HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 18:26

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:37

A szoftver trukkos dolog... volt errol egy jo cikk valahol (talan itt a hwsw-n). Szoftver eseteben licenszt veszel es az lehet olyan is ami csak az adott orszagra ervenyes. Ezert nem lehet WinXP-t meg egyebekent az allamokbol rendelni. Eleg tetu eljaras...

Samott

Igen, az hogy jogosult vagy-e megvásárolni, illetve magyar felhasználóként használni az elég bonyolult kérdés, de ha te jogosan megvásároltad, akkor vámot már nem kell érte fizetned, hogy behozod. Például ha valamilyen értékben szoftvereket kapsz, vagy vásárolsz a táblapécéhez (pld. OneNote), akkor az után sem kell vámot fizetni.
De való igaz, hogy csak úgy szoftvereket venni a tengerentúlról, vagy akárcsak külföldről, az elég kétesélyes dolog. Normálisabb weboldalak eleve feltüntetik, ha a termék nem forgalmazható az USA területén kívül (pld. Quark szoftverek US verziói).

#462 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:53

Sziasztok,

végre megérkezett a Lifebook P7010-esem. Nagyon tetszik, annak ellenére, hogy először tényleg hüledeztem a méretein. Az apró betűk megszokás kérdése, közel kell hajolni és kész (amúgy 10.5" 1280×768 - tényleg nem nagy, de azért :cool: )
Egyetlen szívfájdalom a bluetooth hiánya, szinte teljesen érthetetlen, hogy miért hagyták ki. Ha valakit érdekel, írok majd még róla, most rohanok!

:up: :up:

#463 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:00

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:53

Sziasztok,

végre megérkezett a Lifebook P7010-esem. Nagyon tetszik, annak ellenére, hogy először tényleg hüledeztem a méretein. Az apró betűk megszokás kérdése, közel kell hajolni és kész (amúgy 10.5" 1280×768 - tényleg nem nagy, de azért :cool: )
Egyetlen szívfájdalom a bluetooth hiánya, szinte teljesen érthetetlen, hogy miért hagyták ki. Ha valakit érdekel, írok majd még róla, most rohanok!

Majd vegyél egy Nokia N91-et, abban lesz WLAN és nem fog hiányozni a BT.  :cool:

#464 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:25

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:53

Sziasztok,

Képeket, használati tapasztalatokat, sikerélményeket ide! :)

#465 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 18:53

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 15:00

Majd vegyél egy Nokia N91-et, abban lesz WLAN és nem fog hiányozni a BT.  :cool:

Akkor sem fog hiányozni, ha beledugok egy usb dongle-t :p Csak emiatt nem vennék N91-et :rolleyes:

Idézet: special - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 15:25

Képek pár nap múlva, mert van egy keddi határidős melóm, de ígérem, írok róla

Szerkesztette: melon 2005. 07. 15. 18:53 -kor

#466 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 17. 17:36

Idézet: Gecco - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 16:39

Hi, megvan mar a gep? Ha igen irhatnal par szot rola, mert nagyon szimpi nekem a gep...

