HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 14:19

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 15:11

Hiaba van bekapcsolva a hitelesites akkor is latnia kene szerintem. Ezert nincs otletem mi lehet a baj.

Igen, ez így van. Én sem értem.

#402 Felhasználó inaktív   WN31RD 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:35

Idézet: Emvy - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 12:32

Ha valakit érdekel, a fentebb már említett X31-es gép eladó lehet, dokkolóstól-mindenestül. :) (1.4 GHz,1 G vagy 512 M ram, 40G/5400 rpm, plusz akku az Ultrabay dokkolóba...) Csere SXGA-s T4x-re mehet. :) Semmi gond nincs vele, az eladás is csak kósza ötlet a tulaj részéről...folyik a keresgélés az optimális súly/felbontás arány megtalálására :).

Gyors menet volt... :D

Ha nagy felbontás kell viszonylag kis, könnyű gépen, akkor mindenképpen a 14''-os SXGA T4x-et ajánlom. Néhány napja volt a kezemben ilyen T41p. Egész barátságos súlya és mérete van a 14''-os változatnak, és a felbontás... Nagyon irigylem az 1400x1050-es kijelzőt, csak nekem a kis méret végülis fontosabb.

#403 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:46

Idézet: WN31RD - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 17:35

Gyors menet volt... :D

Ha nagy felbontás kell viszonylag kis, könnyű gépen, akkor mindenképpen a 14''-os SXGA T4x-et ajánlom. Néhány napja volt a kezemben ilyen T41p. Egész barátságos súlya és mérete van a 14''-os változatnak, és a felbontás... Nagyon irigylem az 1400x1050-es kijelzőt, csak nekem a kis méret végülis fontosabb.

Txx-ből csak 15"-ös T42-ből van SXGA, ha jól látom, elég horror áron. Vagy nem?

#404 Felhasználó inaktív   WN31RD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:36

Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 17:46

Txx-ből csak 15"-ös T42-ből van SXGA, ha jól látom, elég horror áron. Vagy nem?

Van 14''-os SXGA-s változat is, bár nem biztos, hogy mindenütt kapható.
És igen, tényleg elég drága.

#405 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 10:27

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 12:59

Abszolút semmit.
Azért köszi, azt hiszem elmegyek egy WLAN-os kávézóba, ha viszont ott se lát, akkor gond van.

Fejlemény?

#406 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 11:38

Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 9:27

Fejlemény?

Megjavult szerencsére, nem tudom mi lehetett a gond, egyszercsak elkezdte látni a hálót :)

#407 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:06

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 12:38

Megjavult szerencsére, nem tudom mi lehetett a gond, egyszercsak elkezdte látni a hálót :)

we love this game

#408 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 15:26

Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 11:06

we love this game

Hát igen, jól elkeseríti/felidegesíti az embert, aztán megjavul.

#409 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 23:40

Nem tudom eddig hogy sikerült elkerülnöm a topicot (bár lehet az elejébe már belerondítottam), de majd gyártok némi rivjút az S5200es Asusomról, amit jópár hónapja nyúzok már.
Az lenne inkább a kérdésem, hogy van-e valakinek infoja XP Tablet PC Edition magyar változatáról, ami nem akarja mindenáron angolnak felismerni a stylussal rótt sorokat?

#410 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 08:02

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 0:40

Nem tudom eddig hogy sikerült elkerülnöm a topicot (bár lehet az elejébe már belerondítottam), de majd gyártok némi rivjút az S5200es Asusomról, amit jópár hónapja nyúzok már.
Az lenne inkább a kérdésem, hogy van-e valakinek infoja XP Tablet PC Edition magyar változatáról, ami nem akarja mindenáron angolnak felismerni a stylussal rótt sorokat?

:confused: Mit értesz az alatt, hogy mindenáron? Angol nyelvi beállításnál átváltja a kézírást nyomtatott betűsre, magyarnál meg nem.

Az AbletFactory készített speciális szótárbővítéseket kézírásfelismeréshez (orvosi, jogi, lengyel, magyar stb.), de jelenleg valamiért nem elérhető az oldaluk. Magyar nyelvhez 40000-es szókészletet kínáltak emlékeim szerint 70 USD-ért. Egyébként nálam magyar rendszer van fenn, és nem érzem hiányát sem a kézírásfelismerésnek (gépelni gyorsabb, és pontosabb még a képernyőn is), sem a diktafonnak (ez még angolul is sokat hibázik).

szerk:
Na, csak elindult az oldaluk! Árak és lehetőségek TPC kiegészítésre: AbletFactory

Szerkesztette: GoLAN 2005. 06. 28. 08:48 -kor

#411 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 12:14

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 8:02

:confused: Mit értesz az alatt, hogy mindenáron? Angol nyelvi beállításnál átváltja a kézírást nyomtatott betűsre, magyarnál meg nem.

