HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1251 Felhasználó inaktív   bldone 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 14:46

Sziasztok,

Adott egy Compaq TC1000 tabletPC. El szeretnénk érni, hogy compact flash kártyáról bootoljon, vagy a beépített kártyaolvasó, vagy egy PCMCIA CF adapter segítségével. Egyenlőre semmi eredményt nem sikerült elérni, nem is látja a kártyát a booteszközök között a BIOS-ban.

USB pendrive-val illetve a CF kártyáról USB-s kártyaolvasót használva sikerült bootolni, de máshogy nem.

Valami okos tanácsot szeretnék.

Köszi! :)

Szerk.: a neten keresgélve rendre abba futottam bele, hogy csak úgy lehetne bootolni CF kártyáról, hogy egy IDE-CF átalakítóban használom. Ez mennyire helytálló?

Szerkesztette: bldone 2006. 05. 17. 14:48 -kor

[+] blackdog's photo gallery [+]
[+]  blackdog digital design  [+]

:: Intuos3^A4.User
:: Prison^Break.Fan
:: 24.Fan
:: member.of.[Lam[PH!]a].CoD.Team

#1252 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 15:28

Idézet: bldone - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 13:46

Sziasztok,

Adott egy Compaq TC1000 tabletPC. El szeretnénk érni, hogy compact flash kártyáról bootoljon, vagy a beépített kártyaolvasó, vagy egy PCMCIA CF adapter segítségével. Egyenlőre semmi eredményt nem sikerült elérni, nem is látja a kártyát a booteszközök között a BIOS-ban.

USB pendrive-val illetve a CF kártyáról USB-s kártyaolvasót használva sikerült bootolni, de máshogy nem.

Valami okos tanácsot szeretnék.

Köszi! :)

Szerk.: a neten keresgélve rendre abba futottam bele, hogy csak úgy lehetne bootolni CF kártyáról, hogy egy IDE-CF átalakítóban használom. Ez mennyire helytálló?

Szerintem helytálló amit találtál. Az USB kártyaolvasóval is csak azért megy mert usb. És ha a biosa nem támogatja akkor nincs mit tenni!  :(

#1253 Felhasználó inaktív   bldone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 15:52

Idézet: Capri - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 15:28

Szerintem helytálló amit találtál. Az USB kártyaolvasóval is csak azért megy mert usb. És ha a biosa nem támogatja akkor nincs mit tenni!  :(

Köszönöm, én is ettől tartottam.
[+] blackdog's photo gallery [+]
[+]  blackdog digital design  [+]

:: Intuos3^A4.User
:: Prison^Break.Fan
:: 24.Fan
:: member.of.[Lam[PH!]a].CoD.Team

#1254 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 07:51

Sziasztok! Nemrég vettem egy ECS G220 subnotit (Inter 855 chipset, Intel Celeron M proci, 1 GB RAM, Intel 2200 Pro WLAN). Kérdéseim:
- Már nagyon régen van sz.gépem, igaz notim ez az első, de nem tudok belépni a BIOS-ba. Ez komoly! A leírás szerint "del" megnyomására bejön, de mégse.
- Hogy lehet a proci sebességét szabályozni, hogy nem menjen mindig 1.4 GHz-en? Gondolom Word-höz , nethez nem kell ennyi.
- Ventillátort lehet valahogy szabályozni? mert sima szövegszerkesztésnél is nagyon be tud indulni.
- letöltöttem egy Notebook Hardware Controll nevű proggit, és az a HDD hőméréskletét kijelzi, de a prociét nem. A proci sebességet dinamikusra lehet állítani (tehát akkor legyen max. amikor kell is.) de soha nem megy a max érték alá.

Kezdésnek ennyi, várom segítségetket.

#1255 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 08:22

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 8:51

Sziasztok! Nemrég vettem egy ECS G220 subnotit (Inter 855 chipset, Intel Celeron M proci, 1 GB RAM, Intel 2200 Pro WLAN). Kérdéseim:
- Már nagyon régen van sz.gépem, igaz notim ez az első, de nem tudok belépni a BIOS-ba. Ez komoly! A leírás szerint "del" megnyomására bejön, de mégse.
- Hogy lehet a proci sebességét szabályozni, hogy nem menjen mindig 1.4 GHz-en? Gondolom Word-höz , nethez nem kell ennyi.
- Ventillátort lehet valahogy szabályozni? mert sima szövegszerkesztésnél is nagyon be tud indulni.
- letöltöttem egy Notebook Hardware Controll nevű proggit, és az a HDD hőméréskletét kijelzi, de a prociét nem. A proci sebességet dinamikusra lehet állítani (tehát akkor legyen max. amikor kell is.) de soha nem megy a max érték alá.

Kezdésnek ennyi, várom segítségetket.

A gond a celeron proci. Annak ugyanis a sebessége fix. Nem tudja a speedstep-et, ezért nem lehet szabályozni.