Összeállt a kép. Szóval most ezen a gépen pötyögök, a medence mellől. BenQ Joybook 6000. Szerintem olcsón vettem, br. 330k-ért, ennek több oka lehet, egyrészt tavaly nyáron volt újdonság, másrészt angol billentyűzet, angol windows-zal, meg eleve nem IBM árban volt. Ha megveszem a hozzá való combót is, az még 30+fa lett volna. Annak az lett volna az előnye, hogy a BenQ az egyik usb kapura nagyobb feszültséget tett ki, és így oda csatlakoztatva nem kell külön tápegység az optikai drive-nak. Meg designban is passzol az anyagéphez. Na most nekem nem kellett még egy cd író, gondoltam veszek egy külső dvd írót, ami jó a nagygéphez is, meg a Joybookhoz is, de olyat akartam ami firewire+usb2 is, mert a notin csak 2 usb van, a dvd-t a firewire-en kapcsolom rá, így megmarad a két usb a Logitech V500 egér(€45) jelfogójának, meg egy szabadon, akárminek. A dvd pedig ez: DVD-Writer LaCie D2 DVD+/-RW 16x(€162), bazi nagy, nehezebb mint a noti maga, de nem is áll szándékomban hurcolászni olyan nagyon, házon belül meg nem vészes. Mint említettem, nekem az a fontos, hogy maga a gép minél könnyebb legyen. Nos a gép könnyű. Észre sem veszem, hogy a hasamon van. (Bezzeg a Latitude C600!) Legfeljebb kellemesen langyos, a melegedés egyáltalán nem zavaró, így csupasz bőrrel érintkezve sem. Balra oldalt van a szellőző nyílás, tehát nem alulra fújja a levegőt. Másfelől viszont a venti szinte folyamatosan megy, alapjáraton is, minden megterhelés nélkül, igaz elég csendesen teszi a dolgát, de azért hallható.
A (kellemes érintésű) angol billentyű és windows sokaknak kizáró szempont lehet, de mivel nekem a nagygépen is minden angol, ezért engem nem zavar. Nem vagyok mazochista de többet írok angolul mint magyarul. 512MB rammal jött, de tetettem bele még 512-t, így most 1GB van benne. Két modult próbáltak bele az üzletben, egyikkel meg se nyikkant, egy 333-as PQI-val simán megy. Jó ötlet volt a tervezőtől, hogy két memhely van és 1x512-t raktak bele 2x256 helyett.
Kellett vennem egy wifi routert is, ezzel élvezem a kábelmentes szabadságot. Egy bajom van csak, hogy ha aksiról megy a gép az istennek se akar csatlakozni a hálózatra, ha be van dugva a tápja, simán csatlakozik. Ha nem én bénázok, akkor ez súlyos hiányosság. Ebből adódik, hogy itthon többnyire bedugva használom, ezért a kábelmentesség kis csorbát szenved, meg nem is mértem meg pontosan mennyit bír az aksija. Feleségem szerint ő már használta aksiról legalább 3 órát. Van erre valami bevett módszer ahogy az aksit méritek?
Az egész noti egy kicsit nőiesre van véve, a belső burkolatba éjszakai égboltot imitáló csillámok vannak applikálva, tiszta Hollywood, de én csak mosolygok rajta. A BenQ nagyon büszke a hozzáadott szoftvereire, különösen a Qbarra, ami egy forgó 3D-s gombsor, nagy baromság, nem is foglalkozom vele. Anélkül is tudok levelezni.
A kijelzőről túl sok jót nem tudok mondani. Egy 19"-os Sony xbrite tft-m van, ahhoz képest sárgás, fakó, de azért megfelelő szögben tartva szabadban is olvasható a képernyő. Igen érzékeny a betekintési szögre. A kis betűméret először furcsa, de meg lehet szokni. Tényleg belefért volna a kávába egy 13"-os is, de ugye ha az én kocsimban is nagyobb motor lenne, akkor nem Focusnak hívnák, hanem Mondeonak. Meg nem is ennyibe kerülne. A 16:9-es képarányhoz nem tudok hozzászólni, annyira nem vagyok oda érte, de most úgy látszik ebbe az irányba haladunk, mindenki dvd-t akar nézetni velünk a notebookon.
Minden alkalmazást amit én használok jól visz a kis gép, mondjuk a photoshop az ami a legerőforrás- igényesebb, de nincs gondja vele.
60 GB-os 4200-as HDD van benne 2+1 rejtett partícióra osztva. Nem volt még gondom a sebességével.
A tapipad elég egyszerű, csak úgy tudok scrollozni, ha a kurzort a görgetősáv nyilacskája fölé viszem és akkor nyomvatartom a bal gombot, inkább egeret használok.
Egyelőre ennyit. Ha eszembe jut valami, vagy kérdés van majd írok. Fotók a gépről elég jók  vannak a neten bőven, de ha megmondjátok milyen képet csináljak, akkor csinálok.

