HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1491 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 19. 23:16

Nekem egy ASUS W5F van és nem tudom, hogy esetleg processzort lehet -e benne cserélni?  :confused: Jelenleg egy 1,6Ghz-es Core Duo van benne, de lehet kapni 2,16-ossal is, csak ezért gondoltam hátha lehet cserélni.
Egyébként ugyan ez a notebook modell egy 2,16 Ghz-es CPU-val többet fogyaszt alapjáraton mint a lassabbik?
Eleve úgy vettem meg, hogy 1GB RAM volt benne, de így utólag inkább a maxot (1,5) kellett volna belepakolnom.

#1492 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 06:47

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 0:16

Nekem egy ASUS W5F van és nem tudom, hogy esetleg processzort lehet -e benne cserélni?  :confused: Jelenleg egy 1,6Ghz-es Core Duo van benne, de lehet kapni 2,16-ossal is, csak ezért gondoltam hátha lehet cserélni.
Egyébként ugyan ez a notebook modell egy 2,16 Ghz-es CPU-val többet fogyaszt alapjáraton mint a lassabbik?
Eleve úgy vettem meg, hogy 1GB RAM volt benne, de így utólag inkább a maxot (1,5) kellett volna belepakolnom.

Gyorsabb proci általában többet fogyaszt.

#1493 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 10:28

Még reggel írtam az itteni ASUS cust. supportnak és azt válaszolták, hogy nem ajánlják a cserét , mivel hűtési gondjaim lehetnek, valamint garancia vesztés.

#1494 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 10:30

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 11:28

Még reggel írtam az itteni ASUS cust. supportnak és azt válaszolták, hogy nem ajánlják a cserét , mivel hűtési gondjaim lehetnek, valamint garancia vesztés.

Okosak. Nekem a hűtés nem is jutott eszembe...
Igazuk lehet.

Kérdés, hogy a procit hajtani akarod, vagy lájtosan használni?
Ismerek olyat, aki subnotin kódol video filmeket. Na erre pont nem jó megoldás a procicsere. VAlószínűleg több óra alatt tényleg túl tud melegedni.

#1495 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 16:39

Sziasztok!

beléptem a klábba egy ilyennel:

Kép

Nincs valakinek elfekvőben ULV dothanje?  :cool:

#1496 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 16:44

Írd meg róla a tapasztalataidat, plz.

#1497 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 17:12

Idézet: special - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 16:44

Írd meg róla a tapasztalataidat, plz.

Roger.

Az asztali gépemet cseréltem el rá, mert egy pénznyelő volt és nem használtam. A notimon tolattam itthon, de kishibás -> ati driver nem képes normálisan meghajtani az LCD TV-met amit primary monitorként használok, ezért előfeltétel volt az nvidia karesz.

Külalak: nekem nagyon-nagyon bejön... Először nagyon nem értettem, hogy a billentyűzet hogy működik rajta, aztán élőben egyből leesett. Meg tudták volna oldani szerintem klasszikus kialakításban is, csak akkor felborult volna a cucc: a kijelzőben van minden, a billentyűzet csak egy toldalék. Egyébként a tablet tömege 1.4 kiló, billentyűzettel 1.6. Az alábbi képen látszik, hogy hogy oldották meg:

Kép

Előny: sokkal kompaktabb kinyitva is. Hátrány: túl pici lett miatta a billentyűzet, és egyből az ember ujjaitól indul. Nomeg egyesek szerint érdekes jelenség  :cool:

Külalak tovább: az összes port (vga+2usb) egy lezárt műanyag pánt alatt van, így csak az oldalsó gombok törik meg a harmóniát. A jog dial nagyon jó lett, sony telefonok óta rengeteg ilyen volt a kezemben, pikkpakk megszoktam és olvasgatás/netezés közben döbbenetesen kényelmes. Jól be is lehet nyomni, elsőre éreztem, hogy hol a megfelelő pont. Került még rá egy ctrl+alt+del gomb (:D), tab + escape.