#1256 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 09:16

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 9:22

A gond a celeron proci. Annak ugyanis a sebessége fix. Nem tudja a speedstep-et, ezért nem lehet szabályozni.

Köszi, akkor majd talán kicserélem egy PentiumM-re. Megéri egyébként a csere, ha csak főként irodai munkára (word, excel) és internetre használom?
BIOS ügyben esetleg?

#1257 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 09:29

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 10:16

Köszi, akkor majd talán kicserélem egy PentiumM-re. Megéri egyébként a csere, ha csak főként irodai munkára (word, excel) és internetre használom?
BIOS ügyben esetleg?

F1 F2 F10 ALT-S

A csere szerintem megéri...
Milyen a notid? Jöhet egy kis leírás, hátha mások hasznára lesz...

#1258 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:49

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 10:29

F1 F2 F10 ALT-S

A csere szerintem megéri...
Milyen a notid? Jöhet egy kis leírás, hátha mások hasznára lesz...

A notit még csak néhány napja használom, így csak a gyors tapasztalatokat tudom leírni:
Tehát Intel 855GME chipset, integrált video 2200 Intel Wlan, 1 GB RAM , 12.1 WXGA glossy kijelző.
Csatlakozók: 3 db usb2.0, firewire, VGA, memory stick, SD kártyaolvasó, DVD-+RW.
A képernyő minősége nagyon jó, tűélés, fényerő, kontraszt rendben. A bill. angol, minősége szerintem jó, nem érzékeltem azokat a hibákat, amiket a más ecs notiknál írtak. A ventillátor szerintem hangos, de elviselhető. Közben néztem, hogy kiadtak újabb BIOS-t, ami pont a ventisebességet orvosolja :)
Kidolgozás elég jó, nincs műanyag érzete, persze nem egy félmilliós laptopétól elmarad.
WinXP Prof. simán felment, hardware elemek jól működnek. Ja és van beépített 1.3 mpixeles webkamera, ami tényleg nagyon jó minőségű! Röviden ennyi. Ami zavar, hogy a venti hamar bekapcsol és a proci terhelés hamar 100%-ra ugrik egyszerűbb irodai munknál is. pl. word + excel + pdf + internet egyszerre.

#1259 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 17:51

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 9:49

A notit még csak néhány napja használom, így csak a gyors tapasztalatokat tudom leírni:
Tehát Intel 855GME chipset, integrált video 2200 Intel Wlan, 1 GB RAM , 12.1 WXGA glossy kijelző.
Csatlakozók: 3 db usb2.0, firewire, VGA, memory stick, SD kártyaolvasó, DVD-+RW.
A képernyő minősége nagyon jó, tűélés, fényerő, kontraszt rendben. A bill. angol, minősége szerintem jó, nem érzékeltem azokat a hibákat, amiket a más ecs notiknál írtak. A ventillátor szerintem hangos, de elviselhető. Közben néztem, hogy kiadtak újabb BIOS-t, ami pont a ventisebességet orvosolja :)
Kidolgozás elég jó, nincs műanyag érzete, persze nem egy félmilliós laptopétól elmarad.
WinXP Prof. simán felment, hardware elemek jól működnek. Ja és van beépített 1.3 mpixeles webkamera, ami tényleg nagyon jó minőségű! Röviden ennyi. Ami zavar, hogy a venti hamar bekapcsol és a proci terhelés hamar 100%-ra ugrik egyszerűbb irodai munknál is. pl. word + excel + pdf + internet egyszerre.

Jól hangzik :) Mennyibe került, és hol?:)

#1260 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 15:16

nobela,

nekem van egy elado 128-as sodimm sd-m, konkretan compaq armadabol, ha erdekel 6,5k.

udv,
kuf
kuf

#1261 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 16:51

Idézet: Capri - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 18:51

Jól hangzik :) Mennyibe került, és hol?:)

170 volt

#1262 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 07:45

A notebook topicból küldtek át ide... szóval keresek egy subnotit, 12-13"-os kijelzővel, négyszáz alatti áron.
Az IBM X32-t néztem a notebook.hu-n, ahol br. 360. Az az érdekes, hogyan ugyan ezt a típust pl. Németországban 400 fölött adják. Ez hogyan lehetséges?

Ezen kívül a kereső kiadta még az MSI-t is, de erről nem tudok sokat. Milyen minőségű, jó -e az akksija, stb? Igaz ez nehezebb, de van benne DVD író, amit egyébként is kéne vennem az IBM-hez.

Szerkesztette: BoGyesz 2006. 05. 25. 07:47 -kor

#1263 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:36

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 7:45

A notebook topicból küldtek át ide... szóval keresek egy subnotit, 12-13"-os kijelzővel, négyszáz alatti áron.
Az IBM X32-t néztem a notebook.hu-n, ahol br. 360. Az az érdekes, hogyan ugyan ezt a típust pl. Németországban 400 fölött adják. Ez hogyan lehetséges?