#467 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:09

először is köszi a részletes beszámolót! :respect:

1. wifi: akku módban talán kikapcsolja a chipet a gép, ezért nem tudsz csatlakozni. a portégémen legalábbis kapcsolgathatóak az usb, ethernet és wifi chipek egyenként.

2. kijelző: érzékeny pont. fakóbban tényleg fakóbb az enyém is, a belátási szöggel nincs bajom. talán csak hozzászoktál a túl jóhoz. kétségtelen, hogy nem masszív kép és videofogyasztásra való. a wide nemcsak azért jó szerintem, mert a filmek kitöltik, az engem sem érdekel annyira, hanem szerintem jobban illeszkedik az ember látóteréhez, és mintha a munkafelület is többnek tűnne.

3. tapipad: uhh, elég tré. nagyon fapadosnak érezném, ha nem tudnék scrollozni a szélén.

én azt mondom, ennyi pénzért ajándékba van szinte. de az állandó ventizés és a tapipad nem túl vonzó.

#468 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:10

azért gyarapodik a topic kommuna rendesen: van itt már Sharp Actius MM20, Fujistu Lifebook, BenQ Joybook. :)

#469 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 19:42

Tud valaki mondani transzflektív kijelzővel szerelt tabletet (a spéci pana toughbookon kívül)?

#470 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 20:14

Idézet: special - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 20:42

Tud valaki mondani transzflektív kijelzővel szerelt tabletet (a spéci pana toughbookon kívül)?

Fujitsu ST50xx sorozat bár máshogy oldja meg, de kínál kültéren is jól használható kijelzőt.

#471 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 08:01

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 21:14

Fujitsu ST50xx sorozat bár máshogy oldja meg, de kínál kültéren is jól használható kijelzőt.

Jah, nézegetem, hogy Fujitsuból vannak indoor/outdoor kivitelek, de mind slate. Convertible lenne jó. Vagy hibrid...bár tudja fene...azért sokszor nem tudom asztalra rakni.

#472 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 19. 20:04

Idézet: special - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 15:25

Ahogy ígértem, itt egy kis beszámoló a Lifebookomról.
Akik csak a képekre kíváncsiak, azok ide lőjenek ;-)

Aki pedig esetleg nem ismerné, a gép paraméterei:
Fujitsu-Siemens Lifebook P7010
- Pentium M ULV 1.2 GHz
- 512 MB DDR-SDRAM (nem SO-DIMM, annál kisebb foglalat, nem tudom a nevét)
- 80GB HDD
- DVD±RW DL meghajtó
- 802.11b/g
- 10.6" LCD (1280×768)
- 2 USB, 1 FireWire
- 1 CF és 1 SD/MS slot
- 4800 mAh akku
- 1.2 kg (spec. szerint, nincs konyhamérlegem)

Maga a gép nagyon kis méretű, én előtte csak 14" notikat használtam, ezért az elején rendkívül szokatlan volt. A betűméretet kapásból 120 dpi-re állítottam, így már egész korrekt és élvezhető képet ad. A kijelző képe amúgy hihetetlenül szép és kontrasztos, a fekete tényleg fekete. A jó öreg, többek által dícsért AG-Neovo K-19-emnél egy iskolával megnyerőbb képe van. Sokkal nagyobb a fényereje, talán csak a szürkeárnyalatok egyenletes elosztása jobb a K-19-nek. Egyetlen hibája, hogy a kijelző felszíne fényes, eléggé tükröződik, ráadásul minden pihe, szösz és esetleges ujjlenyomat meglátszik. Szemüveg törlőkendő ezentúl mindig nálam van by default. Az én példányomon sajnos van egy subpixel hiba, de ezt is csak a sony monitorteszt programmal láttam meg (amikor kapcsolgathatsz a fehér, piros, kék, zöld képek között), az egyik piros subpixel helyett csak fekete látszik. Sebaj, gyakorlatilag észrevehetetlen a nagyon kicsi fizikai pixelméretnek köszönhetően. Némely csatlakozó fedéllel védett, ezeket nem lehet levenni, jó minőségű gumiszerű anyagból van a belső rétege (ld. kép), remélem, sokáig bírják majd. Ami nem tetszett, hogy a PCMCIA és CF slotok nem fedelesek, hanem kivehető 'vak' kártyákkal van megtömve, amik elveszhetnek, eltörhetnek, stb.

