi!
Akkor már csak egy remélhetőleg utolsó kérdés :) Ismer valaki egy jó szövegszerkesztőt, amivel 90°-ban el lehet forgatni a képernyőt? A Pocket Wordben elég idegesítő számomra, hogy ezt nem tudja, a széttöredezett meg scrolligényes dokumentumok meg nem a legjobbak.

Erre van jónéhány utility, amik lehetővé teszik a képernyő elforgatását, könnyebbé téve a böngészést és doksi olvasást.
Egyszerűbbek közül pl ez: http://classic.pocketgear.com/software_det...associateid=205
(PPC 2003SE-vel meg csak, de ha jól emlékszem a H3950-esen ez van)
Komolyabb, más funkciókkal is rendelkező eszköz pedig ez: http://www.spbsoftwa.../pocketplus/?en

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 01. 04. 17:16 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1214 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 17:59

http://www.aqua.hu/i...ek&art_id=47830

Idézet

Térkép:  térkép nélkül, IGO támogatással

Átlépve a leírás fülre (a szöveg amúgy kopipészt a gyártó oldaláról):

Idézet

A BluePanther V350 egy új, 3,5" kijelzővel ellátott navigációs (PND) és multimédiás (PMP) eszköz. Az SD kártyán mellélelt
navigációs programmal ellátott készülékre
nyugodtan rábízhatja magát akár egész Európában, mind az útvonaltervezést illetően,

És ezek után ez a cikk: http://index.hu/tech/jog/gps080102/

Hmm...

Szerk.: a "mellélelt" az vajon freudi elszólás volt?  :think:  :Đ

Szerkesztette: FakeJack 2008. 01. 04. 18:01 -kor

#1215 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 10:40

szeretnék a kozeljovoben magamnak valami PDA-t, max 25-30k-s értékben (hasznaltan), ezért mit kap az ember fia?

Valami olyasmi kéne ami neadjisten bovitheto (GPS, meg ilyesmivel/re), és legalább wifi van benne.

mire érdemes figyelni?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1216 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 11:29

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 11:40

szeretnék a kozeljovoben magamnak valami PDA-t, max 25-30k-s értékben (hasznaltan), ezért mit kap az ember fia?

Valami olyasmi kéne ami neadjisten bovitheto (GPS, meg ilyesmivel/re), és legalább wifi van benne.

mire érdemes figyelni?

Szerintem HP iPAQ 2210 jó lehet, használtan ebben az árban mozog, és jól bővíthető. 400MHz-es Intel PXA proci van benne, PPC2003-as oprendszerrel, CF és SD bővítőhellyel. GPS-t bluetooth-on vagy CF-csatolóval érdemes illeszteni hozzá. Wifi alapból sajnos nincs benne csak BT, de ez is megoldható egy CF-Wifi adapterrel.

#1217 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 11:51

ebbe win van?
Azt mennyire lehet osszehozni linuxal? (szinkronizacio, stb.)

Egy ilyen cf-es wifi mennyibe szokott kerulni?

#1218 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 11:59

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 11:51

ebbe win van?
Azt mennyire lehet osszehozni linuxal? (szinkronizacio, stb.)

Egy ilyen cf-es wifi mennyibe szokott kerulni?

Ja, olyasmi. PalmOS régi és szar, Linux meg ritka az ilyeneken (pléne ebben az árkategóriában).
Semennyire. (katt)

10-15e, de már nem nagyon lehet kapni vagy ha igen, akkor az 11 Mbps (ami a kisebbik baj) és csak WEP-et tud. Ha okosabb kell, goto Ebay (de az meg lehet, hogy nem megy a PDA-val).

#1219 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 12:23

tehát, akkor inkább érdemesebb egy kicsitt tobbert olyat venni amiben gyárilag van wifi?

#1220 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 12:32

Szerintem igen

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59