Az AbletFactory készített speciális szótárbővítéseket kézírásfelismeréshez (orvosi, jogi, lengyel, magyar stb.), de jelenleg valamiért nem elérhető az oldaluk. Magyar nyelvhez 40000-es szókészletet kínáltak emlékeim szerint 70 USD-ért. Egyébként nálam magyar rendszer van fenn, és nem érzem hiányát sem a kézírásfelismerésnek (gépelni gyorsabb, és pontosabb még a képernyőn is), sem a diktafonnak (ez még angolul is sokat hibázik).

szerk:
Na, csak elindult az oldaluk! Árak és lehetőségek TPC kiegészítésre: AbletFactory

Én tavaly érdeklődtem, mikor a noteszt vettem. Akkor csak a legdrágább gépekhez adták eleve az xp tabletpc edition-t, rendelni sem nagyon tudtam volna. A magyarról akkor az a hír járta, hogy hamarosan elkészül.
Azt is a boltban mondták, hogy tkp. nem tudom használni a tablet pc lényegi részét, mivel nem ismermi meg a magyar bötűket, így csak az angolt tudom bekapcsolni, az viszont szarik az ékezetekre.
Alapvetően jegyzőkönyv készítésre kellett volna. Megvan a táblázat és oda számokat, meg pár szót beírni soronként.
Már az angol nyelvű oprendszer is problémát okozott volna, ezért magyar sima xp-t tudtak volna rátenni. Abban meg állítólag hiába irogatok én a stylussal...

#412 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 14:35

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 13:14

Én tavaly érdeklődtem, mikor a noteszt vettem. Akkor csak a legdrágább gépekhez adták eleve az xp tabletpc edition-t, rendelni sem nagyon tudtam volna. A magyarról akkor az a hír járta, hogy hamarosan elkészül.
Azt is a boltban mondták, hogy tkp. nem tudom használni a tablet pc lényegi részét, mivel nem ismermi meg a magyar bötűket, így csak az angolt tudom bekapcsolni, az viszont szarik az ékezetekre.
Alapvetően jegyzőkönyv készítésre kellett volna. Megvan a táblázat és oda számokat, meg pár szót beírni soronként.
Már az angol nyelvű oprendszer is problémát okozott volna, ezért magyar sima xp-t tudtak volna rátenni. Abban meg állítólag hiába irogatok én a stylussal...

A helyzet alapvetően megváltozott a tavaly ősszel, ettől kezdve Windows XP Tablet PC Edition 2005-nek hívják, ami nem más, mint a régi TPC + SP2. Az SP2 sokkal többet változtatott ezen a Windowson, mint az asztalin, pld ettől kezdve vannak magyar karakterek. Egyébként egyszerűen megoldható, hogy teljesen magyar legyen az op.rendszered, még a táblapc része is. (magyar menük, magyar billentyűzet stb.) Összesen annyi a hátrányod egy angolhoz képest, hogy a kézírást és a mikrofonba diktált szöveget nem tudja gépírásra átfordítani. Illetve magyar kézírást csak AbletFactory segédprogrammal tud értelmezni.

Amúgy pedig szerintem egyáltalán nem drága, Motion táblapcék használtan már 120e körül vannak, de HP tc1100-át is találni renew-ként nettó 240e környékén, használtan meg 200e alatt. Véleményem szerint teljesen korrektül használható ma egy TPC, mindössze "másfél" extra szolgáltatás ami nem elérhető magyarul, de ezek nem is biztos, hogy fontosak.

Én októbertől használok egy HP tc1100-át, kezdetben angol Windows XP TPC, magyar nyelvi beállításokkal volt fenn, tavasztól viszont teljesen magyar rendszert raktam fel.

#413 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 18:08

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 14:35

A helyzet alapvetően megváltozott a tavaly ősszel, ettől kezdve Windows XP Tablet PC Edition 2005-nek hívják, ami nem más, mint a régi TPC + SP2. Az SP2 sokkal többet változtatott ezen a Windowson, mint az asztalin, pld ettől kezdve vannak magyar karakterek. Egyébként egyszerűen megoldható, hogy teljesen magyar legyen az op.rendszered, még a táblapc része is. (magyar menük, magyar billentyűzet stb.) Összesen annyi a hátrányod egy angolhoz képest, hogy a kézírást és a mikrofonba diktált szöveget nem tudja gépírásra átfordítani. Illetve magyar kézírást csak AbletFactory segédprogrammal tud értelmezni.

