HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 08. 13:24

Idézet: orange - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 9:31

De, angol XP Home van rajta, angol a billentyűzet is de ez nem zavar, mert a nagygéppel is angol kb-ot használok. Mondjuk a hosszú i-t még nem találom, ahogy alant láthatjátok.  De a Benq saját szoftvereit, Office-t, Photoshopot még nem tudtam föltenni.
Vettem wifi routert, úgyhogy megy a kertben netezés. Azt nem értem, hogy ha aksiról megy a gép, akkor nem nagyon akar csatlakozni a hálóra. Úgy van beállitva, hogy a win automatice csatlakozzon ha érzékeli a hálózatot. Ha be van dugva, olyan 2 percet kell várni aztán szépen csatlakozik. Aksiról úgy tudtam csatlakozni, hogy 20 centire odatettem a notit a routerhez, utána eltávolodhatok vele és működik. Be van kapcsolva az XP tűzfala (SP2), megszokásból fenn van a ZoneAlarm és WPA titkositás van a wifin.

Hosszú í = Alt gr + j
Nagy hosszú Í = alt gr + i

#442 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 19:27

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 11:20

Én anno nézegettem, kellemes darab az árához képest. A GlareType-osat érdemes venni, ha még van a másik fajta is, ami nem az.
Kicsit ugyan műanyag-like, meg a bili sem egy ibm. Az akksit majd nézd meg mekkorát adnak hozzá, bár emlékeim szerint van hozzá nagyobb kapacitású is.

Okés. Igazán a vásárlás a kb. 3-4 hét múlva esedékes, addig tapasztalatokat gyűjtök :)

Bár elgondolva, lehet, hogy nem subnoti lesz a végső gép, hanem valami 14.1-es gép, mert úgy tűnik nem kell majd sokat hurcolni a gépet.
Lehet kapni új, max 2,5kg-os notit maximum nettó 170-180ezerért?

#443 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 15:41

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 12:24

Hosszú í = Alt gr + j
Nagy hosszú Í = alt gr + i

köszönöm!

íííííí    ez működik, de az alt gr + i-re nem reagál.

#444 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 20:10

A Windows Update webhely valamiért nem hozza:
KB895953 - Memory Leak in Windows XP Tablet PC Edition

#445 Felhasználó inaktív   Areinon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:09

Sziasztok!

Friss húsként csatlakozom a fórumhoz, mint "nemsoká-tablet-tulaj". Hosszadalmas keresgélés és tesztolvasgatás után a versenyzők száma két típusra csökkent: a Fujitsu T4010D (nem a Fujitsu Siemens) és a Toshiba m200, melyek közül a szépsége miatt (többek közt) a szívem a kis Fuji-é. :)

Jelenleg már csak a konkrét vásárlás van hátra - itt az jelenti a problémát, hogy a Fujitsu-Siemens nem vette át az SXGA-s kijelzőjű változatot, itthon csak XGA-val kapni a gépet, márpedig számomra a tablet funkció mellett a legfontosabb kritérium a nagy felbontás volt. Mára egy kis kutakodásnak és ennek a fórumnak hála, látok utat is a megoldásra, hogy minnél kevesebb legyen a macera: írtam egy mailt a tb-computers.de-nek is és a compuvest.com-nak is, remélem valamelyikük felveszi velem a kapcsot.

Amiért mégis írok nektek: hátha el tudtok látni valamilyen extra jótanáccsal a vásárlást illetően, mégis csak egy rakás pénz vándorol el a nagyvilágba, aztán csak izgul az ember, hogy megérkezik majd egyszer a kis masina... :D

Ohh igen. Még valami: a Toshiba m200-nak van egy ún. accelerometer-e link. Tudtok valahol a weben olyan fejlesztőt, aki kiaknázza ezt a nem mindennapi "hardvert"?

info update: amíg írtam a compuvest válaszolt: nem szállítanak olyan masinát, ami nem szerepel a kínálatukban. 1 mondattal elintézték.

Szerkesztette: Areinon 2005. 07. 11. 18:11 -kor

#446 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 19:58

Idézet: Areinon - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:09

Sziasztok!

