HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 07. 15:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 16:20

notebook.hu-ban vettem de gef go 6200 van benne.

:eek: Akkor jogos volt beszolni az integralt vezerlore a p7010ben ;)
Inkabb vettel volna 9700al kb a feleert.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#842 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 15:36

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 13:49

Leginkabb az erdekelne, hogy hol rendelted ezt az egyedi 6800al szerelt darabot ? ;)

:)

Ez elég egyedi darab lehet:) 6200as helyett egy 6800ast raktak bele, ebből asszem összesen 1 darab készülhetett :p

#843 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 16:30

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 15:31

:eek: Akkor jogos volt beszolni az integralt vezerlore a p7010ben ;)
Inkabb vettel volna 9700al kb a feleert.

bazz ember. adatlap volt, rendeltem, atbasztak. mit akarsz meg? :rolleyes:

egyebkent is kotsog sony:
“Most people, I think, don't even know what a rootkit is, so why should they care about it?”
Thomas Hesse, President of Sony BMG's Global Digital Business
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#844 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 15:30

“Most people, I think, don't even know what a rootkit is, so why should they care about it?”

hahaha, ez azért durva!

#845 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 18:33

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 16:36

:)

Ez elég egyedi darab lehet:) 6200as helyett egy 6800ast raktak bele, ebből asszem összesen 1 darab készülhetett :p

En is kacerkodtam a geppel de a 9700 ota nem tettek bele eros VGAt es eloben megneztem tul nagy es mar nekem.
Igy elegge meglepett amikor olvastam hogy 6800al veszi.
A 6800 al valoszinuleg kihuztam volna addig amig vegleg leszokok a PCs jatekokrol igy lehet bevallaltam volna.

#846 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 18:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 17:30

bazz ember. adatlap volt, rendeltem, atbasztak. mit akarsz meg? :rolleyes:

Nem tudom hogy zajlott a dolog de meg a kozertben sem hiszem, hogy elneztem volna ilyet nem egy felmillas gepnel. De tudom nem nagyon lehet otthon pattogni.

A Sony tehet a hibas adatlaprol ? Egyebkent tenyleg eleg um "kotsog" raadasul hulye is ez a velemeny.

#847 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 18:42

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 18:33

En is kacerkodtam a geppel de a 9700 ota nem tettek bele eros VGAt es eloben megneztem tul nagy es mar nekem.
Igy elegge meglepett amikor olvastam hogy 6800al veszi.
A 6800 al valoszinuleg kihuztam volna addig amig vegleg leszokok a PCs jatekokrol igy lehet bevallaltam volna.

mint mondottam volt, a 6800 a h.264-Hd-hez kell. azt a dothan valos idoben nem tudja 720p meretben sem mar framdrop nelkul eloadni. amugy a mobile 6800 labkompatibilis a 6200-zal, ha tudo kesrezni egyet, lehet hogy megbuheralom. utana marcsak egy VGA BIOS kell hozza uj :)

senkit ne tevesszen meg az hogy R9700, vagy hogy 6800. Ezek a mobil csipek lenyegesen kisebb teljesitmenyt nyujtanak mint az "azonos" szamu asztali verzio.

a nagy meg egy relativ fogalom. az embernek van egy adott kezmerete ebbol kovetkezik, hogy mekkora bellenytuzeten tud kenyelmesen gepelni. polo ezert utalom az uj mobiltelo divatot is. szamomra mar hasznalhatatlanul kicsik a gombok...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 07. 18:50 -kor

#848 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 18:44

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 18:40

Nem tudom hogy zajlott a dolog de meg a kozertben sem hiszem, hogy elneztem volna ilyet nem egy felmillas gepnel. De tudom nem nagyon lehet otthon pattogni.