A kijelző döbbenetes, ennek a negyedére nem számítottam. Egyrészt olyan fényereje van, hogy leveri az R71-es samsung tvmet és az S-IPS paneles tft-met is (sötét fotókon teszteltem). Másrészt a betekintési szög (ami a manual szerint 140fok) tök korrekten 180. Teljesen oldalról nézve egy ici-pici homályosodás látható, de semmi elszineződés. Persze ez nem biztos, hogy előny...

Az érintőképernyő elég jónak tűnik, wacom gyártmány az everest szerint. Ezt viszont baromira nehéz volt megszokni, a képernyőtől már pár centire odaugrik az egér, de csak akkor klikkel ha hozzáérek. Nem túl pozitív, hogy a teljesen egyenes 90 fokhoz képest max circa 80 fokban lehet megdönteni a tollat klikkeléshez, egyébként "nem veszi be". Meg kell szokni, na. A kijelző nyomásérzékeny, kipróbáltam rajzprogramokban őrületesen brutál...

A káván vannak gombok, az elforgatás (sajna nem automata), az ms journal "hotlinkje" és a képernyős bill gombja. Ezek csak a tollal működnek (egyébként a képernyő is). Van meg egy HP "Q" menü gomb, ez egy kusztomizálható menüt hoz elő, eléggé hasznosnak tűnt.

Toll: ideális súlyelosztás, a teteje picit lötyög, de bevállalható. Nagyon kényelmesen be lehet rakni és kivenni, van hozzá zsinór is.

Belbecs: banias 1.0, 1x512 ram, gef go 430 32m, 40g 5400 winyó, btooth, wlan a/b/g, sd + pcmcia. Bővíthető 1.3as ulv dothanig, a memória pedig 2x1 gigáig (egyébként 333-as ddr).

Melegedés: sajnos a popsija picit melegszik, érzésem szerint túl későn kapcsol be a venti. Egyébként az oldalán fúj ki, browlerrel.

Oprendszer: ezen nagyon bedöbbentem... elsősorban a speech fogott meg. Világ életemben kiröhögtem ezeket a megoldásokat, sose működött. A telefonom a "taxi" szót nem érti meg. Ellenben ez teljesen elkápráztatott, lemappeli a programok menüit és lehetőségeit, tökéletesen működik pl a "start internet explorer, favorites, msn, view, view source" kombó, el lehet képzelni mennyire megkönnyíti a használatot.. Különösen tetszett, hogy leraktam az asztalra a total commandert "cuccok" névvel, és azota a "cúcok" szora is indul :D

Akksi: 2-3 óra, wifivel és teljes fényerővel. Nem is rossz ahhoz képest, hogy állítólag 2 éves elmúlt a cucc.

Pro:
- Baromi könnyű
- Robosztusnak tűnik, sehol egy karc rajta
- 5400as winyó!
- 2g-re bővíthető!!
- Káprázatos kijelző
- Le/felcsatolathó bill
- Wifi/btooth..
- Normális vga, normális driverrel.

Contra:
- Kis melegedés
- Lehetetlen alkatrészeket szerezni hozzá (dokkoló pl)
- Nem fordul automatán a kép, ha elforgatom; bökni kell hozzá
- Nem merem kivinni az utcára :Đ
- Anyám már most bejelentette, hogy holnap ő viszi a munkahelyére :Đ

Ekkora:
Kép

#1498 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 17:50

Köszi, tetszett. Azért kértem egyébként, mert szeretném, ha itt ez lenne a szokás. Tudod, hasznos legyen olvasni.:)

Én egyébként még azért nem váltottam tabletre, mert nem tetszenek a tömeg/akkuidőbeli kompromisszumok. Másfél kiló a Portégém, és innen nekem visszalépés az 1,8 kilós össztömegű TC1100, annak ellenére, hoyg tetszik. Ráadásul egy ijfú korában elmegy 5-6 óra között is akkuról, az meg 3-4 óra max, az nekem kevés, most is vonatozom éppen, és a leharcolt telepek éppen elegendőek netezésre, aztán lakásban már dughatom is be. Meggyőződésem, hogy a tablet a jövő, abból is a convertible, de még nem született meg az igazi.