Ezen kívül a kereső kiadta még az MSI-t is, de erről nem tudok sokat. Milyen minőségű, jó -e az akksija, stb? Igaz ez nehezebb, de van benne DVD író, amit egyébként is kéne vennem az IBM-hez.

X31 véletlenül nyitva hagyott táskából úszott már meg bukfencet. Persze jól összekaristolódott a fedele az aszfalton. MSI-vel ilyen kísérletet még nem végeztünk, mindenesetre az s270 így fogásra elég masszívnak hat. Azért strapabíróságban szerintem még mindig inkább az MSI - thinkpad x - járdaszegélykő a rangsor (megkockáztatom, hogy az utolsó kettő közt nincs is olyan nagy szakadék :) ).

Az X32 mellé kérdés, hogy akarod-e folyamatosan cipelni a külső ODD-t. Ha igen, akkor súlyban ugyanott vagy, mint az msi-vel. X40 még ODD-vel is könnyebb, cserébe idegőrlően lassú (leginkább a hdd, azaz ezáltal a boot, és minden programindítás). Persze mindkettő drágább, mint az msi-k.

#1264 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:47

Az ODD nem kell állandóan, úgyhogy megvagyok napközben nélküle is. Majd veszek vmi USB-s cuccot. Lehet 8x sebességű DVD írót kapni? Inkább az számít, hogy sokáig bírja az akksi, meg könnyű legyen.

#1265 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:56

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 21:47

Az ODD nem kell állandóan, úgyhogy megvagyok napközben nélküle is. Majd veszek vmi USB-s cuccot. Lehet 8x sebességű DVD írót kapni? Inkább az számít, hogy sokáig bírja az akksi, meg könnyű legyen.

x60
kb 320e nettó.
Az aláírásomban lévő.

#1266 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 22:19

Az IBM-n kívül néztem még ASUS notikat is. Két szimpi van, de elég nagy az árkülönbség az itthoni kereskedők közt. Nem tudom hol az átverés?

(nettó árak)      notebook.hu  depo keresővel
ASUS U5A-6012      373e              328e
ASUS W5F-G006  389e              359e

Létezhet ekkora árkülönbség?

Az U5A DVD íróval 1,4kg, a W5F DVD íróval, web kamerával 1,6kg.

#1267 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 20:23

El fogtok zavarni a francba de esetleg egy 13"-os fekete MacBook?
Core dui, intel GMA, max 2 giga ram stb stb.. 400 alatt van. Jó kis régi PowerBookos fekete design. Szerintem még az IBM-től is puritánabb. Bár a szélessége nem tetszik. Szerintem megér egy misét.

#1268 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 21:07

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 21:23

El fogtok zavarni a francba de esetleg egy 13"-os fekete MacBook?
Core dui, intel GMA, max 2 giga ram stb stb.. 400 alatt van. Jó kis régi PowerBookos fekete design. Szerintem még az IBM-től is puritánabb. Bár a szélessége nem tetszik. Szerintem megér egy misét.

Nekem volt Powerbookom.
Kár azt vérni tőle hogy IBM minősget kapsz.
Nem rossz, de nem IBM.

És csak 1 év a gari, ami egy kalap szar, mivel külföldre küldik ki a gépet javítani.....
Csak akkor vegyél olyat ha cseregép nélkül kibírsz 1-2 hónapot amíg a javítás tart...

Szerkesztette: FőDudu 2006. 05. 27. 21:58 -kor

#1269 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:35

Ennek a 13as MacBooknak mennyit bír az aksija? Csak mert marha nehéz (2,4kg).
Egyébként tényleg jó kis gép sok extrával, de amíg ilyen ratyi a garanciája addig nem éri meg pénzt ölni bele.. Hacsak nem vagy fan :)

#1270 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:44

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 22:07

Nekem volt Powerbookom.
Kár azt vérni tőle hogy IBM minősget kapsz.
Nem rossz, de nem IBM.

És csak 1 év a gari, ami egy kalap szar, mivel külföldre küldik ki a gépet javítani.....
Csak akkor vegyél olyat ha cseregép nélkül kibírsz 1-2 hónapot amíg a javítás tart...

Tudom hogy volt bookod de a francokat küldik ki. :) Pusztán eléggé alkatrész hiányos az itteni szervíz.
Viszont bárhol a világon gondod van vele érvényesítheted a garanciádat bárhol.
Ha normális kereskedőtöl veszed hidd el gond nélkül ad addig cseregépet. :)
Nem volt még szerencsém az új MacBookhoz, de aki eddig megtapiztak mind azt állította hogy az eddig leginkább megépített Apple notebook. Szóval nagyon egyben van.

Az akksi elvileg 5 órát is elszaladgál ha nem kínzod. Szóval komolyan szerintem csak 1 tapizást megér.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.