HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   corrino 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:38

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 17:59

Oprendszeren olyan 30e forintot lehet spórolni kb, ami nem kevés, viszont én nagyon láttam még OS nélküli gépet ilyen árkategóriában. Sajna ez van.

Jó lenne, ha írnál a felhasználási területről, vagyis hogy miért kell ennyi pénzt áldozni rá, mert könnyen lehet, hogy br 300 körül is már meg lehetne úszni, ha nincsenek extra igények. Olyanra gondolok, hogy minden gramm, miliméter, perc számít, vagy hogy üzleti környezetbe kell, prezentálni, ahol számít a kinézet, a márka, legyen finoman esztétikus (egy katonai kinézetű Thinkpad X szvsz nem az).

Convertible tableten nem gondolkoztál? Mondjuk ha linuxot akarsz rá, az nem sok szart ér úgy.

Kösz az eddigi tippeket!

Oprendszer nem a spórolás miatt nem kell, hanem mert csak beraknám a többi közé a sarokba :rolleyes:  ...

A sok utazás miatt kell a hosszú élettartamra és kicsi méretre vonatkozó paraméter, de úgy, hogy utána otthon, rákötve egy monitorra és klaviatúrára is szépen menjen (csak vasként használva).

Átlagos felhasználásra lesz: projektorra kapcsolva, prezentációk előadására, adatbáziskezelésre, naplónak, stb. A kinézet olyan nagyon nem számít (az ízlésemről annyit, hogy szerintem a legszebb autó a Lada Niva...) és a grammok és milliméterek is csak annyira, hogy még az a határ előtt maradjak, ahol a súly és a méret csökkenése már irracionális árváltozással jár. Ellenben strapabíró legyen, "igénytelen" és gyors.

Nem kell rá annyi pénzt áldozni; természetesen minél olcsóbb, annál jobb. Amit az imént írtam az a technikai maximum, amit megér egy ilyen gép nekem (amit képes lesz kitermelni a használata).

Remélem sikerült mind a szándékaimba, mind az ízlésembe :rolleyes: bepillantást engedni.

Szóval így melyik a sok közük?

#502 Felhasználó inaktív   WN31RD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 17:51

Idézet: corrino - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 21:38

A kinézet olyan nagyon nem számít (az ízlésemről annyit, hogy szerintem a legszebb autó a Lada Niva...) [...] Ellenben strapabíró legyen, "igénytelen" és gyors.

Ez alapján neked a ThinkPad való. :D
Egy ThinkPad X32 csak 1.6 kg és kellemesen gyors egy 7200-as vagy 5400-as vinyóval.

#503 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 15:04

Corrino, helyetted azért nem dönthetjük el.:)

Három viszonyítási pontot adok:

1. csúcskategória: Dell Latitude X1 + 53 Wh-s pótakku, ezzel elérheti papíron az 5-6 órát. Alaptömeg 1,14 kg.

2. közép: IBM X32: kimeríti a tömeghatárt, de nem éri el az 5-6 órát, inkább 3-4 óra.

3. alsó: Clevo M121C sorozat a notebook.hu-nál, egyedileg konfiguráltan. Nagykapac akkuval elérheti a 6 órát papíron. Nem kell hozzá OS-t venni, tehát nem pazarolsz. Eléri ez is az 1,6 kg-ot. Meg tudod tapgatni, mennyire masszív.

Márkák még, amelyeket feltétlen nézz meg: Toshiba, Fujitsu, Sony, BenQ, Acer, HP.

A te barátod lehet egy ThinkPad X40 nagykapac akkuval, az papíron akár 8 óra, tehát a hatot elérheti reálisabban, és a tömeg és pénzügyikereten belül van. Egyetlen ismert hátránya, hogy lassú a merevlemeze. Szerintem e felett eltekinthetsz.:)

Szerkesztette: special 2005. 08. 29. 15:17 -kor

#504 Felhasználó inaktív   corrino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 17:22

Köszönöm a segítséget, sok értékes információt kaptam tőletek. A javasolt note-okat a neten már meg is néztem, a hét végén pedig "személyesen is bemutatkozhatnak" :) !
Ha meglesz a gép feltétlen beszámolok róla!

Üdv: corrino

#505 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:03

Épp akartam kérni, hogy beszámolót majd írj, hogy gyűljenek itt a kollektív tapasztalataok, ez lenne végülis a topic egyik célja, haszna.

Ha van kérdésed még, tedd fel, ekkora összegnál ne maradjanak súlyos kételyek! :)

#506 Felhasználó inaktív   zioncity 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:37

az s6120 es a dv1250 subnotesznek minosul? mert akkor irok tapasztalatot ha valakit erdekel

#507 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:14

Fogadjunk, csak azt akartad, hogy lekattintsuk az oldalt. :)

Az S6120 szerintem az sub még talán, de nem ultra, a másik szerintem egyik sem, thin&light.

Szóval S6120 jöhet, arra kíváncsi is vagyok.:)

Szerintem sokat dobna rajta, ha odaírnád: Fujitsu Siemenes LifeBook S6120, _kicsit_ jobban hangzik, a LifeBook az már tartalmas márka, nem hulladék. Ja és az 2 kg szerintem.

Szerkesztette: special 2005. 08. 30. 09:21 -kor

#508 Felhasználó inaktív   zioncity 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 21:54

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:14

Fogadjunk, csak azt akartad, hogy lekattintsuk az oldalt. :)

Az S6120 szerintem az sub még talán, de nem ultra, a másik szerintem egyik sem, thin&light.

Szóval S6120 jöhet, arra kíváncsi is vagyok.:)

Szerintem sokat dobna rajta, ha odaírnád: Fujitsu Siemenes LifeBook S6120, _kicsit_ jobban hangzik, a LifeBook az már tartalmas márka, nem hulladék. Ja és az 2 kg szerintem.

az sose baj ha nézik:)

ami jo benne:

13.3 TFT kis kerettel (viszonylag nagy kijelzo kicsi gep)
BT, Wifi, optikai drive benne van stb
5 ora akkuidő 1 evesen is
3 ev vilag gari.
szép

ami nem jo:

bolti ár (kb 400+afa)
a kijelző hátlapja elég gyenge (serulekennye teszi a kijelzot)
öszvér gép tehat nem igazan kicsi.

volt mar r100 am is ami tenyleg kicsi gep. csak ugye 2 ora a gyari akkuval, 8 ora az extendeddel amit muszaj volt megvenni viszon akkor mar nem is annyira kicsi. botranyosan lassu és nem bovitheto vinyo. csak kulso optikai drive.

viszon gyönyörű!!

#509 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 06:20

Idézet: zioncity - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 22:54

...volt mar r100 am is ami tenyleg kicsi gep. csak ugye 2 ora a gyari akkuval, 8 ora az extendeddel amit muszaj volt megvenni viszon akkor mar nem is annyira kicsi. botranyosan lassu és nem bovitheto vinyo. csak kulso optikai drive.

viszon gyönyörű!!

Én jól elvagyok a P7010-esemmel. Van benne (majdnem) minden, és hát nem 2 óra az akkuidő :cool:

#510 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 08:22

Ez nem fair szegény Toshibákokkal szemben, a P7010 eggyel kisebb, featherweight. :) A Sharp Actius MM20-szal szemben indulj csatába, az 910 gramm.:)

#511 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:08

No igen, de az a Sharp nem egy bivaly gép, ha jól emlékszem az Efficeon 1 GHz-en még nem nyújtja azt a teljesítményt mint amit az 1,2 GHz-es ULV. Nem mintha ettől lobogna a hajam, de azért mobil gépben pont elég, amire nekem kell. Szóval ténlyeg nem egy kategória ;)

#512 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 13:49

Az 1 GHz-es Efficeon tényleg nem olyan erős, mint egy 1,2-es Pentium M, de ugyanúgy elég oda, ahova kell.:) Tényleg, arról a gépről nem is kaptunk részletes beszámolót. Na, majd írok Taranovnak, asszem ő vette, megnézem.

#513 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:25

Üdv!

MSI S270@Mindfactory.de

Megér ez a gép ennyi pénzt? Van valakinek hosszabb távú tapasztalata ezzel a géppel? Elsősorban az érdekelne, hogy egy ilyen gépen lehet-e hosszabb távon dolgozni (pl. programozás)? A hordozhatóság is fontos szempont, mert gyakran használnám az ágyamon ülve-fekve illetve egy PC-s scope-ot is rá szeretnék kötni, ami szintén elég mobil dolog. Ez a hátizsákba is könnyebben belefér mint egy 15,4"-os widescreen-es gép. Úgy döntöttem, megmarad az asztalim is.
Ami tetszik a gépben, a külsőn kívül, az a Mg ötvözetű váz. Talán emiatt elég strapabíró is a kicsike.

Ha bárkinek van tapasztalata, észrevétele vagy esetleg másik hasonló gépre javaslata (~br.300k), ne tartsa magában!

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv,
eddie

Szerkesztette: eddie 2005. 08. 31. 22:26 -kor

#514 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:09

eddie, volt már róla szó a topikban, nézd meg:

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=Search&...s&highlite=S270

Annyiban revidiálnám, amit korábban írtam, hogy sok más gépen sem figyelnek sajnos a portok eltakarására. Ez számomra érthetetlen, de úgy látszik, el voltam eddig szállva, és a hároméves Portégé 2000-et és utódját, az R100-et vettem alapul. Vannak azért modellek, ahol figyeltek erre, de pl. most tervez egy ismerős venni X40-et, ott is vigyorognak hátul a csatlakozók...mintha lukas ruhában kéne mutatkozn.:)

Azt, hogy 300 körül megér-e, a riválisok kínálata dönti el. A ház tényleg baromi masszívnak tűnik, ágyban párnacsatában alkalmazva halálos fegyver lehet. Én megnézném a helyedbe a notebook.hun a Clevókat is, vagy itthon nagyon dívik a renew HP.

Szerkesztette: special 2005. 08. 31. 23:11 -kor

#515 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:23

Most akciósan 120pénz a mammutos saturnban.

#516 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:12

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 8:23

Reszlet egy 7. havi PH! hozzaszolasbol:

A Clevo T200V-t a Saturn nyitásakor szálltotta be egy partnerünk és azóta sem sikerült eladniuk. Ha jól emlékszem, pont a duplája volt az eredeti ár. A T200V modellt a Clevo azóta kivonta.

Csak nem viszi senki, azert adjak egyre olkcsobban  :D

Mas:
Itt van egy rovid ismerteto egy ujdonsult LG LT20 tulajtol:
PH! Forum: #25-#26os hozzaszolas
Meg egy Review

#517 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 05:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 2:12

inkább ne írna a DVD-je de ahelyett az űberszörnyű intel UMA-s videokontroller helyett tettek volna bele egy rendes atisat vagy nVidiát.. úgyhogy én ezzel kacérkodoom: Kép

10"es gepekben nem jellemzo a normalis vga.
A Sony S90 volt 13" es 9700al szerelve de, hogy ne gyujtsa meg az asztalt undervoltolni kelett a procit.
Korulneztem 10"> notik kozott es van ami tetszik mig ki nem nyitom pl libretto U100 es a Muramasa CV
de a kepernyo korul tobb centis a keret.  :rolleyes:
Igy ezek kozott a legjobb a Victor Interlink Xp es a regi sony U100.

Akinek Toshiba R100a van milyen hangos a gep ? 35000Yert mar lattam a P3 boven eleg szuleimnek a design is elegans.

Szerkesztette: Kateikyoushi 2005. 09. 05. 05:17 -kor

Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#518 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 08:00

Az R100 az már Centrinós, nem P3, az ugyanolyan kasznijú 2000-es volt P3-as.

Nekem Portégé 2000 van, és azt kell, hogy mondjam, a HDD nem halk. Lehet hallani, mikor seekel, ír, de nem ez zavarhat valakit, hanem az a tipikus HDD üzemzaj, az a középfrekvenciás búgó-sisegő hang. Engem nem zavart sosem, de olvastam olyat, hogy valaki elviselhetetlennek tartotta. Ez betudható talán a rendkívül vékony kialakítás miatt, amely semmit nem tompít a hangon.  Azt nem tudom megmondani, hogy az R100-asban milyen a kialakítás, így végülis teljesen irreleváns dolgokat írtam az előző sorokban.:)

Igaz, ami igaz, teljes fokozaton a ventilátor zavaróan zajos, gyengébb fokozaton szerintem nem probléma. Egy Pentium M szerintem nagyobb teljesítményt lead, mielőtt bekapcsolna a venti. Az én esetemben a animált flash-ses weboldalak jelentenek már akkor megterhelést, hogy muszáj bekapcsolnia.

Zioncity mondta asszem, hogy volt neki rövid ideig R100, ő talán többet tudna mondani.

A designról pedig azt tudom mondani, hogy itt Európában ez magasan a legszebb, legelegánsabb gépek között van. Az egyetlen bosszantó dolog számomra, az az, hogy egy ilyen nyilvánvalóan kézben is hordozható gépnél nem keresetek megoldást arra, hogy a gép alja ne úgy nézzen ki, mint egy nemzetközi posta csomagküldemény. Ha a mobiltelefonoknál, PDA-knál meg lehet oldani, hogy a különféle licencek, engedélyek, tájékoztatók ne a legkülős burkon legyenek, akkor itt is meglehetne. A keret mondjuk itt is ujjnyi vastag bal és jobboldalt, szerintem a fekete káva miatt ez nem feltűnő.

#519 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 03:44

Koszonom szepen.
A nevek kicsit zavaroak mert erthetelen okbol itt neha meg a markak is masok gyakran modelszam is.
A ventit azert kerdeztem mert szuleim vettek valami Fujitsu 15" gepet es engem meglepett hogy minimalis sebessegen is 15 percenkent bekapcsol a venti meg akkor is ha csak all a gep az en 10 colosom siman elmegy napokat nelkule, nem hiszem hogy nagyon megizzasztjak majd a gepet.
Arrol nem is beszelek hogy a Fujitsu tobbszorosebe kerult es milyen ronda a portege kasznihoz kepest.  :rolleyes:
A gepet bekapcsoltatom es megsasolom mielott megveszem ha tenyleg eleg hangos az a regi winyo szeria akkor inkabb az r100. Az uj winyo a 2000be tobb mint a 2 gep kozotti ardifferencia.

A kep koruli keret ekkora meretben mar nem zavaro. A victor Xp es a libretto U100 merete majdnem egyforma megis az elobbinek 8.9" a masiknak 7.2" a kijelzoje ez szerintem mar eleg nagy differencia ilyen kis meretben.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#520 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 18:35

Sziasztok !

Kicsit új vagyok laptop témában, de érdekel a dolog, hogy nézzek egyet úgy 250k-ig.

Két szempontom van: 6 óráig bírja ki, és halk legyen. A többi, beleértve a súlyt is, teljesen másodlagos.

Talán tudtok 1-2 tippet adni.. :rolleyes: :respect:

A másik dolog: milyenek ezek a Centrino-k 1.2-es 1.4-es gépek ? Asztali Barton magos AMD-hez vagy teljes (nem Celeron) P4-hez viszonyítva mondjuk hova tegyem ? (Kábé egy 1.8-as vagy 2 Gigás P4 ???)

Turion64-et ajánlotok ? Hosszú távra venném, nem 5 percre.
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.