HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 09. 17:26

Idézet: Capri - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 19:40

Lehet Japánban ez a helyzet, de itthon sajnos nem  :(

Lehet én ismerek kevés boltot, de nagyon gyér kínálatot látok..

van itt is ultraportable 1 kg alatti gep 10"-os wxga-val, persze heroinarban...  :rolleyes:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#862 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 17:30

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 15:35

srácok, a segítségeteket szeretném kérni, gondban vagyok.

röviden beszart a portégé 2000-em kijelzője, notebookdoktor azt mondta rá, hogy vlds/panelhiba, nem javítható, fődarabcserés technotrade-en keresztül, ami viszont japános téma állítólag, hónapos átfutással, százezres számlával.

naésakkor most mit csináljak. :)

szerintetek érdemes egyáltalán megjavíttatni? a gép szerintem jó esetben ér 150-160 körül, érzésem szerint.

vegyek új gépet, bekkeljem ki kölcsöngéppel a javítási időszakot?

ha van valakinek valami jó ötlete, mondja el. nem a problémáim megoldását várom, csak hangosan gondolkodom, szokatlan módon kissé tanácstalan vagyok, váratlanul ért a dolog.

köszi.

special ha mar nem garis, akkor hasznalod kulso monitorral vagy jelentos arengedmennyel kiszallsz belole. nem erdemes 150-at kolteni egy panelre, szvsz. Enyi penzert mar mukodo notebookot lehet venni. persze mas kerdes az, ha a cucc nagyon a szivedhez nott ;)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 09. 17:31 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#863 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 09. 20:10

a kulso monitoros temat mar uztem, nem az igazi, plane nem praktikus egy asztali tft-t magammal vinni, bar egy nagyobb hatizsakba beferne.

a javitasban az ara mellett az atfutasi ido kemeny. majd azert beszelek a techntrade-del konkretan a geprol, mert a notebookdoktor emlitett valami renew programot, hogy felaron javitjak, ha nem volt szetszedve/buzeralva/tonkreteve a gep. de akkor is x honap.

#864 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 17:06

csak kíváncsiságból: samsung paneles?

#865 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 12:56

Scae, nem tudom, de miért érdekes? Típushiba?

Más. Thinkpad X41 Tabletről mit gondoltok?

#866 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 13:22

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 13:56

Éppen a héten volt a kezeim között egy.

Ronda és finom... :cool:

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#867 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 13:41

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 12:56

Még Németországban is lehet kapni hozzá US billentyűzetet (igaz drágán), és alapból 3 év garanciás.  Ha lenne wxga kijelzővel, akkor két napja nem kértem volna tanácsot (;

#868 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 14. 21:00

Letezik valami progi, amivel be tudnam allitani, hogy mit csinaljanak a tollon levo gombok programonkent? Teszem azt az egyik progit hasznalva radir, a masikat meg right mouse button? Van egy olyan sejtesem, hogy ilyen nem letezik, de hatha...

#869 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:33

Idézet: Gecco - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 21:00

Letezik valami progi, amivel be tudnam allitani, hogy mit csinaljanak a tollon levo gombok programonkent? Teszem azt az egyik progit hasznalva radir, a masikat meg right mouse button? Van egy olyan sejtesem, hogy ilyen nem letezik, de hatha...

Ha egy programban beállítható, hogy minke értelmezze az egér jobb gombját, az szvsz a tollra is igaz lesz. Viszont olyan programról én nem tudok, ami figyelné, hogy neked épp melyik alkalmazásod aktív, és a szerint változtatná az egér/toll beállítását. Megoldás a radíros, vagy kétgombos plusz radíros toll, és a Wacom drivere hozzá. Szerintem.

#870 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 16:26

No, fentebbi MSI S260 vs. Acer Travelmate 3002WTMi küzdelemből végül az Acer került ki győztesen, mondván egyszer élünk.  Szép és jó, leszámítva néhány kisebb dolgot, amit nem értek, h miért úgy csinálták ahogy (és persze a német billentyűzetet :fear:).  Meg persze Debian installal kellett pár kisebb tiszteletkört futni, mire úgy működtek a dolgok, ahogy én azt szerettem volna  (meg persze a saját hülyeségem is büntetett, mert végignyomkodtam az összes gombot, beleértve az Fn kombinációkat is, aztán utána vagy két órát küzdöttem, h életet leheljek a touchpadba, mire rájöttem, h azért döglött, mert az előző nyomkodjunk meg mindent akcióval kikapcsoltam... :omg:)

Viszont kellene hozzá valami táska.  Mivel az ODD sokszor nem kell, valamint majdnem mindig bringával járok, ezért az elemek elleni védelem egy Ortlieb bringástáska képében megvan, és mivel egy 12"-os, külső ODD-s notebookhoz minimalista táska dukál, ezért első körben beszereztem egy Crumpler The Gimpet.  Ez is szép és jó, bár a 12"-os méret a notebook widescreen volta miatt azért már majdnem határeset...  de csak majdnem.  Viszont mivel minimalista, ezért csak maga a gép fér bele, esetleg egy-két papír társaságában, a töltő és az ODD nem.  Igazából nem olyan táskát szeretnék, amibe minden tartozék belefér a notebook mellé, hanem egy második táskát, csak a tartozékoknak, úgy mint töltő, ODD, egér, végszükség esetére UTP kábel (;

Ötleteket előre is köszönöm (;

#871 Felhasználó inaktív   prong13 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 19:01

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:31

Üdv!
Rég láttalak, hogy megy az AutoCad a TC1100-án?