Sajnos az én szempontomból rossz irányban "fejlődik" a tabletek kínálata: nagyobbak, nehezebbek. Ilyenkor nagyon tudom utálni a vásárlókat, úgy általában, hogy erre viszik el a cégeket.

Álomgép:

12" indoor/outdoor kijelző
1-1,2 kg
convertible tablet
kétmagos ULV chip
1 giga ram
wifi
BT
beépített, low-power HSDPA kártya
6-8 óra üzemidő normál használat mellett
nem melegszik :)

Elkalandoztam. Gratula a géphez, remélem sokáig kitart majd!

#1499 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 17:54

Thx  :cool:

Hasonlóak az elképzeléseink a tökéletes upp gépről. Esetleg még beleférne 2g ram és valami ULV unified shaderes vga, persze ez kőkeményen az akksi rovására menne. Mondjuk az akksi piac is felvehetné a fejlődést a procikkal.

Kérdés.

Szerintetek ha felbővítem 2g-re a ramot, akkor jobban fogja bírni az akksi? A swap miatt kérdezem, egyelőre ugyan nem darál a winyó, de mi lesz ha használni fogom?  :confused:

#1500 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:02

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 17:39

Sziasztok!

beléptem a klábba egy ilyennel:

Kép

Nincs valakinek elfekvőben ULV dothanje?  :cool:

Mennyibe került?
(ha nem publikus, akkor priviben is jöhet...

#1501 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:07

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:02

Mennyibe került?
(ha nem publikus, akkor priviben is jöhet...

A gépemre cseréltem el 1:1ben, az circa 200at ért. Értelem szerűen itt számolhatunk némi értékcsökkenéssel a "beszámítás" miatt :)

Egyébként a bolhán van a topicja, 200ért dobta fel a srác.

szerk: ha ez nem esett volna be, akkor a karácsonyi roham után vettem volna egy X60-at, de istenigazából nincs rá igényem, így meg veszek helyette egy kocsit :Đ

Szerkesztette: kovacs_istv 2006. 11. 26. 18:08 -kor

#1502 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:15

Idézet: special - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 17:50

Álomgép:

12" indoor/outdoor kijelző
1-1,2 kg
convertible tablet
kétmagos ULV chip
1 giga ram
wifi
BT
beépített, low-power HSDPA kártya
6-8 óra üzemidő normál használat mellett
nem melegszik :)

Elkalandoztam. Gratula a géphez, remélem sokáig kitart majd!

Na egy ilyet en is szeretnek magamnak... Ha ilyen iranyban is fejlesztgetnenek par eve, siman elerheto lenne, csak az ara lenne borsos, de ugye itt minel kisebb annal dragabb. :D

Dudu: Koszonom hogy megnezted! Multkor azt mondtak telefonban hogy aktiv termek, tehat elvileg nem elkepzelhetetlen hogy lesz belole, de en sajnos ez ugyben pesszimista vagyok. :(

#1503 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:18

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:15

Ha ilyen iranyban is fejlesztgetnenek par eve

Én ezt a mobiltelefon piacon hiányoltam kb. 3-4 éve. Az emberek a waptól meg a CSD vonaltól verték a se*güket a falba. Akkor nokia uralt és baromira nem diktálta a piacot..

Hej, ha felbukkanna egy gyártó valami 100k körüli notival, esetleg transmeta procival meg 256 rammal... Mindezt egy <1 kilós házban.. mekkorát lehetne tarolni  :cool:  (vagy bukni)

#1504 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:30

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:15

Na egy ilyet en is szeretnek magamnak... Ha ilyen iranyban is fejlesztgetnenek par eve, siman elerheto lenne, csak az ara lenne borsos, de ugye itt minel kisebb annal dragabb. :D

Tévedés, ha az ultarhordozható, tablet lenne a mainstream, nem lenne drága. Japán modellek retail árából könnyen visszafejthető, hogy az általam felvázolt gépet nyereségesen tömegtermelni lehetne bruttó 300-400 ezer forintos árkategóriában. Ha lenne rá igény, és ha az emberek nem kétféle, "legyen occsó" vagy "húbazmeg állat" gépeket vennének, kivétel egy szűk réteget -- minket. A kereslet ugyanis méretgazdaságosságot hoz magával, intenzívebb versenyt a nagyobb kínálat, a "noname" brandek megjelenésével.