A Sony tehet a hibas adatlaprol ? Egyebkent tenyleg eleg um "kotsog" raadasul hulye is ez a velemeny.

ez ugy zajlik le, hogy monthacc nemet es akkor a cege marad a befizetett 30%-nyi eloleg :(
a sony a hibas adatlaprol nem tehet. a kotsog zenei reszleg igazgatojarol ellenben igen, meg arrol is, hogy graffitihuszarokat fizet meg, hogy psp campaign kereteben osszefirkaljak a nagyobb amerikai varosokat. satobbi.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 07. 18:46 -kor

#849 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 08. 11:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:44

ez ugy zajlik le, hogy monthacc nemet es akkor a cege marad a befizetett 30%-nyi eloleg :(
a sony a hibas adatlaprol nem tehet. a kotsog zenei reszleg igazgatojarol ellenben igen, meg arrol is, hogy graffitihuszarokat fizet meg, hogy psp campaign kereteben osszefirkaljak a nagyobb amerikai varosokat. satobbi.

Az előleg nem maradhat a cégnél, az visszajár ha nem jön létre az üzlet. A foglaló az más, ha a vevő lép vissza akkor bukta, ha az eladó lép vissza akkor a foglaló összegének dupláját kell megtérítenie.

#850 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 11:51

Tegnap visszavittem a gépet. Az eladó megnézte, elismerte hogy durván ciripel, visszaadta  pénzt. Előtte még visszacserélte a gyári HDD-t (kb. 1 percébe telt) azzal is hibás volt. Állítása szerint az alaplapon vannak feszültségszabályozók, ha jól emlékszem, és ezek közül ment ki az egyik. Azért átfutott az agyamon, hogy inkább szervízbe kellett volna adni, de az túl kockázatos lett volna. Mi van ha a HDD cserére fogják a hibát és a garancia ugrott, másrészt csúnya volt a billentyűzet alja, karc volt a vinyó takrólemezén is, de mindez még elmeny, de találtam egy pici karcot a kijelzőn, ami egy edzett üvegen elég idegesítő amikor mások évekig használják úgy, hogy makulátlan marad a képernyő. A lényeg hogy visszakaptam a pénzt. Pontosabban 5e-rel kevesebbet, de ez az én hibám miatt volt. A póthegyek, madzag, „pöcöksapka”, aksicsavar a srácnak a táskájában maradt akivel a határon át akartuk vinni. Ha eszembe jutot volna, hogy ilyennek is kell lennie a dobozban akkor gyorsan előkerítettük volna, de nem jutott eszembe. Abban állapodtunk meg ha visszaküldöm ezeket az apróságokat, Ő elküldi a pénzt. Mennyire fogyó eszközök ezek? Arra gondoltam megtartom inkább őket, a listaár szerint a hegyek nettó több mint 5e-be kerülnek, legalábbis az eladó szerint – ott nézte meg a árjegyzékben. Valószínűleg ilyen gépet veszek úgy is, jól jöhet a pótalkatrész. Persze csak akkor ha egy hegy nem két évig bírja, mert akkor nincs értelme megtartani, a másik géphez is adnak biztos.
Az üzletről még annyit, hogy elképzelhetőnek tartom, hogy mások teljesen elégedetten jönnek ki onnan, a főnök Ernő is nagyon ért a gépekhez, csak ez a tablet magyrítás volt neki egy sötét folt. Mindenestre én már megégettem ott magam, ha nem muszáj, nem ott vásárolok legközelebb.
A gépről:
Negatívumok!
- a billenyűzet nekem kicsit zörejesnek tűnt
- féltem a gépet hajtogatni, mindig attól tartottam, hogy egyszer letörik a billentyűzetről
- a pöcökegér nehézkesen mozgatható
- az előbbiek nem komolyak de ezt nagyon utáltam: görcsölés volt lekapcsolni a gépet a bill.-ről, elegánsan egyszerűen nem kivitlezhető! Ha elképzelem hogy hogy néz ez ki egy megbeszélésen, kissé röhejes. Alig lehet elérni a reteszt ha az ember közben a gépet is fogja, és muszáj fogni mert egyébként nem tudja leemelni! Ha a gép széle felé tették volna azt a kis csúszkát sokkal jobb lett volna!
- a napfény a kijelző halála
- kis lábakat amik elemelik az asztaltól a készüléket csak álló módhoz raktak, én szívesebben használtam fekvőben, de így meg nem volt ami elemelje, jó lett volna még egy láb arra a sarokra is.