További érdekesség, hogy a fedélnek nincs rögzítő mechanizmusa, egyszerűen bekattan és kész. Első alkalommal elég sokáig tartott rájönni, hogy pontosan hogyan is nyílik. :think: Amúgy a fizikai kialakítás egy jó erős 4-est érdemel (talán 4/5), a nálam etalonnak számított Thinkpad minőségtől hangyányit elmarad. Mindemellett teljesen elégedett vagyok vele, strapabírónak tűnik így is (majd az idő megmondja, hogy ténlyeg az-e), nem nyikorog, látszik, hogy rendesen össze van rakva. Tetszett még az alján lévő velúrszerű valami, ami megakadályozza, hogy az esetleges forró felülethez érjen a bőröd. Nem mintha sokszor használnám ölben, azért én figyelmességnek tudom be.

A billentyűzet a rendelkezésre álló méretet 100%-osan kihasználja, számomra logikus a segédbillenytűk (home, del, pause, etc) kiosztása is logikus, könnyen megtanulható. Még 10 ujjal is viszonylag könnyen lehet rajta gépelni, egyedül a pont leütése okoz gondot, folyton mellémegy és a shiftet ütöm helyette. Hiába, ezek a keskeny gombok :think:

Zajszintje teljesen korrekt, halk és surrogó, nem zavaró. Tetszik, hogy nagyon keveset megy a ventillátora, és akkor is halkan teszi. A hangja alapján folyamatosan és fokozatmentesen szabályozza a fordulatszámot, ez néha érdekes hangélményt eredményez, lassan erősödő, süvítő hang... vajon honnan jöhet? :rolleyes: A tapipad nagyon pontos és megfelelően érzékeny, egyedül az nem tetszett, hogy nem tudok vele folyamatosan scrollozni, nincsenek meg a 'folytonos zónái', bár gondolom ez csak drivergond lehet. A hangszóró minősége még mindig messze elmarad a régi Compaq Armada E500-amtól, de bőven túlszárnyalja egy nálam rostokoló 14"-os Lifebook C noti hangját. Egyedül a manuális hangerőszabályzót hiányolom, szerintem nagyon hasznos feature. Csak az Fn + F5-F6 gombokkal lehet szabályozni (F3 mute), ami ugye szoftveres megoldás.

A géphez Windows XP Pro-t adtak, szerencsére corporate verziót, aktiválással nem kell bajlódni, és hozzá adott 'helyreállító', ami valójában egy testre szabott telepítő, tartalmazza a Sun Java motort. Érdekes, hogy a drivereket viszont nem integrálták a telepítőbe, külön cd-ről kell feltenni őket.

Akkuidő: számomra kiemelkedő, átlagos használattal kb. 4,5 óra után mondja be az unalmast (kikapcsolt wifivel, de max. fényerőn) Két 100-110 perces divx/xvid filmet simán meg lehet nézni egymás után (átlagosan 50-70% cpu terhelés a bekapcsolt deblocking és film effect miatt), és még egy dvd-t is megírtam előtte ;)

Most ennyit tudtam írni, tudom, még egy csomó mindenről lehetne még. Írjátok meg, hogy mire vagytok kíváncsiak, és megpróbálok mindenre válaszolni.

Szerkesztette: melon 2005. 07. 19. 20:06 -kor

#473 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:24

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 20:04

...

Huhh, nagyon köszi! En is regebben ezzel a notival szemeztem, de egy kicsit tul draga nekem :(
A meretosszehesonlitos kepeken az a 14"-s noti van?