#1505 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:43

Idézet: special - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:30

Tévedés, ha az ultarhordozható, tablet lenne a mainstream, nem lenne drága. Japán modellek retail árából könnyen visszafejthető, hogy az általam felvázolt gépet nyereségesen tömegtermelni lehetne bruttó 300-400 ezer forintos árkategóriában. Ha lenne rá igény, és ha az emberek nem kétféle, "legyen occsó" vagy "húbazmeg állat" gépeket vennének, kivétel egy szűk réteget -- minket. A kereslet ugyanis méretgazdaságosságot hoz magával, intenzívebb versenyt a nagyobb kínálat, a "noname" brandek megjelenésével.

Többnyire egyetértünk, de azért szerintem itt mélyebb a probléma.

Pl. ismerősöm most vett notit, hallottam, h milyen jó üzletet csinált; valami ismerőse van a samsungnál vagy hol aki nagyon szaki. Vidéki bejárásokra viszi jegyzetelni. A "szaki" vetetett vele egy 17" dtr notebookot, 3.06ghz-s pentium4-el (nem 4M).

Vagy nem is kell olyan messzire menni, pár topiccal odébb egyes embereknek derogál, ha valakinek teszemazt Asrock vagy ECS alaplapja van. Lenézik az embert.

Sok ilyen apróság van ami szerintem hungarikum, és imho ezek együttesének köszönhető egy csomó minket érintő negatív dolog: jó minőségű noti, amikor nincsenek tudatos vásárlóink? Alacsonyabb vám, amikor az emberek nagyobbik része feketén dolgozik? Kisebb árrés a kiskerenél, amikor... áhh  :(

#1506 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 11:34

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 17:12

...
- Lehetetlen alkatrészeket szerezni hozzá (dokkoló pl)...

Azért érdemes figyelni, az IToutlet.hu nettó 25EFt-ért akciózta ki az utolsó DC911A-s dokkokat. Talán még hever valahol néhány. Sőt, ha végre begyűrűzik a Fujitsu ST5112, eladó lesz az én abszolut teljes TC rendszerem is. Üdv a kulbban!

#1507 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 22:22

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 11:34

Azért érdemes figyelni, az IToutlet.hu nettó 25EFt-ért akciózta ki az utolsó DC911A-s dokkokat. Talán még hever valahol néhány. Sőt, ha végre begyűrűzik a Fujitsu ST5112, eladó lesz az én abszolut teljes TC rendszerem is. Üdv a kulbban!

thx man, respect  :respect:

#1508 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 14:52

HP TC110 upgrade: úgy tűnik wlannal és mid brightnessel valahol 5.5 óra körül van az akksi vége, ahhoz képest, hogy két évnél biztos idősebb kifejezetten jó!  :cool:

#1509 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 15:37

Üdv mindenki, ezen ismeretlen részén a fórumnak! :Đ
Ha minden jól megy előbb utóbb egy tablet pc-t szeretnék.
HP-tc4200 jó választás? Milyen multibay-drive-ot érdemes mellé venni? Lehet kapni olyan táskákat amiben nem veszik el méreténél fogva?

#1510 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 18:55

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 15:37

Üdv mindenki, ezen ismeretlen részén a fórumnak! :Đ
Ha minden jól megy előbb utóbb egy tablet pc-t szeretnék.
HP-tc4200 jó választás? Milyen multibay-drive-ot érdemes mellé venni? Lehet kapni olyan táskákat amiben nem veszik el méreténél fogva?

Ajánlom figyelmedbe a TC1100-at, Thinkpad X41-et. A TC4200 szerintem kifejezetten nehéz egy tabletnek.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.