Pozitívum:
- úgy az egész készülék egy nagy pozitívum (a fenntiekkel együtt lehet élni)
- Legjobban az tetszett, hogy síri csöndben lehetett vele dolgozni. Nincs egérkattogtatás, a toll hangtalanul, nagyon finoman dolgozik az ember kezében. Nem böködni kell a kijelzőt, hanem finoman hozáérinteni a tollat és elemelni. Igaza lehet Ernőnek, azt mondta kattintásnak nem az érintést érzékelni a gép, hanem azt amikor elemeljük az üvegről a hegyet.
- Nyugodtan rá teheti az ember a kezét, maszat nem látszik, legalábbis amíg nincs kikapcsolva a képernyő.
- Nagyon jó dolog az edzett üveg, szabadságot ad a munkavégzéshez, nem kell óvatoskodni
- A kereten kívüli 3 érintőgomb is nagyon tetszett, kézzel odanyúlva ugyanolyan kemény volt mint a ház többi része, tollal viszont mintha  puha gumit nyomott volna meg az ember.
- Én az üvegre írást is könnyen megszogtam, sőt szerintem még könnyebb is mint a hagyomámyos, nincs akkora ellenállás a két felület között.
- Exhibicionistáknak  is kiváló választás, pár napos együttlétünket mindenhol a lopott pillantások tömkelege kísérte, rendszeresen összesúgtak a hátunk mögött ;)  Nem szeretek hivalkodó lenni, de ezzel téyleg jó volt megjelenni, ilyenkor érezte az ember hogy milyen jó gépet is vett.
- A vékonysága is nagy pozitívum
- Programozható gombok, görgető, Q menü
- Szerintem a hangszórója is hozza az elvárható minőséget, bár én ezen a téren nem vagyok túl igényes

Persze el tudnék képzelni jobb gépet, de jelenleg ez a lejgobb, még mindig. Óriási előnye a lecsatolható billentyűzet, én ez a pár nap alatt is eltudtam dönteni, hogy nekem slate nem kell. Sokszór jól jött hogy nem nekem kell tartani a gépet, volt amiben lábraállítsam. Ha gépelni is akartam akkor úgy fordítottam, ha csak fogni nem akartam akkor úgy fordítottam hogy a billentyűzet hátra kerüljön. A gyár is így tervezte, mert ebben az állásban is bekattan a gép, ilyenkor sem „lifeg”. Tekergetni is halál könnyű volt, csak a lecsatolás volt macerás.

Jól megtervezett, részleteiben kidolgozott gép, két bosszantó tervezési hibával: a klaviatúra lecsatolás, és kis lábak csak álló módban. Hibák közül számomra csak ezek voltak zavaróak, de szerintem ezekhez is hozzá szoktam volna.

Igazából jól is jártam volna ezzel a mizériával, ha nem 1000km-t kellett volna emiatt beletennem az autóba, + egyéb költségek (autópálya, sok telefonhívás a szervezéshez stb). Kb. 15e Ft-ba került ez a tapasztalatszerzés, de legalább most már jobban tudom mit akarok, és nekem ezután már nehéz lesz hibás gépet eladni.

Szeretném megköszönni mindenki segítségét, külön hála GoLannak és Prongnak! :respect:  :respect:

#851 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 12:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 18:44

Bakker, nem azt hoztak amit rendeltel... hogy maradna naluk az eloleg?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#852 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 12:08

Maga a gép mennyibe került? (így utólag már lehet publikus infó).

#853 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 12:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:42

amugy a mobile 6800 labkompatibilis a 6200-zal, ha tudo kesrezni egyet, lehet hogy megbuheralom. utana marcsak egy VGA BIOS kell hozza uj :)

Feltetlen csinalj rola kepeket  ;) Szeretek sajnalkozni a szetegett zettort notebook kepeken. Ja meg ha ennyire benne vagy fizetek hogy bovitsd fel 4GBra a memoriat a gepemben.  :D

Idézet

senkit ne tevesszen meg az hogy R9700, vagy hogy 6800. Ezek a mobil csipek lenyegesen kisebb teljesitmenyt nyujtanak mint az "azonos" szamu asztali verzio.