#474 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 22:11

Igen a fotón látható gép egy 14" Lifebook C, bár nem az enyém (munkahelyi kölcsöngép). Az armadámat nem fotóztam le, szegénykét nem lehet már csak úgy ok nélkül ráncigálni :Đ

#475 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 07:26

melon, köszi a beszámolót! tetszik a gép, főleg, hogy figyeltek a portok takarására. nagyon pofás. azok a kék ledek, amelyikeket lefényképeztél, sötétben nem zavaróak?

#476 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:26

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 21:04

Aki pedig esetleg nem ismerné, a gép paraméterei:
Fujitsu-Siemens Lifebook P7010
- Pentium M ULV 1.2 GHz
- 512 MB DDR-SDRAM (nem SO-DIMM, annál kisebb foglalat, nem tudom a nevét)
- 80GB HDD
- DVD±RW DL meghajtó
- 802.11b/g
- 10.6" LCD (1280×768)
- 2 USB, 1 FireWire
- 1 CF és 1 SD/MS slot
- 4800 mAh akku
- 1.2 kg (spec. szerint, nincs konyhamérlegem)

Maga a gép nagyon kis méretű, én előtte csak 14" notikat használtam, ezért az elején rendkívül szokatlan volt. A betűméretet kapásból 120 dpi-re állítottam, így már egész korrekt és élvezhető képet ad. A kijelző képe amúgy hihetetlenül szép és kontrasztos, a fekete tényleg fekete. A jó öreg, többek által dícsért AG-Neovo K-19-emnél egy iskolával megnyerőbb képe van. Sokkal nagyobb a fényereje, talán csak a szürkeárnyalatok egyenletes elosztása jobb a K-19-nek. Egyetlen hibája, hogy a kijelző felszíne fényes, eléggé tükröződik, ráadásul minden pihe, szösz és esetleges ujjlenyomat meglátszik. Szemüveg törlőkendő ezentúl mindig nálam van by default. Az én példányomon sajnos van egy subpixel hiba, de ezt is csak a sony monitorteszt programmal láttam meg (amikor kapcsolgathatsz a fehér, piros, kék, zöld képek között), az egyik piros subpixel helyett csak fekete látszik. Sebaj, gyakorlatilag észrevehetetlen a nagyon kicsi fizikai pixelméretnek köszönhetően. Némely csatlakozó fedéllel védett, ezeket nem lehet levenni, jó minőségű gumiszerű anyagból van a belső rétege (ld. kép), remélem, sokáig bírják majd. Ami nem tetszett, hogy a PCMCIA és CF slotok nem fedelesek, hanem kivehető 'vak' kártyákkal van megtömve, amik elveszhetnek, eltörhetnek, stb.

További érdekesség, hogy a fedélnek nincs rögzítő mechanizmusa, egyszerűen bekattan és kész. Első alkalommal elég sokáig tartott rájönni, hogy pontosan hogyan is nyílik. :think: Amúgy a fizikai kialakítás egy jó erős 4-est érdemel (talán 4/5), a nálam etalonnak számított Thinkpad minőségtől hangyányit elmarad. Mindemellett teljesen elégedett vagyok vele, strapabírónak tűnik így is (majd az idő megmondja, hogy ténlyeg az-e), nem nyikorog, látszik, hogy rendesen össze van rakva. Tetszett még az alján lévő velúrszerű valami, ami megakadályozza, hogy az esetleges forró felülethez érjen a bőröd. Nem mintha sokszor használnám ölben, azért én figyelmességnek tudom be.

A billentyűzet a rendelkezésre álló méretet 100%-osan kihasználja, számomra logikus a segédbillenytűk (home, del, pause, etc) kiosztása is logikus, könnyen megtanulható. Még 10 ujjal is viszonylag könnyen lehet rajta gépelni, egyedül a pont leütése okoz gondot, folyton mellémegy és a shiftet ütöm helyette. Hiába, ezek a keskeny gombok :think:

Zajszintje teljesen korrekt, halk és surrogó, nem zavaró. Tetszik, hogy nagyon keveset megy a ventillátora, és akkor is halkan teszi. A hangja alapján folyamatosan és fokozatmentesen szabályozza a fordulatszámot, ez néha érdekes hangélményt eredményez, lassan erősödő, süvítő hang... vajon honnan jöhet? :rolleyes: A tapipad nagyon pontos és megfelelően érzékeny, egyedül az nem tetszett, hogy nem tudok vele folyamatosan scrollozni, nincsenek meg a 'folytonos zónái', bár gondolom ez csak drivergond lehet. A hangszóró minősége még mindig messze elmarad a régi Compaq Armada E500-amtól, de bőven túlszárnyalja egy nálam rostokoló 14"-os Lifebook C noti hangját. Egyedül a manuális hangerőszabályzót hiányolom, szerintem nagyon hasznos feature. Csak az Fn + F5-F6 gombokkal lehet szabályozni (F3 mute), ami ugye szoftveres megoldás.

A géphez Windows XP Pro-t adtak, szerencsére corporate verziót, aktiválással nem kell bajlódni, és hozzá adott 'helyreállító', ami valójában egy testre szabott telepítő, tartalmazza a Sun Java motort. Érdekes, hogy a drivereket viszont nem integrálták a telepítőbe, külön cd-ről kell feltenni őket.

Akkuidő: számomra kiemelkedő, átlagos használattal kb. 4,5 óra után mondja be az unalmast (kikapcsolt wifivel, de max. fényerőn) Két 100-110 perces divx/xvid filmet simán meg lehet nézni egymás után (átlagosan 50-70% cpu terhelés a bekapcsolt deblocking és film effect miatt), és még egy dvd-t is megírtam előtte ;)

Most ennyit tudtam írni, tudom, még egy csomó mindenről lehetne még. Írjátok meg, hogy mire vagytok kíváncsiak, és megpróbálok mindenre válaszolni.

Nagyon szép kis noti!

Viszont a K-19-es monitornál jobb képet nem hiszem el!
Nekem is az van, de még csak hasonlót sem láttam! DVI-n használod, vagy a notebook vga kimenetéről? Ég és föld a különbség!

#477 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:56

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 21:04

...

Mennyibe is fájt ez a gép?

#478 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 20. 08:56

special: csak egy kék led van, a többi zöld/piros. Azért nem zavaróak, mert csak akkor erős a fényük, amikor föléhajolsz, normális használat közben szerencsére egyáltalán nem látványos. Egyébként ha egy led nem világít, akkor nem is látszik a helye sem (tükröződő felület alatt vannak).

xedos: a K-19 természetesen DVI-ről megy, és én is nagyon szeretem, már majdnem két éve használom. Egyszerűen arról van szó, hogy a noti kijelzőjén szebb a fekete, nagyobb a fényerő, és ez azért nagyon sokat nyom a latban. Persze nincsenek pl. olyan kiegyenlített szürkeárnyalatai, mint a K-19-nek, de azért hidd el, nagyon ott van a kijelző. Igazából csak arra döbbentem rá, hogy mennyit fejlődött a kijelzők technológiája a két modell között. Kb. 1-1,5 év lehet köztük? Ez a Lifebook se idei modell. Persze lehet, hogy a technológiák között még nagyobb az időbeli különbség. A K-19 MVA paneles, de erről nem tudok semmit.

Ha valami benchmark vagy ilyesmi kell, szóljatok és megcsinálom ;)

#479 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:59

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 9:56

Mennyibe is fájt ez a gép?

nettó 454e
Nem kevés, de több, mint 4 éve a Compaq Armada E500 is majdnem ennyibe fájt.

Szerkesztette: melon 2005. 07. 20. 09:01 -kor

#480 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 10:06

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 9:56

Ha valami benchmark vagy ilyesmi kell, szóljatok és megcsinálom ;)

Előre szólok, ha valaki ebben a topicban ilyet kér, azt morálisan száműzöm.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.