Amúgy pedig szerintem egyáltalán nem drága, Motion táblapcék használtan már 120e körül vannak, de HP tc1100-át is találni renew-ként nettó 240e környékén, használtan meg 200e alatt. Véleményem szerint teljesen korrektül használható ma egy TPC, mindössze "másfél" extra szolgáltatás ami nem elérhető magyarul, de ezek nem is biztos, hogy fontosak.

Én októbertől használok egy HP tc1100-át, kezdetben angol Windows XP TPC, magyar nyelvi beállításokkal volt fenn, tavasztól viszont teljesen magyar rendszert raktam fel.

Köszi az infókat, majd rágódom a dolgon. Pont tavaly nyáron érdeklődtem, akkor még nem tudtak sok értelmeset mondani. Egyébként egy centrinos tabletet szerettem volna, az pedig akkor szinte még nem is volt, vagy csak jó drágán.
Ez a kiegészítő prg. hogy müxik pontosan? Nekem egy wordben lévő táblázat mezőit kellene kitöltögetnem vele, lehetőség szerint a legegyszerűbb módon.
Itt van most a nagyszerű paypal :) így akár az ebayről is tudok beszerezni, bár akkor nagyon jó ára kell hogy legyen, mivel se számla, se használható gar.

#414 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 18:43

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:08

Köszi az infókat, majd rágódom a dolgon. Pont tavaly nyáron érdeklődtem, akkor még nem tudtak sok értelmeset mondani. Egyébként egy centrinos tabletet szerettem volna, az pedig akkor szinte még nem is volt, vagy csak jó drágán.
Ez a kiegészítő prg. hogy müxik pontosan? Nekem egy wordben lévő táblázat mezőit kellene kitöltögetnem vele, lehetőség szerint a legegyszerűbb módon.
Itt van most a nagyszerű paypal :) így akár az ebayről is tudok beszerezni, bár akkor nagyon jó ára kell hogy legyen, mivel se számla, se használható gar.

Ha egy táblázatot kell csak kitölteni, akkor a legegyszerűbb a képernyőbillentyűzetet használni. Szabvány magyar 102 gombos, kicsivel gyorsabban lehet rajta gépelni, mintha külső billentyűzeten egy újjal pötyögnél. Továbbá Wordben is adott a lehetőség a szabadkézi rajzra és írásra, tehát rögzítheted kézírásként is az adatot.

A kézírásfelismerésnél lényeges, hogy a TPC nem (csak) a betűket ismeri fel, hanem szavakat fordít. Ezért készíthető hozzá kiegészítő szótár még az angol nyelvhez is, ahhoz hasonlóan, ahogy a Word helyesírásellenőrzőjébe felveszel saját szavakat. Ezt a taníthatóságot használja ki az AbletFactory, sajnos a próbaváltozat nem a magyar nyelvű modult tartalmazza, és még nem szántam rá magam a vásárlásra, pedig a termék több szakújság szerint is bent van a top10 táblapc alkalmazásban. Igazából én egy olyan kiegészítést keresnék, amit az oroszok készítettek, [ez a pdf]színtén jól mutatja, a TPC képességeinek fejleszthetőségét, kár hogy magyar programozók nem foglalkoznak vele. A matematika azonban nemzetközi, a TPC képességeire jó példa [ez] a program - igen ez az aminek látszik, tollal beírod az egyenletet, és kiírja az eredményt.

#415 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:03

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:08

Gar van, ha van gyári gar, az pedig leellenőrizhető. Szintén elkönyvelhető költségként, mivel szerződésnek minősül. Azt, hogy pontosan hogyan kell dokumentálni, meg kell kérdezni a könyvelőt. Magánszeméllyel, kp-s fizetés esetén egy szimpla szerződés elegendő. PayPal pedig bassza meg, mert egyes logóján kint van a Visa Electron lógója is, pedig elég nyilvánvaló, hogy azzal fizetni nem igazán lehet, tekintve a real-time azonosítás és ellenőrzés igényét.