Szerintem a forumon sokan szetneznek a neten mielott vasarolnak igy ez nem teveszti meg, oket hat meg egy 6200 vagy 6800. ^_^;;

Idézet

a nagy meg egy relativ fogalom. az embernek van egy adott kezmerete ebbol kovetkezik, hogy mekkora bellenytuzeten tud kenyelmesen gepelni. polo ezert utalom az uj mobiltelo divatot is. szamomra mar hasznalhatatlanul kicsik a gombok...

Persze ez tok szubjektiv de hozza lehet szokni hogy a geped 1 kilos 10"os es akkor mar ezek nagynak meg neheznek tunnek. Egyedul az aftermath erdekel PCre azt meg majd a netcafeban vegigtolom.

Egyebkent szetnezve a boltokban a kiallitott gepek harmada mar csak 10colos es 1.5 kg alatti.

#854 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 12:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:44

Nem hiszem hogy ezt ilyen konnyen lenyelnem.
Nem azt hoztak amit rendeltel az o hibajuk, persze ha nagyon tetszik a gep akkor megertem bar ennyit tuti nem er meg.

En a Sony mernokeit tisztelem, a tobbi nem igazan erdekel plane az amerikai graffiti eset.

#855 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 19:40

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 11:19

Egyebkent szetnezve a boltokban a kiallitott gepek harmada mar csak 10colos es 1.5 kg alatti.

Lehet Japánban ez a helyzet, de itthon sajnos nem  :(

Lehet én ismerek kevés boltot, de nagyon gyér kínálatot látok..

#856 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 12:23

Üdv!

Tanácsot, véleményt kérnék.  Hirtelen úgy adódott, h szükségem lenne egy notebookra még karácsony előtt.  A peremfeltételek 12"-os WXGA, 1G ram, Linuxot lehessen rá telepíteni, nem baromi drága (pl. Samsung Q30 kilőve).  ODD belső vagy külső volta közömbös.  Nem desktop replacementnek kellene, mert az van otthon is és egyetemen is, de alkalmasint dolgoznék is rajta (ezért WXGA és 1G ram).

Mivel a legtöbb notebookos oldalon/boltban csak úgy lehet keresni, h X képátmérő vagy nagyobb :omg:, ezért közel sem mondanám, h képben vagyok a kínálatot illetően.  Amiket találtam, azokat is többnyire az áruk kizárta, és végülis két készülék között dilemmázok:  MSI S260 és Acer Travelmate 3002WMTi.  Tudom, h bizonyos tekintetben alma és körte az ODD miatt, viszont eddig csak ezeket találtam a lélektani 1600EUR-os határ alatt ill. közelében.

Acer mellett szól, h ODD-t kihagyva könnyebb, két akku, XP Prof, több tartozék (bár igazából egyikre sincs túl nagy szükségem), elérhető 3 éves garanciabővítés, más gépekkel is használható dvd iró, nem fehér.  Hátránya, h alapból 2x256M rammal érkezik, úgyhogy azt majd később bővíteni kell, alapból 4200 rpm-es vinyó :fear:, bár nem sokkal, de túllépi a lélektani határomat (;  (mondjuk garanciabővítéssel már kezd eléggé határeset lenni), és h nem találtam róla véleményt a fórumban (csak special említette egyszer).

S260 mellett szól, h alapból 5400 rpm-es vinyó, van alapból 1G ramos változat, úgy tűnik, mintha az MSI reagálna a felhasználói visszajelzésekre (volt vmi ventillátor probléma, amire viszonylag hamar született korrekt megoldás), megáll 1300EUR alatt, és fehér (;
Ellene, h nagyobb-nehezebb, kevesebb tartozék (mint mondottam volt, most úgy látom, h nem nagyon van rájuk szükségem, de legalábbis megnyugtat, h ha szükségem lenne, akkor...), nem találtam még 3 éves garanciabővítésre lehetőséget, nincs OS az említett 1300EUR-ban (mondjuk windowsra annyira nincs szükség, az egyetem úgyis ad, de az sima "asztali" verzió, de pl. jó lenne nem a nagy gépet rebootolni, ha néhanapján GPS-re kell térképet tölteni), és más néven ugyan, de az Aldiban is meg lehetett venni.

Van-e valami olyan tulajdonsága (építési minőség, vagy mit tudom én, h mi) az Acernek, amit nem látok, és miatt megérné azt a plusz ~300-350EUR-t, amivel átlépné a lélektani határomat?  Ekkora árkülönbözetet akár vmi PCMCIA SATA kártyára és külső SATA vinyóra is lehetne fordítani, és akkor a meglévő monitorral-billentyűzettel szinte teljesértékű desktop gép is lenne belőle...  (BTW, így 2005 vége felé miért nem DVI csatlakozót tesznek a notebookokra?! :omg:)  Esetleg van-e más, a fent említett peremfeltételeknek megfelelő alternatíva? 
Véleményeket előre is köszi (;

#857 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 09. 15:19

szeder, ha akkuidő, méret és tömeg számít, akkor az acer. ha tényleg nincs garanciabővítés az msi-re, és hosszú használatott tervezel, akkor acer. ha igénytelennek kell lennie, akkor msi, a váza kegyetlen masszív. és szerintem az aceren könnyebb lesz túladnod később. próbálj súlyozni. ha nem kell windows igazán, tudsz garanciabővítést venni, és azért van jobb helye is a pénznek, akkor msi, viszont akkuról szerintem az 3 óra max, elég dömper subnak, és 1,8 kiló nem könnyű, persze még bőven elviselhető.

Szerkesztette: special 2005. 12. 09. 15:23 -kor

#858 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 15:35

srácok, a segítségeteket szeretném kérni, gondban vagyok.

röviden beszart a portégé 2000-em kijelzője, notebookdoktor azt mondta rá, hogy vlds/panelhiba, nem javítható, fődarabcserés technotrade-en keresztül, ami viszont japános téma állítólag, hónapos átfutással, százezres számlával.

naésakkor most mit csináljak. :)

szerintetek érdemes egyáltalán megjavíttatni? a gép szerintem jó esetben ér 150-160 körül, érzésem szerint.

vegyek új gépet, bekkeljem ki kölcsöngéppel a javítási időszakot?

ha van valakinek valami jó ötlete, mondja el. nem a problémáim megoldását várom, csak hangosan gondolkodom, szokatlan módon kissé tanácstalan vagyok, váratlanul ért a dolog.

köszi.

#859 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 17:01

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 13:08

Maga a gép mennyibe került? (így utólag már lehet publikus infó).

FőDudu, tőlem kérdezted?
Mindenesetre én nettó 230-ért vettem, és adtam vissza a gépet. Amikor én vásároltam volt még egy, de pár nappal később elkelt, és további 3 ember akart volna még ilyen gépet venni. Most nagyon kapós lett, ez a kettő is már június óta ott állt, most hirtelen mindneki erre pályázott.

#860 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 17:02

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 16:35

srácok, a segítségeteket szeretném kérni, gondban vagyok.

röviden beszart a portégé 2000-em kijelzője, notebookdoktor azt mondta rá, hogy vlds/panelhiba, nem javítható, fődarabcserés technotrade-en keresztül, ami viszont japános téma állítólag, hónapos átfutással, százezres számlával.

naésakkor most mit csináljak. :)

szerintetek érdemes egyáltalán megjavíttatni? a gép szerintem jó esetben ér 150-160 körül, érzésem szerint.

vegyek új gépet, bekkeljem ki kölcsöngéppel a javítási időszakot?

ha van valakinek valami jó ötlete, mondja el. nem a problémáim megoldását várom, csak hangosan gondolkodom, szokatlan módon kissé tanácstalan vagyok, váratlanul ért a dolog.

köszi.

Na ezé' nem értem miért nincs valami tök alap lízingkonstrukció ilyen gépekre.

Annyit tudok segíteni, hogy ha kell új gép, körbejárhatjuk a témát, hogy minél ócsóbban ki tudd gazdálkodni.

Peched van öregem. :smoker:

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44