Tegnap visszavittem a gépet. Az eladó megnézte, elismerte hogy durván ciripel, visszaadta pénzt. Előtte még visszacserélte a gyári HDD-t (kb. 1 percébe telt) azzal is hibás volt. Állítása szerint az alaplapon vannak feszültségszabályozók, ha jól emlékszem, és ezek közül ment ki az egyik. Azért átfutott az agyamon, hogy inkább szervízbe kellett volna adni, de az túl kockázatos lett volna. Mi van ha a HDD cserére fogják a hibát és a garancia ugrott, másrészt csúnya volt a billentyűzet alja, karc volt a vinyó takrólemezén is, de mindez még elmeny, de találtam egy pici karcot a kijelzőn, ami egy edzett üvegen elég idegesítő amikor mások évekig használják úgy, hogy makulátlan marad a képernyő. A lényeg hogy visszakaptam a pénzt. Pontosabban 5e-rel kevesebbet, de ez az én hibám miatt volt. A póthegyek, madzag, „pöcöksapka”, aksicsavar a srácnak a táskájában maradt akivel a határon át akartuk vinni. Ha eszembe jutot volna, hogy ilyennek is kell lennie a dobozban akkor gyorsan előkerítettük volna, de nem jutott eszembe. Abban állapodtunk meg ha visszaküldöm ezeket az apróságokat, Ő elküldi a pénzt. Mennyire fogyó eszközök ezek? Arra gondoltam megtartom inkább őket, a listaár szerint a hegyek nettó több mint 5e-be kerülnek, legalábbis az eladó szerint – ott nézte meg a árjegyzékben. Valószínűleg ilyen gépet veszek úgy is, jól jöhet a pótalkatrész. Persze csak akkor ha egy hegy nem két évig bírja, mert akkor nincs értelme megtartani, a másik géphez is adnak biztos.
Az üzletről még annyit, hogy elképzelhetőnek tartom, hogy mások teljesen elégedetten jönnek ki onnan, a főnök Ernő is nagyon ért a gépekhez, csak ez a tablet magyrítás volt neki egy sötét folt. Mindenestre én már megégettem ott magam, ha nem muszáj, nem ott vásárolok legközelebb.
A gépről:
Negatívumok!
- a billenyűzet nekem kicsit zörejesnek tűnt
- féltem a gépet hajtogatni, mindig attól tartottam, hogy egyszer letörik a billentyűzetről
- a pöcökegér nehézkesen mozgatható
- az előbbiek nem komolyak de ezt nagyon utáltam: görcsölés volt lekapcsolni a gépet a bill.-ről, elegánsan egyszerűen nem kivitlezhető! Ha elképzelem hogy hogy néz ez ki egy megbeszélésen, kissé röhejes. Alig lehet elérni a reteszt ha az ember közben a gépet is fogja, és muszáj fogni mert egyébként nem tudja leemelni! Ha a gép széle felé tették volna azt a kis csúszkát sokkal jobb lett volna!
- a napfény a kijelző halála
- kis lábakat amik elemelik az asztaltól a készüléket csak álló módhoz raktak, én szívesebben használtam fekvőben, de így meg nem volt ami elemelje, jó lett volna még egy láb arra a sarokra is.
Pozitívum:
- úgy az egész készülék egy nagy pozitívum (a fenntiekkel együtt lehet élni)
- Legjobban az tetszett, hogy síri csöndben lehetett vele dolgozni. Nincs egérkattogtatás, a toll hangtalanul, nagyon finoman dolgozik az ember kezében. Nem böködni kell a kijelzőt, hanem finoman hozáérinteni a tollat és elemelni. Igaza lehet Ernőnek, azt mondta kattintásnak nem az érintést érzékelni a gép, hanem azt amikor elemeljük az üvegről a hegyet.
- Nyugodtan rá teheti az ember a kezét, maszat nem látszik, legalábbis amíg nincs kikapcsolva a képernyő.
- Nagyon jó dolog az edzett üveg, szabadságot ad a munkavégzéshez, nem kell óvatoskodni
- A kereten kívüli 3 érintőgomb is nagyon tetszett, kézzel odanyúlva ugyanolyan kemény volt mint a ház többi része, tollal viszont mintha puha gumit nyomott volna meg az ember.
- Én az üvegre írást is könnyen megszogtam, sőt szerintem még könnyebb is mint a hagyomámyos, nincs akkora ellenállás a két felület között.
- Exhibicionistáknak is kiváló választás, pár napos együttlétünket mindenhol a lopott pillantások tömkelege kísérte, rendszeresen összesúgtak a hátunk mögött

Nem szeretek hivalkodó lenni, de ezzel téyleg jó volt megjelenni, ilyenkor érezte az ember hogy milyen jó gépet is vett.
- A vékonysága is nagy pozitívum
- Programozható gombok, görgető, Q menü
- Szerintem a hangszórója is hozza az elvárható minőséget, bár én ezen a téren nem vagyok túl igényes
Persze el tudnék képzelni jobb gépet, de jelenleg ez a lejgobb, még mindig. Óriási előnye a lecsatolható billentyűzet, én ez a pár nap alatt is eltudtam dönteni, hogy nekem slate nem kell. Sokszór jól jött hogy nem nekem kell tartani a gépet, volt amiben lábraállítsam. Ha gépelni is akartam akkor úgy fordítottam, ha csak fogni nem akartam akkor úgy fordítottam hogy a billentyűzet hátra kerüljön. A gyár is így tervezte, mert ebben az állásban is bekattan a gép, ilyenkor sem „lifeg”. Tekergetni is halál könnyű volt, csak a lecsatolás volt macerás.
Jól megtervezett, részleteiben kidolgozott gép, két bosszantó tervezési hibával: a klaviatúra lecsatolás, és kis lábak csak álló módban. Hibák közül számomra csak ezek voltak zavaróak, de szerintem ezekhez is hozzá szoktam volna.
Igazából jól is jártam volna ezzel a mizériával, ha nem 1000km-t kellett volna emiatt beletennem az autóba, + egyéb költségek (autópálya, sok telefonhívás a szervezéshez stb). Kb. 15e Ft-ba került ez a tapasztalatszerzés, de legalább most már jobban tudom mit akarok, és nekem ezután már nehéz lesz hibás gépet eladni.
Szeretném megköszönni mindenki segítségét, külön hála GoLannak és Prongnak!