Hi GoLAN!

Megy ezerrel, főleg itt az évvégi hajrában. Sőt azt kell mondjam, hogy aki AutoCad-et használ legalább egyszer próbáljon ki egy tablet-t és rögtön ilyet akar.

#872 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 19:06

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 12:56

Scae, nem tudom, de miért érdekes? Típushiba?

Sok samsung tft halódik/halódott a környezetemben az utóbbi időben, zsozso meg a quanta tft-k nagy hibaarányát írta vmelyik topicban, így kíváncsi lettem volna rá milyen,de ha nemtudod akkor így jártam. :) ( csak én vagyok olyan h azonnal szétszedem és elkezdem buherálni adott gépet/alkatrészt? :) )

#873 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 08:49

Kép
Pocket PC amin Windows Tablet PC op. rendszer is fut :eek:
cikk >>

Szerkesztette: GoLAN 2005. 12. 17. 08:50 -kor

#874 Felhasználó inaktív   winnie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:15

hi

aki eddig normál notebook-os volt, annak mi a legnagyobb sok, ami érheti subnoti vásárlásakor?:) kell valamitől félnem, amit esetleg megutálhatok (a megszokás miatt) napi használatkor?

a másik. sony vaio t1xp/l. az acomp-nál még mindig 289e+áfa. ők a legolcsóbbak, vagy érdemes máshol venni? (máshol meg 500e+áfa, nem is értem. számít az acompos árnál a /L a T1XP után? /me láma, sorry:) - ha acomp, akkor mennyi idő szok lenni a rendelés?

(egyáltalán érdemes-e ezt a típust - így első blikkre ez jött be, meg amit olvastam a fórumon, igazából pozitív volt)

köszi.

Szerkesztette: winnie 2005. 12. 17. 15:22 -kor

#875 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:24

a legnagyobb sokk, hogy a többi ember vajon mit csinál, hogy nagyobbat vesz. vannak extra igények, amelyeket egy sub nem tud, vagy csak nehezen kielégíteni. ilyen a jó 3D teljesítmény, a gyors merevlemez, erős processzor.

amennyit én el tudok mondani, egy 12,1"-es gép, toshiba portégé 2000 (ma R100) kijelzőjének mérete tökéletes 1024x768-as felbontásra, a billentyűzet kényelmes, gyorsan megszokható, gyorsan lehet vele gépelni. egy ULV 1.2-es vagy LV 1.5-ös Pentium M mindenre elég kell, hogy legyen. a leginkább szembetűnő az 1,8-as 4200-es merevlemezek lassúsága lehet másolásoknál, de ez is kibírható.

aztán a szexiebb példányokban nincs otpikai meghajtó, ezek a legkisebb, legkönnyebb változatok adott formátumnál.

leginkább attól kell félned, hogy egy sub után taszítani fognak a nagyobb gépek, lefikázol másokat és összeveszel velük.:)

#876 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:25

Special:

Hitachi
TX31D24VC1CAA
12"TFT 185327-001

Samsung
LT121S1-153
12.1”SVGA

A fentiek közül nem jó valamelyik a képernyő hibás gépedbe?

#877 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:28

FőDudu, nem tudom, de mit javítanak a helyzeten? A panelt ki tudom cseréltetni (még nem indítottam el a folyamatot), csak több hónapos átfutással riogatnak, és százezres számlával. Ha jók bele, ki szereli be, mennyiért, és mennyi idő alatt?

Majd utánanézek. Nagyon gondolkodom azon, hogy valami kölcsönből egy X41 Tabletre beruházok, közben megjavíttatom a Portégét, és odaadom nővéremnek.

#878 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:30

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 15:28

FőDudu, nem tudom, de mit javítanak a helyzeten? A panelt ki tudom cseréltetni (még nem indítottam el a folyamatot), csak több hónapos átfutással riogatnak, és százezres számlával. Ha jók bele, ki szereli be, mennyiért, és mennyi idő alatt?

Majd utánanézek. Nagyon gondolkodom azon, hogy valami kölcsönből egy X41 Tabletre beruházok, közben megjavíttatom a Portégét, és odaadom nővéremnek.

Ezek itthon elérhetők kb 40-50e Ft-os áron.
(bontóban kuksiztam neked)
Drágán adják, de legalább van.

#879 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:36

Én például gondolkodás nélkül eladtam az X40-et, mert kibaszottul idegesített a vinyó lassúsága és még kattogott is. 1.8" 40Gb helyére még ma sem lehet gyorsabbat kapni.

Most egy Arima Cp11-et nyúzok. Ez tuti kis gép. Igazi subnoti ( a töltője is kb 2.5x3.5x10cm) . Ebben már egy 100GB/5400-as hdd dolgozik. ÉS így  is kibír 3 órát wlannal.

Már csak egy nagyobb akku kell, és akkor mindent tud!

#880 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 16:53

:think:  asszem nekem pedig muszáj lesz lefuttatnom a chc full tesztjét. Úgy látszik túlságosan alacsonyra állítottam a feszülségeket. Tegnap restartolt egyet.  :( 3-4 hetente 1 restart pedig nagyon sok.  :'( 

Mé nincs rajta tv-kimenet.  :reklamacio:  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.