#416 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 20:14

Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:03

Gar van, ha van gyári gar, az pedig leellenőrizhető. Szintén elkönyvelhető költségként, mivel szerződésnek minősül. Azt, hogy pontosan hogyan kell dokumentálni, meg kell kérdezni a könyvelőt. Magánszeméllyel, kp-s fizetés esetén egy szimpla szerződés elegendő. PayPal pedig bassza meg, mert egyes logóján kint van a Visa Electron lógója is, pedig elég nyilvánvaló, hogy azzal fizetni nem igazán lehet, tekintve a real-time azonosítás és ellenőrzés igényét.

A gar érzésem szerint márkafüggő is. Eddig az volt a jellmző, hogy ha nem az XY Magyarország által forgalmazott garjegyed volt, akkor elküldtek.
Amit írtál az mely márkákra vonatkozik egyébként?
A paypal télleg bassza meg, lett volna inkább MoneyMate talán az ozik előbb besorolnak a trusted országok közé. :) Egyébként már annak is örülök, hogy tudok vásárolni; eladni úgysem nagyon akartam.
Az elektronyos kártyák meg működnek valami netes számla segítségével, talán az indexen van egy elég nagy pp topic, amiben többen örömködtek az elektronjukkal való fizetés után.

#417 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 20:50

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 21:14

A gar érzésem szerint márkafüggő is. Eddig az volt a jellmző, hogy ha nem az XY Magyarország által forgalmazott garjegyed volt, akkor elküldtek.
Amit írtál az mely márkákra vonatkozik egyébként?
A paypal télleg bassza meg, lett volna inkább MoneyMate talán az ozik előbb besorolnak a trusted országok közé. :) Egyébként már annak is örülök, hogy tudok vásárolni; eladni úgysem nagyon akartam.
Az elektronyos kártyák meg működnek valami netes számla segítségével, talán az indexen van egy elég nagy pp topic, amiben többen örömködtek az elektronjukkal való fizetés után.

Nem tudom, igazad lehet, én konkrétan Toshibáról beszéltem, de IBM-ről is tudok. Ezek worldwide garanciák, honlapon leellenőrizhető a géptípus és serial alapján.

#418 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 14:36

Idézet: PLacc - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 12:22

Köszi, én most egy Compaq N400c subnotit rendeltem, kíváncsi leszek rá... :)

Megjött már?

Hogy zajlik egy ilyen rendelés? Fizetés hogyan zajlik?

izé: Te e-bay-ről rendelted, most olvastam, engem pedig a német cég érdekel :)

Szerkesztette: Sipi- 2005. 06. 30. 14:49 -kor

#419 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 14:48

Idézet: Belaqua - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 17:47

Én nemrég vettem egy thinkpad x20-at innen:
http://www.tb-computers.de/
Rakattam bele 320mega ramot, xp száguld.
Kb. három hét alatt jött meg, szálítás 30 euro.
Elvileg egy év gari is van rá, de remélem ezt nem kell majd igénybe vennem, mert ahhoz ki kéne küldeni Berlinbe a gépet.

A laptop külső állapota rendben volt?
Nem találok normális áron itthon használt subnotit, lehet, hogy belevágok egy ilyen rendelésbe.

#420 Felhasználó inaktív   Belaqua 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 18:27

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 15:48

A laptop külső állapota rendben volt?
Nem találok normális áron itthon használt subnotit, lehet, hogy belevágok egy ilyen rendelésbe.

A rendelés nem túl bonyolult.
Regisztrálsz, aztán kiválasztod, beállítod, hogy mennyi mem kell meg milyen oprendszer, meg esetleg milyen kiegészítők (IBM memória elég jó áron van, érdemes a lehető legtöbbet venni bele), ha minden kész, berakod a kosárba, és feladod a rendelést.
Ezután  kapsz egy e-mailt a banki adatokkal, átutalod a pénzt, ha megkapták, visszaírnak, aztán küldik a gépet.
A gép teljesen renben volt, azóta is elégedett vagyok vele, folyamatosan használom.
Amikor én rendeltem az usanotebooknál 120 meg áfát kértek egy x20-ért, ultrabase-nélkül, ez dühített fel, és ezért vágtam bele, kint ugyanis 379 euro volt ultrabase-el. (posta még 30 euro)
Néha toshiba portége-ük is szokott lenni, de az ritkaság.
Annak idején még a www.lapstore.de -ről olvastam jó véleményeket, esetleg nézd meg ott is, de velük kapcsolatban nincs tapasztalatom.

Sok szerencsét!
"No symbols, where none intended."

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »