Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 13:07
Ezzel egyetértek...sokan mondják, hogy kell a 14"...de könyörgöm, egy ugyanakkora felbontás mellett kisebb kijelzőn sokkal jobb képet ad a 12". Ha valakinek kell az 1280 az más...
Nekem is nemrég sikerült a HP 500 subgépemet lecserélni egy Acer TM 380-ra, és soha nem fogok nagyobb gépet venni...nem is értem az emberek miért teszik?!
Mert a legtöbb ember még mindig első notebookját veszi, főleg itthon. Tapasztalat nélkül pedig nem igazán éreznek bele, mi lenne a fontos, milyen szempontokat vegyenek figyelembe egy noti vásárlásánál, főleg, mert a saját igényeikket sem tisztázzák, az azok által támasztott technikai követelményekről meg halvány elképzelésük sincs. Valami jó kis pénégy, 512 ram, dvd író, legalább 15-ös kijelző. A nagyobb, több jobb. Egyelőre itt tartunk. Ez talán mondjuk 5-10 éven belül majd kezd megfordulni, és a ma még csak (zsozso szavaival élve) avantgard ultraportable gépek nagyobb részt fognak kihasítani, most globálisan kevesebb mint minden 10. gép ilyen, itthon gondolom ennél sokkal gyengébb az arány, mondjuk minden 25-ik?
Egy IBM T sorozat mondjuk elég kompakt, ott kevésbé él az az averzióm, hogy nagyobb gépet soha. De most is inkább a 10,4-es modelleket nézegetem, abból is a a tableteket. Persze még jó 2 év, mire venni fogok valszeg, hacsak addig tönkre nem megy ez. Persze ha valaki sokat akar adni egy Portégé 2000-ért, szóljon, és máris rendelem a Sharp Actius MM20-at.