Friss húsként csatlakozom a fórumhoz, mint "nemsoká-tablet-tulaj". Hosszadalmas keresgélés és tesztolvasgatás után a versenyzők száma két típusra csökkent: a Fujitsu T4010D (nem a Fujitsu Siemens) és a Toshiba m200, melyek közül a szépsége miatt (többek közt) a szívem a kis Fuji-é. :)

Jelenleg már csak a konkrét vásárlás van hátra - itt az jelenti a problémát, hogy a Fujitsu-Siemens nem vette át az SXGA-s kijelzőjű változatot, itthon csak XGA-val kapni a gépet, márpedig számomra a tablet funkció mellett a legfontosabb kritérium a nagy felbontás volt. Mára egy kis kutakodásnak és ennek a fórumnak hála, látok utat is a megoldásra, hogy minnél kevesebb legyen a macera: írtam egy mailt a tb-computers.de-nek is és a compuvest.com-nak is, remélem valamelyikük felveszi velem a kapcsot.

Amiért mégis írok nektek: hátha el tudtok látni valamilyen extra jótanáccsal a vásárlást illetően, mégis csak egy rakás pénz vándorol el a nagyvilágba, aztán csak izgul az ember, hogy megérkezik majd egyszer a kis masina... :D

Ohh igen. Még valami: a Toshiba m200-nak van egy ún. accelerometer-e link. Tudtok valahol a weben olyan fejlesztőt, aki kiaknázza ezt a nem mindennapi "hardvert"?

info update: amíg írtam a compuvest válaszolt: nem szállítanak olyan masinát, ami nem szerepel a kínálatukban. 1 mondattal elintézték.

Bár nem Toshibám van, de én úgy tudom, hogy a beépített gyorsulásérzékelő az elmozdulás irányától függően indít hozzárendelt utasítást. Például ALT+TAB, SHIFT+ALT+TAB, PG UP, PG DOWN, rotate, vagy valami alkalmazás indítása. Tehát nem kell hozzá programozói tudás, ha úgy állítod be, tudsz lapozni Acrobat dokumentumban, vagy váltani az alkalmazások között. A bemutatófilmecske elég butus, az "accelerometer" lényege nem az, hogy jól meg kell rázni, hanem valamilyen irányban határozott mozdulattal meg kell dönteni, vagy emelni, mintha "lapozna" az ember. Ez a művelet, ha egy adott gyorsulásküszöböt meghalad, akkor kapcsolja az adott irányhoz tartozó parancsot.

Egyébként nem tiszta, hogy akkor most gyorsulásérzékelős M200-at akarsz venni, vagy Fujitsut? Fujitsuval kapcsolatban egyébként ajánlom a cég amerikai oldalát, felújított gépeket is kínálnak 40-50%-al az (USA-beli) új ár alatt. Nem láttam olyan korlátozást, hogy ne szállítanának az Államokon kívülre.

szerk:
Miért a D-t keresed a Fujitsuból, szerintem Európában untig elég a b/g wifi.

Szerkesztette: GoLAN 2005. 07. 11. 20:11 -kor

#447 Felhasználó inaktív   Areinon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:38

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 20:58

Bár nem Toshibám van, de én úgy tudom, hogy a beépített gyorsulásérzékelő az elmozdulás irányától függően indít hozzárendelt utasítást. Például ALT+TAB, SHIFT+ALT+TAB, PG UP, PG DOWN, rotate, vagy valami alkalmazás indítása. Tehát nem kell hozzá programozói tudás, ha úgy állítod be, tudsz lapozni Acrobat dokumentumban, vagy váltani az alkalmazások között. A bemutatófilmecske elég butus, az "accelerometer" lényege nem az, hogy jól meg kell rázni, hanem valamilyen irányban határozott mozdulattal meg kell dönteni, vagy emelni, mintha "lapozna" az ember. Ez a művelet, ha egy adott gyorsulásküszöböt meghalad, akkor kapcsolja az adott irányhoz tartozó parancsot.

Egyébként nem tiszta, hogy akkor most gyorsulásérzékelős M200-at akarsz venni, vagy Fujitsut? Fujitsuval kapcsolatban egyébként ajánlom a cég amerikai oldalát, felújított gépeket is kínálnak 40-50%-al az (USA-beli) új ár alatt. Nem láttam olyan korlátozást, hogy ne szállítanának az Államokon kívülre.

szerk:
Miért a D-t keresed a Fujitsuból, szerintem Európában untig elég a b/g wifi.

Igen, ez a lényege a gyorsulásérzékelőnek, de pl. a mousecursor-test alapján el tudnék képzelni egy játékot, amiben így kell mozgatni valami figurát, vagy a vagy pl. egy winamp plugin/scene demo-t, amiben az alagút úgy tekeredik, ahogy tekergetem a tabletet... :)

Amúgy persze a Fujit akarom, csak ez "izgalmas". :D

Fujiról rendelni: valamiért olyan... ellenérzésem van... kb. 1 hónapja nem válaszolnak egy kérdésre a termékvásárlással kapcsolatban. :( Ezért inkább egy "kiskereskedőt keresek" :), akiben megbízom, mert tudom, hogy kell neki a pénzem.

szerk:
reményeim szerint *nagyon sokáig* fog szolgálni a kistesó, nem árt, ha okosabb most, mint kell. Sosem lehet tudni merre vet a sors ;-)

Szerkesztette: Areinon 2005. 07. 11. 20:42 -kor

#448 Felhasználó inaktív   Areinon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:20

info update: pénzügyőr komával utánanézettem a dolgoknak. Elmondása szerint EU-n kívülről magánforgalomban 10% vám, majd 25% áfa terheli a behozatalt, ha cég hozza be, akkor ügyintézés-papírozás, de 0% vám, 25% áfa. Taranov mellett valaki más be tud még számolni ilyen jellegű behozatalról? Így már megint nagyonmacerásnak néz ki az ügymenet... :(

#449 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:57

Idézet: Areinon - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 10:20

info update: pénzügyőr komával utánanézettem a dolgoknak. Elmondása szerint EU-n kívülről magánforgalomban 10% vám, majd 25% áfa terheli a behozatalt, ha cég hozza be, akkor ügyintézés-papírozás, de 0% vám, 25% áfa. Taranov mellett valaki más be tud még számolni ilyen jellegű behozatalról? Így már megint nagyonmacerásnak néz ki az ügymenet... :(

Ne haragudj, de ez hülyeség. Számítástechnikai termékekre 0% a vám, és nincs különbség céges, vagy magánimport között. Az áfa adott, és minimális eljárási illeték jöhet még hozzá, viszont akinek a nevére szól a csomag, annak rendelkeznie kell VPID-vel, ennek kiváltása 3 naptól egészen 14-ig terjedhet, jobb hamar elindítani.

#450 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:04

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 10:57

Ne haragudj, de ez hülyeség. Számítástechnikai termékekre 0% a vám, és nincs különbség céges, vagy magánimport között. Az áfa adott, és minimális eljárási illeték jöhet még hozzá, viszont akinek a nevére szól a csomag, annak rendelkeznie kell VPID-vel, ennek kiváltása 3 naptól egészen 14-ig terjedhet, jobb hamar elindítani.

EU-n kívülről is 0% a vám?

#451 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:10

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:04

A WTO általános irányelve szerint igen. Kivételek lehetnek, garanciát nem vállalok.

#452 Felhasználó inaktív   Areinon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:13

gyanítom én is, hogy ez az EU-n kívüliség miatt van, ezért kérdeztem szakmai emberkétől. Korábban én is úgy tudtam, hogy 2-3 éve 0% a számtech cuccokra... :( ezért kellene több tapasztalat is, például Taranov magán vagy cégesen hozta be...?

Taranov: osztanál nekünk egy kis tapasztalatot?

#453 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:09

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:04

Számítástechnikai termék és tartozékai vámtarifa besorolásra, igen 0%.

#454 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:10

Idézet: Areinon - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:13

gyanítom én is, hogy ez az EU-n kívüliség miatt van, ezért kérdeztem szakmai emberkétől. Korábban én is úgy tudtam, hogy 2-3 éve 0% a számtech cuccokra... :( ezért kellene több tapasztalat is, például Taranov magán vagy cégesen hozta be...?

Taranov: osztanál nekünk egy kis tapasztalatot?

ezt a magán vs. céges dolgot én sem vágom igazán, a taric (eu vámtarifa rendszer) semmi ilyenről nem szól, vagy nem vettem észre.

#455 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:13

8471 30    Portable digital automatic data-processing machines, weighing not more than 10 kg, consisting of at least a central processing unit, a keyboard and a display

USA-ból nincs vám.

http://europa.eu.int/comm/taxation_customs...th=07&Year=2005

sem Kínából:

sem Tajvanról:

sem Japánból:

sem Malajziából:

sem a Fülöp-szigetekről

Szerkesztette: special 2005. 07. 12. 11:17 -kor

#456 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:30

Hogy tisztán lásd:

EU-n belül vám nincs
- áfát magánemberként kint megfizeted
- cégként áfamentesen vásárolsz és itthon befizeted, esetleg a kinti áfát visszaigényled, és befizeted az itthonit.

EU-n kívülről általános vámtétel ~10%, de számtech tételre 0%
- ha személyesen hozod be, akkor megcélzod a zöldfolyosót, vagy bejelented, hogy vámárud van. Nem mérlegelnek, kiszabják a 10%-ot és az áfát, aztán mehetsz. Esetleg beadod vámszemlére, megbízol egy vámügynökséget, aki kérni fogja az eljáráshoz a VPID-det, vársz pár napot, míg eldönti a vám, hogy tényleg számítástechnikai termék amit hoztál, és 0% vám terheli, kiszabja az áfát, kifizeted a vámügyintészés díját, és elhozhatod amit beadtál vámolásra.
- ha csomagként küldik be az országba, akkor mindenkép vámügyintézőhöz kerül a termék, aki kérni fogja a te VPID-det, szemle megállapítja, hogy a vám 0%, áfa befizet stb. Ez gyorspostánál is így megy, tehát jó, ha előre megkéred a VPID-t, mert ez kell a vámpapírok kitöltéséhez, nem szerencsés, ha napokig áll a csomagod azonosító számra várva. Gyorspostánál van ahol a vámügyintézést tartalmazza a felszámított postaköltség, van ahol nem, jobb az ilyet tisztázni.

Egyébként a vám oly annyira 0%, hogy egy szkenner állvány, mivel az a szekenner tartozéka, szintén 0%-al terhelendő. Sőt, egy jó vámügyintéző bármiről be tudja bizonyítani, hogy az számítástechnikai tartozék.  ;)

#457 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:38

Hogy valami konkrétumot is írjak:

HP TC1100-hoz hozattam be bőrtokot és tollat az USA-ból UPS-el. Nyilatkoztam róla, hogy mindkettő 8471-es osztályú termék, leszemlézték és megállapították, hogy a tok és a toll csak a táblapécéhez használható, és 0% vámot szabtak ki.

#458 Felhasználó inaktív   Areinon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:11

ez igen kimerítő válasz volt, köszönöm. Csak tudnám 5 év munkaviszonnyal miért mondott hülyeséget a vámos kolléga?! Mindegy, nem rúgatom ki, jó cimbora... :D

#459 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:25

Idézet: Areinon - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:11

ez igen kimerítő válasz volt, köszönöm. Csak tudnám 5 év munkaviszonnyal miért mondott hülyeséget a vámos kolléga?! Mindegy, nem rúgatom ki, jó cimbora... :D

Lehet azt értette magánforgalom alatt, hogy te jössz repülővel. Ilyenkor kevesen kérik a vámáru szemlézését, vagy mert amúgyis átsétálnak a zöldfolyosón, vagy mert megijednek a macerától, nincsenek felkészülve több napos ügyintézésre. A vámos meg ilyenkor nem agyal, kiveti a 8-10% vámot, és mehet az utas. Csomagot sem muszáj szemléztetni, aki rutintalan, azzal esetleg így is kifizettetik a 10% vámot, de ott a szemle neked nem jelent plusz macerát. Ígyis-úgyis kérik a VPID-t, akkor már egyben kéred, hogy 8471-re vámkezeljék, és így megkapod ami jár, a 0%-os vámbesorolást. Egyébként szoftverre is 0% a vám.

#460 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:37

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:25

Egyébként szoftverre is 0% a vám.

A szoftver trukkos dolog... volt errol egy jo cikk valahol (talan itt a hwsw-n). Szoftver eseteben licenszt veszel es az lehet olyan is ami csak az adott orszagra ervenyes. Ezert nem lehet WinXP-t meg egyebekent az allamokbol rendelni. Eleg tetu eljaras...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.